CÉGEK ÉS INTÉZMÉNYEK MINT FELNŐTTKÉPZŐK

ENGEDÉLYEZÉS ÉS PÁLYÁZÁS


Teljes ár: 5 000 Ft + ÁFA (Bruttó: 6 350 Ft) | További kedvezmények

2021. 03. 16. 10:00
Webex

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje március 15. 16.00 óra.


Tudnivalók az engedélyezésről és a pályázásról. Horváth Miklós felnőttképzési szakértő összefoglalja a felnőttképzők engedélyezési eljárásáról a tudnivalókat és végigveszi a pályázati lehetőségeket is az előadás során.


Mikor kell felnőttképzési engedélyt szerezni?


Ma a cégek majdnem mindegyike felnőttképzőként is kénytelen működni, mivel a 2013. évi LXXVII. törvény előírja a belső képzésekre is a törvény hatálya alatti működést. Sokan nem tudják azonban, hogy amennyiben bármilyen EU-s vagy magyar forrás terhére akarnak képzést megvalósítani, akkor nem elegendő a bejelentés alapján szervezni a képzéseket, hanem külső képzések esetén, engedélyt is kell szerezni. Ez azt jelenti, hogy kritikusan fontos érteni, hogy mely cégnek, mely képzőnek kell felnőttképzési engedély is a bejelentés mellé.


Mikor érdemes felnőttképzési engedélyt szerezni?


Amennyiben pályázni akar egy cég, akkor két lehetősége van: vagy belső képzésnek minősíti a pályázati forrásból megvalósítandó képzést vagy külső képzővel köt szerződést a pályázati forrás megvalósítására. Ha az első megoldást választja, akkor az fktv hatálya alatt kell megszerveznie, felnőttképzési szerződést kell kötnie, adatot szolgáltatni és kezelni, és eleget tenni a tájékoztatási kötelezettségnek. Ha a második opciót választja, akkor a külső képzőnek az engedélye alapján fog folyni a képzés, és az adatszolgáltatásra a külső képző lesz kötelezett. Ezekhez még hozzáadódik a pályázati kiírásból fakadó esetleges többlet dokumentáció. Mielőtt pályázunk, ezeket alaposan át kell gondolni. Mindegyiknek megvannak a saját előnyei és hátrányai egyaránt. Ezeket fogja Horváth Miklós eismertetni a konferencián.


Mi az engedélyezési eljárás menete?


FAR felületen megindított eljárás hasonló a bejelentéshez, de sokkal szigorúbb nyilatkozatokat kell tenni, és gyakorlatilag egy jól működő képző intézmény alapjait kell letenni. Ez egy bonyolult eljárás, amelynek a leglényegesebb pontjait megmutatja az előadó a konferencián.


Engedélyezés és képzési pályázatok


Jelenleg tervezés alatt van néhány pályázati forrás, amelyeknek van oktatás és illetve tanácsadás lába is. Horváth Miklós be fogja mutatni a megvalósítható és megvalósítandó tevékenységeket, mire lehet forrást elnyerni, és hogy érdemes összeállítani a pályázatot.


Néhány lehetőség képzéstámogatás elnyerésére


Tartson velünk az online webináriumon és az utána következő konzultáción, amelyen a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak, ezzel segítve a felkészülést a változásokra. A webinárium 90 perces. Itt találja webex eseményhez való csatlakozás útmutatóját.

Előadók

Horváth Miklós


Miklós felnőttképzési szakértő, a Felnőttképzési Szakértői Bizottság tagja, hatósági szakértő. Több mint 10 éves tapasztalata van a felnőttképzés területén. Részt vett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – NGM, Szakmai és vizsgakövetelmény kidolgozásában, valamint tagja volt a szakmai stábnak az NSZFH: szakértői továbbképzés szakmai anyagának kidolgozásában is. Rendszeresen oktat, előadásokat tart.


Helyszín

Webex

Jelentkezés
Az online előadás részvételi díja: 5000 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Résztvevők

Kérjük adja meg e-mail címét és nevét a konferenciára jelentkezőknek!Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor