Az esemény időpontja:

2024-02-01 10:00:00

Foglalkoztatás 2024-ben: munkajogi, munkavédelmi változások


Teljes ár: 21 990 Ft + áfa (bruttó: 27 927 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2024. január 31., 15:00


Az Országgyűlés 2023. év végén a foglalkoztatás területét érintő jelentős jogszabály-módosításokat fogadott el. Változtatott a munka törvénykönyve, a munkavédelmi törvény, a foglalkozás-egészségügy szabályain, illetve a tűzvédelem területén is új jogszabály született. Ezen változások több tucat jogszabályban öltöttek formát, így egységes áttekintésük nem egyszerű. Ebben kívánunk a vállalkozások számára segítséget nyújtani. Végül az utóbbi időben született és a foglalkoztatás területét érintő bírósági döntéseket is röviden ismertetjük.


Tartson velünk online rendezvényünkön 2024. február 1-jén 10 órától, ahol szakértőnk a munkajogi változásokat és legfontosabb feladatokat ismerteti, fókuszban a gyakorlatban hasznosítható ismeretekkel!


A rendezvény ára: 21 990 Ft + áfa.


Az Adózóna előfizetők további kedvezményt kapnak a rendezvény árából, amelyről e-mailben kapnak pontos információkat.
Az Adózóna Extra csomag előfizetők számára a webinárium ingyenes, amelyről szintén e-mailben küldünk további tájékoztatást.

Program Program nyomtatása

10:00 10:05 MEGNYITÓ

10:05 11:35 Foglalkoztatás 2024-ben: munkajogi, munkavédelmi változások

dr. Kéri Ádám

11:35 12:05 Kérdések & válaszok

Témák

  • szabadságok, pótszabadságok változó rendszere, keletkezésük, kiadásuk és elszámolásuk,
  • a foglalkoztatási igazolás fogalma és jellemzői,
  • a munkaügyi iratok őrzése,
  • a szakszervezeti tagdíj levonása, illetve annak bizonyos körben érvényesülő tilalma,
  • változó munkaalkalmassági szabályok, a szabályozás kockázatai,
  • képernyő előtti munkavégzés,
  • a munkavédelmi kötelezettségek változásai,
  • alakuló bírói gyakorlat a foglalkoztatás területén,
  • a tűzvédelmi szabályok változása.

Előadók

dr. Kéri Ádám


Az ELTE Jogi Karán diplomázott, azt követően pedig a Lord Slynn of Hadley European Law Institute szervezésében európai uniós jogot tanult, majd az Egyesült Államokban (University of Georgia School of Law, Athens, GA, USA) folytatta jogi tanulmányait, ahol éveken keresztül amerikai jogot tanult. Tanulmányai ideje alatt, illetve azt követően dolgozott nemzetközi ügyvédi irodákban, ellátta üzletközpontok, illetve ingatlanforgalmazó társaságok jogi képviseletét, s egy ideig a közigazgatásban is szerepet vállalt. Az elmúlt szűk 10 évben a LIGA Szakszervezetek, mint szakszervezeti konföderáció jogi szakértőjeként, a Nemzeti ILO Tanács tagjaként, ILO delegáltként, a hazai és nemzetközi érdekegyeztetés résztvevőjeként, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi és adatvédelmi üzletágának üzletágvezető ügyvédjeként dolgozott. Jelenleg önálló praxist folytat megfelelési jog (adatvédelmi, pénzügyi, munkajogi stb.), szerződések joga, cégjog profillal. 2018 és 2019 között tagja volt a Pénzügyminisztérium keretein belül működő adatvédelmi kodifikációs bizottságnak. Minősített oktatója a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központjának, illetve szakmai partnere nemzetközi könyvvizsgáló társaságoknak. Ügyfelei hazai és nemzetközi vállalkozások, szolgáltatásait mind a versenyszféra, mind az állami szféra részére nyújtja. Munkajog, cégjog és adatvédelem területén in-house, illetve egyéb képzéseket tart, rendezvényeket szervez, szakcikkeket publikál különféle kiadványokba.


Helyszín

Webex


A szeminárium/konferencia részvételi díja: 21.990 Ft + áfa/fő Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor