Az esemény időpontja:

2024-05-02 18:00:00

Karaktergyilkosság a digitális korban: Stratégiák és megoldások


Teljes ár: 2 900 Ft + áfa (bruttó: 3 683 Ft) | További kedvezmények

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2024.05.02., 15:00


Karaktergyilkosság a digitális korban: Stratégiák és megoldások


Gergely Márton, a HVG hetilap felelős szerkesztője beszélget a meghívott vendégekkel. Az előadás kritikus betekintést nyújt abba, hogy a digitális platformokon keresztül hogyan zajlanak a szándékosan kártékony személyes támadások. Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója és Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója, áttekinti a lejárató kampányok leggyakoribb módszereit és technikáit, és megvizsgálja azok társadalmi következményeit. Az előadás során a hallgatóság megismerheti, milyen lépéseket tehetnek meg egyének és szervezetek az ilyen jellegű támadásokkal szemben, beleértve a jogi és technológiai védekezési lehetőségeket is. Az előadás célja, hogy a résztvevők képesek legyenek felismerni és hatékonyan kezelni a digitális térben előforduló karaktergyilkossági kísérleteket.
HVG-CÍMLAPSZTORI


Mi uralja a címlapokat 2024-ben?


Beszélgetések a HVG szerkesztőivel és vendégeikkel világról, gazdaságról, közéletről, közérzetről, jövőről és kultúráról, kéthetente az Eötvös10 Művelődési Házban.


Mi köszön vissza a címlapokról 2024-ben? A világ országainak több mint felében tartanak választásokat az idén, de nagy kérdés, hogy vajon a több választás automatikusan több demokráciát, jólétet, biztonságot jelent-e, vagy épp ellenkezőleg, több illiberalizmust, korrupciót, toxikus megosztottságot? Megoldódnak vagy eszkalálódnak a fegyveres konfliktusok, amelyekből a legtöbbet éljük át a második világháború óta? 


De fordítva is feltehetjük a kérdést. A stabilitás és a biztonságérzet elvesztése, a háborútól, nélkülözéstől, klímakatasztrófától való félelem miként befolyásolja viselkedésünket a szavazófülkékben és a mindennapi életben? Megkönnyíti-e az életünket, hogy a mesterséges intelligencia napi fogyasztási cikké vált, vagy még inkább ki leszünk téve a tökélyre fejlesztett manipulációnak, és még nagyobb veszélybe kerül az integritásunk, a személyes befolyásunk a jövőnk alakításába?


És hogy lehet ebben a világban boldogulni, mi több, boldognak lenni magyarként? Predesztinálva vagyunk-e a balsorsra, a paternalista rendszerekre, van-e esély önerőből megszabadulni tőlük? Az ellenállás vagy az alkalmazkodás célravezetőbb? Hogyan őrizzük meg optimizmusunkat, hogy lehetünk magyarok közt európaiak?

Program Program nyomtatása

17:30 18:00 REGISZTRÁCIÓ

18:00 18:05 Megnyitó

Gergely Márton

18:05 18:20 Beszéljünk a címlapokról!

Gergely Márton, Jakus Ibolya

18:20 19:30 Beszélgetés a meghívott előadókkal

Hann Endre, Krekó Péter

Előadók

Dr. Krekó PéterPolitical Capital ügyvezető igazgató 

Politológus, szociálpszichológus, dezinformációs szakértő. A washingtoni CEPA think-tank külső vezető munkatársa, és PopBack Fellow a University of Cambridge-en. Korábban vendégkutató volt a bécsi Institute for Human Sciences (IWM) és az Erste Alapítvány Europe’s Futures, valamint a Johns Hopkins University SAIS Bologna Institute of Policy Research programjában. Az ELTE PPK Szociálpszichológia tanszékének habilitált egyetemi docense. 2016-2017-ben Fulbright-ösztöndíjas vendégoktató volt az Egyesült Államokban, az Indianai Egyetem Közép-Eurázsiai Tanulmányok tanszékén. Doktori értekezését az összeesküvés-elméletek szociálpszichológiájából írta 2014-ben, és 2020-ban habilitált. 2011 óta a Political Capital ügyvezető igazgatója. Fő kutatási témája a dezinformáció, az orosz politikai befolyás Nyugaton, és ennek kapcsolata az európai populizmussal és radikalizmussal. 2015-ig az EU Radikalizáció-Megelőző Hálózat PREVENT munkacsoportjának társelnöke volt. A Political Capital tulajdonosa. Két könyv szerzője: a két kiadásban is megjelent Tömegparanoia tudományos ismeretterjesztő stílusban mutatja be az álhírek és összeesküvés-elméletek szociálpszichológiai működésmódját. A Juhász Attilával közösen írt, az Ibiden Verlag által kiadott és a Columbia University Press által terjesztett The Hungarian Far Right pedig a hazai szélsőjobboldal rendszerváltás utáni politikáját elemzi.


Gergely Márton


Gergely Márton a HVG felelős szerkesztője, 2017-ben igazolt a kiadóhoz, hogy a hvg.hu stábját erősítse. Történelmet és médiatudományokat tanult az ELTE-n és Hamburgban. Rendszeres szerzője volt a Magyar Narancsnak és a berlini „die tageszeitung” napilapnak. A Népszabadság bezárásakor a lap főszerkesztő-helyettese. Kétszeres Minőségi Újságírás-díjas szerző, 2022. óta a bécsi székhelyű Nemzetközi Sajtóintézet felügyelőbizottsági tagja.


Hann Endre


Szociálpszichológus, ügyvezető igazgató

Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet


Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Klinikai pszichológusi végzettséget szerzett. 1989-ben a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet társalapítója volt, mely az ország első számú, tisztán hazai tulajdonban lévő, független piac-, és közvélemény-kutató cége.

Választási előrejelzéseket készít, televízióban is gyakran szerepel. Kutatási szakterületei a politikai attitűdök és a választási magatartás.Helyszín

Eötvös10 Művelődési Ház
1067 Budapest, Eötvös utca 10.


A szeminárium/konferencia részvételi díja: 2900 Ft+áfa/fő  A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó  egyéb kiadvány árát.  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor