Az esemény időpontja:

2020-02-26 13:00:00

A Startup módszer

Tanuljunk a startupoktól, csináljuk meg nagyban!


Teljes ár: 24 900 Ft + áfa (bruttó: 31 205 Ft) | További kedvezmények

Tanuljunk a startupoktól, csináljuk meg nagyban!


A starup módszer segítséget ad a menedzsereknek és vállalatvezetőknek a 21. század kihívásai közepette. Fel kell készülni az új jövőre, bármennyire bizonytalan is.


Milyen alapelvekre épül a startup módszer?

A startup módszer kombinálja az általános menedzsment szigorát a startupok nagyon iteratív, sokszori ismétlésre épülő természetével. Bármely szervezetben alkalmazható, mérettől, kortól és küldetéstől függetlenül folyamatos innovációra ösztönöz.

A Startup mentalitás gyakorlati jellemzőinek letisztult logikus fogalmi rendszerbe foglalása többet ér a régi, szakmai képzések során alkalmazott módszereknél. Sokkal több embernek ad lehetőséget, hogy a valóságban is kipróbálja.

Egy új szervezeti forma hatékonyabb, felszabadítja a tehetségekben rejlő energiákat, és arra törekszik, hogy a versenyelőny valódi forrását –az emberi kreativitást – kiaknázza.


A tapasztalatszerzésre irányuló kérdezéssel a vezetők több és jobb lehetőséget teremtenek a kísérletezésre. A startup csapatokat vezetők számára ez nyilvánvaló előnyökkel jár. Ez a gondolkodásmódbeli változás azonban a legkülönfélébb nem startup körülmények közé is átvihető. Csupán azzal, hogy más kérdéseket teszünk fel, olyan üzleti eredményeket lehet elérni, amelyeket a hagyományos megközelítéssel elszalasztanánk.


Első előadásunk során bemutatjuk, hogy a lean startup módszertan alkalmazásával hogyan fejleszthetünk digitális termékeket, szolgáltatásokat valós ügyféligényekre alapozva, agilisan és fenntarthatóan.


Csoportos, szimulációs gyakorlatunk során a résztvevők kipróbálhatják magukat egy, a startup módszert alkalmazó innovációs projekt csapat tagjaként. Megtanulják, hogyan lehet egy óra alatt egy jó ötletből, vagy üzleti igényből, működő prototípust készíteni és gyakorolják a termékfejlesztési stratégiákat támogató validációs technikákat.


Az új munkamódszer ígérete: új növekedési források és egy olyan rendszer, amely biztosítja, hogy ezekre folyamatosan rábukkanjunk – ezt pedig a befektetők, az alkalmazottak és a külvilág el is fogadja hiteles magyarázatként.


Startup módszer eredményei:

 • sokkal több lehetőséget ad a vezetőknek
 • segíti a vállalat innovatív embereinek a megtartását
 • csökkenti az elpazarolt időt és energiát
 • megkönnyíti a projektek leállítását
 • segíti a különféle problémák gyorsabb és hatékonyabb megoldását


A SZEMINÁRIUM MÓDSZEREI:

 • interaktív előadások
 • esettanulmányok
 • kiscsoportos lean startup szimulációs gyakorlat

Videók

Program Program nyomtatása

13:00 13.30 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

13:30 13:40 Köszöntő

Kovach Anton - Alapító-CEO, ShiwaForce.com Zrt.

13:40 14:40 Lean Startup módszertani alapok és sikertörténetek

Mádi Gábor, Head of Agile Tools & Infrastructure, ShiwaForce.com Zrt.

14:40 15:10 Szünet

15:10 16:30 Startup módszer szimuláció nagyvállalati környezetben

Földházi Csaba, Director of Agile at Scale, ShiwaForce.com Zrt.

16:30 17:00 A startup módszer:modern vállalkozói mentalitás nagyvállalati környezetben

Kovach Anton

Témák

 

     Lean módszertani bevezetés

     Lean Startup módszertan

     MVP - minimálisan működőképes termék

     Alkotás-mérés-tapasztalás termékvalidációs ciklusok

     A startup mentalitás érvényesítése nagyvállalatoknál

     A vállalkozói menedzsment

     Agilis módszertan rövid áttekintése

     Scrum módszertan rövid bevezetése

     Folyamatos változás, folyamatos innováció


Lean Startup módszertani alapok és sikertörténetek

Mádi Gábor, Head of Agile Tools & Infrastructure , ShiwaForce.com Zrt.

 • Röviden áttekintjük és rendszerbe foglaljuk a lean startup és agilis módszertanokat 
 • Középpontban az ügyféligény - validációs technikák a startupoktól a nagyvállalatokig
 • Útmutatót adunk az üzleti és termékvalidációs folyamatot segítő eszközök - Lean Canvas, Lean Startup Machine - használatához. 


A startup módszer és szimulációs gyakorlat

Kovach Anton, Alapító-CEO, ShiwaForce.com Zrt. 
Földházi Csaba, Director of Agile at Scale, ShiwaForce.com Zrt.

 • A hagyományos és a vállalkozói menedzsment együttes alkalmazásának szükségessége: a startup mentalitás érvényesítése nagyvállalati környezetben
 • A menedzsment munkája az extrém bizonytalanság korában
 • Innovációs projekt szimuláció kis létszámú  csoportokban a startup módszer gyakorlati elsajátítására.    

Előadók

Földházi Csaba


Partnerigazgató, Oktatási üzletágvezető, ShiwaForce


Csaba az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe SPC minősítéssel rendelkezik.Kovach Anton


vezérigazgató, ShiwaForce.com Zrt.

A ShiwaForce Atlassian partnerként segíti hozzá a magyar vállalatokat a lean startup és az agilis módszertanok gyakorlati alkalmazásához. Anton a több mint két évtizedes nagyvállalati ügyfél tapasztalattal rendelkező, több mint 110 fős, startup szellemiségű vállalat alapító-vezérigazgatója, a hazai agilis és lean startup közösség elismert és aktív tagja.  Vezetésével a vállalat innovatív digitális megoldásai a hazai banki, biztosítási és telekommunikációs szektor nagyvállalatai, többek között az OTP Csoport, a Magyar Telekom, az MKB és az Erste Bank mellett a kiválóságra törekvő középvállalatok üzleti igényeit szolgálja ki nap mint nap. Anton felső vezetői tréningek és több iparág szakmai konferenciájának visszatérő, kiváló hallgatói értékelésekkel rendelkező előadója. Szakmai lektorálásával jelentek meg magyarul Eric Ries világsikert aratott kötetei, a Lean Startup és a Startup módszer és közreműködött Jim Lancaster: A menedzsment munkája című könyvének magyar nyelvű megjelentetésében.


Mádi Gábor


informatikai igazgató, ShiwaForce.com Zrt.

Elkötelezett híve mindennek, ami olyan, mint a LEGO, így könnyen megszerette az egymáshoz illeszkedő elemekből felépíthető technológiákat. Több mint tíz éve vesz részt banki és telekommunikációs ügyfelek számára készülő digitális megoldások és termékek fejlesztésében. Kiemelt feladata a vállalati kiválóság garanciáinak biztosítása a ShiwaForce.com Zrt-ben. Product Ownerként és agilis coachként megtanulta, hogy a legfrissebb technológiákat alkalmazó agilis vállalat értékteremtő folyamataiban kulcsfontosságú a munkatársak folyamatos fejlődése és a tudásmegosztás. Munkája során használja és oktatja is az agilis módszertanokat, az agilis projektmenedzsmentet és termékfejlesztést segítő eszköz portfóliót, az Atlassian termékcsalád használatát, illetve az Amazon Web Services kínálta digitális megoldásokat. Találkozhatsz vele egyetemi oktatóként és az Udemy-n is.Helyszín

Mercure Budapest Castle Hill
1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43

Kapcsolódó kiadvány

Eric Ries

A startup módszer

Tanuljunk a startupoktól, csináljuk meg nagyban!
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 24 900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor