Az esemény időpontja:

2016-11-30 12:30:00

Storytelling az üzleti életben

Hogyan győzzük meg partnereinket és értékesítsük ötleteinket?


Teljes ár: 34 900 Ft + ÁFA (Bruttó: 44 323 Ft) | További kedvezmények

A legnagyobb márkák, a legsikeresebb cégek, a leghatékonyabb üzletkötők mind történeteket mesélnek ügyfeleiknek, mert tudják, hogy a történetek fedik fel legjobban az ötletekben rejlő lehetőségeket. Egy izgalmas „sztori” akár üzleti sikerünk kulcsa is lehet – ehhez azonban tudnunk kell, hogyan meséljük el. 


A főnököm hallgatja az üzleti beszámolót, bólogat, aztán az ötödik oldal után így szól: ”Látom a számokat, látom a trendeket, de mi a sztori?” Az esetet egy termelő cég ügyvezető igazgatója osztotta meg velünk egy HVG szemináriumon. Ritka, hogy a történet igénye ilyen közvetlenül kerül megfogalmazásra, többnyire csak arra leszünk figyelmesek, hogy lankad a figyelem a tárgyaláson, a tenderprezentáción többen a mobiljukat nyomkodják, a résztvevők egy része pedig nyitott szemmel alszik. 


Lehetnek bármennyire nagyszerű ötleteink, ha nem tudunk velük másokat inspirálni, bevonni, nem érjük el céljainkat.  Az ötletek a 21. század valutái – a tudásalapú gazdaságban mindenki pont annyira értékes, mint a gondolatai. Éppen ezért az a képesség, hogy ötleteinket történetekbe ágyazva tudjuk átadni, ma fontosabb, mint valaha.

Sokszor halljuk: hogyan magyarázhatnám el a projektemet, mutathatnám be a szolgáltatásomat vagy termékemet 5 percben? Hogyan győzzem meg a velem szemben ülőt, hogy legyen a partnerem, kössön velem üzletet mindössze ennyi idő alatt? A kulcs a történeteinkben rejlik, hiszen a legjobb beszélgetéseknek mindig egy történet a kiindulópontja. Egyetlen történet, ha jól mesélik, hatásosabb és emlékezetesebb a legátfogóbb prezentációnál, legrészletesebb beszámolónál. 

A szeminárium arra ad választ, hogy miként lehet a történetmesélést hatékonyan alkalmazni üzleti és értékesítési környezetben a figyelem megragadására és a munkatársaink mozgósítása érdekében.


TARTALOM

  • a történetek célja
  • a történetek forrása
  • a történetek típusai
  • a történetmesélés eszközei
  • Twitter verzió és Elevator Pitch
  • esettanulmány és történetmesélés
  • az én üzleti történetem


Program Program nyomtatása

11:30 12:30 Érkezés, regisztráció

12:30 12:45 A történetek célja

Twitter, Elevator Pitch és Coctail Party

12:45 13:30 Történetek és a prezentáció

13:30 14:20 A történetmesélés trükkjei

14:20 14:45 KÁVÉSZÜNET

14:45 15:20 Az én történetem

Tervezés és gyakorlás I.

15:20 16:00 Amit a mesterektől érdemes megtanulni

16:00 16:40 Az én történetem

Tervezés és gyakorlás II.

16:40 17:00 Közös zárás, egyéni akcióterv

Előadók

dr. Baranyai Attila


Chief Learning Officer, Develor International

Attila a Develor nemzetközi központjának egyik vezetőjeként a szolgáltatások és a munkatársak fejlesztéséért felel a hálózat 11 országában. 2003 óta közel 1000 nap tréninget tartott. Kiemelt szakterülete a vezetőfejlesztés és a nyilvános beszéd. A HVG szemináriumok, HR konferenciák elismert és közkedvelt előadója és moderátora, több szakkönyv lektora. Prezentációiban a humor és a tartalmas üzenetek remek párost alkotnak.


Szabó Csaba


Develor Zrt., Vezérigazgató, Master Tréner és tanácsadó

Csaba jelenlegi pozícióját megelőzően sikeres szervezetfejlesztőként és trénerként a legnagyobb hazai cégek értékteremtésében vállalt szerepet. Korábban a GE Money Budapest Bank és a Citibank volt felsővezetője, aki karrierje során többször vezetett nagy értékesítési szervezetet, és igazán szerencsés, mert kipróbálta magát vezetőként más kultúrákban, többek között Japánban is.


Helyszín

Aquincum Hotel Budapest
1036 Budapest, Árpád Fejedelem útja 94.


A szeminárium/konferencia részvételi díja: 34900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -20% Diákkedvezmény: -20% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.