Az esemény időpontja:

2023-09-28 16:00:00

MI és mi

A jövő már ma elkezdődött


Teljes ár: 35 000 Ft + áfa (bruttó: 44 450 Ft) | További kedvezmények

A személyes részvétel helyszíne megtelt. ONLINE még lehet jelentkezni.


A digitalizáció és a mesterséges intelligencia szerepe egyre inkább növekszik a világunkban, és a jövő már ma elkezdődött ebben az értelemben. Az üzleti világban, az oktatásban, a gyógyászatban és más területeken is egyre nagyobb szerepet kapnak az automatizálási és digitalizációs megoldások. A mesterséges intelligencia használata segíthet a hatékonyság és az innováció növelésében, de ugyanakkor fontos a technológiai fejlődés és a humán értékek egyensúlyának fenntartása is. 


A jövő felé vezető úton fontos, hogy a digitális technológiák és a mesterséges intelligencia irányításában az emberi szempontok legyenek a középpontban. A jövő sikerét ma kell megterveznünk, és ez azon múlik, hogy megértsük és alkalmazni tudjuk az MI fejlesztésének környezeti és társadalmi hatásait.


Program Program nyomtatása

16:00 -tól REGISZTRÁCIÓ

16:30 16:35 MEGNYITÓ

16:35 16:55 Szabados Levente

Gondolkodó gépekkel gondolkodni: Mit tanulhatunk saját elménkről?

16:55 17:15 Kovács Gergely

Ember és Gép: a holnap valóságának alakítása

17:15 17:35 Dr. Kapitány-Fövény Máté

Ember a robot tükrében - Az érzelmek algoritmusai

17:35 18:05 SZÜNET

18:05 18:25 Dr. Erdős Sándor

Gyerekek a virtuális világban

18:25 18:55 Weiler Péter

Szintetikus képek és az emberi művészet

18:55 19:40 Kerekasztal beszélgetés

AI: elég okosak vagyunk-e a mesterséges valósághoz? - Joós Andrea, Pohly Ferenc, Dr. Porkoláb Imre

Témák

Szabados Levente: Gondolkodó gépekkel gondolkodni: Mit tanulhatunk saját elménkről?

A mesterséges intelligencia felemelkedése során fedezzük fel a gépek és az emberi elme kölcsönös tanulásának mélységeit. Hogyan formálja az MI a reflexiónkat, és mi a szerepe a saját tudatosságunknak az AI korszakában?


Kovács Gergely: Ember és Gép: a holnap valóságának alakítása

Konvergencia ponthoz érkeztünk - a virtuális ökoszisztémák és a mesterséges intelligencia a következő években teljesen átformálja az életünket.


Dr. Kapitány-Fövény Máté: Ember a robot tükrében - Az érzelmek algoritmusai

Emberlétünk esszenciája: érezni. Mégis előfordulhat, hogy a mesterséges intelligencia az érzelemfelismerésben is felülmúl bennünket? És vajon mivel jár, ha ezt a készségünket is teljességgel átruházzuk az automatizmusokra? Az előadás során többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.


Dr. Erdős Sándor: Gyerekek a virtuális világban

A szülő-gyerek kapcsolat virtuális térben is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a modern világ számos veszélye leselkedik gyerekekre az online térben. A fiatal digitális kalandorok számára szükséges a felfedezésben való segítség, de mit tehet a szülő, ha nehezen tud lépést tartani a technológia fejlődésével?


Weiler Péter: Szintetikus képek és az emberi művészet 

A művészet mindig élt a technológia fejlődése nyújtotta új lehetőségekkel. A korábbi technikák nem tudták helyettesíteni az embert, ma viszont a gép és a művész hierarchiája a mesterséges intelligenciának köszönhetően megbomlott. Hogyan viszonyuljunk a szintetikusan előállított képekhez, hogyan pozicionálja magát ma egy művész, ha releváns akar maradni. 


Kerekasztal beszélgetés: Joós Andrea, Pohly Ferenc, Dr. Porkoláb Imre

Eléggé okosak vagyunk-e ahhoz, hogy az AI által vezérelt mesterséges valóságban eligazodjunk? A kérdés az, hogy az AI segíthet-e átlépni a határainkat, vagy esetleg meghatározza azokat a határokat, amelyeken belül maradunk?

Előadók

Dr. Erdős Sándor


OncoVR alapító, gyermekpszichiáter szakorvosjelölt


Mindig is érdekelt a technológia és a videojátékok világa. Orvostanhallgatóként mindig foglalkoztatott a kérdés, hogy a technológia iránt érzett szenvedélyemet és a leendő hivatásomat hogyan tudom értékteremtésre felhasználni. Így született meg 2017-ben az OncoVR program, amelynek célja, hogy kórházi kezelés alatt álló, főként daganatos gyermekek mentális egészségét támogassa virtuális valóság (VR) segítségével. 2020-ban készült el az OncoVR kalandjáték, amely egy kifejezetten kórházi felhasználásra készült szoftver. Klinikai kutatásokat végzünk, hogy jobban megismerhessük a VR gyermekek lelki egészségre gyakorolt hatását, valamint pszichológusokkal dolgozunk együtt, hogy egy napon az egészségügyi ellátás részeként tekinthessük a virtuális valóságra. Az OncoVR fiatal egészségügyi szakemberekből álló csapatának missziója, hogy a virtuális valóság egy napon receptre felírható digitális terápia legyen. Dr. Kapitány-Fövény Máté


klinikai szakpszichológus, adjunktus


Dr. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus, adjunktus. Több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, mind a terápiás ellátás, mind az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. Emellett újszerű, játékalapú prevenciós programok kidolgozását vezeti. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, illetve a Magyar Addiktológiai Társaság elnökségének. A Kentaur a terminálban című novelláskötet, A terapeuta esetei sorozat Függőben – Az alkoholizmus lélektana, az Ezerarcú függőség, valamint a Holnap című kötetek szerzője.Joós Andrea


International Business School

Chief Communications Officer


Kommunikációs vezető, aki pályája során előbb a média, majd az oktatás területén tapasztalt és tanult rengeteget, hála mentorainak valamint saját hibáinak és kudarcainak. Dolgozott a hazai médiában tudománykommunikátorként, televízióban, rádióban, podcastban szerkesztőként és műsorvezetőként is. Bőséges tanári, tréneri és előadói tapasztalattal rendelkezik a kommunikáció, az oktatásmódszertan területein, valamint a tudománynépszerűsítés és az alternatív oktatás gyakorlataiban. Jelenleg az IBS-en Chief Communications Officer-ként segíti az intézmény külső és belső kommunikációját.Kovács Gergely


VIKI - Védelmi Innovációs Kutatóintézet - XR kutató 


Kovács Gergely 2022-ben szerzett abszolutóriumot a Katonai Műszaki Doktori Iskolán, kutatási területe az immerzív XR technológiák, 20 éves tapasztalattal rendelkezik digitális projektek vezetésében, ebből 10 évet az MR/VR területén töltött. Több kormányzati projektben is dolgozott digitális fejlesztéseken, kutatási területei az MR/VR technológiák, köztük a virtuális ökoszisztémák működése és az XR lehetőségei a védelmi szférában. Munkája mellett felsőoktatási intézményekben tart előadásokat az XR technológia alkalmazásának lehetőségeiről és nagyvállalatok vezetőit készíti fel a legújabb digitális trendekből. Pohly Ferenc


Product owner, Leopoly


A Magyar Narancs egykori újságírója az elmúlt húsz évben az online üzlet minden területén dolgozott: éveken át foglalkozott digitális stratégiával, webfejlesztéssel, tartalomgyártással, digitális marketingkommunikációval és startupokkal egyaránt. Vele indult az ős-Origo, a 197.hu, a VS.hu, az első hazai internet reklámok. Az utóbbi években digitális üzletek tanácsadója, MI startup vezető, podcaster (Meti Heteor, csúnyarosszmajom, Láncreakció), ma pedig VR és 3D fejlesztések irányítója.


Szabados Levente


Frankfurt School of Finance and Management Docens, Neuron Solutions Vezető tanácsadó


Gépi tanulási szakemberként és technológiai igazgatóként szerzett tapasztalatain alapulva Levente nemzetközi egyetemi és magánoktatási környezetben tanítja, technológiai tanácsadóként pedig gyakorlatban alkalmazza a gépi tanulás módszereit, véleményvezérként pedig széles körben próbálja felhívni a figyelmet a modern mesteréges intelligencia rendszerekben rejlő gazdasági, társadalmi és önmegismerési lehetőségekre.  Bővebben: https://www.linkedin.com/in/levente-szabados-ai/Weiler Péter


képzőművész


Weiler Péter a rendszerváltás generációjának művésze. Munkái egyszerre táplálkoznak a szocialista múlt és az internetre épülő kapitalista világunk abszurd egyvelegéből. Weiler művészetének központi eleme a történetmesélés, a valóság és a képzelet kibogozhatatlan összefonódása adja a képek sajátos hangulatát. 


Weiler képeiben a hiány és a magány, a lemaradó részletek, a történetből hiányzó elemek és szereplők legalább annyira fontosak, mint a megjelenített tartalom.


Weiler 2021-ben szerezte meg MFA mesterdiplomáját a New York-i School of Visual Arts Egyetemen. Jelenleg doktorandusz a MOME DLA multimédia művészet szakon. Kutatási területe az emberi kreativitás a Mesterséges Intelligencia árnyékában. Helyszín

The Workshop
Budapest, Paulay Ede utca 16., 1061


A rendezvény részvételi díja: Normál: 44 450 Ft/fő / Támogatói: 100 000 Ft/fő    Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy összevont számlát állítunk ki.) • Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben kérjük, írjon a info@tedxy.hu címre.  Lemondás: a kifizetett jegyek nem visszaválthatók.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk!Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor