Carlos Müller

Carlos Müller

Recruitment Lead at Tata Consultancy Services

Carlos Müller Caracasban, Venezuelában, született 1981-ben és élt egészen 2018-ig, de a jelenleg is tartó venezuelai válság miatt végül édesapja hazáját, Magyarországot, választotta új otthonául.

Venezuelában egy német anyanyelvű gimnáziumot elvégezve az idegen nyelvekkel folytatta tovább tanulmányait, és 2007-ben diplomát szerzett Spanyol, Német és Angol tolmács és forditóként az Universidad Central de Venezuela-n.

Ezzel párhuzamosan az igazságügyi pszichofiziológiára is szakosodott (Forensic Psychophysiology), ahol alaptanulmányait 2002-ben fejezte be, hivatalos engedélyt szerezve az amerikai, latin-amerikai és európai szövetségektől.

2000-ben karrierjét a Grupo de Tecnologías Avanzadas cégnél kezdte vállalati biztonság területén, ahol mint poligráf vizsgáló és biztonsági tanácsadó látta el feladatait. Később 2005-ben, látva a kapcsolatot a biztonsági problémák és a HR és toborzási terület közt, megalapította a Veritas Consultores nevű szolgáltató céget. A vállalat célja olyan toborzási stratégiák és folyamatok kifejlesztése volt, mellyekkel csökkenteni tudták a vállalati biztonsági kockázatokat, és proaktív, jól képzett és sikerorientált jelölteket tudtak nyújtani rövid határidő mellett.

Emellett mint poligráf vizsgáló több mint 16 000 sikeres vizsgálatot végzett el toborzás vagy konkrét ügy kivizsgálása céljából.

Jelenleg Magyarországon a Tata Consultancy Services-nél, az egyik legdinamikusabban fejlődő technológiai cégnél dolgozik, ahol az IT IS egység toborzási csapatát vezeti.