Az esemény időpontja:

2016-12-27 10:00:00

TED prezentációs technikák - 2016

Az átütő nyilvános beszéd titkai - szeminárium és workshopok


Teljes ár: 34 900 Ft + áfa (bruttó: 43 905 Ft) | További kedvezmények

„Nem az a célunk, hogy lenyűgözzük az embereket, és nem is feltétlenül az, hogy megszerezzük a következő munkát, hanem hogy valamihez hozzátegyünk valamit.” Benjamin Zander

A TED előadások átformálták a sikeres prezentációk eszköztárát. A nyilvános beszéd csak keveseknek megy félelem nélkül, miközben gondolataink, ötleteink átadásán, figyelemfelkeltő és lebilincselő prezentálásán nemcsak személyes, de üzleti sikereink is múlnak.

Táblázatok, adatok, fejlesztési tervek, termékbemutatók vagy éppen kampánystratégiák. Pár azokból a témákból, amikről napi, heti szinten kell prezentációt tartanunk munkatársainknak, ügyfeleinknek vagy a vezetőségnek. Miért ne gondolhatnánk újra, finomíthatnánk azokat a technikákat, amikkel nekilátunk a témaválasztásnak, a diák megtervezésének és az előadói felkészülésnek?

Program Program nyomtatása

09:30 10:00 Regisztráció

10:00 10:10 Megnyitó

10:10 11:00 A tartalom mindent visz!

Szörnyi Krisztina

11:00 11:15 Kérdések-válaszok

11:15 12:00 Bűvöld el a közönséget - állj ki és vezess!

Faragó Dániel

12:00 12:15 Kérdések-válaszok

12:15 13:00 SZÜNET

13:00 13:45 Virtuális utazás

Kovács Gergely

13:45 14:00 Kérdések-válaszok

Témák

T – tartalom

A tartalom mindent visz - Szörnyi Krisztina

Az esetek többségében igazán jó előadó csak több száz óra gyakorlás után válik valakiből, de a jó tartalom sokat segíthet abban, hogy akár már első alkalommal magabiztosan álljunk a közönségünk elé. A tartalmi kidolgozás gondos felkészülést igényel, de – ahogy a TED-előadások is bizonyítják – nincs olyan téma, amelyről ne lehetne röviden és érdekesen beszélni. Az első részben többek között a következő kérdésekkel foglalkozunk:

 • Hogyan alakul ki egy előadás tartalma?
 • Mitől lesz frappáns, tömör, érthető és követhető a mondandónk?
 • Milyen a jó üzenet, és melyik forma illik hozzá?
 • Mitől működnek remekül a történetek?
 • Miként bánjunk a személyes elemekkel?
 • Hogyan hozzuk ki a legtöbbet látszólag unalmas témákból?


E – előadó

Bűvöld el a közönséget - állj ki és vezess! - Faragó Dániel

Mindenki tud beszélni. Mindenki tud mesélni. Mindenki ki tud állni a színpadra. A kihívás az, hogy a közönség elfogadjon téged, előadót a vezetőjének. Milyen eszközöket használhatsz ahhoz, hogy a közönsége kövessen bárhová is akarod vinni…


D – design

Virtuális utazás - Kovács Gergely

A modern prezentáció nem csak az előadót támogatja, hanem olyan impulzust ad, ami akár egy utazással is felér. Az előadó mondandója és személye mellett olyan vizuális élményt kell nyújtanunk ami abban segít, hogy később a hallgató a történetre visszagondolva már úgy adja azt tovább, mintha ő is személyesen átélte volna a kalandot a mesélővel együtt.


PREZENTÁCIÓS WORKSHOPOK

A szeminárium résztvevői számára limitált férőhelyes workshopjainkra is lehetőség van jelentkezni. Amennyiben szeretné elmélyíteni a szemináriumon szerzett ismereteit, válasszon az alábbi workshopjanink közül.

A jelentkezés során, kérjük a MEGJEGYZÉS rovatban tüntesse fel, hogy melyik workshopon kíván részt venni.

A workshopok párhuzamosan folynak!


Workshopok időtartama: 15:00-18:00

Workshopok létszáma: 20 fő / workshop

Workshop díja: 20.000 Ft+áfa/fő (a szeminárium résztvevői részére)


A. TARTALOM workshop - Hogyan közelítsük meg a témánkat?

Ha nincs mondanivalóm, miről beszélek?

Előbb, vagy utóbb mindenkit utolér a téma, amiről szívesen beszélne, vagy amiről mindenképpen beszélnie kell. Az igazán emlékezetes előadások képesek gondolkodásunkat, hozzáállásunkat és szemléletmódunkat is átalakítani. Miben rejlik ez a zsenialitás? A jó előadásokban közös, hogy megmutatják: bármiről lehet beszélni röviden, érdekesen, szórakoztatóan. 

De hogyan?

A workshopon megtudhatod: Miért fontos, hogy mindig legyen egy kérdés? Hogyan lesz a valódi kérdésből valódi téma? Milyen technikák alkalmazhatók egy téma letisztításához? Miből lesz a jó üzenet? Hogyan lesz élményekből, tapasztalatokból, adatokból tartalom? Hogyan illeszkedik mindehhez a forma? És milyen remek krimiíró vagy te magad!

Tartalom:

 • Hogyan keressük meg A témát? Kérdezéstechnika.
 • A téma letisztítása. Mi a valódi kérdés? Hogyan lesz belőle valódi téma?
 • Személyesség. Érzelmek. Emlékek. Figyelemgyakorlat a személyes témához kapcsolódóan.
 • Hogyan építkezzünk, hogyan reflektáljunk? Mi épít, mi rombol?
 • Hogyan lesz a valódi kérdésre adott válaszból üzenet?
 • Strukturális elemek összefoglalása.
 • Hogyan meséljük jó történeteket? A storytelling elemei és szabályai. A bevonódás, az utazás és az akció.
 • Két téma kiválasztása és beszéddé alakítása


B. ELŐADÓI TECHNIKÁK workshop - Hogyan építsünk fel egy jó előadást?

Hogyan építsünk egy jó beszédet 5 perc alatt?

Mi a legfőbb akadálya annak, hogy megértsen minket a közönség?

Hogyan meséljük el történetünket, ha már kitaláltuk vagy rátaláltunk?

A hős szerepe a történetekben.

Tartalom:

 • Tárgyak, történetek 30 másodpercben
 • Saját beszédépítés 5 percben
 • Véletlenszerű témáról beszédépítés 5 percben
 • Mit hall a hallgató a ritmusból?
 • Miért "ragadnak" a történetek?
 • Történetépítés 4 véletlenszerű szóból
 • Saját történet megtalálása, kitalálása
 • Történetek ívének és központi elemeinek a felhasználása
 • A hős útjának beépítése a történetekbe
 • 5 perc alatt beszédet és történetet építeni egyszerre


C. DESIGN workshop - Készítsünk prezentációt vagy szerkesszünk magazint?

Egy jó előadó önmagában is sokat ad, de ha az előadáshoz szép, letisztult, modern prezentáció is társul, az élmény garantált és üzeneteink is mélyebb nyomot hagynak hallgatóságunkban. Ahhoz, hogy átütő prezentációt készíthessünk, gondolkodjunk másként a diákról, struktúráról, designról.

Az inspiráció szó szerint körülvesz minket, csak nézzük meg kedvenc magazinunk vagy könyvünk borítóját, ami pár másodperc alatt mindent elárul a tartalomról. Ha sikerül a slidejainkat ebben a szellemben elkészítenünk, az nem csak minket fog támogatni, de segít hallgatóságunknak is érzelmi kötödést kialakítani mondandónkhoz. A technikai eszközök és design elemek is könnyebben elérhetőek, mint gondolnánk. Csak tudnunk kell merre keressük és hogyan használjuk őket.

A workshopon példákon keresztül vizsgáljuk a legújabb borító és magazin trendeket, majd gyakoroljuk ezek adaptálását Power Pointban.

Különböző online források segítségével feltérképezzük napjaink szín, forma, kép, tipográfia és séma trendjeit, és megtanuljuk azok használatát.

Tartalom:

 • A vizuális üzenetátadás titkai, szabályai
 • Magazin szerkesztés, azaz egy modern prezentáció elkészítése 
 • Szín, forma, kép, tipográfia 
 • Inspiráló sémák adaptálása

Előadók

Berta Ferenc


senior tréner, szervezetfejlesztő, TEDxYouth@Budapest felkészítő coach

Trénerként, mediátorként, coachként fontos számomra létrehozni teret és kereteket az érzelmek számára. Az érzelmek, illetve ezek hiánya miatt keletkeznek konfliktusok akár a párkapcsolatban, akár a csapatban vagy közösségben. Az előadói felkészítés során is a személyes érintettséget keressük, vagyis az érzelmi szálakat, fonalakat, amelyek hitelesítik az előadót és a mondandóját. Ezen szálak megtalálásával, kibogozásával létrejön egyfajta szövet, ami energetizálja az előadót, a párkapcsolatot, a közösséget. 


Faragó Dániel


vezetői tréner, TEDxYouth@Budapest felkészítője

Vezetőknek segít abban, hogy a saját fejlődésüket is komolyan véve fel tudjanak virágoztatni cégeket, ügyeket, szervezeteket. Dani 10 évnyi európai felvásárlási tanácsadási tapasztalat után stratégiai vezetéssel és vezetői tanulással kezdett el foglalkozni. 2013-ban megalapította a The Learning Loop-ot, ahol vezetők számára terveznek és tartanak egyéni és csoportos fejlesztéseket. Szerinte a vezető az, aki multiplikátorként határozza meg a cégének a sikerességét.


Kovács Gergely


HPS Group üzletág-igazgató, kommunikációs szakember, prezentáció dizájner és tréner, TEDxYouth@Budapest prezentáció coach

Gergely 16 éve dolgozik a kommunikációs szakmában, az utóbbi 10 évben jelentős szerepe volt a HPS Group új kommunikációs üzletágainak kialakításában. Munkája mellett főiskolákon tart előadásokat vizuális kommunikációról és nagyvállalatok vezetőit készíti fel a legújabb prezentációs trendekből. A folyamatos tanulás és új területek megértése, megismerése inspirálja. Az elmúlt 20 évben kipróbálta magát informatikusként, kereskedelmi pilótaként és környezetkutatóként is.


Szörnyi Krisztina


HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.


Helyszín

Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Anderson, Chris

Így készülnek a TED-előadások

Hivatalos TED-útmutató a nyilvános beszédhez
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 34900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -20% Diákkedvezmény: -20% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor