Az esemény időpontja:

2018-11-27 09:00:00

Találd meg a miérted Szeminárium

A céltudatos cselekvés kulcsa


Teljes ár: 19 900 Ft + áfa (bruttó: 24 855 Ft) | További kedvezmények

Miért végzik egyesek lelkesedéssel a munkájukat, míg másoknak akár mindennapi nyomasztó terhet jelent?

Mindannyiunknak megvan a saját miértünk, az a mélyen rögzült cél, indíték vagy hit, amelyből szenvedélyünket és inspirációnkat merítjük. Ennek felfedezése lehet a kulcs ahhoz, hogy értelmet találjunk és kiteljesedhessünk a munkánkban, majd másokat is erre inspiráljunk magunk körül. Hiszünk abban, hogy a saját miértünk, majd a csapatunk, cégünk miértjének feltárása elégedettebb munkatársakat, hatékonyabb együttműködést és biztonságosabb környezetet teremt.

Simon Sinek szervezetfejlesztési tanácsadó és motivátor Kezdj a miérttel! című TED-előadásával indította útjára a felelősségteljesebb vezetőket és motiváltabb munkavállalókat  célzó mozgalmát.

A hasonló című könyve, és az erre épülő Találd meg a miérted! című munkafüzete adja szemináriumunk alapját, amelyet a TEDx-előadók felkészítése során szerzett tapasztalatainkkal és miért-történetekkel egészítettünk ki.

A Találd meg a miérted napon izgalmas kalandra hívjuk, hiszen a miértek nyomába eredünk. A napunk két részből áll: a délelőtti szemináriumon a miért megtalálásának a fontosságáról beszélünk, a délutáni workshopon pedig a technika gyakorlati alkalmazását fogjuk elsajátítani.  

Az alábbiakban a délelőtti szeminárium programját találod: 

Videók

Program Program nyomtatása

08:30 09:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

DÉLELŐTTI SZEMINÁRIUM // SZEKCIÓ 1

09:00 09:20 Miért a miért fontos?

09:20 09:40 Az én miért történetem

Vecsei H. Miklós színész, a Poket zsebkönyvek megálmodója

09:40 10:00 Hogyan működik a miért egyénileg és közösségben?

10:00 10:20 Az én miért történetem

Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, a Hintalovon Alapítvány létrehozója

10:20 10:40 Szünet

DÉLELŐTTI SZEMINÁRIUM // SZEKCIÓ 2

10:40 11:20 A miért megtalálásának folyamata

11:20 12:00 Hogyan változtatja meg az életünket, a csapatunkat a miért?

12:00 13:00 Ebédszünet

13:00 17:00 DÉLUTÁNI WORKSHOP

A részvétel külön jelentkezéssel lehetséges!
RÉSZLETEKÉRT GÖRGESS LEJJEBB!

Témák

DÉLELŐTTI SZEMINÁRIUM // SZEKCIÓ 1

MIÉRT A MIÉRT FONTOS?

Az önmagunkkal és a jövőnkkel kapcsolatos kérdések folyamatosan foglalkoztatnak bennünk, és időről időre próbáljuk megtalálni rájuk a lehető legjobb választ. Az, hogy mit csinálunk, életünk során többször is változhat; azt, hogyan végezzük a tevékenységünket, fejleszthetjük, képezhetjük magunkat; azt azonban, hogy miért csinálunk valamit, valójában egyetlen hajtóerő határozza meg minden cselekedetünk mögött. Ez a miért a saját történeteinkben rejlik, és megmutatja, kik vagyunk valójában.

AZ ÉN MIÉRT TÖRTÉNETEM - VECSEI H. MIKLÓS SZÍNÉSZ, A POKET ZSEBKÖNYVEK MEGÁLMODÓJA

HOGYAN MŰKÖDIK A MIÉRT EGYÉNILEG ÉS KÖZÖSSÉGBEN?

A miért felfedezése segít abban, hogy mélyebb kapcsolatban kerülhessünk önmagunkkal, feltárjuk valódi motivációnk akár a magánéletünkben, akár a munkánkban. Ez egyszerűbbé és egyértelművé teszi döntéseinket, felelősségvállalásunkat és a kiteljesedés érzését nyújthatja. Ha mindezt megosztjuk másokkal is, emberi kapcsolataink tartalmasabbak lesznek, és jobban tudnak hozzánk kapcsolódni mások.

AZ ÉN MIÉRT TÖRTÉNETEM - GYURKÓ SZILVIA GYERMEKJOGI SZAKÉRTŐ, A HINTALOVON ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÓJA


DÉLELŐTTI SZEMINÁRIUM // SZEKCIÓ 2

A MIÉRT MEGTALÁLÁSÁNAK FOLYAMATA

A történeteink határoznak meg bennünket, azok vagyunk, amit mesélünk magunkról. Hogyan találhatunk rá a legjobb történeteinkre, mi köti össze őket, és hogyan fordíthatjuk ezt cselekvéssé a leghétköznapibb dolgokban – erről szól a miért megtalálásának folyamata. A miértünk ismeretében minden helyzetben képesek leszünk cselekvővé válni, és hitelesen képviselni önmagunkat.


HOGYAN VÁLTOZTATJA MEG AZ ÉLETÜNKET, A CSAPATUNKAT A MIÉRT?

A miért minden cselekvésünk kulcsa, olyan, mint egy kirakós elem egy darabja. Ha látjuk, milyen, hová illik, hová nem, céltudatosabban, hatékonyabban, nagyobb biztonsággal dönthetünk. Ha mások is látják ezt, megállapíthatják, hogy az ő kirakósuk passzol-e hozzá. A csapatban, közösségben, ha összeáll a kép, kirajzolódik a jövőkép.DÉLUTÁNI WORKSHOP (13:00-17:00)

A limitált férőhelyes workshopra csak a délelőtti szeminárium résztvevői jelentkezhetnek!

Workshop időtartama: 13:00-17:00

Workshop díja: 24.900 Ft + áfa/fő


JELENTKEZNI AZ EGÉSZ NAPOS (DÉLELŐTTI SZEMINÁRIUM+DÉLUTÁNI WORKSHOP) EVENTRE EZEN A LINKEN TUDSZ.


A saját, legemlékezetesebb történeteink felidézésével – és az aktív hallgatóság segítségével –mindenki megtalálhatja „arany fonalát”, amellyel a világhoz, a környezetünkhöz kapcsolódunk. A hatásos történetmesélés és a hatékony megosztás eszközeinek elsajátításával megfogalmazzuk saját miértünket. Kipróbáljuk, hogy a nap során elsajátított alapelvek alkalmazásával hogyan váltható miértünk minden esetben cselekvéssé, és hogyan hathatunk ezzel másokra is.

Előadók

Berta Ferenc


senior tréner, szervezetfejlesztő, TEDxYouth@Budapest felkészítő coach

Trénerként, mediátorként, coachként fontos számomra létrehozni teret és kereteket az érzelmek számára. Az érzelmek, illetve ezek hiánya miatt keletkeznek konfliktusok akár a párkapcsolatban, akár a csapatban vagy közösségben. Az előadói felkészítés során is a személyes érintettséget keressük, vagyis az érzelmi szálakat, fonalakat, amelyek hitelesítik az előadót és a mondandóját. Ezen szálak megtalálásával, kibogozásával létrejön egyfajta szövet, ami energetizálja az előadót, a párkapcsolatot, a közösséget. 


Gyurkó Szilvia


gyermekjogi szakértő, Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Mindig is jogász akartam lenni. Jogot végeztem. Joggal foglalkozom. Ezen kívül már csak az volt fontos számomra, hogy szabad lehessek, és ne kelljen senkinek megfelelnem a munkámban. 39 éves koromra a saját magam által alapított gyermekjogi szervezetet vezettem. Kívülről nézve mindez nagyon egyszerű és egyértelmű. Valójában több száz órányi terápia, egyéni és csoportos coaching, megannyi belső küzdelem van mögötte. És mind erről szólt: Miért? Miért én? Miért így? Miért most?  


Szörnyi Krisztina


HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.


Vecsei H. Miklós


 színész, író, dramaturg

A Sztalker Csoport és a POKET zsebkönyvautomata projekt alapítója. Fiataloknak tartott tudatosjelenlét-alapú tréningjein az egymásra figyelés hogyanjára, az irracionális döntések szükségességére és az értékrés-alapú munkakörnyezet megteremtésére hívja fel a figyelmet.


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Simon Sinek; David Mead

Találd meg a miérted!

Mi motivál minket és csapatunkat?
Részletek

A szeminárium részvételi díja: 19900 Ft+áfa/fő  A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor