Az esemény időpontja:

2023-11-15 10:00:00

Visszaélés-bejelentési szabályok, teendők


Teljes ár: 22 900 Ft + áfa (bruttó: 29 083 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2023. november 14., 15:00


A visszaélések bejelentéséről szóló 2019/1937. számú EU-irányelv (Irányelv) rendelkezéseit a magyar jogba a 2023. évi XXV. törvény (Törvény) ültette át, amelynek értelmében a legalább 50, de legfeljebb 249 fő munkavállalót foglalkoztató cégeknek 2023. december 17-ig van lehetőségük a belső visszaélés-bejelentési rendszer létrehozására vonatkozó kötelezettségüket teljesíteni.

Online rendezvényünk során a résztvevőknek alkalmuk nyílik konkrét kérdéseiket is feltenni szakértő előadónknak, ezen túl négy főbb alapdokumentumot a résztvevők rendelkezésére bocsátunk, melyekkel a kisebb vállalkozások elkezdhetik saját visszaélés-bejelentési rendszerük kiépítését.

Tartson velünk online rendezvényünkön, ahol szakértőnk a Törvénnyel kapcsolatos fő szabályokat és legfontosabb feladatokat ismerteti, fókuszban a gyakorlatban hasznosítható ismeretekkel!


A rendezvény ára 2023. november 2-től 22 900 Ft + áfa.

Az Adózóna előfizetők még nagyobb kedvezményt kapnak a rendezvény árából, amelyről emailben kapnak pontos információkat.

Program Program nyomtatása

10:00 10:05 MEGNYITÓ

10:05 11:45 Visszaélés-bejelentési szabályok, teendők

dr. Kéri Ádám

11:45 12:15 Kérdések & válaszok

Témák

Alapok

 • kiknek, mikortól kötelező visszaélés-bejelentési rendszert létrehozni,
 • az egyéni vállalkozások problémái, összeférhetetlenség,
 • ki, miről tehet bejelentést, elutasítási indokok, az egyéb bejelentések sorsa,
 • hogyan kell a bejelentőrendszert működtetni: eljárási szabályok,
 • tájékoztatási kötelezettségek,
 • bejelentővédelmi ügyvéd vagy egyéb kiszervezés esetei, összeférhetetlenségi szabályok.

Bejelentővédelem részletszabályai

 • milyen szabályok vonatkoznak a bejelentőkre, a bejelentettekre, információ-szolgáltatókra,
 • bejelentővédelmi eszközök, kötelezettségek,
 • belső képzés, szerződéses partnerek tájékoztatása.

Adatvédelem

 • kit, miről és hogyan kell tájékoztatni,
 • érintetti jogok és korlátozások.

Speciális szabályok

 • állami, önkormányzati szervek eltérő szabályai,
 • egyes állami szervekre vonatkozó eltérő szabályok.

Kérdések & válaszok


Előadók

dr. Kéri Ádám


Az ELTE Jogi Karán diplomázott, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanult, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia School of Law, Athens, GA, USA) folytatta jogi tanulmányait, ahol éveken keresztül amerikai jogot tanult. Tanulmányai ideje alatt, illetve azt követően dolgozott nemzetközi ügyvédi irodákban, ellátta üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállalt. Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezetek, mint szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, ILO delegáltként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgozott. Jelenleg önálló praxist folytat megfelelési jog (adatvédelmi, pénzügyi, munkajogi stb.), szerződések joga, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja volt a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak. Minősített oktatója a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve szakmai partnere nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfelei hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásait mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtja. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tart, rendezvényeket szervez, szakcikkeket publikál különféle kiadványokba.


Helyszín

Webex


A szeminárium/konferencia részvételi díja: 2023. november 2-től 22 900 Ft + áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor