Az esemény időpontja:

2022-09-29 10:00:00

Átalányadózás vs. vállalkozói személyi jövedelemadó


Teljes ár: 11 900 Ft + áfa (bruttó: 15 113 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2022. szeptember 28. 15:00 óra

A WEBINÁRIUM IDŐTARTAMA: 120 PERC


2022. január 1-jétől az átalányadózás szabályozása jelentős változásokon ment át, ezzel egyes esetekben kedvezőbb adózási formává vált, mint a kataadózás. A különböző adózási módok összehasonlítása tehát már év elejétől foglalkoztatta a vállalkozókat. A kérdés most, hogy megszűnik a kataadózás az eddigi formájában, újra adott: melyik adózási mód mellett érhető el magasabb nettó jövedelem? Az átalányadózás vitathatatlan előnyei mellett van olyan eset, amikor célszerűbb mégis a vállalkozói személyi jövedelemadó szerinti adózást választani? 

Tartson velünk webináriumunkon, ahol előadóink átfogóan ismertetik a két adózási formát, a kapcsolódó közterheket (tb, szocho, hipa), az adminisztrációs jellegű adókötelezettségeket, és gyakorlati példákon keresztül mutatják be, melyik adózási mód lehet a kedvezőbb választás egyes élethelyzetekben.  


A webináriumot a TruTax Tanácsadó Kft. támogatja. 


Témák

Előadás 1.

Az átalányadózás általános szabályai 

Előadó: Laczkó Kitti, adótanácsadó

 

Az előadás első részében a következő témák kerülnek részletesebben kifejtésre: 

az átalányadózás választásának feltételei, módja

adómegállapítási szabályok (költséghányadok, adóalap-kedvezmények, adminisztráció) 

társadalombiztosítási jogállás, havi kötelezettségek (számítási példákkal) 

szociális hozzájárulási adó fizetése, havi kötelezettségek (számítási példákkal) 

a hipa-megállapítás speciális szabálya 

 

Előadás 2.

A vállalkozói személyi jövedelemadó szerinti adózás szabályai 

Összehasonlító kalkuláció és elemzés 

Előadó: Kiss Péter, okleveles adószakértő

 

Az előadás második részében a következő témák kerülnek részletesebben kifejtésre:  

adómegállapítási szabályok (elszámolható és el nem számolható költségek, növelő és csökkentő tételek, adóalap-kedvezmények érvényesíthetősége, adminisztráció)

hipa-megállapítási módok 

összehasonlító kalkuláció és elemzés az átalányadózás és a vállalkozói személyi jövedelemadó vonatkozásában
Előadók

Kiss Péter


okleveles jövedelemadó-szakértő

Több, mint 10 éve foglalkozik transzferár-nyilvántartások teljes körű elkészítésével, valamint transzferár-tanácsadással. Számos előzetes ármegállapítási kérelem kapcsán segítette sikeresen az ügyfeleit az adóhatósági eljárásban. A megalakulása óta rendszeres résztvevője a NAV/Pénzügyminisztérium által negyedévente szervezett és lebonyolított transzferár-kerekasztalnak.


Laczkó Kitti


adótanácsadó

Közel 9 éve tekinti hivatásának, hogy segítse az adózókat, ügyfeleket az adójogszabályok értelmezése során. A NAV Tájékoztatási területén töltött 7 éve alatt, majd egy nagyobb adótanácsadó cégnél eltöltött bő egy évben elsősorban a magánszemély adózókat érintő, illetve a cégek magánszemélyekhez kapcsolódó adókötelezettségeivel kapcsolatban nyújtott általános adójogi tájékoztatást szóban és írásban.Helyszín

Webex


Az online előadás részvételi díja: 11900 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor