Az esemény időpontja:

2024-05-28 09:30:00

HVG Munkajog konferencia 2024


Teljes ár: 45 000 Ft + áfa (bruttó: 56 930 Ft) | További kedvezmények

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2024.05.27., 15:00


A KONFERENCIÁN SZEMÉLYESEN ÉS ONLINE IS RÉSZT TUD VENNI!


Ezúttal elsősorban a Kúria közelmúltban közzétett ítéleteivel foglalkozunk. 

Régóta gondot okoz a gyakorlat számára az egészségi okból alkalmatlan, de táppénzre már nem jogosult munkavállaló helyzetének megítélése. Ebben a tárgyban az elmúlt években többféle döntés is született a bíróságokon, nemrégiben azonban a Kúria úgy tűnik meghatározó jelentőségű végzésével eldöntötte a kérdést.

A munkaidő nyilvántartásának „szűk szavú” törvényi szabályozása kezdetektől nem teszi egyszerűvé a munkáltatók dolgát. Ezért fontos a Kúria e tárgyban hozott jogegységi döntése.

A fentieken túl összegyűjtöttünk olyan legfőbb bírói határozatokat is, amelyek megítélésünk szerint fontosak, érdekesek lehetnek a gyakorló szakemberek számára. Így bemutatjuk a munkáltatói jognyilatkozatok utólagos jóváhagyására vonatkozó döntést, a munkáltató kártérítési felelőssége kapcsán a munkavállaló kizárólagos és elháríthatatlan magatartásának, illetve a munkáltatói felmondás indokolásának világosságával kapcsolatos követelmények értelmezését.

A munkaidő megszervezése nyilvánvalóan az egyik lefontosabb kérdés a munkáltatók számára, ez alkalommal az ún. atipikus munkaidőszervezési módszerek, így az egyenlőtlen munkaidő-beosztás, a rugalmas munkarend, a kötetlen munkarend és az osztott munkaidő gyakorlati alkalmazásának problémáit vizsgáljuk. 

A munkaerőkölcsönzés meglehetősen elterjedt jogintézmény, így indokoltnak tűnik az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdések elemzése.

Program Program nyomtatása

9:30 10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

10:00 10:05 Megnyitó

10:05 12:00 I. BLOKK

- Az egészségi alkalmasság megítélésével és ennek jogkövetkezményeivel kapcsolatos újabb kúriai gyakorlat és törvény módosítás.
- Tanulságos újabb kúriai döntések.

12:00 12:30 SZÜNET

12:30 13:40 II. BLOKK

- A munkaidő nyilvántartása – a Kúria jogegységi határozatának tükrében
- Atipikus munkaidő-megszervezési modellek (egyenlőtlen munkaidő-beosztás, rugalmas munkarend, kötetlen munkarend, osztott munkaidő)

13:40 14:00 SZÜNET

14:00 15:30 III. BLOKK

- A munkaerőkölcsönzés munkajogi problémái

Témák

1.    Az egészségi alkalmasság megítélésével és ennek jogkövetkezményeivel kapcsolatos újabb kúriai gyakorlat és törvény módosítás

2.    A munkaidő nyilvántartása – a Kúria jogegységi határozatának tükrében

3.    Atipikus munkaidő-megszervezés (egyenlőtlen munkaidő-beosztás, rugalmas munkarend, kötetlen munkarend, osztott munkaidő)

4.    Tanulságos újabb kúriai döntések 

5.    A munkaerőkölcsönzés néhány munkajogi problémája

Előadók

Dr. Pál Lajos


ügyvéd, c. egyetemi docens (Károli Gáspár Református Egyetem)

30 éve foglalkozik munkajoggal. Részt vett minden jelentős munkajogi szabály (törvény) előkészítésében, így tagja volt az új Munka törvénykönyvet előkészítő szakmai stábnak is. Számos cikk, kommentár szerzője, rendszeresen oktat, előad.


Helyszín

HVG Kiadó
1037, Budapest, Montevideo utca 14.

Kapcsolódó kiadvány

HVG Munkajog Különszám 2024

Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: A konferenciára lehetőség van helyszíni jegy vásárlására, melynek díja 45 000 Ft+áfa/fő. Amennyiben nem szeretne személyesen részt venni eseményünkön, lehetőséget biztosítunk az ONLINE közvetítésén való részvételre is, amelynek díja 39 970 Ft + áfa / fő  A részvételi díj mindkét jegy esetében tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a helyszíni részvétel esetén a frissítőt.  Kedvezmények: HVG-klubkártya-tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) . Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk.   A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három) munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor