Az esemény időpontja:

2025-04-16 18:30:00

HVG Címlapsztori 2025/3.

Böjt és trakta – Hogyan együk magunkat egészségesre?


Teljes ár: 2 900 Ft + áfa (bruttó: 3 683 Ft) | További kedvezmények

Fedezze fel a táplálkozás valódi erejét!

Az evés soha nem csupán táplálkozás volt – mindig is összekapcsolt minket kultúránkkal, közösségeinkkel és saját belső harmóniánkkal. A modern világban azonban egyre nehezebb eligazodni a diéták, trendek és ellentmondásos tanácsok között.

  • Hogyan együnk úgy, hogy valóban támogassa a jóllétünket?
  • Mit tanulhatunk a böjti hagyományokból?
  • Lehet-e az étkezés egyszerre egészséges és élvezetes?

Ezen az inspiráló estén dietetikusok és gasztronómiai szakértők segítségével fedezheti fel, milyen hatással van a testünkre és mentális állapotunkra az, amit és ahogyan elfogyasztunk. A legújabb tudományos eredmények mellett a hagyományos és modern megközelítések ötvözetét is megismerheti – mindezt egy izgalmas beszélgetés során.

Témák, amiket érintünk:

✔️ Az időszakos böjt és a modern táplálkozástudomány kapcsolata

✔️ A tudatos étkezés és a fenntartható étrend kialakítása

✔️ A keleti filozófiák szerepe a táplálkozásban és az egyensúly megteremtésében

Az este végén pedig a gasztronómiai kérdések kerülnek a reflektorfénybe – ahol a tradicionális ízek és a kortárs szemlélet találkoznak!

Ha szeretné mélyebben megérteni, hogyan válhat az étkezés a testi és lelki jóllét kulcsává, ne hagyja ki ezt az eseményt!

Csatlakozzon hozzánk, és tárja fel a táplálkozás új dimenzióit! 

A rendezvény alatt lehetőség nyílik HVG könyvek vásárlására. Ne hagyja ki a lehetőségek, hogy hazavigye magával, Sárközi Ákos vagy Horváth Judit által dedikált példányát!



Program Program nyomtatása

18:00 18:30 REGISZTRÁCIÓ

18:30 18:35 MEGNYITÓ

18:35 18:45 Beszéljünk a címlapokról!

Gergely Márton

18:45 19:25 Beszélgetés a meghívott előadókkal

Szabó Adrienn és Bartha Ákos

19:25 20:05 Beszélgetés a meghívott előadókkal

Sárközi Ákos, Szatmári Feri, és Horváth Judit

Előadók

Bartha Ákos


Élelmiszerbiológus, az élelmiszertudományok doktorjelöltje 

Lassan másfél évtizede aktívan keresi az élelmiszer- és táplálkozástudományt összekötő hidakat, több kapcsoló vállalkozás alapítója és szakmai képviselője. A Táplálkozás-Beállítás rendszerének szakmai vezetője és Freyagena étrend-kiegészítő márka kutatás-fejlesztésért felelős tulajdonosa.



Gergely Márton


Gergely Márton a HVG felelős szerkesztője, 2017-ben igazolt a kiadóhoz, hogy a hvg.hu stábját erősítse. Történelmet és médiatudományokat tanult az ELTE-n és Hamburgban. Rendszeres szerzője volt a Magyar Narancsnak és a berlini „die tageszeitung” napilapnak. A Népszabadság bezárásakor a lap főszerkesztő-helyettese. Kétszeres Minőségi Újságírás-díjas szerző, 2022. óta a bécsi székhelyű Nemzetközi Sajtóintézet felügyelőbizottsági tagja.


Hamvay Péter


Hamvay Péter, a HVG újságírója, a Portré rovat szerkesztője. A szegedi József Attila Tudományegyetemen végzett történelem szakon, középiskolai tanár volt, majd újságíró a Népszavánál, később a Magyar Narancsnál. Írásai rendszeresen jelentek meg a Élet és Irodalomban, a Színház folyóiratban, és a Múzeum Café magazinban.


Horváth Judit


gasztroíró, receptfejlesztő es oktató

A pedagógus végzettségű Horváth Judit pályamódosítóként tanulta ki cukrászmesterséget, majd a sajtkészítést. A Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. A Fenséges mentes sütemények és a Fermentált konyha című könyvek társszerzője. Mentes főzőtanfolyamokat tart, recepteket fejleszt. 



Matalin Dóra


újságíró HVG

Matalin Dóra a HVG újságírója. A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem televízió műsorvezető, rendező szakára járt. 2021-ben csatlakozott a HVG-hez, korábban a Népszabadság, majd az Index munkatársa volt. Cikkeivel leginkább a HVG Szellem és Portré rovataiban lehet találkozni.


Sárközi Ákos


Michelin-csillagos magyar séf

A Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem séfje.  Több külföldi gasztronómiai fesztiválon is vendégszerepelt már, így főzött Londonban, Koppenhágában és a cseh Karlovsky Gastro fesztiválon is. 2016 óta több televíziós műsorban is szerepet vállalt szakértőként, séfként, mentorként.


Szabó Adrienn


dietetikus 

a Semmelweis Egyetem dietetikusa, a Lidl Magyarország és a JÓkenyér szakértője, a Magyar superfood című könyv szerzője


Szatmári Ferenc


gasztroblogger

Szatmári, vagyis Főzelékes Feritől egy egész generáció tanulta  újra a főzelékek készítését és szerette meg az iskolás emlékek miatt sokak által mellőzött ételt.


Helyszín

Eötvös10 Művelődési Ház
1067 Budapest, Eötvös utca 10.


A szeminárium/konferencia részvételi díja: 2900 Ft+áfa/fő  A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó  egyéb kiadvány árát.  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% HVG klub360: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.



Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor