Az esemény időpontja:

2017-04-26 10:00:00

I. HVG Mindfulness konferencia

Tudatosság és jelenlét a személyes és üzleti életben


Teljes ár: 34 900 Ft + áfa (bruttó: 43 905 Ft) | További kedvezmények

Hogyan lehet, hogy az egyre gyorsabb ütemben fejlődő, a technológia vívmányaira épülő társadalmunkban mind nagyobb érdeklődést és teret kap egy több ezer éves tradíció, melyhez semmilyen eszközre nincsen szükségünk? A mindfulness ma már nemcsak a tudományos bizonyítékon alapuló orvoslásnak, de a legnagyobb globális vállalatok szervezeti kultúrájának is fontos részét képezi. Ma már bizonyítható, amit tőlünk keletre évezredek óta tapasztalati úton tudott: napi 10 perces figyelemgyakorlat mérhető és látható pozitív változásokat hoz létre a szervezetünkben.

Éppen ezért egyre több vállalat alkalmaz különböző mindfulness technikákat, ezzel is növelve munkatársaik személyes hatékonyságát, problémamegoldó képességét, kreativitását. A meditáció vagy más tudatosságnövelő technikák pozitív hatással vannak az ember érzelmi intelligenciájára is, ami a vezetők sikerességének egyik legfontosabb kulcsa.

Semmi kétség, a mindfulness mindenki számára hasznot hoz. A konferencián bemutatjuk, hogyan változik meg a saját és körülöttünk lévők élete, hogyan nő hatékonyságunk és csökken a vállalati fluktuáció, vagy kerülhető el a kiégés és előzhetőek meg betegségek, ha elkezdjük ezt az egyszerű módszert beépíteni a mindennapokba. 


Kapcsolódó cikkek:

Az okos és objektív döntés titka. És hogyan segítheti ezt a mindfulness? ...bővebben

Tudattágítás, addikció nélkül – Hogyan segíthet a mindfulness függőségünk leküzdésében? ...bővebben

"Boldogabbak vagyunk munka közben, mint a szabadidőnkben” - Hogyan ne vigyük haza a munkahelyi stresszt? ...bővebbenWORKSHOP

Konferenciánk tartalmához kapcsolódva egy limitált férőhelyes szakmai workshopot is szervezünk, ahol a produktivitás növelése és részben a konferencián is hallottak gyakorlati alkalmazása kerül fókuszba. 

A workshopra jelentkezés feltétele a konferencián való részvétel!

Bővebb információ: Mindfulness@work - workshop 

Videók

Program Program nyomtatása

09:00 10:00 Érkezés, regisztráció

TUDOMÁNY A MINDFULNESS MÖGÖTT

10:00 10:05 Köszöntő

10:05 10:20 Mindfulness – a siker és az egyensúly kulcsa

Márky Ádám, Center for Mindful Leadership

10:20 10:40 Neuroleadership – az idegtudományok használata a vezetőfejlesztésben

Dr. Sinkovics Péter, Center for Mindful Leadership

10:40 11:00 Miért legyek jelen-tudatos? - A tudatos jelenlét hatása a testi és lelki egészségre

dr. Szondy Máté klinika szakpszichológus

11:00 11:20 Pszichokardiológia - Stressz, frusztráció és koszorúér-betegség

dr. Keresztes Margit, Szegedi Tudományegyetem

11:20 11:40 Hogyan tartható fenn a csúcsteljesítmény nagy nyomás alatt? – Élsportolók és vezetőedzőik pszichológiai felkészítése a riói olimpiára

Schlosser Károly, Goldsmiths University of London

11:40 11:50 Vezetői interjú

Egri András, addwise

11:50 12:50 EBÉDSZÜNET

MAGÁNÉLET ÉS MINDFULNESS

12:50 13:10 A vezetés, a tudomány és a kontemplatív hagyományok találkozása

Fazekas Gábor mindfulness oktató

13:10 13:30 Boldogság és jelenlét - 2 óra alvás 10 perc alatt autogén tréninggel

Geszvein Erika szakpszichológus, relaxáció terapeuta

13:30 13:50 A gyerekeinkkel töltött idő értéke – mindfullness a nevelésben

Gubucz Ágnes tanácsadó szakpszichológus

13:50 14:10 Függőségeink kognitív háttere és a mindfulness alkalmazási lehetőségei

dr. Kapitány-Fövény Máté, Semmelweis Egyetem

14:10 14:30 Együttérzés és elfogadás - a mindfulness válasza a modern élet kihívásaira

Krajcsó Nelli mindfulness tréner

14:30 15:00 SZÜNET

A MINDFUL VEZETŐ ÉS SZERVEZET

15:00 15:20 Robotpilóta a vezetői székben. Mit segíthet a mindfulness az irányítás visszavételében?

Schieszler Tamás, Rainforest Consulting, fb:mindfulness.work

15:20 15:40 Mindfulness a coachingban – Miért fontos a vezetői EQ fejlesztése?

Báry Enikő, Center for Mindful Leadership

15:40 16:00 Mindfulness megtérülése egy nagyvállalat mindennapi életében

Czirják Nikolett, DEALOGIC

16:00 16:20 A munkahelyi kiégés megelőzhető - Hogyan növelhetők a személyes erőforrások és fokozható a reziliencia

Kövesdi Andrea, klinikai szakpszichológus

16:20 16:40 A mindfulness szerepéről a dolgozói elköteleződésben és a változás managementben

Kövesdy Tamás, HR szakértő

16:40 16:50 Vezetői interjú

Csanda Gergely

16:50 17:00 Zárás

Témák


Mindfulness – a siker és az egyensúly kulcsa
Márky Ádám, Center for Mindful Leadership

Vajon miért állítják egészségügyi, gazdasági és humán területen dolgozó szakemberek egybehangzóan, hogy a 21. században a testi-lelki egészségünk és a szakmai eredményességünk egyik legfontosabb kulcsa a mindfulness lesz, a meditáció pedig ugyan olyan evidenciává válik, mint a rendszeres mozgás vagy az egészséges táplálkozás? Hogyan tudja egy napi átlagosan tíz perces gyakorlat gyökeresen átformálni a nehézségekhez, (látszólagos) akadályokhoz való hozzáállásunkat, hogyan fejleszti a koncentrációnkat, kommunikációnkat és hogyan tudjuk egyensúlyba hozni vele szervezetünk működését? Valóban csodaszer vagy túlértékelik a tudatos jelenlét, az elvárásoktól mentes figyelem képességének hatékonyságát? Gyakorlati tapasztalatok és tudományos kutatások eredményei mentén adjuk meg a válaszokat a fenti kérdésekre.


Neuroleadership – az idegtudományok használata a vezetőfejlesztésben
Dr. Sinkovics Péter, Center for Mindful Leadership

Mi történik az agyban meditáció során? Mi a meditáció hatása szervezetünkre orvosi szempontból? Ezekre a kérdésekre a tudomány már tudja a választ. Számtalan tanulmány született az elmúlt években, igazolva a meditáció hatékonyságát nemcsak pszichológiai, de orvosi értelemben is. Az idegtudományok ismeretanyagának a beemelése a hétköznapi munkába új megvilágításba helyezi a vezetőfejlesztést.  A brainmapping, az agy működésének feltérképezése lehetővé teszi, hogy mindenki számára teljesen egyénre szabott, tudományos alapokon nyugvó fejlesztési tervet dolgozzunk ki. A kvantitatív EEG vizsgálattal egy teljes agyi térképet nyerünk, ami egy normatív adatbázishoz viszonyítva megmutatja, hogy mely agyi területeken milyen mértékű működésbeli eltérés mutatkozik. A vizsgálat lehetőséget teremt arra, hogy optimalizáljuk az agyműködést a legjobb teljesítmény elérése érdekében, illetve a tervezésen túl arra is, hogy objektív mérési eredményekkel kövessük a változás folyamatát.


Miért legyek jelen-tudatos? - A tudatos jelenlét hatása a testi és lelki egészségre
dr. Szondy Máté klinika szakpszichológus 

A tudatos jelenlét hiánya megnöveli annak valószínűségét, hogy figyelmünket vagy a felidézett múlt, vagy a félt jövő köti le. Ebben az állapotban sokkal hajlamosabbak vagyunk valóságosnak tekinteni a gondolatainkat és az elménk által szőtt történeteket, stresszhelyzetben pedig automatikusan reagálunk (tudatosan adott válasz helyett). Ezt a működésmódot ellensúlyozza a tudatos jelenlét állapota – ekkor tudatosan és nyitott, kíváncsi attitűddel fordulunk külső és belső élményeink, érzéseink, gondolataink, vagyis önmagunk felé.  Ahelyett, hogy a múltra vagy a félt jövőre reagálnék, képessé válok arra, hogy a jelen helyzet kihívásaira figyeljek. Számtalan kutatás igazolta a tudatos jelenlét pozitív hatásait: csökkenti a depresszió és a szorongás súlyosságát, növeli az empátia, az altruizmus szintjét és javítja a kognitív képességeket.


Pszichokardiológia - Stressz, frusztráció és koszorúér-betegség
dr. Keresztes Margit, Szegedi Tudományegyetem

Magyarországon a vezető halálok évtizedek óta a sokak által csak "menedzserbetegségnek" nevezett koszorúér-betegség következtében kialakuló szívinfarktus. Vajon milyen tényezők lehetnek ennek hátterében? Hogyan járulhat hozzá a munkahelyi vagy a magánéleti stressz, frusztráció és a csökkent megküzdési kapacitás (coping) a koszorúér-betegség kialakulásához és súlyosbodásához? Mi segíthet a pszichés és vegetatív egyensúlyunk helyreállításában? Előadásomban ezekre a kérdésekre adok röviden válaszokat.


Hogyan tartható fenn a csúcsteljesítmény nagy nyomás alatt? – Élsportolók és vezetőedzőik pszichológiai felkészítése a riói olimpiára
Schlosser Károly, Goldsmiths University of London

Napjaink felsővezetői számára az egyik legnagyobb kihívás a nagy nyomás alatti magas teljesítmény fenntartása. Ennek tanulmányozására jó terepet nyújt az élsport, ahol versenykörülmények között kell elérni a legjobb lehetséges eredményt. A brit paraolimpiai asztali tenisz válogatott pszichológiai felkészítésének példával jól bemutatható, miként alkalmazható a mindfulness szervezetfejlesztésre. A felkészítés részeként a válogatott négy vezetőedzője vett részt a mindfulness alapú vezetőtréningen (acceptance and commitment training, ACT), ami kihatott az egész csapat pszichológiai rugalmasságára és így teljesítőképességére is. Bár az olimpia idején a verseny körüli nyomás miatt a sportolók pszichológiai jólléte csökkent, mégis a csapat a vezetőedzők várakozásán felül, két arannyal és egy bronzéremmel teljesített.  Előadásomban kifejtem, hogy ez a mindfulness alapú vezetői tréning hogyan használható szervezetfejlesztésre és eredményezhet teljesítményjavulást vezetők és vezetettjeik  között, akár nagy nyomás alatt is.

A vezetés, tudomány és a kontemplatív hagyományok találkozása
Fazekas Gábor, közgazdász, mindfulness tanár

Ma már tibeti tanítók és stanfordi professzorok közösen dolgoznak ki új kontemplatív gyakorláson alapuló módszertant és a Világgazdasági Fórumon is téma a mindfulness. Mindenkit az foglalkoztat, hogyan adhatunk új minőséget, új célokat és motiváló belső tartalmat a vezetők számára. Előadásunkban szemléletesen bemutatjuk a szétszórt-, a kétségbeesetten pörgő-, és a gyakorlásnak köszönhetően elcsendesedett, fókuszált, tudatos elme közötti különbségeket. Sorra vesszük, milyen területeken alkalmazhatóak a mindfulness módszerek, milyen kedvező hatásai vannak a gyakorlásnak. De beszélünk arról is, milyen irányba halad a tudomány és a meditációs gyakorlatokat évezredeken át tanító és művelő kontemplatív hagyományok találkozása.

Boldogság és jelenlét - work-life balance autogén tréninggel
Geszvein Erika tanácsadó szakpszichológus, relaxáció terapeuta

Ha állandóan kimerültek és fáradtak vagyunk, és úgy érezzük, hogy akaratunk ellenére hazavisszük a munkahelyi gondokat, sem az éjszakai pihenésünk, sem a hétvégi kikapcsolódásunk nem tud igazán regenerálni. Emiatt egy idő után éppen azokkal leszünk türelmetlenek, akiket a legjobban szeretünk. Ha túlterheltek vagyunk, nincs időnk naponta órákat meditálni, hogy egyensúlyban maradjunk. Az autogén tréning egy orvosilag is alátámasztott relaxációs módszer, melynek elvégzéséhez csak napi 5-10 percre van szükség, de ez 2-3 óra alvásnak megfelelő pihenéssel egyenértékű az idegrendszer számára. A relaxáció a koncentráció fejlesztésén át javítja a teljesítményt, a memóriát, az akaraterőt és segít a testi-lelki feszültségek elengedésében. 

A gyerekeinkkel töltött idő értéke – mindfullness a nevelésben
Gubucz Ágnes tanácsadó szakpszichológus

Túlterhelt gyerekek agyonhajszolt szülőkkel és feszült tanárokkal. Sokaknak lehet ismerős ez a kortünetnek is nevezhető kép. Hogyan lehet változtatni a teljesítménykényszeren és az idői szorításon? Mit lehet tenni a tanulási motiváció emeléséért, az empatikusabb felnőtt- gyermek kapcsolat kialakításáért, a gyermeket érő stresszorok megszelídítéséért? Az előadás célja, hogy a szülőknek, pedagógusoknak ízelítőt adjon azokból a technikákból, melyek lehetővé teszik, hogy a gyermekek életkoruknak, fejlettségüknek megfelelően megismerjék a relaxációt, elősegítve ezáltal, hogy felnövekedve mindennapjaik részévé tegyék és képessé váljanak egy egészségesebb, harmonikusabb életvezetés kialakítására.

Függőségeink kognitív háttere és a mindfulness alkalmazási lehetőségei
dr. Kapitány-Fövény Máté, Semmelweis Egyetem-ETK

Az előadás során a hallgatók megismerhetik a viselkedési és kémiai addikciók jellemző kognitív hátterét – hogyan lesz valaki munkaholista, Internet-, szer- vagy éppen játékfüggő. Sorra vesszük a függőség kialakulásával jelentkező neurobiológiai és gondolkodásbeli folyamatokat, hogy megérthessük, mi zajlik ilyenkor az emberekben fizikai és lelki szinten. Ha mindezt átlátjuk, már könnyebb megérteni azt is, milyen lehetőségek rejlenek a mindfulness terápiás alkalmazásában. Az előadás így megoldási alternatívákat is kínál saját függőségeink leküzdésére vagy éppen elfogadhatóbbá alakítására.

Együttérzés és elfogadás - A mindfulness válasza a modern élet kihívásaira
Krajcsó Nelli mindfulness tréner

Az állandó versengés, a tökéletesség illúziója, a sokszor kíméletlen belső és külső kritika, amit magunknak és másoknak adunk, a nehéz helyzetek kényszeres megváltoztatása, a folyamatos ítélkezés és az ebből jövő elégedetlenség mindannyiunk életét meghatározzák. Ezek az automatikus törekvések és reakciók, észrevétlenül változtatják meg hangulatunkat és viselkedésünket. A mindfulness meditációk gyakorlása a tudatosság és a koncentráció fejlesztése mellett az együttérzés, a kedvesség és nagylelkűség kifejlesztését is segíti - olyan tulajdonságokét, amelyek segíthetnek az egyensúly, a magabiztosság megtalálásában és a tudatos jelenlét felé vezető út során felmerülő kételyek és akadályok leküzdésében is. Az előadás mindazoknak szól, akik szeretnének elfogadóbbakká válni magukkal és másokkal szemben, akik mindfulness alapú tréninget terveznek vagy akik elakadtak a saját gyakorlásukban.

Robotpilóta a vezetői székben -  Mit segíthet a mindfulness az irányítás visszavételében? 
Schieszler Tamás, Rainforest Consulting, fb: mindfulness.work

Sokat, de nem mindent, nem gyorsan és nem egyszerűen! Tanácsadóként, szervezetfejlesztőként sok vezető naptárát, időbeosztását, levelesládáját, működését látjuk, belső világát érzékeljük. Többet, jobbat, mást, hatékonyabban, gyorsabban, azonnal, mobilan, kapcsolódva, multitaskingban, hálózatban, „7*24-ben”! Ebben az elvárás-halmazban könnyen robotpilótává, az aktuális impulzusokra reagálóvá válhatunk.
Hogyan tudja a mindfulness leállítani, mérsékelni a robotpilóta üzemmódban eltöltött időt?
Biztos nem úgy, hogy telepítünk egyet a számtalan mindfulness alkalmazásból az okostelefonunkra. Majd az naponta néhányszor felszólít minket 30 másodperces szemlélődésre és a mély lélegzetvétel fontosságára, aztán rohanunk tovább. A mindfulness ehelyett a személyiségünk és működésünk lassú, de mélyre ható változásán keresztül fejti ki jótékony hatását. 


Mindfulness a coachingban – Miért fontos a vezetői EQ fejlesztése?
Báry Enikő, Center for Mindful Leadership

Daniel Goleman, amerikai pszichológus kutatásai szerint a legjobb vezetők közös vonása, hogy az átlagosnál magasabb az érzelmi intelligenciájuk. Fejlett EQ nélkül a legképzettebb, legokosabb, legötletesebb emberből sem válhat jó vezető. Amikor az ideális vezetőről beszélünk, leginkább egy olyan ember képe rajzolódik ki, aki soha nem veszíti el a türelmét, bármilyen helyzettel is találja magát szemben. Aki teljesen megbízik a csapatában, akihez bármikor fordulhatnak a kollégák, mert nyitott és támogató. Olyan vezetőt látunk magunk előtt, aki okos, végiggondolt, megalapozott döntéseket hoz. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek egy érzelmileg intelligens vezetőt írnak le. Az érzelmi intelligencia középpontjában pedig önmagunk ismerete áll. Az önmagunkhoz vezető legrövidebb út a tudatos jelenléten át vezet. A mindfulness segítségével személyiségünk olyan mélyebb rétegeit érhetjük el, ahova racionális, mindennapi gondolkodással nem juthatunk el. Mit csinálunk ezekben a rétegekben? Mi okozza a változást? Hogyan használjuk ezt a coachingban? Hogyan fejlődik az EQ a tudatos jelenlét segítségével? Az előadásban ezekre a kérdésekre adunk választ.

Mindfulness megtérülése egy nagyvállalat mindennapi életében
Czirják Nikolett, DEALOGIC

Egy dinamikusan fejlődő, befektetési bankok világában működő cég mindennapi életébe elkerülhetetlenül beszivárog a stressz. Ennek kezelése a munkaadói oldal felelőssége. A Dealogic folyamatos újításokkal igyekszik tenni azért, hogy a kollégáink szívesen jöjjenek dolgozni, és lássák el az olykor izgalmas, olykor rutinszerű mindennapi teendőket. Megfigyeltük, hogy a magas színvonalú irodai kialakítás csak az egyik összetevője az inspiráló munkahelynek, de van, hogy ez nem elég a hosszú távú motivációhoz. Ezért szervezeti szinten bevezettünk egy a mindfulness tréninget is, ahol a tudatos jelenlét alapjait tudták elsajátítani a kollégáink. A mindfulness program eredményei nehezen adhatóak vissza számokban, hatása sokkal inkább a mindennapi munkafolyamatokban és munkakedvben mutatkozik meg, ami pedig közvetlenül hat a hatékonyságra és a cég általános megítélésére is.

A munkahelyi kiégés megelőzhető - Hogyan növelhetők a személyes erőforrások és fokozható a reziliencia?
Kövesdi Andrea, klinikai szakpszichológus

A szimbólumok univerzális természetéből következik alkalmazhatóságuk széles köre - mind korosztály, mind a probléma tekintetében. Kitűnően alkalmazhatóak olyan élethelyzet változásból vagy stresszhatásból adódó nehézségek és krízisek áthidalásában is, mint a munkahelyváltás vagy a kiégés. Egy feszültséggel teli munkahelyi környezetben a kiégés veszélye hatványozott, így érdemes figyelmet fordítani megfelelő időben a probléma felismerésére. A preventív beavatkozás ebben az esetben is célszerű, idő és költséghatékony ráfordítás. A prevencióban vagy a kiégés kezelésében, a relaxáció elsajátításával módosult tudatállapotban a belső erőforrások megtalálásával, a mindfulness képességére, a reziliencia, vagyis a lelki ellenállóképesség növelésére nyílik lehetőség.

A mindfulness szerepe a dolgozói elkötelezettségben és a változáskezelésben
Kövesdy Tamás, HR szakértő

A különböző piaci szegmensekben egyre élesebb a versenyhelyzet, a felgyorsult technológiai fejlődés és a folyamatos változások pedig komplex és bizonytalan környezetet teremtenek. Ebben a közegben nehezen jelezhetők előre az üzleti, szervezeti döntések következményei, miközben folyamatos a tulajdonosi, tőzsdei nyomás is. Az uralkodó trendek által kínált lehetőségek kiaknázására pedig a cégek erős ambícióval alakítják át, fejlesztik a szervezeteket. Mindez a vezetőkre és munkatársakra is erős mentális és érzelmi hatást gyakorol, ami megnehezíti a lelki egyensúly megőrzését. Az átalakítások eredményességében és a jó munkaerő megtartásában döntő tényező a munkatársak elkötelezettsége, a szervezeti viselkedés-kultúra formálása. Ennek sikere csak hiteles, meggyőző és érzelmi azonosulást is támogató változáskezelés segítségével lehetséges. Ebben a folyamatban nagy segítség, ha a szervezet mentálisan, érzelmi tűrőképességben is megerősíti a munkatársakat és nyitottá teszi őket a szükséges változások elfogadására.

Előadók

Báry Enikő


vezető coach

Enikő hazai és nemzetközi környezetben szerzett tapasztalatot a tanácsadás és a coaching területén, amit ma már kollégáival létrehozott vállalkozásukban kamatoztat. Autogén tréningben és tranzakcióanalízisben jártas, rendszerszemléletű szakértő. Ezen módszertanok elkötelezett híve, főként azok emberközpontú szemlélete miatt. Lelkes, dinamikus, céltudatos, szenvedélye a munkája, azaz az emberek támogatása, fejlesztése. Célja, hogy támogassa a vezetőket a tudatos jelenlét állapotán keresztül az erőforrásaik feltárásában, stressztűrő képességük és önismeretük fejlesztésében, hogy a saját útjukon járva, képessé váljanak a bennük rejlő potenciálok kiaknázására, az örömteli önmegvalósításra.Csanda Gergely


kommunikációs vezető, NN Biztosító

Alkalmazott matematikusnak indult piackutatóból lett marketing szakember. Dolgozott macskaeledel innováción és mobiltelefon fejlesztésen, árult LED lámpát és digitális fényképezőgépeket, részt vett a Sony mobil és az NN Biztosító átmárkázásában. Kíváncsian kutatja a diszruptív megoldásokat, és keresi a közeget, amiben elsőként próbálhatja ki ezeket. Most azon dolgozik, hogy Magyarország piacvezető életbiztosítója egyértelműen a leginnovatívabb legyen a piacon.Czirják Nikolett


Office Manager, Dealogic

Nikolett a Dealogic Hungary díjnyertes irodájának vezetője, több éve foglalkozik a meditáció és pozitív gondolkodás magán-, sport- és vállalati életre gyakorolt hatásával. A „How to improve the mood of your office” meetup sorozat megalapításával célja, hogy olyan lelkes embereket hozzon össze, akik számára a munkahelyi hangulat és a termelékenység egyforma fontossággal bír. Szabadidejében versenyszerűen triatlonozik, ahol szintén hasznát veszi a mindfulness technikáknak.dr. Kapitány-Fövény Máté


klinikai szakpszichológus, Semmelweis Egyetem-ETK, Addiktológia Tanszék, Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ

Több, mint tíz éve dolgozik az addiktológiai kutatások és a betegek terápiás kezelésének terén. Doktori disszertációját az új pszichoaktív szerek használatának pszichológiai és viselkedéses összefüggéseiről írta. Emellett innovatív prevenciós programokat dolgoz ki. Nevéhez fűződik a VoltEgySzer prevenciós mobilapplikáció és honlap, valamint a Tudat-törő prevenciós szabadulószoba kialakításának szakmai vezetése. 2018-ban Függőben - Az alkoholizmus lélektana címmel jelent meg kötete a HVG Kiadó gondozásában.dr. Keresztes Margit


egyetemi adjunktus, Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

Stresszkutatással foglalkozó, biokémiát angolul is oktató orvos, a SZTE ÁOK Biokémiai Intézet adjunktusa. A Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett általános orvosként, PhD doktori fokozatát ugyanitt szerezte sejtbiológiai témakörben. Másfél évtizede kezdett a stressz és a szorongás immunológiai hatásaival foglalkozni, majd pszicho-neuro-immunológiai kutatásai elsősorban a koszorúér-betegségre irányultak. Munkacsoportjának nemzetközi szakfolyóiratokban megjelent közleményei elsősorban a nem specifikus immunrendszer stressz hatására történő aktiválódására hívják fel a figyelmet. Az elmúlt években számos külföldi és hazai szakmai konferencián tartott előadást. Érdeklődési körébe tartozik a koszorúér-betegség komplex, életmód alapú megelőzése is.dr. Sinkovics Péter


orvos igazgató, Center for Mindful Leadership

A SOTE-n diplomázott, majd háziorvostanból és pszichoterápiából (relaxáció és szimbólumterápia, kognitív viselkedésterápia, integratív hipnoterápia) szakvizsgázott. Az MRSZE vezetőségi tagja, Közép-Dunántúli tagozatának vezetője, Pszichokardiológiai- és Neuroimmunológiai Munkacsoportjának vezetője. Biofeedback tréner. 2015-ben Münchenben QEEG Certification Board képzésen vett részt. A magyarországi qEEG vizsgálatok meghonosítója.


dr. Szondy Máté


klinika szakpszichológus , családterapeuta, kutató 

A pozitív pszichológia egyik első hazai képviselője és népszerűsítője, 14 éven keresztül oktatott különböző hazai egyetemeken. Terápiás munkájában és a tréningjein elsősorban mindfulness és elfogadás alapú módszereket alkalmaz (például Tudatos Jelenlét Alapú Kognitív Terápia és Elfogadás és Elköteleződés Terápia) .  Elkötelezett híve a bizonyítottan hatékony módszerek alkalmazásának és a pszichológiai ismeretek minél szélesebb körben való népszerűsítésének.  Fazekas Gábor


mindfulness tanár (MBSR, MBCT, ".b", POF), jogi szakokleveles közgazdász

Az American International School in Budapest tanárai és diákjai részére, és börtönben fogvatartottak számára is tanított meditációt. 2009-ben főszervezője volt, az első és legismertebb mindfulness módszer (MBSR) kidolgozója, Jon Kabat-Zinn magyarországi látogatásának. A SE Klinikai Pszichológia Tanszéke mellett társszervezője volt az Oxford Mindfulness Center által vezetett első magyarországi MBCT tanárképzésnek 2014-2016 között. Az év elején mindfulness oktatókkal közösen megalapította a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesületet, mely a mindfulness és egyéb kontemplatív gyakorlat alapú tudományosan igazolt módszerek népszerűsítését, illetve a tudomány és a kontemplatív hagyományok közötti együttműködés fejlesztését tűzte ki célul. Emellett Gábor közel 10 éve vezet mindfulness tanfolyamokat daganatos betegek részére az Országos Onkológiai Intézetben.Gubucz Ágnes


tanácsadó szakpszichológus, relaxációs és szimbólumterapeuta

Érdeklődési területe a krízisek pszichológiája, szívesen alkalmazza az autogén tréning és a szimbólumterápia eszköztárát. Az elmúlt években dolgozott vezetői fejlesztésben, egészségkárosodott emberek rehabilitációs programjában, támogatott életvezetési krízisben lévőket. Egyéni tanácsadásai mellett csoportos formában is oktat autogén tréninget és diákrelaxációt pedagógusoknak, pszichológusoknak. Kövesdi Andrea


klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta, egyetemi tanársegéd

A Semmelweis Egyetem, I.sz. Bókay Gyermekklinika, klinikai szakpszichológusa és a Károli Gáspár Református Egyetem, Fejlődéslélektan Tanszék egyetemi tanársegéde. Kutatási területe és doktori témája: a reziliencia, evészavarok, és a kamaszkor. Publikációiban foglalkozik a reziliencia és a krónikus betegségek összefüggéseivel, keresve a személyes erőforrások növelésének lehetőségét. Könyvfejezetben a gyermek- és kamaszkorosztály csoportdinamikai vonásait, agresszió kezelését, társszerzőként az evészavarok személyiségsajátosságait tárgyalja. A kamaszkorosztályban csoportokat vezet pszichodinamikus szemléletben, szimbólumterápiás eszközökkel. Gyakorlati munkájának része pár- és családterapeutaként a családi rendszer konfliktusainak kezelése.


Kövesdy Tamás


HR szakértő

Az elmúlt több mint tíz évben Tamás olyan nemzetközi cégeknél volt HR vezető, mint a METRO, a Pfizer vagy a COLAS. Munkája során számos projekten, programon dolgozott a változáskezelés és a dolgozói elkötelezettség témáiban. Így munkája során közvetlenül megtapasztalhatta az átszervezések, kultúra-váltási ambíciók és a dolgozói elkötelezettség mozgatórugóinak összefüggéseit, a sikertényezők és a buktatók tanulságait. Egymástól eltérő, különböző szektorban működő szervezetekben szerzett rálátást azokra a mentális és érzelmi hatásokra, amelyek a vezetőket és munkatársakat érik a mai gyorsan változó piaci és szervezeti környezetben és eredményesen dolgozott olyan átalakítási programokon, amelyek a változások bevezetése közben érdemben befolyásolták az elkötelezettséget.


Krajcsó Nelli


mindfulness tréner, MBSR tréner

Tanulmányait a spanyolországi Mindful Academy-n végezte 2016-ban, azóta céges és egyéni MBSR tréningeket vezet magyar és angol nyelven. Saját meditációs gyakorlást naponta folytat 2014 óta. Főállásban a Slow Budapest nevű mozgalmat és csapatot vezeti, a felgyorsult életünk okaival, következményeivel és a lassítás lehetőségeivel foglalkozik. A meditációnak, és kifejezetten a mindfulness megközelítésnek sok tapasztalatot, és pozitív változást köszönhet az életében. Budapesten biciklivel közlekedik, szabadidejében rendszeresen jógázik és jógaoktatónak tanul, nagyon szeret teázni, nem rendelkezik okostelefonnal és nagy fontosságot szentel a kikapcsolt óráknak.Schieszler Tamás


MBA, Project Management Professional, Professional Certified Coach, Rainforest Kft.


Mérnökinformatikusi végzettséggel komplex informatikai rendszereket megvalósító csapatok irányításában és vállalatvezetésben szerezett 10 éves gyakorlati tapasztalatot. 2003-ban kezdte tanácsadói karrierjét, 2007-től coachként is dolgozik. Az ICF nemzetközi Professional Certified Coach minősítését 2013-ban szerezte meg. Munkája során executive- és team coach, stratégiai tanácsadó, valamint program- és projektmenedzseri kompetenciáit alkalmazza és fejleszti. Tamás szakmai fókuszai között szerepel a szervezetfejlesztési folyamatok támogatása, program és projektmenedzserek konkrét programok és projektek vezetéséhez kapcsolódó coaching, vezetői csapatok team coachingja, illetve vezetői kompetenciák személyes, coaching jellegű fejlesztése. 


Schlosser Károly


pszichológus, mindfulness oktató, egyetemi tanársegéd, King's College London

Károly a mindfulness és az elköteleződés és elfogadás terápia (acceptance and commitment therapy) módszerek szervezetpszichológiai hasznosításával és olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtó egyének pszichológiai fejlesztésével foglalkozik, mint az olimpikonok, paralimpikonok, az éltanulók, a londoni brókerek és felsővezetők, analóg űrhajósok és az Európai Űrügynökség légi-irányítói. Tanulmányait a University of Westminsteren végezte, majd dubai egyetemeken oktatott pszichológiát. Jelenleg PhD tanulmányait végzi a Goldsmiths, University of Londonban és oktat a mindfulness klinikai és szervezetpszichológiai alkalmazásairól és idegtudományi hátteréről a Kings College, University of Londonban.Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Wax, Ruby

Mindfulness-kalauz

Tudatos jelenlét az agyonhajszolt elmének
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 34900 Ft+áfa/fő (bruttó 43905 Ft, amely 27%-os és 5%-os áfakulccsal rendelkező tételt is tartalmaz)  A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, amely közvetített szolgáltatás.  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három) munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben tehető meg jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. • A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor