Az eseményig még hátravan:


Vogue filmbemutató

Olyan, mint egy nagy család


2024. 06. 17. 18:00
EASY Art Space

REGISZTRÁCIÓ

A Vogue filmbemutató egy különleges esemény, amely a szociális témákra fókuszál. Az este programja egy 30 perces filmvetítéssel indul, amely bemutatja a ballroom szubkultúra varázslatos világát és az USA-ból érkező vogue táncformát. A film különös figyelmet szentel az LMBTQ közösségnek, akik gyakran nehéz helyzetben vannak, és bemutatja az első magyar hivatalos vogue ház, a KIKI House of Bandita történetét. A vetítés után egy 30 perces kerekasztal beszélgetés következik, amelyet Kanicsár Ádám  LMBTQ+ újságíró és aktivista moderál, Móritz Dániel, a film főszereplője valamint Bokros Dorottya, a Vogue film készítője lesznek a beszélgető partnerei.


Az esemény célja, hogy rávilágítson azokra a nehézségekre, amelyekkel az LMBTQ közösség szembesül, valamint bemutassa, ennek a kultúrának a kialakulását Magyarországon. A közönség megismerkedhet a helyi vogue közösség lelkes tagjaival, akik elkötelezetten építik ezt az alternatív családot és mikro közösséget. A film betekintést nyújt a KIKI House of Bandita tagjainak mindennapi életébe, akik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek itthon és külföldön is, saját bálokat szervezve.


Az alapító taggal, Móritz Dániellel készült interjú révén mélyebb betekintést nyerhetünk a szubkultúra és a ház világába. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy a nagyközönség jobban megismerje ennek az alternatív közösségnek az életét és kultúrájukat. A bemutató célja, hogy szélesebb körben ismertesse meg ezt az egyedi és különleges világot, elősegítve a társadalmi elfogadást és a kulturális sokszínűséget.


Fontos megjegyezni, hogy az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. A korlátozott férőhelyek miatt, érdemes minél hamarabb regisztrálni.

REGISZTRÁCIÓ

Videók

Program Program nyomtatása

17:30 18:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

18:00 18:05 MEGNYITÓ

18:05 18:35 Vogue filmbemutató

18:35 19:10 Kerekasztal beszélgetés

Bokros Dorottyával és Móritz Dániellel beszélget Kanicsár Ádám

19:10 22:00 DJ szett, networking

Előadók

Bokros Dorottya


hvg.hu videós munkatársa


A Metropolitan Egyetemen végeztem 2016-ban, fotó szakon. Sok területen és munkahelyen kipróbálhattam magam, legyen az fényképezés, gasztro, divat, sajtófotózás, social média, vagy tv műsorok készítése. Később teljesen a mozgóképgyártás felé fordultam, abban leltem rá igazán önmagamra. Elkötelezett vagyok a közéleti és szociális témák iránt, ez a HVG-nél csak felerősödött bennem. Rengeteget tanultam  az online tartalomgyártásról és a szerkesztői munkáról egyaránt. Ami igazán érdekel, az az emberi történetek elmesélése, átadása; hiteles, de szerethető módon.
Kanicsár Ádám


LMBTQ+ újságíró és aktivista


LMBTQ szabadúszó újságíró és aktivista, jelenleg leginkább a közösség problémáival és társadalmi jelenségekkel kapcsolatban publikál a WMN, a Kreativ, a Refresher és a HVG oldalain. A Nyitottak vagyunk munkatársa és a Sziget Fesztivál Mirror Talks című angol nyelvű LMBTQ-beszélgető sorozatának moderátora. A közösséget érintő problémákról folyamatosan vezet kerekasztal-beszélgetéseket és előadásokat.


Móritz Dániel


Dj, Vogue táncos, koreográfus, szervező

Móritz Dániel (a.k.a. Father Daniel Elle / Father Daniel Bandita) közel 10 éve építi a magyar ballroom közösséget oktatással, rendszeres kisebb és nagyobb vogue ballok szervezésével. Nemzetközileg is elismert több kategóriájában és mint ballroom dj, valamint az egyetlen magyar kiki ballroom ház, a Kiki House Of Bandita alapítója, mely ma már nemzetközi méretekre nőtte ki magát.


Helyszín

EASY Art Space
1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.


Regisztrációval kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! 

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor