Az esemény időpontja:

2024-05-08 16:00:00

Green Leaders ESG Award & Forum


Teljes ár: 75 000 Ft + áfa (bruttó: 95 250 Ft) | További kedvezmények

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2024.05.07., 15:00


A Green Leaders ESG Award & Forum egy úttörő esemény, amely a fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás (ESG) területein elért kiemelkedő vállalati teljesítményeket kívánja elismerni Magyarországon. 


Immár második alkalommal készül el a HVG és a Planet Fanatics' Network fenntarthatósági tanácsadó céggel közös listája, ami a magyarországi nagyvállalatokat  ESG-szempontok alapján állítja rangsorba. A lista, amely tavaly debütált, egy hiteles pillanatfelvételt nyújt a vállalatok fenntarthatósági, társadalmi felelősségvállalási és vállalatirányítási eredményeiről. Célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható üzleti gyakorlatok fontosságára és ösztönözze a vállalatokat a további fejlődésre.


A Green Leaders ESG Award & Forum célja kettős: egyrészt a legelkötelezettebb és legjobban teljesítő vállalatok elismerése és díjazása, másrészt egy platform biztosítása a tapasztalatok megosztására és a fenntarthatósággal kapcsolatos párbeszéd elősegítésére. A rendezvény során számos előadásra és panelbeszélgetésre kerül sor, ahol a résztvevők betekintést nyerhetnek a legújabb trendekbe, kihívásokba és megoldásokba a fenntartható üzleti gyakorlatok terén.


A Green Leaders ESG Award & Forum különleges hangsúlyt fektet a vállalati működés transzparenciájának fontosságára, valamint arra, hogy a rendszeresen közzétett fenntarthatósági jelentések milyen fontos szerepet játszanak abban, hogy a befektetők és finanszírozók megalapozott döntéseket hozhassanak. Az esemény arra is rávilágít, hogy a globális trendekkel összhangban a magyar vállalatok milyen lépéseket tehetnek a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás területén.


Az ESG Award & Forum nem csupán egy esemény, hanem egy kezdeményezés, amely hozzájárul a fenntarthatóbb gazdasági jövő megteremtéséhez Magyarországon, ösztönözve a vállalatokat, hogy vállaljanak vezető szerepet a környezettudatos és társadalmilag felelős üzleti gyakorlatok terjesztésében.


Program Program nyomtatása

16:00 17:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

17:00 17:05 MEGNYITÓ

Szauer Tamás, Szomolányi Katalin

17:05 17:15 ESG lista – szempontok és tapasztalatok

Szomolányi Katalin

17:15 17:35 Vállalati fenntarthatóság - minek is nevezzelek?

Prof. Dr. Tóth Gergely

17:35 17:45 Díjátadó "E"

17:45 18:05 A magyar zöldgazdaságban rejlő lehetőségek és kihívások

Hankó Gergely

18:05 18:15 Díjátadó "S"

18:15 18:35 Visszafordítható

Litkai Gergely

18:35 18:45 Díjátadó "G"

18:45 19:30 Fenntartható finanszírozás: kerekasztal-beszélgetés

Domokos László beszélget Kereskényi Péterrel, Máté Károllyal és Suba Leventével

19:30 19:45 Díjátadó ESG

19:45 21:00 Networking

Előadók

Domokos László


HVG vezető szerkesztője / Gazdaság rovat

közgazdász, újságíró 

A budapesti Közgázon végzett okleveles közgazdászként gazdaságpolitika-közszolgálat szakon, a Társadalomelméleti Kollégium tagja volt, az ELTE jogi képzést is látogatta. A Napi Gazdaság gazdasági napilap munkatársa (rovatvezető, lapszerkesztő) volt 1999-2013 között, majd 2013-2022 között a Napi.hu gazdasági portál szerkesztője, főszerkesztője. 2022. decembere óta a HVG egyik vezető szerkesztője, a Gazdaság rovat vezetője, egyúttal a mellékletek „supervisora”, az idén másodszor megjelenő ESG melléklet és lista szerkesztője, a Fenntartható fejlődés éves HVG-kiadvány szerkesztője. Dr. Litkai Gergely


jogász, humorista, a Dumaszínház alapítója

Az ELTE jogi karán végzett, gimnáziumi tanulmányait a budapesti Eötvös József Gimnáziumban végezte. Humorista, a Dumaszínház művészeti vezetője és egyik alapítója, aki a Comedy Central Magyarország csatorna elindulásakor annak főszerkesztőjeként dolgozott. A legfiatalabb Karinthy-gyűrű tulajdonos volt, amikor megkapta a Magyar Rádió elismerését. Fontos szerepet játszott a többszörös Golden Blog nyertes hircsarda.hu álhírportál elindításában, több sorozat írója és kreatív producere volt (Munkaügyek, Fapad, Tóth János). Ott volt az Esti Showder indulásánál íróként, ötletemberként és a Showder Klub első szerkesztőjeként. Élete a humor, és olyan időszakban él, amikor ez hatással van sok ember életére.


Hankó Gergely


természetvédelmi mérnök, közgazdász

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója, PET Kupa projektvezetője, ISWA Nemzetközi Hulladékgazdálkodási Szövetség nemzeti tagozatának alelnöke. 18 éve dolgozik a környezetvédelem és a fenntarthatóság területén, a hazai média állandó szereplője, a TEDxYouth@Budapest és a TEDx Danubia (MüPa) 2018-as előadója. 5 éve a zöldipar érdekképviseletében, a magyar környezetvédelmi cégeknek és szervezeteknek lehetőségeit szélesíti, s igyekszik minél több nagyvállalatot megnyerni a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság eszméinek. Hazánk legnagyobb zöld érdekképviselete (KSZGYSZ) egyre népszerűbb, jogszabályvéleményezés, szakkonferencia szervezés, munkacsoport ülések, projektfejlesztés teszi ki munkájuk nagy részét. 

Országos szemléletformáló projektek megálmodója és megvalósítója, nemzetközi projektekben (pl. Interreg TidyUp, Erasmus 5in1) környezetvédelmi szakértő, legfontosabb szakterülete a tiszai hulladékszennyezés felszámolása. A Tiszai Kerekasztalok alapítója, a PET Kupa projektvezetője.

Fenntarthatósági önkéntes projektjéért, a Gömörszőlősi Paraszt-wellnessért 2015-ben a Vidékfejlesztési Minisztérium Herman Ottó Innovátor Díjjal tüntette ki.Kereskényi Péter


igazgató – Projekt-, ingatlan- és szindikált finanszírozás, Raiffeisen Bank Zrt.


Kereskényi Péter karrierjét az MVM Zrt.-nél kezdte pénzügyi kontrollerként. 2003-ban csatlakozott a Raiffeisen Bank Zrt.-hez projektfinanszírozási szakértőként, 2005-től projektfinanszírozási csoportvezető, 2012-től szindikált hitelezési vezető, 2015-től az ingatlan-, akvizíció- és szindikált finanszírozási területért felelt, majd 2018-tól a Projekt-, Ingatlan- és Szindikált Finanszírozás vezetője. Emellett, 2022-től a Bank vállalati területén üzleti oldali felelős az ESG-ért. A Miskolci Egyetem Pénzügy és számvitel szakirányán szerzett okleveles közgazdász diplomát, 2005-ben pedig az ELTE-n lett jogi szakokleveles közgazdász.


Máté Károly


 CIB Bank


A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügy és Számvitel Karán szerzett diplomát. Több, mint 20 éves bankszakmai tapasztalattal rendelkezik, mely idő alatt ingatlan alapkezelőben és több hazai és nemzetközi pénzintézetben dolgozott. Tapasztalatot szerzett a Hiteljóváhagyás és Kockázatkezelés, a Projekt- és Vállalatfinanszírozás területén. Közel 10 éven át dolgozott az Intesa Sanpaolo Bankcsoport milánói központjában, ahol a nemzetközi leánybanki hitelezési keretrendszer kialakításáért és koordinálásáért volt felelős. Jelenleg a CIB Bank működésének fenntarthatósággal kapcsolatos feladatait koordinálja mint az ESG Iroda vezetője.  Prof. Dr. Tóth GergelyProf. Dr. Tóth Gergely alternatív közgazdász, Pécsett nőtt fel, tanult, töltötte katonai szolgálatát és járt egyetemre. 1995-ben Budapestre költözött, Dr. Georg Winter példája alapján megalapította a KÖVET Egyesületet, melynek ügyvezető igazgatója majd főtitkára volt 2022-ig. Huzamosabban tanult vagy dolgozott az Egyesült Államokban, Hollandiában, Németországban, a balti államokban, Erdélyben. Angol szakfordító, dolgozott tolmácsként, németül középfokon beszél. Prof. Dr. Kerekes Sándor tanítványaként doktorált a Budapesti Corvinus Egyetemen környezetgazdaságtanból, 2003-ban.

2004-ben családjával Keszthelyre költözött, s a Georgikonon kezdett tanítani, ahonnan tanszékvezetőként távozott 2017-ben, az akkori Kaposvári Egyetemre. Jelenleg az egyesült Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem professzora, ahol a Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet tudományos tanácsadójaként és a Doktori Iskola oktatójaként is tevékeny. 


Suba Levente


Suba Levente végzettségét tekintve közgazdász, aki közel 20 éve a K&H Banknál dolgozik. Ennek az időnek a legnagyobb részét vállalatfinanszírozási területen töltötte, változatos pozíciókban, de többnyire sales és sales management területen. Levente a fenntarthatóság ügye mellett elkötelezett banki vezető, aki 2020 óta felel a K&H Csoport fenntarthatósági törekvéseiért, és 2021 szeptemberében nevezték ki a K&H fenntarthatósági vezetőjének. Vezetése alatt a K&H Csoport üzleti tevékenységébe, stratégiájába és mindennapi működésébe is beépült a fenntarthatóság ügye. A K&H 2023-ban elnyerte az Euromoney Az év fenntarthatósági bankja Magyarországon díját is.


Szauer Tamás


HVG Kiadó Zrt., vezérigazgató


Szauer Tamás 2024-ben vette át a HVG Kiadó vezetését édesapjától 7 év közös munka után. Korábban a kiadó digitális fejlesztéseiért, marketing és kereskedelmi tevékenységéért, valamint az üzleti stratégia kidolgozásáért felelt. A médiát megelőzően Londonban élt több mint 6 évig, ahol többek között olyan multinacionális cégeknél szerzett tapasztalatot, mint a Bloomberg, a Santander és a Deloitte.


Szomolányi Katalin


A Planet Fanatics’ Network alapító ügyvezetője

A tanácsadói tevékenység előtt egy multinacionális nagyvállalat fenntarthatósági útját építette ki, koordinálta és vezette. A több évtizedes fenntarthatósági szakmai pályájának kiteljesedése többek között német, angol és amerikai felelős befektetői értékelésekben elért iparági top eredményekben mutatkozott meg. 

Emellett menedzselt európai projektet is, ami elsőként határozta meg az infokommunikáció lehetőségeit a klímavédelemben, és amit később nem csak az Európai Unió, de számos nemzetközi szervezet is alkalmazott.  

Munkája mellett négy éven át Magyarország első fenntartható fejlődéssel foglalkozó, holnapután című rádióműsorának szerkesztő-műsorvezetője volt a radiocafé 98.6-on. A Fenntarthatósági Nap fesztiválkonferencia megálmodója, 13 éven át ennek főszervezője volt.  

A Planet Fanatics’ Network ügyvezetése mellett elsősorban a vállalatok fenntarthatósági stratégiai projektjeiért felel, de a HVG-vel történő együttműködésben megalkotott  ESG top listák, vagy a Green Cloud projekt együttműködés is az ő koordinációjában történik. 

A civil ügyeket mindig is fontosnak tartotta, ezért jelenleg is felügyelő bizottsági tagja az autista fiataloknak otthont adó Patrónus Háznak, és igazgatósági tagja a WWF Közép- és Kelet-Európai szervezetének, valamint a WWF Magyarországnak. Vendégoktatója a Budapesti Corvinus Egyetem full time MBA képzésének. 

Szerinte a fenntarthatóság fontos, és Popper Pétert idézve „a fontos dolgokat nem lehet ’kicsit’ csinálni”.Helyszín

Stopper Úszóház
1138 Budapest, Moszkva sétány; Megközelítés autóval a Népfürdő utca felől.


A szeminárium/konferencia részvételi díja: 75 000 Ft +áfa / fő.  A részvételi díj  tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát.  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor