Az esemény időpontja:

2022-07-14 10:00:00

Sürgős munkáltatói feladatok!

2022 augusztusától hatályos EU irányelvek és az Mt. várható módosításai


Teljes ár: 12 900 Ft + áfa (bruttó: 16 383 Ft) | További kedvezmények

A rendezvény jelentkezési és fizetési határideje: 2022. július 13. 15:00 óra


RENDEZVÉNYÜNKÖN A SZEMÉLYES RÉSZVÉTEL HELYSZÍNE MEGTELT, ÍGY MOSTANTÓL CSAK AZ ONLINE ESEMÉNYRE TUDNAK JELENTKEZNI.


Jelentkezés után, e-mailben értesítjük a részletekről. A Webex biztonságos videókonferencia szolgáltatását használjuk.


A nyári szünet sem múlhat el munkajogi változások nélkül. 2022 augusztusától két uniós irányelvet kell átültetni a magyar jogba, és a munkáltatóknak ezzel összefüggően várhatóan számos feladatuk lesz: felül kell vizsgálni a használatban lévő munkaügyi iratmintákat, át kell gondolni a belső HR folyamatokat. A változások érintik – többek között – a tájékoztatási kötelezettséget, a próbaidőt, az apaszabadságot, a kisgyermekes szülőkre vonatkozó munkafeltételeket. Előadónk segítségével bepillantást adunk a várható változásokba és a szükséges munkáltatói teendők listájába.  Rendezvényünk során a résztvevőknek alkalmuk nyílik konkrét kérdéseiket is feltenni szakértő előadónknak.


Program Program nyomtatása

9:30 10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

10:00 10:05 MEGNYITÓ

10:05 12:00 Sürgős munkáltatói feladatok!

dr. Rátkai Ildikó

Témák

A szabályozás háttere

– a szociális jogok európai pillére

– 2019/1152 (EU) irányelv

– 2019/1158 (EU) irányelv


Milyen konkrét változások várhatók?

– tájékoztatási kötelezettség (Mt. 46. §) tartalma, határideje

– próbaidő szabályai

– kiszámítható munkaidő-beosztás

– az apaszabadság módosítása

– a szülői szabadság változásai

– rugalmas munkafeltételek kisgyermekes szülőknek

– további munkaviszony létesítése


Munkáltatói feladatok, teendők

– belső HR folyamatok felülvizsgálata

– munkaügyi iratminták módosítása

Kérdések & válaszok

Előadók

Dr. Rátkai Ildikó


Munkajogi szakjogász, HR szakjogász, ügyvéd

Több mint húsz év szakmai tapasztalattal rendelkezik: részt vett munkajogi jogharmonizációban kormányzati oldalról és dolgozott nemzetközi és magyar ügyvédi irodákban egyaránt, elsősorban munkajogi területen. Kifejezetten munkajogi, HR-rel összefüggő ügyekkel foglalkozik jogi tanácsadás és peres jogi képviselet formájában. Számos munkajogi szakkönyv és cikk szerzője, illetve társszerzője magyar és angol nyelven. Rendszeresen tart előadásokat, nyilvános és cégen belüli tréningeket a munkajog különböző témáiban magyarul és angolul.Helyszín

HVG Kiadó
1037, Budapest, Montevideo utca 14.


A szeminárium/konferencia részvételi díja: A konferenciára lehetőség van helyszíni részvételre szóló jegy vásárlására, melynek díja 15 900 Ft+áfa/fő. Amennyiben nem szeretne személyesen részt venni eseményünkön lehetőséget biztosítunk az esemény ONLINE közvetítésén való részvételre is, melynek díja 12 900 Ft + áfa / fő. A jelentkezési / rendelési határidő mindkét részvételi mód esetén 2022.07.13. 15:00 óra  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


A HVG Kiadó Zrt. fenntartja magának a jogot, hogy a „Sürgős munkáltatói feladatok! 2022 augusztusától hatályos EU irányelvek és az Mt. várható módosításai” c. előadást a jelentkezők létszámának függvényében kizárólag online közvetítse. Ez esetben a jelentkező által befizetett részvételi díj és az online ár közötti különbözet az előadást követő nyolc (8) munkanapon belül átutalásra kerül a jelentkező számlájára.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor