Az esemény időpontja:

2016-11-30 12:30:00

Storytelling az üzleti életben

Hogyan győzzük meg partnereinket és értékesítsük ötleteinket?


Teljes ár: 34 900 Ft + áfa (bruttó: 44 323 Ft) | További kedvezmények

A legnagyobb márkák, a legsikeresebb cégek, a leghatékonyabb üzletkötők mind történeteket mesélnek ügyfeleiknek, mert tudják, hogy a történetek fedik fel legjobban az ötletekben rejlő lehetőségeket. Egy izgalmas „sztori” akár üzleti sikerünk kulcsa is lehet – ehhez azonban tudnunk kell, hogyan meséljük el. 


A főnököm hallgatja az üzleti beszámolót, bólogat, aztán az ötödik oldal után így szól: ”Látom a számokat, látom a trendeket, de mi a sztori?” Az esetet egy termelő cég ügyvezető igazgatója osztotta meg velünk egy HVG szemináriumon. Ritka, hogy a történet igénye ilyen közvetlenül kerül megfogalmazásra, többnyire csak arra leszünk figyelmesek, hogy lankad a figyelem a tárgyaláson, a tenderprezentáción többen a mobiljukat nyomkodják, a résztvevők egy része pedig nyitott szemmel alszik. 


Lehetnek bármennyire nagyszerű ötleteink, ha nem tudunk velük másokat inspirálni, bevonni, nem érjük el céljainkat.  Az ötletek a 21. század valutái – a tudásalapú gazdaságban mindenki pont annyira értékes, mint a gondolatai. Éppen ezért az a képesség, hogy ötleteinket történetekbe ágyazva tudjuk átadni, ma fontosabb, mint valaha.

Sokszor halljuk: hogyan magyarázhatnám el a projektemet, mutathatnám be a szolgáltatásomat vagy termékemet 5 percben? Hogyan győzzem meg a velem szemben ülőt, hogy legyen a partnerem, kössön velem üzletet mindössze ennyi idő alatt? A kulcs a történeteinkben rejlik, hiszen a legjobb beszélgetéseknek mindig egy történet a kiindulópontja. Egyetlen történet, ha jól mesélik, hatásosabb és emlékezetesebb a legátfogóbb prezentációnál, legrészletesebb beszámolónál. 

A szeminárium arra ad választ, hogy miként lehet a történetmesélést hatékonyan alkalmazni üzleti és értékesítési környezetben a figyelem megragadására és a munkatársaink mozgósítása érdekében.


TARTALOM

  • a történetek célja
  • a történetek forrása
  • a történetek típusai
  • a történetmesélés eszközei
  • Twitter verzió és Elevator Pitch
  • esettanulmány és történetmesélés
  • az én üzleti történetem


Program Program nyomtatása

11:30 12:30 Érkezés, regisztráció

12:30 12:45 A történetek célja

Twitter, Elevator Pitch és Coctail Party

12:45 13:30 Történetek és a prezentáció

13:30 14:20 A történetmesélés trükkjei

14:20 14:45 KÁVÉSZÜNET

14:45 15:20 Az én történetem

Tervezés és gyakorlás I.

15:20 16:00 Amit a mesterektől érdemes megtanulni

16:00 16:40 Az én történetem

Tervezés és gyakorlás II.

16:40 17:00 Közös zárás, egyéni akcióterv

Előadók

dr. Baranyai Attila


Master Trainer, DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Attila a Develor nemzetközi központjának egyik vezetőjeként a szolgáltatások és a munkatársak fejlesztéséért felelt a hálózat 11 országában. 2011 óta a magyar tréner csapat oszlopos tagja. 2003 óta közel 1000 nap tréninget tartott, kiemelt szakterülete a vezetőfejlesztés és a nyilvános beszéd. A HVG szemináriumok, HR konferenciák elismert és közkedvelt előadója és moderátora, több szakkönyv lektora. Prezentációiban a humor és a tartalmas üzenetek remek párost alkotnak.


Szabó Csaba


vezérigazgató, DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Csaba jelenlegi pozícióját megelőzően sikeres szervezetfejlesztőként és trénerként a legnagyobb hazai cégek értékteremtésében vállalt szerepet. Korábban a GE Money Budapest Bank és a Citibank felsővezetője volt, aki karrierje során többször vezetett nagy értékesítési szervezetet, és több évtizedes szolgáltatás értékesítési tapasztalattal rendelkezik. 2011 óta vezeti a DEVELOR magyarországi cégét. Az elmúlt 10 évben az általa vezetett cég 4 alkalommal nyerte el a Develor International elismerését a kiemelkedő üzleti teljesítményért.


Helyszín

Aquincum Hotel Budapest
1036 Budapest, Árpád Fejedelem útja 94.


A szeminárium/konferencia részvételi díja: 34900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -20% Diákkedvezmény: -20% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor