Fedezze fel a táplálkozás valódi erejét!
Az evés soha nem csupán táplálkozás volt – mindig is összekapcsolt minket kultúránkkal, közösségeinkkel és saját belső harmóniánkkal. A modern világban azonban egyre nehezebb eligazodni a diéták, trendek és ellentmondásos tanácsok között.
Ezen az inspiráló estén dietetikusok és gasztronómiai szakértők segítségével fedezheti fel, milyen hatással van a testünkre és mentális állapotunkra az, amit és ahogyan elfogyasztunk. A legújabb tudományos eredmények mellett a hagyományos és modern megközelítések ötvözetét is megismerheti – mindezt egy izgalmas beszélgetés során.
Témák, amiket érintünk:
✔️ Az időszakos böjt és a modern táplálkozástudomány kapcsolata
✔️ A tudatos étkezés és a fenntartható étrend kialakítása
✔️ A keleti filozófiák szerepe a táplálkozásban és az egyensúly megteremtésében
Az este végén pedig a gasztronómiai kérdések kerülnek a reflektorfénybe – ahol a tradicionális ízek és a kortárs szemlélet találkoznak!
Ha szeretné mélyebben megérteni, hogyan válhat az étkezés a testi és lelki jóllét kulcsává, ne hagyja ki ezt az eseményt!
Csatlakozzon hozzánk, és tárja fel a táplálkozás új dimenzióit!
A rendezvény alatt lehetőség nyílik HVG könyvek vásárlására. Ne hagyja ki a lehetőségek, hogy hazavigye magával, Sárközi Ákos vagy Horváth Judit által dedikált példányát!
18:00 | 18:30 |
REGISZTRÁCIÓ
|
18:30 | 18:35 |
MEGNYITÓ
|
18:35 | 18:45 |
Beszéljünk a címlapokról!
Gergely Márton |
18:45 | 19:25 |
Beszélgetés a meghívott előadókkal
Szabó Adrienn és Bartha Ákos |
19:25 | 20:05 |
Beszélgetés a meghívott előadókkal
Sárközi Ákos, Szatmári Feri, és Horváth Judit |
Élelmiszerbiológus, az élelmiszertudományok
doktorjelöltje
Lassan másfél évtizede aktívan keresi az élelmiszer- és
táplálkozástudományt összekötő hidakat, több kapcsoló vállalkozás alapítója és
szakmai képviselője. A Táplálkozás-Beállítás rendszerének szakmai vezetője és
Freyagena étrend-kiegészítő márka kutatás-fejlesztésért felelős tulajdonosa.
Gergely Márton a HVG felelős szerkesztője, 2017-ben igazolt a kiadóhoz, hogy a hvg.hu stábját erősítse. Történelmet és médiatudományokat tanult az ELTE-n és Hamburgban. Rendszeres szerzője volt a Magyar Narancsnak és a berlini „die tageszeitung” napilapnak. A Népszabadság bezárásakor a lap főszerkesztő-helyettese. Kétszeres Minőségi Újságírás-díjas szerző, 2022. óta a bécsi székhelyű Nemzetközi Sajtóintézet felügyelőbizottsági tagja.
Hamvay Péter, a HVG újságírója, a Portré rovat szerkesztője. A szegedi József Attila Tudományegyetemen végzett történelem szakon, középiskolai tanár volt, majd újságíró a Népszavánál, később a Magyar Narancsnál. Írásai rendszeresen jelentek meg a Élet és Irodalomban, a Színház folyóiratban, és a Múzeum Café magazinban.
gasztroíró, receptfejlesztő es oktató
A pedagógus végzettségű Horváth Judit pályamódosítóként tanulta ki cukrászmesterséget, majd a sajtkészítést. A Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. A Fenséges mentes sütemények és a Fermentált konyha című könyvek társszerzője. Mentes főzőtanfolyamokat tart, recepteket fejleszt.
újságíró HVG
Matalin Dóra a HVG újságírója. A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem televízió műsorvezető, rendező szakára járt. 2021-ben csatlakozott a HVG-hez, korábban a Népszabadság, majd az Index munkatársa volt. Cikkeivel leginkább a HVG Szellem és Portré rovataiban lehet találkozni.
Michelin-csillagos magyar séf
A Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem séfje. Több külföldi gasztronómiai fesztiválon is vendégszerepelt már, így főzött Londonban, Koppenhágában és a cseh Karlovsky Gastro fesztiválon is. 2016 óta több televíziós műsorban is szerepet vállalt szakértőként, séfként, mentorként.
dietetikus
a Semmelweis Egyetem dietetikusa, a Lidl Magyarország és a JÓkenyér szakértője, a Magyar superfood című könyv szerzője
gasztroblogger
Szatmári, vagyis Főzelékes Feritől egy egész generáció
tanulta újra a főzelékek készítését és szerette meg az iskolás emlékek
miatt sokak által mellőzött ételt.
A szeminárium/konferencia részvételi díja: 2900 Ft+áfa/fő • A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó egyéb kiadvány árát. • Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% HVG klub360: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) • Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) • A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. • Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. • Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. • Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! • Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. • A programváltoztatás jogát fenntartjuk.