Budapest-álom: Működő közösségek, zöld megoldások


Teljes ár: 2 900 Ft + áfa (bruttó: 3 683 Ft) | További kedvezmények

2024. 05. 29. 18:00
Eötvös10 Művelődési Ház

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2024.05.29., 15:00


Budapest-álom: Működő közösségek, zöld megoldások

A sorozat fókuszában Budapest fenntartható fejlődése áll, különös tekintettel a működő közösségekre és az innovatív zöld megoldásokra. A beszélgetések során Kukorelly Endre és Karácsony Gergely vitatják meg a városi élet kihívásait, a közösségi kezdeményezések előnyeit, valamint a környezettudatos városi tervezés jövőbeli lehetőségeit. Az esemény célja, hogy ötleteket cseréljenek a szakértők és a közönség a városi életminőség javítására és a fenntarthatóságra összpontosítva.HVG-CÍMLAPSZTORI


Mi uralja a címlapokat 2024-ben?


Beszélgetések a HVG szerkesztőivel és vendégeikkel világról, gazdaságról, közéletről, közérzetről, jövőről és kultúráról, kéthetente az Eötvös10 Művelődési Házban.


Mi köszön vissza a címlapokról 2024-ben? A világ országainak több mint felében tartanak választásokat az idén, de nagy kérdés, hogy vajon a több választás automatikusan több demokráciát, jólétet, biztonságot jelent-e, vagy épp ellenkezőleg, több illiberalizmust, korrupciót, toxikus megosztottságot? Megoldódnak vagy eszkalálódnak a fegyveres konfliktusok, amelyekből a legtöbbet éljük át a második világháború óta? 


De fordítva is feltehetjük a kérdést. A stabilitás és a biztonságérzet elvesztése, a háborútól, nélkülözéstől, klímakatasztrófától való félelem miként befolyásolja viselkedésünket a szavazófülkékben és a mindennapi életben? Megkönnyíti-e az életünket, hogy a mesterséges intelligencia napi fogyasztási cikké vált, vagy még inkább ki leszünk téve a tökélyre fejlesztett manipulációnak, és még nagyobb veszélybe kerül az integritásunk, a személyes befolyásunk a jövőnk alakításába?


És hogy lehet ebben a világban boldogulni, mi több, boldognak lenni magyarként? Predesztinálva vagyunk-e a balsorsra, a paternalista rendszerekre, van-e esély önerőből megszabadulni tőlük? Az ellenállás vagy az alkalmazkodás célravezetőbb? Hogyan őrizzük meg optimizmusunkat, hogy lehetünk magyarok közt európaiak?

Program Program nyomtatása

17:30 18:00 REGISZTRÁCIÓ

18:00 18:05 MEGNYITÓ

Gergely Márton

18:05 18:20 Beszéljünk a címlapokról!

Gergely Máron, Hamvay Péter

18:20 19:30 Beszélgetés a meghívott előadókkal

Karácsony Gergely, Kukorelly Endre

Előadók

Gergely Márton


Gergely Márton a HVG felelős szerkesztője, 2017-ben igazolt a kiadóhoz, hogy a hvg.hu stábját erősítse. Történelmet és médiatudományokat tanult az ELTE-n és Hamburgban. Rendszeres szerzője volt a Magyar Narancsnak és a berlini „die tageszeitung” napilapnak. A Népszabadság bezárásakor a lap főszerkesztő-helyettese. Kétszeres Minőségi Újságírás-díjas szerző, 2022. óta a bécsi székhelyű Nemzetközi Sajtóintézet felügyelőbizottsági tagja.


Karácsony Gergely


Budapest főpolgármestere


Karácsony Gergely a Medián piac- és közvélemény-kutató cégnél dolgozott kutatásvezetőként. 2007-ben kutatási igazgató lett. 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai tanácsadója volt. Emellett 2004-től tanársegédként, 2007-től tanársegédként, 2008-tól pedig adjunktusként dolgozott a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Karácsony Gergely 2009-ben az újonnan alakult LMP párt tagja lett. A 2010-es országgyűlési választáson a párt kampánymenedzsereként tevékenykedett. A budapesti területi listáról országgyűlési képviselő lett (3. hely). 2010 májusában az LMP parlamenti frakciójának alelnökévé választották. Ennek eredményeként távozott a Medián cégtől. Politológus, korábban 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő, 2014 és 2019 között Zugló polgármestere volt.Kukorelly Endre


író


Budapest, 1951. Budapesten és Budakalászon él. Az ELTE BTK történelem–könyvtár szakos hallgatója volt. 1999 és 2003 között a Szépírók Társasága elnöke. Számos folyóirat szerkesztésében vett részt (Jelenlét, A ’84-es kijárat, Újhold-Évkönyv, Magyar Narancs, Magyar Napló, Lettre Internationale, Kalligram). Kreatív írást tanít 1994 óta. A Magyar Író Futballválogatott alapítója, 2015-ben létrehozta a Nyugodt Szív a Lakhatásért Alapítványt, 2019-ben kezdeményezte a Baumgarten-díj felújítását. 2023-ban megalapította a K.E.R.T. Kiadót. 33 magyar és 20 idegen nyelvű könyve jelent meg. Legutóbbiak: Országházi divatok (két és fél éves LMP-s parlamenti képviselőségéről), Mind, átjavított, újabb, régiek (összes verse), Porcelánbolt (irodalmi esszék), Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé (regény), Istenem, ne romolj (versek), Laikus tájékozódás (esszék a képzőművészetről), Ház, háború, halott (regény, Kalligram Kiadó).Helyszín

Eötvös10 Művelődési Ház
1067 Budapest, Eötvös utca 10.

Jelentkezés

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 2900 Ft+áfa/fő  A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó  egyéb kiadvány árát.  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Résztvevők

Kérjük adja meg e-mail címét és nevét a konferenciára jelentkezőknek!Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor