Egészségtudatos munkahely

Szemléletváltás a munkavállalói és egyéni egészségfejlesztésben


Teljes ár: 19 900 Ft + áfa (bruttó: 24 855 Ft) | További kedvezmények

Az öregedő, ráadásul egészségproblémákkal küszködő társadalom egyre nagyobb kihívás elé állítja a magyarországi munkáltatókat. Már nemcsak a toborzás, de a munkaerő megtartása is komoly gazdasági tényező. Mindennél fontosabb lett a munkavállalói jóllét kialakítása, a bevált foglalkoztatottak megtartása, egészségük megőrzése, hiszen hosszú távon ez az üzleti siker egyik legfontosabb eszköze!

Az egészséges és elkötelezett munkavállaló már önmagában versenyelőny. Hatékonyabb, eredményesebb, odafigyel önmagára és környezetére, értékeli, ha a munkaadó az egészségmegőrzést is prioritásként kezeli.

Ma Magyarországon azonban csak a vállalatok szűk kör mondhatja el magáról, hogy átgondolt és kidolgozott vállalati egészségstratégiája van. Jellemző, hogy az autóflottájuk karbantartására évente többet költenek a cégek, mint a munkavállalóik egészségének megőrzésére.

Mi ezen szeretnénk változtatni!

Beszélgetést kezdeményezünk, esettanulmányokkal támasztjuk alá a szemléletváltás fontosságát, bevált módszereket kínálunk a hazai kis- és nagyobb vállalkozásoknak. 

Szakértő előadóinkkal olyan kérdésekre keressük a válaszokat, mint:

  • Miért üzleti stratégiai kérdés a munkavállalóink egészsége?
  • Mi alkotja egy cég egészségstratégiájának 4 pillérét? Mit mutatnak a számok? - Egészség és ROI (Return on Investment)
  • Mit tesznek a nagyvállalatok és milyen megoldásaik vannak a kis- és középvállalatoknak?
  • Mi az az életmód orvoslás és miért ez jelentheti a jövőt?
  • A stressz a jele, hogy élünk, a folyamatos feszültség mégis tönkre teszi egészségünket. Hogyan oldható a munkahelyi és az egzisztenciális frusztráció?
  • Mi mindent célszerű figyelembe venni a táplálkozási, alvási szokásaink, a kapcsolataink kialakításakor, a mozgásigényünk kielégítéséért, a függőségeink enyhítéséért, hogy értékes, hatékony és egészséges munkavállalók maradhassunk?Ajánlott cikkeink:
"A magyar orvos sokszor rosszabul néz ki, mint a beteg" - Interjú Márky Ádámmal, szakmai szerkesztőnkkel 


Program Program nyomtatása

PROGRAM
08:30 09:30 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

EGÉSZSÉG: STRATÉGIA - A MUNKAHELYI EGÉSZSÉG ÜZLETI DÖNTÉS

09:30 09:45 Miért stratégiai kérdés a munkavállalói egészség?

dr. Márky Ádám, Longevity

09:45 10:10 Vállalati egészségkultúra mint új stratégiai prioritás?

Schannen Frigyes vezető partner, Roland Berger Budapest

10:10 10:30 MKB 20 perc egészség – avagy mi nem csak mondjuk, csináljuk is!

dr. Balog Ádám elnök-vezérigazgató, MKB Bank Zrt.

10:30 11:00 SZÜNET

A TE EGÉSZSÉGED - TUDOMÁNYOSAN IGAZOLT ÉLETMÓDELVEK 1.

11:00 11:20 Életmód orvoslás – Csak utópia a hosszú egészséges élet?

dr. Márky Ádám, Longevity

11:20 11:40 Mindfulness a stresszcsökkentésen túl: elfogadás és elköteleződés

Weintraut Rita, Pécsi Tudományegyetem

11:40 12:00 A túlsúly nem csak magánügy - Hogyan segítsük a dolgozókat az egészséges testsúly elérésében és megtartásában?

Länger Jelena társalapító és ügyvezető, Longevity Project

12:00 12:20 Aki sokat alszik keveset él? – Avagy az alvás szerepe mindennapi életünkben

dr. Csábi Eszter, Szegedi Tudományegyetem

12:20 13:50 EBÉDSZÜNET

A TE EGÉSZSÉGED - TUDOMÁNYOSAN IGAZOLT ÉLETMÓDELVEK 2.

13:50 13:55 Bevezető

dr. Márky Ádám, Longevity

13:55 14:15 Függőségek függönye mögött - Kockázati tényezők és kiutak

dr. Kapitány-Fövény Máté, Semmelweis Egyetem-ETK, Addiktológia Tanszék

14:15 14:35 A Másik mint erőforrás - Társas kapcsolataink megtartó ereje

Schell Gergely, Thyris Pszichoterápiás Központ

14:35 14:55 Együtt könnyebb változni? - A támogató közösségek és profi szakemberek ereje

Vági Zsolt egészségtudományi szakember

14:55 15:25 Elméletből gyakorlat – kerekasztal beszélgetés szakértőinkkel

dr. Csábi Eszter, dr. Kapitány-Fövény Máté, Länger Jelena, Schell Gergely Vági Zsolt

15:25 15:55 SZÜNET

A TUDATOS EGÉSZSÉG KULTÚRÁJA - VÁLLALATI GYAKORLATOK

15:55 16:00 Bevezető

dr. Márky Ádám, Longevity

16:00 16:20 Miért éri meg munkahelyi egészségfejlesztésre költeni?

dr. Szabó Ágnes, Budapesti Corvinus Egyetem

16:20 16:40 Személyes fejlődés és lelki rugalmasság erősítése munkahelyi keretek között

Pigler Anna alapító, Élettükör Mentálhigiénés Műhely és Sümeghy Lilla HR Partner, MOL

16:40 17:00 Az egészséggel mindenki jól jár

Simon Róbert, Vodafone és Ráduly Orsolya, Aon Talent Solutions

17:00 17:20 Vedd kézbe dolgozóid egészségét! - A digitális vállalati egészségprogramok lehetőségei

dr. Oláh Dániel foglalkozás-egészségügyi szakorvos, egészségügyi menedzser, FitPuli Kft.

17:20 17:25 ZÁRÁS

Témák

I. BLOKK

Az egészség: stratégia - A munkahelyi egészség üzleti döntés

Az egészségünk nem szerencse kérdése, tudatos döntések eredménye, amelyet - hasonlóan a pénzügyi tervezéshez - sokkal hatékonyabbá tehetünk, ha stratégiailag tervezzük. A bevezető blokkban azt járjuk körbe, hogy miért válik egyre fontosabbá, hogy a munkaerő egészséges maradjon, hogyan függ össze az egészségügy működése a céges egészségstratégiával.


A fenntartható egészség közös ügy – dr. Márky Ádám, Longevity Project 

Ahogy ma gondolkodunk az egészségről és az egészségügyről, az pénzügyi- és emberierőforrás szempontjából fenntarthatatlan. A társadalom egyre öregebb, egyre több krónikus betegséggel küzdünk, egyre nagyobb az egészségügyi igényünk. Eközben a magasabb béreket és jobb körülmények biztosító országok elszívják a dolgozókat, az itthon maradókra pedig egyre nagyobb teher hárul. Mindez természetesen hatással van a gazdaság szereplőire, a cégek életére is, hiszen, ha valaki megbetegszik, akkor egyre nehezebben kerül vissza a munkaerőpiacra, ha az állami rendszerben gyógyul, a magán ellátás pedig a kereslet növekedésével exponenciálisan drágul, ami fájdalmas hatással van a vállalkozások és vállalatok teljesítményére is. Ezekre a komplex folyamatokra válaszolva dolgozták ki a Harvard Egyetemen a Culture of Health egészségmodell-t, amely proaktív módon közelíti meg a kérdést. Az előadásunkban azt vizsgáljuk a modell mentén, hogy a cégeknek milyen beavatkozási lehetőségei és felelősségei vannak, ha a dolgozóik és vásárlóik egészségért akarnak tudatosan tenni.


Vállalati egészségkultúra mint új stratégiai prioritás? – Schannen Frigyes - Roland Berger Budapest 

A vállalati stratégia kialakítása mindig is egy emberközpontú folyamat volt, de az elmúlt időszakban a vezetők ezt mintha kezdték volna szem elől téveszteni. A stratégia történelmében az elmúlt hatvan évben lezajlott fejlődés eredményeként az egészség-kultúra szakaszába és a mesterséges intelligencia előszobájába érkeztünk.

Az egészségkultúra a stratégia több szintjén is megjelenhet, és az értékteremtés különböző szintjein lévő, egymásra épülő stratégiai célok mind visszavezethetők az egészségre. A vállalati egészségprogramok kialakításánál elengedhetetlen a stratégiai célok meghatározása és megvalósításuknak nyomon követése. Ehhez széles eszköztár áll a vállalkozások rendelkezésére, bár ma elsősorban az egészséges táplálkozáson és a sportolási lehetőségeken van a fókusz, pedig ez a vállalatok alapvető stratégiájának részét kell, hogy képezze, ezáltal felkészítve őket a jövő kihívásaira. Megközelítésünk hatékony eszközt kínálhat a vállalati egészségkultúra stratégiai kiépítésére.


MKB #20percegészség – avagy mi nem csak mondjuk, csináljuk is! –  dr. Balog Ádám, elnök-vezérigazgató, MKB Bank 

Elsőre talán meglepően hangzik, de az MKB Bank szerint „Az egészség a legjobb befektetés!” 2018 júniusában indult az MKB szemléletformáló kampánya, melynek fő üzenete: Tégy legalább napi 20 percet a testi-lelki egészségedért! Miért épít fel egy magyar bank saját erőforrásból egy komplex egészségprogramot? Mitől és hogyan lesz újszerű és igazán közérdekű egy nagyvállalat CSR politikája? Mit üzen egy ilyen program az ügyfelek, a közösség felé?  Milyen felelőssége van egy for-profit szervezetnek a társadalmi szemléletformálásban? Csinálhat egy fecske nyarat? Egy sikeres egészségprogram története lépésről-lépésre az önazonosságtól a hitelességig és tovább a társadalmi szemléletformálásig.

II - III. BLOKK

A Te egészséged - Tudományosan igazolt életmódelvek 1-2

Az Amerikai Életmód Orvostani Társaság az egyik leggyorsabban fejlődő orvosszakmai szervezet a tudományosan bizonyított orvosláson belül. Azon életmódelvekkel foglalkozik, melyek segítségével elkerülhető a krónikus betegségek (szívbetegség, rák, cukorbetegség) 80%-a. Ebben a két blokkban életünk azon területeit vizsgáljuk, ahol kisebb-nagyobb változtatások egészségesebb élethez segítenek - mert az egészség és a hatékony szervezet is a saját életünkben kezdődik.


Csak utópia a hosszú egészséges élet? – dr. Márky Ádám, Longevity Project 

A szívbetegségek, a rák, a cukorbetegség és következményeik, olyan betegségek melyek a legtöbb szenvedést okozzák nekünk embereknek és a legnagyobb egészségügyi terhet jelentik az államnak, és áttételesen a cégeknek is. Ez abból következik, hogy ha már kialakultak, akkor csak a tüneteket tudjuk kezelni, magát az szervezetet nem tudjuk meggyógyítani. Hacsak… nem nyúlunk hozzá a betegségek gyökeréhez, ahhoz a tényezőhöz, ami miatt ma egyáltalán beszélnünk kell ezekről; az életmódunkhoz. Az előadásban azokat a tudományos bizonyítékokat vesszük sorra, melyek rámutatnak, milyen kis változtatások is segítenek, hogy egészségben eltöltött évtizedekkel toldhassuk meg életünket.

Mindfulness a stresszcsökkentésen túl: elfogadás és elköteleződésutópia a hosszú egészséges élet? –Weintraut Rita, Pécsi Tudományegytem

Mindfulness, azaz tudatos jelenlét. Javítja a figyelmet, csökkenti a stresszt és a szorongást, talán ezt már ismerős. De mi van azon túl? Hogyan segít tartalmas életet élni? Hogyan válhatok tőle jobb munkavállalóvá, kollégává, szülővé? Tudatos jelenlét az elfogadás alfája és az elköteleződés omegája között.

A túlsúly nem csak magánügy - Hogyan segítsük a dolgozókat az egészséges testsúly elérésében és megtartásában? – Länger Jelena, társalapító és ügyvezető, Longevity Project

Az életminőségünket és a hosszú távú egészségünket befolyásoló legfontosabb szokásunk az, hogy mit tűzünk a villánk hegyére reggel, délben és este. Bár az evés nagyon egyszerű dolognak tűnik, valahogy mégsem csináljuk jól – ezt bizonyítja, hogy 2017-ben Magyarország az OECD legelhízottabb országainak listáján a negyedik helyre került: a felnőtt magyar lakosság 60%-a túlsúlyos, 30%-a pedig kimondottan elhízott. Ez pedig nagyon jó mutatója egy ország általános egészségügyi állapotának, mivel a túlsúly  gyakorlatilag minden krónikus betegség kockázatát jelentősen megnöveli. A közhiedelemmel ellentétben a túlsúly nem pusztán lustaságból adódik, ahogy annak leküzdése sem kizárólag akaraterő kérdése, hanem nagyrészt a környezetünk által befolyásolt folyamat, amiben a munkahelyek nagyon fontos szerepet játszanak – akár tudnak róla, akár nem. Előadásomban a „kalóriasűrűség” koncepcióját mutatom be, amely egyszerű és konkrét iránymutatást adhat bárkinek az egészséges testsúly eléréséhez és fenntartásához. Nemzetközi példákon keresztül pedig megmutatom, milyen sikeres lépéseket tettek már egyes vállalatok ezen a téren.

Aki sokat alszik keveset él? – Avagy az alvás szerepe mindennapi életünkben – Dr. Csábi Eszter, Szegedi Tudományegyetem

Mai rohanó világunkban egyre kevesebb időt szentelünk a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásnak, holott egy olyan tevékenység, amely megközelítőleg életünk 36%-át teszi ki. Nyomós okkal nem kopott ki a viselkedésmintázatunkból. Az előadás célja annak bemutatása, hogy az alvás hogyan segít abban, hogy hatékonyabbak és kreatívabbak legyünk a munkánkban, sikeresek legyünk a szociális kapcsolatainkban, illetve az inadekvát alvás elhanyagolásának milyen érzelmi és viselkedéses követkeményei  lehetnek. Talán eljött az idő, hogy felülírjuk „aki sokat alszik, keveset él” elvet inkább arra, hogy „aki megfelelően alszik, minőségileg jobban és hosszabb ideig él”.

Függőségek függönye mögött - Kockázati tényezők és kiutak – Dr. Kapitány-Fövény Máté, Semmelweis Egyetem-ETK

Minden szenvedélybetegség öngyógyítási kísérlet. Egy belső ürességélmény és hiányállapot megszüntetésére tett kényszeres próbálkozás. A függőség tehát mindig egy elsődleges problémára adott reakció. Az előadás során a szenvedélybetegségek háttér-tényezőivel ismerkedhetünk meg. Olyan kockázati faktorokkal, amik hajlamosítanak bennünket a különféle addikciókra. A függőség kezelésének első lépése ugyanis éppen ezen kockázati tényezők felismerése, tudatosítása. Szó lesz a közösség védő hatásairól, a félreértelmezett férfi szerepekről, a jutalomkésleltetés problematikájáról, a szorongásos és önértékelési zavarok negatív hatásairól. A függőség talajvesztettség, de el lehet érni a talajt. A lehetséges kiutak így szintén bemutatásra kerülnek.


A Másik mint erőforrás - Társas kapcsolataink megtartó ereje  - Schell Gergely, Thyris Pszichoterápiás Központ  

Olyan, mint az oxigén. Pozitív társas kapcsolatokra mindannyiunknak szüksége van. Bár a barátságok és a jó munkaviszony fenntartása sok erőforrást igényel, ez olyasmi, ami igazoltan megéri a befektetést. Az előadásból megtudjuk, miért és hogyan fontos támogatni a dolgozók örömteli közösségi létét, és miért kell nekünk is sok időt töltenünk szeretteinkkel, barátainkkal, kollégáinkkal.

Együtt könnyebb változni? - A támogató közösségek és profi szakemberek ereje - Vági Zsolt egészségtudományi szakember   

Önsegítő csoportok, AA mozgalmak, „csoportozás”, team coaching. Miért és hogyan lehet az egyik legősibb emberi kapcsolódási forma - a közösség - a változás motorja és üzemanyaga egyben? Ha belegondolunk, fennmaradásunk alapja volt a közösségek létrejötte. A mai kor embere eljutott oda, hogy képes egyedül is életben maradni, képes elég erőforrást megteremteni magának. Közben egyre több megoldandó feladattal és a természettől (közösségtől) való eltávolodás árával kell fizetnie ezért - fizikai, mentális és szociális értelemben. Az előadásban a bennünk élő kérdésekre teszünk fel még több kérdést őszintén, közösen, történetekkel, személyes példákkal.


Elméletből gyakorlat – kerekasztal beszélgetés szakértőinkkel – moderátor: Dr. Márky Ádám 

Kinyilatkoztatni bárki tud. A tudományos tényeket ugyancsak akárki el tudja olvasni. De hogyan lesz az elméletből valóság? Ebben a kerekasztalbeszélgetésben arra keressük a választ, hogy hogyan használják előadóink az elméleti tudásukat, milyen gyakorlati trükköket vetnek be saját életükben, egy egészséges élet kialakításához.


IV. BLOKK

Tudatos Egészség Kultúrája – Vállalati gyakorlatok

Agyunk mindig a könnyebb, rövid idő alatt megtérülő irányba megy, így ha egyfolytában tudatosan akarunk egészséges döntéseket hozni, hamar elveszítjük a harcot. Az utolsó blokkban hazai és nemzetközi példák alapján járjuk körbe, hogy mit tehet egy munkahely a dolgozók egészségért és milyen előnyei származnak belőle.

Miért éri meg munkahelyi egészségfejlesztésre költeni? – dr. Szabó Ágnes, Budapesti Corvinus Egyetem

Az egészségprogram többszörösen megtérülő befektetés. „Az egészséges, elkötelezett emberek egészségesebb, produktívabb szervezeteket fognak létrehozni, és az egészséges szervezetek nagyobb valószínűséggel tartják fenn és inspirálják az egészséges embereket” – dr. Robert H. Rosen tanácsadó-pszichológus állításával jómagam is teljes mértékben egyetértek. Előadásomban többek között kitérek arra, mitől egészséges egy szervezet, miért kockázatos és költséges a nem egészséges munkavállaló, milyen jótékony hatásai vannak az egészségprogramoknak, és mit jelent a ROI (Return on Investment) és a VOI (Value of Investment) szemlélet, valamint néhány jó példát is bemutatok.

Személyes fejlődés és lelki rugalmasság erősítése munkahelyi keretek között – Pigler  Anna, Élettükör Mentálhigiénés Műhely, Sümeghy Lilla, MOL Nyrt.

Milyen érzés lenne, ha egy feladatokkal tűzdelt nap során kapnánk egy órát a munkahelyünkön egy nyugodt, elkülönített helyen, ahol egy független, objektív, ítéletmentes szakember fogad? Leültet és elmondja, hogy ez az egy óra most rólunk fog szólni, hozhatunk bármilyen témát, kérdést, ami foglalkoztat.

A program egyik résztvevője, a MOL Nyrt.  Csoportszintű Tervezési és Beszámolási Szervezetének vezetője kifejezetten nem vezető munkatársainak adta meg a lehetőséget, hogy az állandó megterhelésből és a napi rutinból kiszakadva saját magukra fókuszálhassanak, ezzel segítve személyes fejlődésüket és jól-létüket.  A támogató programban fontos, hogy a meghallgatáson túl mindenki számára legyen valami, amit elvisz magával: egy letisztult kép vagy egy új megküzdési stratégia. A személyes találkozások célja a lelki reziliencia biztosítása, ami segíti a munkavállalók egészségének megőrzését, támogatását, és nem utolsó sorban erősíti lojalitásukat és elkötelezettségüket. Ennek a ma még újdonságnak számító prevenciós eszköznek a folyamatáról és az eredményekről beszélgetünk.


AZ EGÉSZSÉGGEL MINDENKI JÓL JÁR -   RÁDULY ORSOLYA , Aon Partner Solutions és SIMON RÓBERT, VODAFONE 

Az egyik legnagyszerűbb employer branding lehetőség, ha olyan környezetet teremtünk, ahol érték a dolgozó egészsége és ezt nem csak hangzatos szövegek hirdetik, hanem mindenki tudja, hogy itt egészséges maradhat az ember. A beszélgetésben az egészségprogramok mindkét oldalát megnézzük; Simon Róbert, a Vodafone Recharge program vezetője a munkaadói oldal tapasztalatai osztja meg; miért éri meg, hogyan és miben látják a megtérülést, Ráduly Orsi az Aon Talent Solutions Üzletfejlesztési-,  és Kommunikációs Vezetője pedig arról mesél, hogy Ő mint résztvevő, mit profitált egy munkahelyi egészségprogramból.

VEDD KÉZBE DOLGOZÓID EGÉSZSÉGÉT! - A DIGITÁLIS VÁLLALATI EGÉSZSÉGPROGRAMOK LEHETŐSÉGEI– DR. OLÁH DÁNIEL, FitPuli 

A munkavállalók számára biztosított vállalati egészségprogram elsősorban nem nagylelkű juttatás, hanem kőkemény gazdasági kérdés: kutatások szerint nem csupán az elkötelezettséget és a csapatmunkát javítják, hanem befektetésként, kimutatható valós megtérüléssel kovácsolnak előnyt a cégek számára. Előadásunkban bemutatjuk, a vállalatok hogyan lehetnek képesek kihasználni a digitális megoldások nyújtotta lehetőségeket, milyen hatások mely időtávon realizálhatók, illetve mi az, ami a vállalat részéről hatékonyabbá teszi az egészségmegőrzés folyamatát. Konkrét példákon keresztül szemléltetjük, hogyan lehet egyszerre az egyes munkavállalók preferenciáit, ugyanakkor a közösség egészét is szem előtt tartó megoldásokat bevezetni.

Előadók

Dr. Balog Ádám


elnök-vezérigazgató, MKB Bank Zrt.

Közgazdász, pénzügyi szakember, bankvezér, négy gyermekes családapa és aktív sportoló. Szakmai pályafutása során dolgozott többek között a PricewaterhouseCoopersnél, a Nemzetgazdasági Minisztériumban helyettes-államtitkárként, majd a Magyar Nemzeti Bank alelnökeként és a Monetáris Tanács tagjaként részt vett Magyarország fiskális és monetáris stabilizálásában. 2015 júliusa óta az MKB Bank vezérigazgatója, az idei év januárjától pedig elnöke is. Mind vezetőként, mind családapaként, mind pedig sportemberként kiemelten hisz az egészséges életmód, az egészségmegőrzés fontosságában, melynek komoly tradíciója van az MKB-ban is. Kezdeményezésére indult el az MKB#20percegészség program, melynek célja, hogy minél több embernek adjon motivációt, ötletet, segítséget egészségük megőrzéséhez.


dr. Csábi Eszter


egyetemi adjunktus, Szegedi Tudományegyetem, Pszichológia Intézet, Kognitív és Neuropszichológia Tanszék

Végzettségét tekintve pszichológus, PhD fokozatát a Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Karán szerezte, alvászavarok témakörben. Tíz éve kutatóként és oktatóként dolgozik a Szegedi Egyetem Pszichológia Intézetében, fő kutatási területe az alvás szerepe a kognitív működésekben és az érzelemszabályozási folyamatokban, valamint az alvászavarok következményeinek feltérképezése felnőtt- és gyermekkorban. Elkötelezett az alvás fontosságának  hangsúlyozásában, amely elengedhetetlen a mindennapi adekvát működéshez.


dr. Kapitány-Fövény Máté


klinikai szakpszichológus, Semmelweis Egyetem-ETK, Addiktológia Tanszék, Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ

Több, mint tíz éve dolgozik az addiktológiai kutatások és a betegek terápiás kezelésének terén. Doktori disszertációját az új pszichoaktív szerek használatának pszichológiai és viselkedéses összefüggéseiről írta. Emellett innovatív prevenciós programokat dolgoz ki. Nevéhez fűződik a VoltEgySzer prevenciós mobilapplikáció és honlap, valamint a Tudat-törő prevenciós szabadulószoba kialakításának szakmai vezetése. 2018-ban Függőben - Az alkoholizmus lélektana címmel jelent meg kötete a HVG Kiadó gondozásában.dr. Márky Ádám


Longevity Project alapító

Dr. Márky Ádám a hazai vállalati mindfulness oktatás egyik úttörője. A Longevity Project orvosigazgatójaként, a harvardi Culture of Health modell alapján vezet vállalti egészségprogramokat, oktat orvostanhallgatókat és szervezetpszichológusokat.


Dr. Oláh Dániel


ügyvezető igazgató, foglalkozás-egészségügyi szakorvos, egészségügyi menedzser, FitPuli Kft.

Legfőbb célkitűzésének azt tartja, hogy az egészségügyet digitális eszközökkel tegye személyre szabottá és felhasználóbaráttá. A Semmelweis Egyetemen szerzett általános orvosi, majd egészségügyi menedzseri diplomát. Érdeklődése az aktív munkavállalói réteg egészségmegőrzési kérdései felé fordult, 2018-ban foglalkozás- egészségügyi szakvizsgát tett. Digitális egészségügyi és mobilalkalmazás-fejlesztési projektek szakértőjeként szerzett tapasztalatára alapozva munkahelyi egészségfejlesztéssel foglalkozó startupot indított alapítótársaival FitPuli néven, amely egyszerre támogatja az egyéni egészségcélok elérését és a közösségi egészségfejlesztést.


dr. Szabó Ágnes


közgazdász, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet és Sportgazdaságtani Kutatóközpont

2004 óta dolgozik a felsőoktatásban oktatóként és kutatóként, emellett a versenyszférában és külföldön is szerzett tapasztalatokat (visiting scholarként a Zürichi Egyetemen és a winterthuri ZHAW-n). Már doktori disszertációjában is érintette a munkahelyi egészség témáját a munkahelyi sport kapcsán, az elmúlt években pedig ez az egyik fő érdeklődési és kutatási területe. A vállalati egészségfejlesztés lelkes támogatója, valamint a Legfittebb Munkahely Program külső szakértője.Länger Jelena


társalapító és ügyvezető, Longevity Project

A Longevity Project társalapítójaként olyan vállalkozást épít, amely az Amerikai Életmódorvostani Társaság tudományosan megalapozott elveire épített programmal segíti a munkáltatókat abban, hogy munkavállalóik egészségét fejlesszék. Eredetileg közgazdász, diplomáit a Külkereskedelmi Főiskolán és a Közép Európai Egyetem Executive MBA-képzésén szerezte. 16 évig dolgozott a L’Oréalnál magyar és regionális vezetői pozíciókban marketing, piacfejlesztési és képzési területeken. A tudományosan alátámasztott teljes értékű növényi étrend témaköre akkor lett személyes ügye, amikor a kiégéssel küzdve belevágott saját életének gyökeres átalakításába.


Pigler Anna


mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, Profiles tanácsadó, alapító, Élettükör Mentálhigiénés Műhely

Sokévi tanári munka, egy non-profit szervezet felépítésével és vezetésével szerzett, és több száz óra egyéni klienskísérés tapasztalatával Anna elkötelezetten hisz abban, hogy mindenkiben megvan az erőforrás, hogy megtalálja saját megoldásait és válaszait kérdéseire. 5 évig olyan mentálhigiénés szolgálatnak volt a vezetője, amely a túlzsúfolt állami ellátóhelyek és privát szolgáltatás közti űrt tölti be. Most cégtársával a lelki egészség megőrzésének egy újabb területén dolgozik: munkavállalói jóllétprogramjukat abban elkötelezett vállalatoknak dolgozták ki. 


Ráduly Orsi


Senior tanácsadó,a Kincentric Magyarország Üzletfejlesztési és Kommunikációs vezetője

Szakértőként, 12 évnyi vállalati oldalon szerzett tapasztalatával segíti a szervezetek azon törekvéseit, hogy hiteles, a munkavállalók által büszkén képviselt és azzal egyéni szinten azonosulni tudó, megkülönböztető és vonzó munkáltatói márkával rendelkezzenek. Másik két munkakörében egyrészt felel az itthoni szervezet teljeskörű kommunikációjáért a koncepciótól a megvalósításig, másrészt azért, hogy portfóliójuk, adatalapú megoldásaik és a hozzájuk kapcsolódó fejlesztések formálják a vállalatok gondolkodását és választ adjanak a piaci igényekre.Schannen Frigyes


vezető partner, Roland Berger Budapest

2000-ben csatlakozott a müncheni irodához, majd ezt követően 2006-ban a budapesti iroda ügyvezetője lett. A Közép-és Kelet-európai biztosítási üzletág vezetője. Számos ügyféllel dolgozik együtt a pénzügyi, energetikai és logisztikai iparágból. A stratégiai fejlesztés, a hatékonyság optimalizálás és a szervezetfejlesztés szakértője. Közgazdaságtant tanult Németországban a Saarbrücken-i, valamint az Egyesült Államokban az Dél-kaliforniai Egyetemen. A Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdaság tudományi mester diplomát szerzett.


Schell Gergely


tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta, Thyris Pszichoterápiás Központ

Pszichológiai tanácsadást végez, párterapeutaként dolgozik, egyetemen tanít. Mindfulnesst oktat, meditál és keresztény szerzetesekkel vonul el. Az állami szférában kezdett el vállalati egészségmegőrzéssel foglalkozni, most pedig szabadúszóként támogatja a hozzá fordulókat hatékonyságuk és egészségük együttes fenntartásában.


Simon Róbert Lajos


Health, Safety & Wellbeing Manager, Vodafone Magyarország Zrt.

Szakmai tapasztalatát FMCG és telekommunikációs területeken, multinacionális nagyvállalatoknál szerezte. Jelenleg a Vodafone Magyarország Zrt. átfogó munkavállalói jólléti programját vezeti. Vallja, hogy elégedett ügyfeleket csak elégedett munkavállalók tudnak kiszolgálni. Munkájában fő motivációja, hogy kollégái a Vodafone corporate wellbeing programjában, a Re-Charge programban megtalálják, és kihasználják azokat a lehetőségeket, amik segítségével mind fizikálisan, mind mentálisan fel tudnak töltődni, jól érzik magukat, erősíteni tudják a személyes kapcsolataikat, közösséget építenek és az egészséges életmód beépül a mindennapjaikba.


Sümeghy Lilla


HR business partner, MOL Nyrt.

2016 óta a MOL Nyrt. HR Business Partnereként a vállalat funkcionális, elsősorban pénzügyi területeit támogatja. Elsődleges célja annak biztosítása, hogy a belső ügyfelek, a vezetők és a munkavállalók egyaránt a legjobb HR szolgáltatásokat kapják. Fókuszterülete a munkavállalói elégedettség növelése, a digitalizáció kiterjesztése, az innováció előtérbe helyezése, a tehetségek bevonzása és megtartása, valamint a kulturális transzformáció támogatása. A Corvinuson, az ELTE-n és a Maastricht University-n végezte tanulmányait, ez alatt csöppent bele a HR világába és kezdte meg karrierjét egy kis- és középvállalkozásnál, ahol a nemzetközi piacot támogatta toborzáskiválasztási szakemberként és csapatvezetőként. Ezt követően a Tetra Pak nemzetközi toborzás-kiválasztásáért volt felelős, 2015 óta pedig a MOL Csoport HQ-jához csatlakozott toborzás-kiválasztási sepcialistaként, innen váltott HR Business Partneri funkcióra.Vági Zsolt


egészségtudományi szakember, humanisztikus szemléletű coach, előadó

Saját bőrén tapasztalta meg, hogy változni, változtatni nem csak fontos, hanem gyakran életmentő is. Egészségtudományi szakemberként, mentorként, coachként, jógaterapeutaként és képződő mentálhigiénés szakemberként hitvallásának alapja egy: a változásból fejlődést kovácsolni. Mélyen hisz az egyénben rejlő potenciálban, ami az egészséges társadalom alapja is. Szabadúszó tanácsadói és terapeutai munkája mellett a Messzelátó Egyesület elnökeként támogatja a zöldebb, fenntarthatóbb, egészségesebb közösségek kialakulását.Weintraut Rita


pszichológus, Mandula Pszichológiai Rendelő,  doktorandusz, Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Idegtudományok Doktori Iskola

Pszichológus. Doktoriját Szklerózis Multiplex betegek kognitív és érzelmi státuszából írja. Így került kapcsolatba a mindfulnessel és az elfogadással, a gyógyíthatatlan betegségre volt ez a válasz, tudományosan megalapozva. Az Elfogadás és Elköteleződés terápiát az Amerikai Egyesült Államokban és Németországban tanulta, azóta itthon alkalmazza krónikus betegséggel élőkkel és másokkal. „Mindenkinek hasznára válik” – vallja.


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093, Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Stressz: A feszültségoldás pszichológiája

Hogyan alakítsuk a stresszt pozitív energiává?
Részletek

A konferencia részvételi díja: 19 900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor