Az esemény időpontja:

2021-11-06 09:25:00

Új horizontok

TEDxYouth@Budapest


Teljes ár: 19 685 Ft + ÁFA (Bruttó: 25 000 Ft) | További kedvezmények
Online ár: 19 685 Ft (Bruttó: 25 000 Ft)

A konferenciák megtartására vonatkozóan a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 2/A., illetve 2/B. § szerinti rendelkezések alkalmazandóak.

A résztvevőknek az eseményen a védettségi igazolványt és a megfelelő személyazonosító igazolványt be kell mutatniuk a szervezőknek!


A rendezvény részvételi díja: Diák és tanárjegy: 10 000 Ft/fő / Normál: 25 000 Ft/fő / Támogatói: 50 000 Ft/fő (Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)


Tapasztaltuk, hogy életünk akár az egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Új kihívások, új problémák jelenhetnek meg, amelyek azonnali kríziskezelést és alkalmazkodást kívánnak, sőt akár életvitelünk, szokásaink radikális megváltoztatását.

Hogyan tudunk felkészülni a változás előrelátható és pillanatnyilag még láthatatlan kihívásaira? Új készségekre és képességekre lehet szükségünk! Újra kell terveznünk az életünk, és átalakítani a körülöttünk lévő világot. Milyen kiindulópontokra van szükségünk, amikor környezetünk soha nem látott mértékben változik? Hogyan használjuk a technológia adta lehetőségeket, amelyek számos terhet levesznek a vállunkról? Kire vagy mire támaszkodhatunk, amikor figyelmünk szétaprózódik az ingerekkel túlzsúfolt környezetben, s amikor a személyességnek, a jelenlétnek teljesen új dimenziói jelennek meg?

Nap mint nap újabb döntési helyzetekkel szembesülünk, de rajtunk múlik, merre fordul a változás iránya. A jövő sokkal inkább a kezünkben van, mint gondolnánk. Ha magunkhoz ragadjuk az irányítást, biztonságosabb lehet a jelenünk, és tervezhetőbb, élhetőbb a holnapunk.


Program Program nyomtatása

8:30 9:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

9:00 10:00 0. SZEKCIÓ

Edisonplatform: kerekasztal beszélgetés

10:00 10:30 BESZÉLGETÉS, SZÜNET

10:30 13:05 1.SZEKCIÓ

Dolgok, amiket meg kell változtatnunk
Things what we have to change

Asztalos Lilla

Az orvoslás új dimenziói és veszélyei

Dörgő Sándor

A világűr törvénykönyve

Németh Richárd

A Szárnyascsigák mint a földi élet utolsó zálogai!

Gockler Dániel

Értékalapú befektetés

Wettstein Albert

„MiTeszünk a pazarlás ellen? - A Munch Mindset”

Szitás Hajnal Tünde

Miért eszünk?

Balogh Blanka

Munka, magánélet, egyensúly

Thuróczy Bertalan

Lelki állóképesség

13:05 14:30 BESZÉLGETÉS, SZÜNET

2. SZEKCIÓ

Dolgok, amiért változtatnunk kell
Things why we have to change

Szendrey Gitta

Művészettel kapcsolódni, alkotással megismerni

Wang Viki

Kinek van hatalma?

Nagy Iván

Mémesítsük a gondolatainkat!

Takács Anna

Adattudománytól pszichológiáig: a lopott eszköz

Pereczes János

A jövőálló vezető

Molnár S. Szonja

A művészet dimenziói

Tóth Dániel

Több mint háttérzaj

17:10 18:00 KOCCINTÁS, BESZÉLGETÉS

Témák

Edisonplatform kerekasztal beszélgetés

Jövőbarát fejlesztők? Jelen!

Edison100: Akik ismerik a jövőben fontos tudás forrását


Eszmecsere a közös misszióról: hogyan fejlesszük a mai óvodások és iskolások azon képességeit, amelyek felértékelődnek a jövőben. Milyen kompetenciákat kell most erősíteni ahhoz, hogy gyerekeink felnőttként készen álljank a változó világ kihívásaira és megtalálják helyüket az értelmes munka világában? Beszélgetés arról, hogy hogyan szeretnék alakítani a világot, az értékről, amit teremtenek és a tűzről, ami hajtja őket.


Előadók

Asztalos Lilla


Asztalos Lilla gépészmérnök. A szakma szeretetét már az anyatejjel szívta magába, ugyanis mindkét szülője fémipari végzettségű, a megismerkedésük helyszíne is egy öntöde volt. Az egyetemi évei alatt szippantotta magába a kutatói élet, ekkor ismerkedett meg közelebbről az orvostechnikával, azon belül is az emberi szervezetbe ültethető különböző anyagokkal. Ez a témakör később a szenvedélyévé vált, ugyanis fontosnak érezte, hogy mérnökként olyan kutatásokat végezzen, amellyel a társadalom számára is kiemelkedően hasznos eredményeket tud nyújtani. Előadásában az orvosi eszközök pozitív oldalán túl a rejtett veszélyekre és kihívásokra hívja fel a figyelmet.


Balogh Blanka


Balogh Blanka pszichológus, tréner, coach. Doktori kutatása során arra keresi a választ, miként növelhető a munkavállalók jólléte. Szeret egyszerre több dolgot csinálni: míg munkája során cégeknek segít, az egyetemen élményalapú oktatással és tehetséggondozással foglalkozik, a kettő között pedig a kutyájával és a barátaival tölti az idejét. Előadásában körbejárja, milyen stratégiák segíthetnek, ha szeretnénk kiegyensúlyozottabbak lenni a mindennapokban. 


Dörgő Sándor


Dörgő Sándor joghallgató, amatőr csillagász. Gyerekkora óta megszállottan rajong az űrkutatásért és a világűrért. Pályáját HR vonalon kezdte, de a jogtudomány világa rabul ejtette, és nem is valószínű, hogy valaha elereszti. Szenvedélye a jogi trendkutatás és a társadalom legalapvetőbb relációinak vizsgálata. Éjszakáit a távcső mögé bújva, nappalait pedig – eddig – megfejtetlen jogi problémák megoldásával tölti. Szabadidejében pedig egyre gyarapodó társasjátékgyűjteményét bővítgeti. Előadásában azt vizsgálja meg, hogy két nagy kedvence, a jog és a világűr között milyen kapcsolat húzódhat.


Gockler Dániel


Gockler Dániel félig olasz befektetési szakember több mint 10 éves tapasztalattal, mindösszesen 26 évesen. Jelenleg saját alapjának elindításán dolgozik, miközben egy portugál-magyar magántőke-alapnál is építi nemzetközi karrierjét. Hisz abban, hogy egy cég értékét a számokon túl valójában az emberek (a csapat) határozzák meg. Svájc, Kína és Portugália után magyarországi bázist szeretne kialakítani saját alapjával, valamint egy kávéra mindig kapható, akár éjjel is.


Molnár S. Szonja


Molnár S. Szonja kortalan gondolkodó, a jövőt kutató és a múltat elemző poszthumanista. Számtalan projekt ötletgazdája, egy művészeti szalon vezetője, aki nem fél a dobozon kívül keresni a válaszokat. Szereti a filozófiát, a kora estétől hajnalig tartó elmetágító, mély beszélgetéseket, felfedezni kultúrákat és megérteni érthetetlen jelenségeket. Ha nem ide született volna, akkor most a Tejútrendszeren kívül egy távoli galaxisban keresné az emberi életet, és a földönkívüli kapcsolatokat ápolná a világbéke fenntartásáért. Előadásában a művészet jelenkori szerepére és az absztrakt gondolkodás szükségszerűségére hívja fel a figyelmet.


Nagy Iván


Nagy Iván mindennapjaiban egészen kicsi korától kezdve jelen voltak a hírek és a politikai témájú viták, a médián belül ismerkedett meg a világgal. Ilyenkor az ember vagy megutál valamit, vagy gyógyíthatatlanul megfertőzi az. Utóbbi történt vele. 21 éves, politológiát és kommunikációt tanult Nagy-Britanniában, jelenleg a hvg.hu újságírója. Szenvedélyt érez a szakmája, a tudás és a közös gondolkodás iránt, előadásában pedig arra keresi a megoldást, hogyan lehetne emberarcúbb a társadalmunk.


Németh Richárd


Németh Richárd 7 éves korában döntötte el, hogy tengerbiológus lesz Magyarországon – hiába, már fiatal korában is messzire szárnyalt a képzelete. Ha épp nem a tengerekkel foglalkozik, akkor megszállottan keresi a kihívásokat. Éppen ezért előadásában is a távoli tengerek mélyére kalauzol bennünket, hogy megismerkedhessünk az ottani élővilággal. Reméli, hogy ezzel mások rajongását is felkeltheti a tengerek iránt, így talán nem ő lesz az egyetlen, aki Magyarországon érdeklődik a tengerek csodálatos világa iránt.


Pereczes János


Pereczes János fiatal banki felső vezető, akinek szenvedélye a hagyományos szervezeti kultúra és működés továbbfejlesztése, átvezetése a digitális korba. Hisz abban, hogy a fenntartható, sikeres működés jól vezetett csapatokkal valósulhat meg. 2017 elejétől az MKB Bank innovációs laborját, az MKB Fintechlabot építette fel, ami azóta az innováció mellett régiós designkompetencia-központtá is vált. 2020-tól az MKB Bank digitális ügyvezető igazgatójaként felel a tradicionális bank digitális transzformációjáért.


Siklósi Gergely


Siklósi Gergely tizenhét éve versenyzik párbajtőrvívóként. A legelső versenyén bronzérmet szerzett, most a legutóbbin pedig ezüstérmet nyert. A két verseny között rengeteg más megmérettetésen indult, köztük a hazai rendezésű világbajnokságon, amit aranyéremmel zárt. Minden színű éremből szerezett már, közben pedig napról napra azon gondolkodik, miként lehet jobb nem csak fizikailag, hanem fejben is. A mentális fejlődés új utakat nyitott meg számára, egy másik dimenziót, amiben kezdi otthonosan érezni magát. Szerinte a teljesítmény nemcsak a fizikai felkészüléstől, hanem egy ismeretlen tényezőtől is függ. Ezt igyekszik minél jobban felismerni és kihasználni a versenyzésben, eközben pedig rájött, miképp alkalmazható a mindennapi életben is.


Szendrey Gitta


Szendrey Gitta drámainstruktor és egészségvédő, fejlesztő művészetterapeuta. Nem erre készült, az élet mégis efelé sodorta. Ma már el sem tudja elképzelni, hogy mással foglalkozzon. Élvezi, hogy egyszerre lehet művész és segítő szakember. Ez folyamatos fejlődést és motivációt biztosít számára. Szereti a tökéletlenséget és szeret kísérletezni. Előadásában arról mesél, hogyan vált számára a drámainstruktorság egy ismeretlen, elsőre megfoghatatlannak tűnő szakmából hivatássá.     


Szitás Hajnal Tünde


Szitás Hajnal Tünde idén végzett a Budapesti Műszaki Egyetem számítógépes és kognitív idegtudomány mesterszakán. A túlevés biológiai és érzelmi hátterének kutatása foglalkoztatja. Emellett jelenleg olyan mobilapplikáció fejlesztésén dolgozik, amely segít az embereknek leküzdeni a stressz- illetve érzelmi evést.


Takács Anna


Takács Anna sokáig építésznek készült, majd közgazdász lett. Dolgozott szoftverfejlesztőként is, de a mesterséges intelligencia területén találta meg önmagát. A Columbia Egyetemen végzett, ahol az adattudomány segítségével kifejezetten a 21. század komplex szociológiai problémáival foglalkozott. Jelenleg a MasterCard tanácsadója, de munkája mellett a főváros projektjein is dolgozik, mint adatvizualizációs specialista. Anna számára nincs lehetetlen, örökké mozgásban van: szabadidejében fut és a kutyájával túrázik.


Thuróczy Bertalan


Thuróczy Bertalan mérnök, atléta, a Futni, Hinni, Élni című könyv szerzője. Rákóczifalván, egy Szolnok melletti kis faluban nevelkedett. Kilátástalan helyzetekkel tűzdelt útja során orvosbiológiai mérnökként szerzett mesterdiplomát. Egyetemi tanulmányai idején rosszindulatú daganattal diagnosztizálták. Betegsége arra ösztönözte, hogy mérnöki hivatását személyes érintettségével kapcsolja össze: olyan orvostechnikai eszköz fejlesztésén munkálkodik, amely embertársai hasznára válhat. Jelenleg versenyszerűen is űzi a hosszútávfutást a BEAC Atlétika atlétájaként.


Tóth Dániel


Tóth Dániel életében már egészen fiatalon meghatározó szerepet töltött be a zene. 13 éves korában elnyerte a „Szombathely hangja” címet, ami elég biztatást adott neki ahhoz, hogy zenei pályán folytassa középiskolai tanulmányait. Énekesként számos sikeres koncertet adott hazai, illetve külföldi jazz-zenekarokkal, big bandekkel és fúvószenekarokkal. 2017 óta Bécs városának zeneművészeti egyetemén tanul jazz-ének szakon. Az élő fellépések mellett YouTube-csatornáján is rendszeresen oszt meg dalfeldolgozásokat és saját szerzeményeket. Előadásában bemutatja, hogyan érthetjük meg jobban a zenét, és mitől lesz igazi élmény a zenehallgatás.


Wang Viktória


Wang Viktória 22 éves, félig kínai, félig magyar származású. Az ebből adódó ítélkezések és bántalmazások gyermekkora óta jelen vannak az életében, aminek következtében elveszítette az összes pozitív gondolatot önmagáról. Ám mára már sikerült túljutnia mindezeken, egyetemista, kutat, több hangszeren játszik, énekel, sportol, több egyesület tagja. Őszintén hisz abban, hogy mások is képesek túljutnia a bántalmazásokból és ítélkezésekből adódó sérüléseken, és abban is, hogy az emberek és a társasalom is képes változni. Mert a diszkrimináció nemcsak egy nagyon súlyos probléma, hanem teljes mértékben megelőzhető is.


Wittstein Albert


Wettstein Albert 17 éves kora óta olyan vállalkozások alapításában vesz részt, amelyeknek valódi társadalmi és környezeti haszna is van az üzleti értékteremtésen túl. Jelenleg a Munch Ételmentő applikáció társalapítójaként tevékenykedik. Többek között a Forbes címlapján és a 30/30 listáján is szerepelt, valamint a Cápák között történetében először a műsor minden befektetője beszállt a cégébe. A Munch alapítását megelőzően a Szilícium-völgyben tanult a Google programjában, majd egy kiterjesztett valósággal foglalkozó startupnál dolgozott.


Helyszín

Off Kultúrszövőgyár
Budapest, Berni u. 1, 1045


A rendezvény részvételi díja: Diák: 10 000 Ft/fő / Normál: 25 000 Ft/fő / Támogatói: 50 000 Ft/fő (Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)  Diákkedvezmény igénybevétele esetén a jogosult  nevére állítjuk ki a számlát • Csoportos jelentkezés: csak azonos jegytípus esetén lehetséges. Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben kérjük, írjon a info@tedxy.hu címre.  Lemondás: a kifizetett jegyek nem visszaválthatók.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor