CÉGEK ÉS INTÉZMÉNYEK MINT FELNŐTTKÉPZŐK

ENGEDÉLYEZÉS ÉS PÁLYÁZÁS


Teljes ár: 5 000 Ft + áfa (bruttó: 6 350 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje március 15. 16.00 óra.


Tudnivalók az engedélyezésről és a pályázásról. Horváth Miklós felnőttképzési szakértő és Madarász András pályázati tanácsadó összefoglalják a felnőttképzők engedélyezési eljárásáról a tudnivalókat és végig veszik a pályázati lehetőségeket is az előadás során.


Mikor kell felnőttképzési engedélyt szerezni?


Ma a cégek majdnem mindegyike felnőttképzőként is kénytelen működni, mivel a 2013. évi LXXVII. törvény előírja a belső képzésekre is a törvény hatálya alatti működést. Sokan nem tudják azonban, hogy amennyiben bármilyen EU-s vagy magyar forrás terhére akarnak képzést megvalósítani, akkor nem elegendő a bejelentés alapján szervezni a képzéseket, hanem külső képzések esetén, engedélyt is kell szerezni. Ez azt jelenti, hogy kritikusan fontos érteni, hogy mely cégnek, mely képzőnek kell felnőttképzési engedély is a bejelentés mellé.


Mikor érdemes felnőttképzési engedélyt szerezni?


Amennyiben pályázni akar egy cég, akkor két lehetősége van: vagy belső képzésnek minősíti a pályázati forrásból megvalósítandó képzést vagy külső képzővel köt szerződést a pályázati forrás megvalósítására. Ha az első megoldást választja, akkor az fktv hatálya alatt kell megszerveznie, felnőttképzési szerződést kell kötnie, adatot szolgáltatni és kezelni, és eleget tenni a tájékoztatási kötelezettségnek. Ha a második opciót választja, akkor a külső képzőnek az engedélye alapján fog folyni a képzés, és az adatszolgáltatásra a külső képző lesz kötelezett. Ezekhez még hozzáadódik a pályázati kiírásból fakadó esetleges többlet dokumentáció. Mielőtt pályázunk, ezeket alaposan át kell gondolni. Mindegyiknek megvannak a saját előnyei és hátrányai egyaránt. Ezeket fogja Horváth Miklós eismertetni a konferencián.


Mi az engedélyezési eljárás menete?


FAR felületen megindított eljárás hasonló a bejelentéshez, de sokkal szigorúbb nyilatkozatokat kell tenni, és gyakorlatilag egy jól működő képző intézmény alapjait kell letenni. Ez egy bonyolult eljárás, amelynek a leglényegesebb pontjait megmutatja az előadó a konferencián.


Engedélyezés és képzési pályázatok


Jelenleg tervezés alatt van néhány pályázati forrás, amelyeknek van oktatás és illetve tanácsadás lába is. Horváth Miklós be fogja mutatni a megvalósítható és megvalósítandó tevékenységeket, mire lehet forrást elnyerni, és hogy érdemes összeállítani a pályázatot. Az  előadás második felében Madarász András pályázati tanácsadó beszél a KKv-kat és nagyvállalatokat érintő támogatásokról, mind az előző, mind a következő -2021-2027- Európai Uniós pénzügyi ciklusra vonatkozóan. Konkrét, elérhető visszaa és vissza nem térítendő pályázatok lesznek bemutatva, amelyeket beruházásokra, képzésekre, tanácsadásra lehet felhasználni. Továbbá végig veszzük, melyek az új pályázati ciklus legfontosabb technikai, adminisztratív változásai.


Néhány lehetőség képzéstámogatás elnyerésére


Tartson velünk az online webináriumon és az utána következő konzultáción, amelyen a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak, ezzel segítve a felkészülést a változásokra. A webinárium 90 perces. Itt találja webex eseményhez való csatlakozás útmutatóját.

Előadók

Horváth Miklós


Miklós felnőttképzési szakértő, a Felnőttképzési Szakértői Bizottság tagja, hatósági szakértő. Több mint 10 éves tapasztalata van a felnőttképzés területén. Részt vett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – NGM, Szakmai és vizsgakövetelmény kidolgozásában, valamint tagja volt a szakmai stábnak az NSZFH: szakértői továbbképzés szakmai anyagának kidolgozásában is. Rendszeresen oktat, előadásokat tart.


Madarász András


András immáron 17 éve Magyarország piacvezető pályázatírójának gárdáját támogatja. Ügyfélközpontú hozzáállásával az értékesítési csoport igazgatója lett. Tudja, hogy nem csupán a pályázatokat szükséges részletekbe menően ismerni, hanem az ügyféllel is meg kell találni a közös nevezőt. Ezen képesség elsajátítására folyamatosan képzéseket tart a belsős kollégák számára. Ennek eredményességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a cég az évek folyamán több mint 15 ezer nyertes projekthez segítette hozzá ügyfeleit. Oszlopos tagja a BNI Magyarország csoportjának, valamint a Premium Social Clubnak, amelyek eseményein, találkozóin a pályázatokat, valamint a sikeres értékesítés témakörét képviseli. 


Helyszín

Webex

Az online előadás részvételi díja: 5000 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor