HVG Mindfulness konferencia 2018

Mentális rugalmasság és üzleti eredményesség


Teljes ár: 34 900 Ft + áfa (bruttó: 44 103 Ft) | További kedvezmények

Mára nem csak a minket elérő információ mennyisége nőtt exponenciálisan, hanem a velünk szemben támasztott elvárások is. Agyunk lassan változik, a környezet túl gyorsan. A mindfulness az egyik leghatékonyabb lehetőség arra, hogy képesek legyünk megfelelni a kihívásoknak, megtanuljunk kikapcsolni, feltöltődni és arra figyelni, amire mi szeretnénk. Ha pedig ilyen emberből sok van, az céges szinten is valódi versenyelőny.

Napi feladataink számával arányosan csökken az alapos munkára jutó időnk is, ráadásul figyelmünket egyre több minden próbálja elterelni. Az állandó időhiányból fakadóan egyfolytában érezzük a ránk nehezedő nyomást, mely feszültséget szül, a feszültség pedig bekapcsolja a stresszválaszt a szervezetünkben. Az állandó stressz pedig bizonyítottan tönkre teszi testi-lelki egészségünk, csökkenti kreativitásunk és problémamegoldó képességünk. Alvászavar, türelmetlenség, egykedvűség, kapcsolódási nehézségek – csak pár a tünetekből, amik azt jelzik, hogy egyensúlyt vesztettünk.

A II. HVG Mindfulness konferencián arra keressük a választ, hogy miként tudunk a munka világában olyan környezetet kialakítani a tudatos jelenlét eszközeivel, melyben a ránk és a kollégáinkra nehezedő nyomás csökken, ennek következményeként pedig hatékonyságunk és eredményességünk is javul.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Kerüld a stresszt - hangzik a gyakori bújtatott öngyilkossági felhívás ...bővebben

Mindfulness: Oravecz-Coelho, csak drágább? ...bővebben


Program Program nyomtatása

09:00 10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

10:00 10:05 Megnyitó, köszöntő

Márky Ádám, Marky Mindfulness Consulting

ÜDV A SZORONGÁS ÉVSZÁZADÁBAN

10:05 10:25 Hogyan tehet boldogtalanabbá a Facebook? - Stresszreakció, technológia és tudatos jelenlét

dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus

10:25 10:45 Az immunrendszer és a stressz kapcsolata

dr. Goda Vera immunológus főorvos

10:45 11:05 Alvás és egészség: a meztelen agy vizsgálata

Simor Péter Dániel adjunktus, pszichológus

11:05 11:35 Mindfulness munkaidőben - elméletből gyakorlat

Kaska József, Provident

11:35 12:35 SZÜNET

ALKALMAZKODÁS A KIHÍVÁSOKHOZ

12:35 12:55 Alkalmazkodom, tehát vagyok! - Agyunk és a digitális transzformáció

Frankó-Csuba Dea, Spark Inst. at IBS

12:55 13:15 A boldogság is üzleti sikertényező

dr. Kovács Eszter, Profil Trainer

13:15 13:35 Jelenlét a munkahelyen és a családban: hogyan kapcsolódjunk önmagunkhoz és másokhoz a tudatos jelenlét segítségével?

Schell Gergő tanácsadó, szakpszichológus

13:35 13:55 A tudatosan alakított táplálkozás szerepe a szellemi teljesítőképesség növelésében

Langer Jelena, L'Oréal

13:55 14:40 SZÜNET

MENTÁLIS VERSENYELŐNY

14:40 15:00 A jövő vállalatának sikertényezői - Mindfulness és reziliencia szervezeti szinten

dr. Márky Ádám, Marky Mindfulness Consulting

15:00 15:20 Hogyan válik az intuíció az üzleti siker kulcsává

Palya Bea énekes, tréner

15:20 15:40 Az idő pszichológiája - Milyen módokon kapcsolódik össze az idő és a stressz

Káplár Péter, PwC

15:40 16:00 Újgenerációs mindfulness alapú tréningek az űrkutatásban - Hogyan segítheti a kortárs pszichológia a közelgő Hold és Mars missziókat

Schlosser Károly, King's College London

16:00 16:20 A munkahelyi egészségprogramok megtérülése

dr. Szabó Ágnes, Budapesti Corvinus Egyetem

Témák

I. BLOKK: Üdv a szorongás évszázadában

Miért van az, hogy bár okoseszközökkel vesszük körül magunkat, hogy kényelmesebb legyen az életünk, időt spóroljunk, mégis egyfolytában rohanunk? Miért mondják az orvosi és egészségügyi szervezetek, hogy a XXI. század a szorongás évszázada lesz? Milyen összefüggés van a stressz és az immunrendszer működése között? Miért rossz tanács, hogy kerüljük a stresszt? Előadóink orvosi és tudományos szemszögből járják körül a stressz hatásait, hogy tudatosan kezelhessük és hozzuk ki belőle a legjobbat!


Hogyan tehet boldogtalanabbá a Facebook? - Stresszreakció, technológia és tudatos jelenlét – dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus

A Szilícium-völgyben nem véletlenül tiltja el sok tech-guru a gyerekeit a digitális eszközök (túlzott) használatától: ezek sokszor – bizonyítottan – negatívan hatnak ránk. Ha tudatosság nélkül használjuk őket, növelhetik a stressz-szintünket, miközben az elégedettségünket és tudatos jelenlétre való képességünket csökkentik. Az előadásban szó lesz a stressz rövid- és hosszútávú (testi és lelki) hatásait, a az ún. „harcolj vagy menekülj” reakciót, illetve a hosszú időn keresztül fennálló stressz esetén megjelenő  stresszbetegségeket. Sorra vesszük a napjainkban tapasztalható technológiai fejlődés (számos előnye mellett) hogyan növelheti a stresszválasz intenzitását és gyakoriságát. De szó lesz arról is, hogyan védekezhetünk a digitális eszközök által kiváltott negatív hatásokkal szemben, miben segít, eszközeink tudatos használata és hogyan folyik a „digitális detoxikálás”.


Az immunrendszer és a stressz kapcsolata – dr. Goda Vera klinikai immunológus

A fertőzések kivédésében meghatározó szerepet játszó immunrendszerünk gyakorlatilag minden szerv működését képes befolyásolni. Ez az összetett és kiemelt jelentőségű rendszer ugyanakkor meglepően könnyen befolyásolható – sokszor olyan tényezőkkel, mint pl. a stressz, aminek korábban kisebb szerepet tulajdonítottak a kutatók. Ma már tudjuk, hogy számos betegség lefolyása romlik az immunrendszeren keresztül erős vagy tartós stressz hatására, ami magánéletünkre és munkahelyi teljesítőképességünkre egyaránt hatással van. Az előadásban ezeket az összefüggéseket mutatom be a gyakorló orvos szemszögéből, de mindenki által érthető nyelven.


Mindfulness munkaidőben - Elméletből gyakorlat – beszélgetés Kaska József HR vezetővel

Az állandóan hajszolt munkatempó, a nagy elvárások, a sok változás mindannyiunk életét megnehezítik, de mindannyiunk érdeke, hogy megtanuljuk kezelni a velünk szemben támasztott elvárásokat. Sokkal könnyebb azonban a helyzet, ha a munkahelyen van lehetőségünk megtanulni vagy gyakorolni olyan készségeket, technikákat melyek segítenek abban, hogy helyén tudjuk kezelni a stresszt. Miért éri meg a munkáltató számára, ha munkahelyen, munkaidőben biztosít lehetőséget a kikapcsolódásra, feltöltődésre és milyen tapasztalataik vannak a Providentnél ezzel kapcsolatban? A vállalat HR vezetőjével az előzőek mellett arról is beszélgetünk, kiknek ajánlaná a módszer bevezetést és vannak-e hátulütői a munkahelyi mindfulness programoknak.


Alvás és egészség: a meztelen agy vizsgálata – Simor Péter, ELTE-PPK

Az alvás egy látszólag egységes állapot, a mozdulatlan testbe zárt, csukott szemek mögött rejtőző agy ugyanakkor egy átlagos éjszaka alatt változatos idegrendszeri állapotok, információfeldolgozó folyamatok és mentális élmények sorát produkálja. Azon a már közhellyé vált elképzelésen túl, hogy a megfelelő alvás nélkülözhetetlen az egészséges szervezet működéséhez, az elmúlt évtizedben számos izgalmas kutatási eredmény demonstrálta, hogy az alvó agy tanulmányozásával az alvás és egészség kapcsolatának mechanizmus szintű összefüggéseit is megérthetjük. Az alvászavarok vagy az inszomnia a XXI. századra vezető népbetegséggé vált. A szubjektív alvásminőség romlása számos nappali tünetet is eredményez, amelyek megakadályozzák a hatékony munkavégzést. Sok esetben az álmatlanság hatékonyan kezelhető és kutatások bizonyítják, hogy az alvásminőség javítása a kognitív és érzelmi működés fokozása által a komplex problémák, feladatok esetében is hozzájárulhat a jobb döntésekhez.


II. BLOKK: Alkalmazkodás a kihívásokhoz

Onnantól hogy bekerülünk első munkahelyünkre, a minket érő feladat és felelősség mennyiség egyre nő. A stratégia, hogy “most nincs időm magamra, de majd ha ezzel végzek...” a biztos recept, hogy előbb utóbb kiégjünk. Mindig lesz egy újabb projekt, mindig lehetne egy kicsivel több pénzt keresni, mindig lesz kifogás. Ha nem tanuljuk meg, hogyan tudjuk most, ma jobban érezni magunkat, függetlenül a külső körülményeinktől a külvilág hatásaitól, egész életünkben várni fogunk a megfelelő pillanatra. Konferenciánkon olyan megoldási javaslatokat mutatunk, melyek rendszeres gyakorlásával résztvevőink a leküzdhetetlennek tűnő nehézségekre lehetőségként tudnak tekinteni.


Alkalmazkodom, tehát vagyok! - Agyunk és a digitális transzformáció - Frankó-Csuba Dea, Spark Inst. at IBS

Sokunkkal előfordult már, hogy a világ változását, a technológia fejlődését szemlélve és a jövőn elmélkedve úgy éreztük ez nekünk nem fog menni. Ekkora változásra már nem vagyunk képesek és nem tudunk lépés tartani a fölénk tornyosuló elvárás hegyekkel…  Pedig a kreativitás, a kíváncsiság, az alkalmazkodó képesség velünk született adottságunk és ezek azok a képességeket, amelyekre a digitalizálódó világban a túléléshez szükségünk van. Miért érezzük mégis azt, hogy a növekvő tempóval már nem tudunk lépést tartani? Miért esik nehezünkre kezelni a változással járó nyomást? Mit kell tennünk annak érdekében, hogy újra felébresszük magunkban az alkotó erőnket? Hogyan tudjuk fejleszteni a rugalmasságunkat és az alkalmazkodó képességünket a tudatos jelenlét segítségével? Az előadásban erről a témáról hallhattok inspiráló gondolatokat és jól használható gyakorlati tippeket. 


A boldogság is üzleti sikertényező - dr. Kovács Eszter, Profil Training

Munkahelyi boldogságfelelős a munkahelyen? Van ilyen például Dánia, Nagy-Britannia, Franciaország vagy az Egyesült Arab Emirátusok különböző vállalatainál. Létük indokolt, hiszen több száz kutatási eredmény támasztja alá, hogy a boldogabb, magasabb pszichés jólléttel rendelkező munkavállalók motiváltabbak, produktívabbak, elkötelezettebbek, sikeresebbek és kreatívabbak. Bár nem igényel túl nagy befektetést a munkahelyi boldogságszint növelése, és a pozitív eredmények is mérhetők, itthon egyelőre csak kevés döntéshozó foglalkozik komolyan a megvalósítással. Pedig a boldogság a cégek életében valós sikertényező. Ahhoz azonban, hogy a cégek ezt ugyanolyan fontos témaként kezeljék, mint például a munkastresszt vagy a kompetenciafejlesztést, a munkaadók szemléletén, a HR gyakorlati eszköztárán is érdemes lenne változtatni. Az előadásban a legfontosabb boldogság-tényezőkre világítunk rá a szervezet és az egyén oldaláról közelítve, s nem csak kutatási eredményekkel, de konkrét gyakorlati példával is illusztrálva.


Jelenlét a munkahelyen és a családban: hogyan kapcsolódjunk önmagunkhoz és másokhoz a tudatos jelenlét segítségével? - Schell Gergely tanácsadó szakpszichológus

Egészségünk és jóllétünk egyik legbiztosabb alapja az, hogy társas kapcsolataink rendben legyenek. A burnout, a cinizmus és az ellenségeskedés nem csak minket, de a körülöttünk lévőket is megterhelik. A munka és a család is csapatjáték, a mindfulness pedig abban segíthet bennünket, hogy tisztában legyünk érzéseinkkel, egymás értékességével, és elkezdjük betemetni a bennünket elválasztó árkokat. Életünk nagy színterei így kiegészíthetik, támogathatják is egymást. 


A tudatosan alakított táplálkozás szerepe a szellemi teljesítőképesség növelésében - Länger Jelena, L’Oréal, Mindfulness Lab

A szellemi és érzelmi reziliencia fogalmáról és a 21. században játszott szerepéről már egyre többet beszél a pszichológia és a HR szakma. Ugyanakkor kevés szó esik a fizikai ellenálló képesség szerepéről, az egészséges, energikus testi jólétről, amely tudományosan bizonyított módon szintén fontos része a kiegyensúlyozott, minőségi életnek, és elengedhetetlen a szellemi teljesítőképesség maximalizálásához. Jelena személyes történetén keresztül láthatunk bele, milyen erős szerepet játszhat a belső egyensúly megtalálásában és ezzel együtt a szellemi teljesítőképesség növelésében a tudatosan formált, egészséges táplálkozás. Előadásában a megfelelő étrend kutatásokkal igazolt hatékonyságáról és gyakorlati tanácsokról is szó lesz.


III. BLOKK: Mentális versenyelőny

A jóllét mára nem magánügy; a hosszútávra tervező vállalatok komoly energiát fektetnek abba, hogy a jövő vezetőit felkészítsék az egyre gyorsabban, komplexebb és kiszámíthatatlanabb üzleti környezetre. Céljuk az, hogy szakembereik ne csak fiatalon nyújtsanak kimagasló teljesítményt, hanem képesek legyenek fenntartható módon gazdálkodni saját testi és lelki egészségükkel. Ahol ilyen vezetőket nevelnek, ott biztosítva van a jövő. A mentális és lelki rugalmasság korunkban valódi versenyelőny – nem csak az üzleti életben.


A jövő vállalatának sikertényezői - Mindfulness és reziliencia szervezeti szinten – Márky Ádám, Marky Mindfulness Consulting

A változások küszöbén először mindig a külső körülményeket akarjuk valahogy kezelni. Egy versenyképes cégnek ezért van manapság már marketing-, empolyer branding és digitális transzformációs stratégiája, miközben arra még nincs terv, hogy hogyan lehetne a cégben dolgozó emberek alkalmazkodó képességét és mentális ellenálló-képességét fejleszteni. Hol a kapcsolat? A munkavállalókban a rengeteg változás, az egyre gyorsabb tempó, a növekvő elvárások, egyre nagyobb bizonytalanságot, szorongást, feszültséget, stresszt szülnek. A kollégák pedig vagy rugalmatlanul ellenállnak a változásnak vagy ők is a külső körülményeket változtatják meg először: elmennek máshova dolgozni. Az előadásban arra keressük a választ, hogy miként lehet egy egész szervezet rezilienciáját fejleszteni, azáltal, ha a cégben minden nap, mindenki tíz percig csukott szemmel ül.


Hogyan válik az intuíció az üzleti siker kulcsává – beszélgetés Palya Beával

A megérzések egy üzletember és művész életében ugyanolyan fontosak. Van aki azzal a képességgel születik, hogy könnyen meghallja belső hangjának iránymutatásait, van akinek ezt sokáig kell tanulnia, de annyi biztos, hogy mindenkinek érdemes odafigyelnie, mit súg az ösztöne. Belső hangunk megtalálása azonban még nem elég, még kell valami, hogy meg is merjük tenni, amit zsigerből érzünk; ehhez egyfajta bátorság kell. A beszélgetésben azt járjuk körbe, hogy Bea karrierjét hogyan segíttette az intuíció és milyen mindfulness gyakorlatokkal erősíti bátorságát és megérzéseit, trénerként mit tapasztal, az üzleti életben mennyire merünk hagyatkozni belső megérzéseinkre, miből és hogyan meríthetünk bátorságot.


Az idő pszichológiája - Milyen módokon kapcsolódik össze az idő és a stressz – Káplár Péter, PwC

Ha az időről van szó, mennyire vagyunk a berögződött vélekedéseink, automatikus működéseink, reakcióink által meghatározva? Hol járunk, milyen időperspektívában töltünk el sok időt a gondolatainkban, vagy a céges meetingeken merre halad a diskurzus? Ha az időre gondolunk, milyen kép jelenik meg előttünk, mennyit látunk be a céljainkból és a ránk váró feladatokból? Mekkora a jelen és mennyire van közel, mennyire sürgető a holnap? Hol vannak a céljaink? És mennyit vagyunk a jelenben? Mennyi időt töltünk el saját magunkkal? Ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk, óriási lépést tehetünk egy tudatosabb, reflektáltabb és boldogabb élet felé.


Újgenerációs mindfulness alapú tréningek az űrkutatásban - Hogyan segítheti a kortárs pszichológia a közelgő Hold és Mars missziókat - Schlosser Károly, Kings College London, University of London 

A Föld és Mars közötti megteendő távolság a két bolygó keringési pályájának változásától függően ideális esetben egy nagyjából 300 napig tartó út, egy irányba. Hogyan segítheti az empirikusan alátámasztott alkalmazott pszichológia a hosszú ideig tartó űrutazásokat? A harmadik generációs kognitív-viselkedés tréningek, az Elfogadás és Elköteleződés Terápia (acceptance and commitment therapy)  és a tudatos jelenlét (mindfulness) alapú módszerek alkalmazása hatékony módszernek bizonyul a magas teljesítmény fokozásában, még az olyan rendkívül nehéz helyzetekben is, mint például az űrkutatás. Az előadás rövid betekintést nyújt a módszerekbe és beszámolót a szimulációs űrállomásokon (Polish Mars Analgue mission Simulation, Mars Desert Research Station, Mars Academy USA) és az Európai Űrügynökséggel eltöltött kutatási munkába.


A munkahelyi egészségprogramok megtérülése – dr. Szabó Ágnes, Budapest Corvinus Egyetem

Számos nemzetközi tanulmány mutatta ki, hogy a munkahelyi egészségprogramok többszörösen megtérülnek. A fluktuáció és a hiányzás okozta veszteségek csökkentésének egyik lehetséges eszköze a vállalati egészségprogram működtetése. Ezek népszerűségét mutatja, hogy míg 2008-ban globálisan a multinacionális vállalatok 34%-a indított ilyen programokat, 2014-ben már 56%-uk, 2016-ban pedig 69%-uk. Mitől lesznek sikeresek ezek a programok? Milyen hatásuk azonosítható? Hogyan mérhető az általuk teremtett érték? Mit jelent a ROI (Return on Investment) és a VOI (Value of Investment) szemlélet a munkahelyi egészségprogramok esetében? Az előbbi kérdések megválaszolása, nemzetközi trendek, kutatások, példák bemutatása mellett a hazai helyzetről is igyekszem képet adni.Előadók


ELŐADÓINK LISTÁJA FOLYAMATOSAN BŐVÜL!


dr. Goda Vera


klinikai immunológus és allergológus főorvos, Dél-pesti Centrum Kórház

Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán végzett 1995-ben. Jelenleg csecsemő és gyermekgyógyász-, klinikai immunológus és allergológus a Dél-pesti Centrum Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán. Elsősorban gyakorló orvosnak tartja magát, őssejt transzplantációval és veleszületett immunhiányos betegek kivizsgálásával, kezelésével foglalkozik. Aktívan részt vesz a klinikai immunológiai és allergológiai, valamint a csecsemő és gyermekgyógyászati szakorvosképzésben.  Tudományos munkája döntően az őssejt transzplantáció, veleszületett immunhiány és a súlyos fertőzések kutatására terjed ki, rendszeresen szerepel hazai immunológiai kongresszusokon és továbbképzéseken. Emellett wing-wave coach végzettséget szerzett, melyet egyéni stressz oldó kezelésként használ a gyakorlatba. A munkahelyi stressz csökkentésére kórházi dolgozók számára pszichodráma csoportot, majd erőforrás csoportot vezetett.


dr. Kovács Eszter


ügyvezető, tréner, Profil Training

Eszter a jól-lét és a pozitív érzelmek új tudományának elkötelezett szakértője. Széleskörű szakmai tapasztalatokat szerzett, mint orvos, nemzetközi tréning csapatok tagja és multinacionális nagyvállalatok trénere. Erőssége a nagy összefüggések áttekintése. Jelenleg a Profil Training vezetőjeként a cég szociális felelősségvállalását tartja kiemelten fontos területnek. 


dr. Márky Ádám


Longevity Project alapító

Dr. Márky Ádám a hazai vállalati mindfulness oktatás egyik úttörője. A Longevity Project orvosigazgatójaként, a harvardi Culture of Health modell alapján vezet vállalti egészségprogramokat, oktat orvostanhallgatókat és szervezetpszichológusokat.


dr. Szabó Ágnes


közgazdász, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet és Sportgazdaságtani Kutatóközpont

2004 óta dolgozik a felsőoktatásban oktatóként és kutatóként, emellett a versenyszférában és külföldön is szerzett tapasztalatokat (visiting scholarként a Zürichi Egyetemen és a winterthuri ZHAW-n). Már doktori disszertációjában is érintette a munkahelyi egészség témáját a munkahelyi sport kapcsán, az elmúlt években pedig ez az egyik fő érdeklődési és kutatási területe. A vállalati egészségfejlesztés lelkes támogatója, valamint a Legfittebb Munkahely Program külső szakértője.dr. Szondy Máté


klinika szakpszichológus , családterapeuta, kutató 

A pozitív pszichológia egyik első hazai képviselője és népszerűsítője, 14 éven keresztül oktatott különböző hazai egyetemeken. Terápiás munkájában és a tréningjein elsősorban mindfulness és elfogadás alapú módszereket alkalmaz (például Tudatos Jelenlét Alapú Kognitív Terápia és Elfogadás és Elköteleződés Terápia) .  Elkötelezett híve a bizonyítottan hatékony módszerek alkalmazásának és a pszichológiai ismeretek minél szélesebb körben való népszerűsítésének.  Frankó-Csuba Dea


CEO, Spark Institute at IBS, Singularity University executive alumni tag

A Spark Institute transzformatív képzőközpont keretében a jövő képességeire készíti fel a hallgatókat egy nemzetközi oktató és mentor közösség segítségével. 10 éve fejleszt innovatív, élmény alapú képzési programokat vezetőknek és szakembereknek, mentorként pedig Európa-szerte támogat digitális transzformációs projekteket. Kedvenc témája a jövő munkahelye, a munka jövője, valamint a digitalizáció és az ember kapcsolata. Kiemelten foglalkozik az ember és a szervezet változási képességével, valamint az egyéni és szervezeti alkalmazkodóképesség fejlesztésével. Ez utóbbi témában sokat merít személyes meditációs gyakorlatából és több, mint 10 éves jóga és meditációs oktatói tapasztalatából. Ennek a munkának egyik alapköveként számos vállalat vezetőjével és munkatársával dolgozik reziliencia fejlesztés és stresszkezelés projekteken.


Káplár Péter


Management Consultant, PwC Magyarország Kft.

Péter a PwC munkatársaként üzleti tanácsadással foglalkozik, ám emellett pszichológia mesterszakos hallgató az ELTE-n, és Magyarország egyik elit tehetséggondozó intézményében, a Mathias Corvinus Collegiumban támogatja tehetséges egyetemi hallgatók szakmai fejlődését. Üzleti tanácsadóként naponta megtapasztalja, hogy a stressz az élet része; pszichológushallgatóként vallja, hogy az életünk során megismert eszközök és megélt csoportélmények transzformatív hatással vannak a mások szemében kialakuló sikerességre, és az "énhatékonyságra", arra, hogy mennyire érezzük képesnek magunkat céljaink elérésére.


Kaska József 


Senior HR vezető Provident

2001-ben csatlakozott az akkor induló Providenthez, ahol az elmúlt 17 évben a ranglétrát végigjárva, a HR szinte minden egyes területén (képzés-fejlesztés, toborzás-kiválasztás, HR adminisztráció, bérszámfejtés, szervezetfejlesztés) kipróbálta magát és irányította azt. Jelenleg senior HR vezetőként egyik felelősségi köre a vállalat Jól-lét stratégiájának kialakítása és működtetése, mely területen több innovatív kezdeményezés köthető a nevéhez.


Länger Jelena


társalapító és ügyvezető, Longevity Project

A Longevity Project társalapítójaként olyan vállalkozást épít, amely az Amerikai Életmódorvostani Társaság tudományosan megalapozott elveire épített programmal segíti a munkáltatókat abban, hogy munkavállalóik egészségét fejlesszék. Eredetileg közgazdász, diplomáit a Külkereskedelmi Főiskolán és a Közép Európai Egyetem Executive MBA-képzésén szerezte. 16 évig dolgozott a L’Oréalnál magyar és regionális vezetői pozíciókban marketing, piacfejlesztési és képzési területeken. A tudományosan alátámasztott teljes értékű növényi étrend témaköre akkor lett személyes ügye, amikor a kiégéssel küzdve belevágott saját életének gyökeres átalakításába.


Palya Bea


énekes, előadóművész, tréner

Bea a magyar zenei színtér és a világzenei közeg egyik legmeghatározóbb, legszínesebb és legenergikusabb alakja, dalszerző, több díjjal elismert énekes és előadóművész, tréner, énektanár és író. A forma, amivel mondanivalóját Bea megosztja, sok esetben túlnyúl a zene határain, így egyre több alkalommal lehet őt látni előadóként, beszélgetőpartnerként különböző eseményeken és rendezvényeken erőt és inspirációt adva ezzel megannyi embernek. Tanárként és trénerként Bea fő célja és egyben sikerének kulcsa, hogy összekapcsolja a kreatív folyamatból tanultakat az önismereti tapasztalásokkal – mint a jóga, automatikus írás, különböző terápiás módszerek és coaching -, így egy  különleges színfoltként van jelen a tréneri közegben. Örömmel inspirál másokat arra, hogy ismerjék meg és használják a bennük rejlő lehetőségeket. Rendszeresen beszél saját tapasztalatait megmutatva a közösségépítésről, a zene és az emberi kapcsolatok összefüggéseiről, a női vezetővé válásról, arról, hogy a munka fogalma mennyi mindent jelent, sikerről, teljesítményről, önmegvalósításról, az anyaság-karrier kötéltáncáról és a férfi-női párbeszédről. Az érdeklődők találkozhattak már vele többek között a Feldmár Intézet, a Nyitott Akadémia vagy a Belvárosi Kulturális Szalon rendezvényein, de nagyvállalati közegben, közép- és felsővezetői körökben is rendre befogadó fülekre talál Bea mondanivalója. Schell Gergely


tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta, Thyris Pszichoterápiás Központ

Pszichológiai tanácsadást végez, párterapeutaként dolgozik, egyetemen tanít. Mindfulnesst oktat, meditál és keresztény szerzetesekkel vonul el. Az állami szférában kezdett el vállalati egészségmegőrzéssel foglalkozni, most pedig szabadúszóként támogatja a hozzá fordulókat hatékonyságuk és egészségük együttes fenntartásában.


Schlosser Károly


pszichológus, mindfulness oktató, egyetemi tanársegéd, King's College London

Károly a mindfulness és az elköteleződés és elfogadás terápia (acceptance and commitment therapy) módszerek szervezetpszichológiai hasznosításával és olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtó egyének pszichológiai fejlesztésével foglalkozik, mint az olimpikonok, paralimpikonok, az éltanulók, a londoni brókerek és felsővezetők, analóg űrhajósok és az Európai Űrügynökség légi-irányítói. Tanulmányait a University of Westminsteren végezte, majd dubai egyetemeken oktatott pszichológiát. Jelenleg PhD tanulmányait végzi a Goldsmiths, University of Londonban és oktat a mindfulness klinikai és szervezetpszichológiai alkalmazásairól és idegtudományi hátteréről a Kings College, University of Londonban.Simor Péter


egyetemi adjunktus, ELTE-PPK, Pszichológiai Intézet

Pszichológus, alváskutató, a Budapest Laboratory of Sleep and Cognition vezetője. Kutatásainak középpontjában a napszaki ritmus, az alvás és az álmodás sajátosságai és egyéni különbségei állnak. Doktori fokozatát a BME Kognitív Tudományi Tanszékén szerezte. Tíz éve oktatja az alváskutatás elméleti és gyakorlati vonatkozásait egyetemistáknak. Számos rangos nemzetközi folyóiratban megjelent kutatása a kronotípus, az alvás és az álmodás kognitív és érzelmi folyamatokkal kapcsolatos összefüggéseit vizsgálja egészséges és alvászavaros személyek körében.


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Richard J Davidson; Daniel Goleman

A meditáció tudománya

Hogyan hat az elmélyülés az elménkre és a testünkre?
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 34900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény: -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor