Az esemény időpontja:

2021-07-15 18:00:00

TEDx Budapest Salon 2021

Love is love


Teljes ár: 6 500 Ft + ÁFA (Bruttó: 8 255 Ft) | További kedvezmények


A szeretet mindenkié - Love is love

Szeretni és szeretve lenni mindannyiunk vágya. Nem szeretve lenni a legfájdalmasabb élmény. Hogyan tudnánk elfogadni önmagunkat, ha mások nem fogadnak el olyannak, amilyenek vagyunk? Ha tiltás, félelem, kirekesztés uralja a szeretet világát, szégyen és öngyűlölet jár a nyomában. A szeretet nem titkolnivaló. A szeretet sokszínű – nem fekete és fehér, nem jó és rossz, nem ilyen vagy olyan identitású, erről mesélnek meghívott előadóink. Szeretni a gyermekünket, egy másik embert, elfogadni egymást feltételek nélkül a világ legcsodálatosabb érzése. Egyetemes érték, amelyért kiállni közös felelősségünk. „Ha szeretet nincs bennem, mit sem érek"


Program Program nyomtatása

17:00 18:00 REGISZTRÁVIÓ

18:00 18:10 Megnyitó:

Szörnyi Krisztina

18:10 18:25 Vecsernyés Anna

18:30 18:45 Szél Dávid

18:50 19:05 Hlatky-Schlichter Hubert

19:10 19:20 Feldmár András

19:20 20:10 kerekasztal beszélgetés

Kajdi Csaba, Kardos József, Kapronczay Stefánia, Szörnyi Krisztina

20:10 20:30 SZÜNET

20:30 20:45 Homonnay Gergely

20:50 21:05 Lakatos Márk

21:10 22:00 kerekasztal beszélgetés

Lakatos Márk, Maróy Krisztina, Szörnyi Krisztina

Előadók

Feldmár András


1940-ben született Budapesten, 1956-ban vándorolt ki Kanadába, ahol előbb matematikus lett, majd pszichológiát és filozófiát tanult. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát. Laing tanítványaként, barátjaként és szakmai örököseként számos terápiás kísérlet részese Európában és Amerikában. Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresi a választ, hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik terapeutaként, tanít, illetve számos szervezet számára végez tanácsadói munkát. Rendszeresen jön Magyarországra, ahol a Feldmár Intézet szervezésében előadásokat tart, csoportokat vezet. 

A Feldmár Intézet Mesekör programját 2012-ben a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett bronz fokozatával tüntették ki, a fogvatartottak társadalmi reintegrációjával összefüggő módszerek kialakításáért és azok sikeres alkalmazásáért. A program 2013-ban ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjat is kapott.


Hlatky-Schlichter Hubert


Gasztronómiai vállalkozó, étteremtulajdonos


Több mint másfél évtizede a budapesti gasztronómiai élet meghatározó alakja, a népszerű KIOSK és hozzá kapcsolódó helyek és márkák, illetve a Michelin-csillagos Babel étterem tulajdonosa. Támogató szellemben, önazonosan éli életét, sokat tett a hazai meleg közösség elfogadásáért és felemeléséért. Kiterjedt filantróp tevékenysége a rászorulók élelmezésétől, gyermekotthonok segítésén, különböző mikroközösségek támogatásán át, afrikai orvosi misszióban való részvételig terjed. Életfilozófiájának mottója:

„Az Élet Szép!”
Homonnay Gergely


A szegedi bölcsészkaron végzett, jogi tanulmányokat folytatott. Az egyetemen lett aktivista, amikor egy ösztöndíj elnyerése után egy oktató megjegyezte, hogy „ne egy buzi menjen már Amerikába” (az oktató a következő évtől nem tanított az egyetemen). Szervezett tüntetést a NER ellen, a közösségi médiában a követői egy éjszaka alatt lepontozták a Debreceni Egyetemet 4,8-ról 1,1-re, amikor Putyint díszdoktorrá avatták, és évek óta százakat visz ki a Pride-ra. Jelenleg Rómában él, a negyedik és az ötödik könyvén dolgozik.Kajdi Csaba


Kajdi Csabát ma elsősorban hazánk egyik legnagyobb modellügynökségének számító Visage Models alapítójaként ismerte meg az ország.
Ő fedezte fel és indította el a nemzetközi hírnév felé többek között Ebergényi Rékát és Mihalik Enikőt. Az elmúlt két évben pedig a magyar celebvilágnak és influenszervilágnak görbe tükröt tartó Instagram oldalának köszönhetően került újra az érdeklődés középpontjába. Az Instagram Story posztjaiban használt egyedi kifejezései ma már több esetben beépültek a köznyelve (pl. „Taka van!”; „Piff, anyukám!”). Kajdi értelmiségi, nagypolgári családból származik, francia gyökereit sosem tagadta. Dédnagyanyjának képgalériája volt Párizsban, dédnagyapja pedig Bálint Rezső festőművész. A család baráti köréhez tartozott Ady Endre, Czóbel Béla, Joseph Csaky, az egyik legnagyobb magyar kubista szobrászművész is.


Kapronczay Stefánia


Kapronczay Stefánia a Társaság a Szabadságjogokért ügyvezető igazgatója 2013 óta. Korábban a szervezetnél gyakornok, majd a Betegjogi Program vezetője volt 2008 és 2012 között. Stefánia cum laude minősítéssel jogász diplomát szerzett az ELTE Állam- és Jogtudományi karán, emellett osztatlan szociológia képzésben abszolútóriumot. 2012-13-as tanéveben a Stanford Egyetem Jogi Karán szerzett mesterdiplomát, disszertációját a fogyatékos emberek reprodukciós jogairól írta. Stefánia szakmai és közéleti lapokban megjelent cikkei a hajléktalanság büntetésével, az abortuszhoz való joggal, illetve a civil szervezetek elleni állami fellépéssel foglalkoznak magyar és angol nyelven. Stefánia 2014 óta az INCLO, az International Network of Civil Liberties Organizations társelnöke. A Rajk szakkollégium tanácsadó testületének volt tagja három éven keresztül. Stefánia 2014-ben German Marshall Fellowship ösztöndíjat nyert, illetve a 2018-ban a European Young Leaders tagjai közé választotta a Friends of Europe szervezet.


Kardos József


Kardos József 57 éves kulturális menedzser, a Sziget Fesztivál programigazgatója, 1988-ban diplomázott a soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen. 1988-ban egyike a FIDESZ alapítóinak. Azóta szakított a párttal és a politikával, de civilként többször élesen bírálta a jelenlegi kormány intézkedéseit.  A Sziget Fesztivál programigazgatói pozícióját 1998-tól 2008-ig, majd 2014-től napjainkig tölti be. A 2010-es Pécs Európa Kulturális Fővárosa projektben is programigazgatóként dolgozott. Rendszeres résztvevője nagy nemzetközi előadó-művészeti vásároknak, szakmai találkozóknak. 


Lakatos Márk


Lakatos Márk Magyarország legismertebb stylistja, munkájáért háromszor nyerte el az Év Stylistja díjat. Nemzetközi és hazai divateseményekről tudósító vlogger, aki gasztronómiai tevékenységgel és nemrég lifestyle-travel videókkal bővítette portfólióját. Jelmeztervezőként és show stylistként számos nemzetközi és hazai filmes, színházi és opera produkcióban dolgozott már. Az általa alapított Lakatos Márk Szalonban stílustanácsadással és stylistképzéssel foglalkozik. Divat és gasztro tematikában eddig 6 könyve jelent meg.


Maróy Krisztina


Maróy Krisztina 2004 óta a GLAMOUR magazin és a Glamour.hu alapító főszerkesztője. Az ELTE-én magyar és esztétika szakon végzett, jelenleg a MOME doktorandája, a divat és a média kapcsolatát kutatja. Fontosnak tartja a nők társadalmi szerepének megerősítését, így a magazinnal számtalan olyan ügyet karolnak fel, amik közelebb vihetnek bennünket egy egyenlőbb társadalomhoz. A GLAMOUR-napok akció kitalálója, mely mára egy nemzetközi sikertörténet. A Ringier Axel Springer kiadó Digital Media Campus nevű oktatási programjának vezetője, mely program a kollégáknak és a médiában dolgozóknak segít eligazodni a digitális világban.


Szél Dávid


tanácsadó szakpszichológus, egyetemi oktató


A férfi és a női emancipáció híveként sokat ír és beszél a nemi egyenlőség fontosságáról, a családon belüli közteherviselésről és a családi mintákról. Nyolc éve írja Apapara című blogját, amiből 2015-ben és 2018-ban könyv is született, 2019-ben pedig arról írt könyvet, hogy hogyan is dolgozik pszichológusként, hogy néz ki egy két évig tartó, Skype-on zajló tanácsadói folyamat.


Szörnyi Krisztina


HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.


Vecsernyés Anna


Anna pszichológus, család- és párterapeuta jelölt, tréner. Kedvenc tevékenysége a mítoszrombolás: szerinte ha szétszedjük és újragondoljuk alapfogalmainkat, azzal mindannyian sokat nyerhetünk - különösen a szexualitás és a kapcsolataink területén. Kultúratudományos tanulmányainak és saját hallássérüléssel kapcsolatos élményeinek köszönhetően friss szemmel tud ránézni a pszichológiai fogalmakra és módszerekre, emellett kiemelt figyelmet fordít különböző másságokra is. Tabumentes, kollaboratív és társadalmilag érzékeny folyamatok megvalósítására törekszik mind a kliensekkel való munkájában, mind az általa vezetett csoportokban, tréningeken és a pszichoedukációs tevékenységében is.


Helyszín

Stopper Úszóház
1138, Budapest Moszkva sétány


A rendezvény részvételi díja:  Diák: 6190 Ft/fő / Normál: 8255 Ft/fő / Támogatói: 50 000 Ft/fő (Az árak az ÁFA-t tartalmazzák.)  Diákkedvezmény igénybevétele esetén a jogosult  nevére állítjuk ki a számlát • A részvételi díj tartalmazza a vendéglátás díját is, amely közvetített szolgáltatás. • Csoportos jelentkezés: csak azonos jegytípus esetén lehetséges. Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben kérjük, írjon a info@tedxy.hu címre.  Lemondás: a kifizetett jegyek nem visszaválthatók.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor