Az esemény időpontja:

2020-06-02 14:00:00

Hatékonyságnövelési technikák

Vitalitás és időmenedzsment


Teljes ár: 3 500 Ft + áfa (bruttó: 4 445 Ft) | További kedvezmények

Ha lemaradt az előadásról, itt meg tudja vásárolni az esemény videóját.

Az előadásokat, itt tudja megvásárolni külön-külön. 

Gondot okoz, hogy fókuszálni tudjon a feladataira? Leterheli a túl sok információ? Állandóan stresszel a problémái miatt? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az Energiamenedzsment című konferencián. 

A stressznek nem csupán negatív következményei lehetnek, de a hatékonyságunk növelésében is segíthet. Nemcsak az időnket kell megfelelően beosztani, hanem az energiánkat is. Ha nem találjuk meg az egyensúlyt a munkában és a magánéletben, ha nincsenek meghatározva a célok, akkor az folyamatos stresszt okoz.  A konferencián elhangzó előadások segítenek abban, hogy megfelelően gazdálkodjunk az energiánkkal, a stresszt pedig ennek a szolgálatába állítsuk.

Az előadás folyamán sorra vesszük, hogy:

  • mire érdemes odafigyelni a napirend kialakításánál,
  • mikor milyen feladatra kell koncentrálni
  • miként tudunk stabilitást teremteni az életünkben, és magabiztossá válni.

A konferencián elhangzottak alkalmazásával olyan módszereket sajátíthat el, amelyekkel a munkában és a magánéletben egyaránt hatékonyabbá és kreatívabbá válhat.

 „Mindaz, amit az életben érdemes elérni, gyakorlást igényel. Sőt maga az élet sem más, mint egy hosszú gyakorlás: mozdulataink finomítására tett, végtelen erőfeszítés. Amikor sikerül megérteni a gyakorlás megfelelő mechanikáját, az új dolgok tanulásának folyamata az öröm és a nyugodtság stresszmentes élményévé válik – olyan folyamattá, amely életünk minden területét rendbe teszi, és annak minden nehézségét megfelelő megvilágításba helyezi.”

Thomas Sterner


Résztvevőinknek a jegyvásárlás mellé küldünk egy 30%-os kupont, melyet a HVG Könyvek oldalán válthatnak be a lenti könyvekre:


https://hvgkonyvek.hu/konyv/hatekonysagnoveles-stresszmentesen-gtd

https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-feszultsegoldas-pszichologiaja

Program Program nyomtatása

Energiamenedzsment
14:00 15:00 Porkoláb-Minarik Annamária

Végtelen Vitalitás

15:00 16:00 Dr. Baranyai Attila

Válts rögzültből fejlődő szemléletmódra!

16:00 17:00 Czinege Andor

Szárnyalás a hétköznapokban

Témák

Porkoláb-Minarik Annamária - Végtelen Vitalitás

 Korunk változásai, a digitális transzformáció és a hirtelen bekövetkező váratlan események elképesztő nyomás alá helyeznek bennünket, embereket.

A digitális technológiának köszönhető folyamatos információáradat, illetve az állandó elérhetőségünk egy nagyon komplex, sokszor bizonytalan világot teremt számunkra, elmosva a  biztonságérzetünk alapjait képező határokat. Az állandó túlingerlés, a túl sok információ és alkalmazkodás  kifárasztja az idegrendszert és lemeríti az energiaháztartásunkat, miközben a legnagyobb értékké a teljesítmény vált.

Vajon hogyan tudunk energetizáltak, fókuszáltak maradni a digitális transzformáció megannyi kihívást nyújtó világában, úgy, hogy még a teljesítményünket is maximalizáljuk?

A kulcsszó a reziliencia (a stresszel szembeni rugalmas ellenállóképesség) fejlesztése, melyet   életünk és szokásaink tudatos tervezésén keresztül érhetünk el, és az eredmény a vitalitásunk optimalizálása lesz. Ha folyamatosan megfelelő mennyiségben (fizikai vitalitás) és minőségben (érzelmi vitalitás) rendelkezésünkre áll az energia, amelyet képesek vagyunk fókuszálni (mentális vitalitás) és ezáltal egyensúlyban érezzük magunkat a vágyainkkal és értékeinkkel (szellemi vitalitás), akkor elérhetjük a folyamatosan változó kiszámíthatatlan viszonyok között is a dinamikus stabilitás állapotát, és képessé válunk a teljesítményünk maximalizására, amikor leginkább szükség van rá. 


DR. Baranyai Attila - VÁLTS RÖGZÜLTBŐL FEJLŐDŐ SZEMLÉLETMÓDRA! 

Munkatársaink közül sokan a jelenlegi helyzetben is képesek napról napra fejlődni, míg mások folyamatosan problémákról, fenyegetettségről és kifogásokról beszélnek. Miért válnak a hasonló képességű kollégák közül egyesek sikeresebbé, míg mások beleragadva a problémákba megakadnak egy adott szinten. Vajon min múlik az, ki lesz sikeres és ki nem?

Az elménkben zajló értelmezési folyamatokat szemléletmódunk irányítja.
A különféle szemléletmódok felismerésével és megváltoztatásával sikeresebbé és elégedettebbé válhatunk, és ebben segíthetünk munkatársainknak vagy gyermekeinknek is. A rögzült szemlélet (fixed mindset) olyan belső monológot eredményez, amely az összehasonlításra és a bírálatra helyezi a hangsúlyt. „Ez azt jelenti, hogy jobb/rosszabb vagyok.” A fejlődési szemlélet (growth mindset) alkalmazásával azonban nem értékeljük folyamatosan önmagunkat vagy másokat, gondolkodásunk elsősorban a tanulásra és a konstruktív reakciókra fókuszál: "Mit tanulhatok, miként fejlődhetek?" 

Állítsuk együtt a szemléletmódunkat a fejlődés szolgálatába!


Czinege Andor - Szárnyalás a hétköznapokban

A stresszel két síkon érdemes megküzdeni: a „belbecs” (szemléletmód) és a „külcsín” (szokások) terén.

Az első két előadó, Annamária és Attila segít nekünk a megfelelő szemléletmód kialakításában, ami elengedhetetlen a tartós sikerhez. Ha ugyanis csak a szokásainkat alakítjuk át anélkül, hogy elvágnánk a stressz lehúzó köteleit, életünk hőlégballonja nem fog tudni elemelkedni, és tartósan szárnyalni!

E záró előadás során Andor egy egységes keretrendszerbe illeszti a stressz-menedzsmentet, ami energia- (és idő-) menedzsment is egyben. A stressz – mint azt mindnyájan érezzük – leszívja az energiánkat, ráadásul olyan gondolatokra és tevékenységekre késztet, amivel rengeteg időt is vesztünk. A szárnyalás azt jelenti, hogy megtanuljuk mi magunk kézbentartani a tudatállapotunkat és vele együtt az energia-szintünket. Ezáltal boldogabb, örömtelibb életet élünk, ahol elérjük a céljainkat, mert tisztán látjuk a jövőnket, és a problémáinkra kreatív megoldásokat találunk.

Az előadás ahhoz ad konkrét stratégiákat, hogy mindezt – a mostanság igencsak megterhelő – külső körülményektől függetlenül meg tudjuk tenni.

Előadók

Czinege Andor

Ad Sidera Csoport, ügyvezető - Blanchard International Kft.

23 éve foglalkozik vezetés- és szervezet-fejlesztéssel. 1993 óta, a Ken Blanchard Companies nemzetközi mestertrénereként 17 országban dolgozott összesen több, mint 10,000 vezetővel. Jelentősebb projektjei: A MOL felső-és középvezetői közül 500 fő képzése a 90-es években, a Nokia vezetőinek és belső trénereinek képzése, a Nokia-kultúra hatékony átültetése érdekében Nyugat-Európától Japánig, az American Express indiai szolgáltató központjaiban dolgozó vezetők felkészítése egy felhatalmazáson és delegáláson alapuló vezetési stílus bevezetésére, a Nestlé oroszországi felső- és középvezetői, valamint belső trénereinek képzése a Helyzetfüggő Vezetés területén. Nevéhez fűződik a „blended” (ötvözött) tréningtartás módszerének honosítása, miután azt számos külföldi országban már sikeresen alkalmazta. A módszer lényege: a hagyományos tantermi, és az interneten keresztül történő élő virtuális képzés ötvözése a gyorsabb készségfejlesztés és hatékonyabb gyakorlati átültetés érdekében.


dr. Baranyai Attila


Master Trainer, DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Attila a Develor nemzetközi központjának egyik vezetőjeként a szolgáltatások és a munkatársak fejlesztéséért felelt a hálózat 11 országában. 2011 óta a magyar tréner csapat oszlopos tagja. 2003 óta közel 1000 nap tréninget tartott, kiemelt szakterülete a vezetőfejlesztés és a nyilvános beszéd. A HVG szemináriumok, HR konferenciák elismert és közkedvelt előadója és moderátora, több szakkönyv lektora. Prezentációiban a humor és a tartalmas üzenetek remek párost alkotnak.


Porkoláb-Minarik Annamária


Klinikai szakpszichológus, Szervezetfejlesztő és HR szakember, a Sapiens Management Consulting Kft. alapítója

Porkoláb-Minarik Annamária pszichológusi tanulmányait az ELTE-n végezte, majd klinikai szakpszichológusi végzettséget szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. Számos pszichoterápiás módszertanban képződött, alkalmazott módszerei közé tartozik többek között a szimbólumterápia, az imaginatív-meditatív technikák és a mindfulness alapú módszerek. Pszichológusi pályafutásával párhuzamosan jelentős karriert épített fel humán erőforrás szakterületen, ebben szintén több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik, vállalati és tanácsadói oldalon, vezetői és szakértői szerepekben egyaránt. Multinacionális vállalatok toborzási és HR vezetőjeként szervezeti oldalról támogatta a munkavállalók kiválasztását és motiválását, valamint a tehetséggondozást. Az amerikai Georgetown Egyetemen tanult szervezetfejlesztést, illetve elvégezte az Oxford Mindfulness Center kiképzői által tartott tanárképzést is. Fő profilja a változásokhoz való adaptív alkalmazkodás egyéni és szervezeti szinten. Elkötelezett híve a pozitív pszichológiának, az önismeretnek, illetve a reziliencia és mindfulness alapú technikáknak. A Vállalati Gerillák című könyv társszerzője, melyet férjével közösen írtak.


Helyszín

Webex


Az online előadás részvételi díja: 3500 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor