Az esemény időpontja:

2018-12-03 09:00:00

Restart konferencia

A nagy újratervezés-nap!


Teljes ár: 12 140 Ft + áfa (bruttó: 15 000 Ft) | További kedvezmények

1 NAP, AMI RÓLAD SZÓL  | 3 TÉMAKÖR | 17 ELŐADÓ | SZÁMTALAN TÖRTÉNET AZ ÚJRAKEZDÉSRŐL

Mind újrakezdők vagyunk. Nem csak a világ, mi magunk is változunk, ami azt is jelenti, hogy nőként is időről időre újraértelmezzük önmagunkat, feladatainkat, viszonyainkat.

A női szerepek az elmúlt században sokszínűvé váltak, a karrier, család, és önmegvalósítás útjai megnyíltak előttük, és számos lehetőség, életút áll a nők előtt a világban. Miért kellene egész életünket egyetlen szerepben leélnünk? Lehetünk anyák és művészek, cégvezetők és tanárok egyszerre vagy akár egymás után! Ma már nem elképzelhetetlen, hogy bármikor karriert, lakhelyet, életformát váltsunk. A kérdés  a hogyan - hogyan tudunk nőként váltani, változni és változtatni, újratervezni magunkat?

Az újrakezdések fakadhatnak lendületből, egy-egy felbukkanó lehetőségből, de a gondosan megtervezett karrierpályánkból sem hiányozhatnak a váltások. Van, hogy minden magától értetődően történik, de akad, amikor nem könnyű és zökkenőmentes a változás. Van, amikor muszáj, van, amikor mi vágyunk már valami újra. 

Az újratervezésben, a váltásban mindig van rizikó és a félelmeink nem alaptalanok. Nem mindenki született vakmerő kalandornak, de nem csak a kalandorok lehetnek újrakezdők! 

A konferenciánk célja, hogy a résztvevő nők hiteles és értékes muníciót kapjanak a változás küszöbén történő átjutáshoz és a sikeres továbbhaladáshoz. Megerősítést a saját váltásukkal, vállalásukkal kapcsolatban, motivációt a belekezdéshez, inspirációt az úthoz, választ a kérdésükre, körképet a piaci viszonyokról, ösztönzést, ha nehezen érinti őket a változás, és támaszt, hogy tudják, nincsenek egyedül. 

A RESTART napon olyan emberekkel beszélgetünk, akik már voltak az újrakezdés küszöbén – változtak, váltottak, változtattak, vagy másokat segítettek ebben!


<blockquote class="imgur-embed-pub" lang="en" data-id="a/QYMjhIh"><a href="//imgur.com/QYMjhIh">RESTART</a></blockquote><script async src="//s.imgur.com/min/embed.js" charset="utf-8"></script>

Program Program nyomtatása

8:15 9:00 Érkezés, regisztráció

RETHINK

9:00 9:05 Megnyitó

Tóbiás Andrea, HVG Kiadó Zrt.

9:05 9:35 Hullámtörés - Válság és megküzdés a női (vezetői) karrierutakban

Bokor Attila, OD Partner

9:35 9:55 Ugrás az ismeretlenbe - Mikor változtassak az életemen?

Dr. Szondy Máté, klinikai szakpszichológus

9:55 10:25 A szakmaváltás kihívásai

Kerekasztal beszélgetés:
Kádár-Papp Nóri, gyerunkanyukam.hu / Márk Szonja, ÉDESEM / Nyáry Krisztián, Líra Könyv Zrt. /Csejtei Ildikó, IMEC / Moderátor Tóbiás Andrea, HVG Kiadó Zrt.

10:25 10:45 Többszörös újrakezdés

Risztov Éva, Olimpiai aranyérmes úszó

10:45 11:05 Te sem érsz rá magadra? - Énidő és kiégés-megelőzés újrakezdőknek

Geszvein Erika, tanácsadó szakpszichológus, egyetemi oktató

11:05 12:35 SZÜNET

RESTART

12:35 12:55 Karrier újratöltve - munkahelyváltás külső kényszerből vagy belső vágyból

Juhász Erika, fejvadász, karrier coach, business coach

12:55 13:15 Címkékkel. Címkék nélkül. Szabadon.

Veres Rita, címkék nélkül, szabadon

13:15 13:35 A gyermekvállalás hatása a karrierre - Mikor szüljek? Hogyan vissza?

Nagy Dia, HR Business Partner & Recruitment team lead, Generali Biztosító Zrt.

13:35 14:05 Lehet jól válni? - Amikor a ’B’ terv lép életbe.

Beszélgetés Deliága Éva okleveles pszichológussal és Palya Bea előadóművésszel. Beszélgetőpartner Tóbiás Andrea, HVG Kiadó Zrt.

14:05 14:25 Tanulságok karrierváltók történeteiből - Hogyan tervezünk újra?

Túri Márton, ujraterveztem.hu

14:25 14:45 A megújulás és a multipotencialitás eszköztára

Geszti Péter, reklámszakember, előadó

14:45 15:30 SZÜNET

RESPECT

15:30 15:50 Milyen hatással van ránk az újrakezdés?

Kovács Judit, ügyfélkapcsolati és szolgáltatásfejlesztési igazgató, Profiles International Hungary

15:50 16:10 Alkalmazottból szabadúszó, független szakember

Kiss Lilla, Work.buzz

16:10 16:30 Faltörő kos - veszteség megküzdési stratégia

Nagy Judit, executive coach, tréner, előadó, műsorvezető

16:30 16:50 Nők vs. Férfiak a munka világában - Egyenlőtlenségek kiegyenlítése

Ráskó Eszter, pszichológus, HR vezető, humorista

16:50 17:20 Nyitott kerekasztal beszélgetés, szabad kérdezz-felelek - Work/Life change

Geszvein Erika, pszichológus / Kovács Judit, coach / Tóbiás Andrea, HVG Kiadó Zrt. / Szörnyi Krisztina, HVG Extra főszerkesztő (moderátor)

17:20 17:25 Zárás, összegzés

Témák

I. BLOKK - RETHINK

Úgy érzed, elakadtál félúton? A küszöbön toporogsz, nem mersz lelépni róla, és belevágni valami újba - legyen szó munkáról, kapcsolatokról,életmódról? Nem tudod, miként kezdd a változást? Hogyan kellene újragondolnod az egészet?


HULLÁMTÖRÉS - VÁLSÁG ÉS MEGKÜZDÉS A NŐI (VEZETŐI) KARRIERUTAKBAN? 
DR. BOKOR ATTILA, OD PARTNER

Az előadásban vezetői életút kutatások tanulságai alapján beszélek a női karrierutak során tapasztalt (nem csak vezetőkre jellemző) válsághelyzetekről és megküzdési módokkal. Beszélünk róla, hogy a női vezetők esetében a férfiakhoz képest miért jelennek meg korábban az elakadások, szó lesz az üvegplafon áttörésének küzdelmeiről és áráról, a hitelesség megtartásáról egy férfivilágban, a munka és magánélet egyensúlyozásáról, a pártalálás, gyerekvállalás, életközép válság kérdéseiről ugyanúgy. Izgalmas lesz viszontlátni milyen szerepet játszanak az elakadások kialakulásában a gyerekkori, nevelési minták. Az életutak arra is mintát kínálnak, miként lehet elkerülni a kompromisszumok közötti reménytelen navigálást és megtalálni a megújulás útjait.


UGRÁS AZ ISMERETLENBE - MIKOR VÁLTOZTASSAK AZ ÉLETEMEN?
DR. SZONDY MÁTÉ, KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS

Ha ugyanígy élnénk tovább a napjankat, mint most, milyen érzés lenne visszanézni az életünk végén? Elégedettséget éreznénk? Teljességet? Lenne-e hiányérzetünk? Azt éreznénk, hogy nem jól használtuk ki a rendelkezésére álló időt? Ha az elképzelt visszanézés ijesztőnek tűnik, érdemes váltani. Ezt azonban sokszor megnehezíti a külső elvárásoknak való megfelelési igény és a bizonytalansággal kapcsolatos félelmeink. Életünk végén a számvetés csak akkor lesz megnyugtató, ha felfedezzük valódi, belső vágyainkat és képessé válunk a bizonytalanság és szorongás elviselésére.


A SZAKMAVÁLTÁS KIHÍVÁSAI - KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

CSEJTEI ILDIKÓ, IMEC / KÁDÁR-PAPP NÓRI, GYERUNKANYUKAM.HU / MÁRK SZONJA, ÉDESEM / NYÁRY KRISZTIÁN, LÍRA KÖNYV ZRT. / MODERÁTOR: TÓBIÁS ANDREA, HVG KIADÓ ZRT.

Mi történik, ha nem működik a B-terv? Vajon van visszaút a korábbi szakmába/munkahelyre vagy nézzünk más útvonal után, ha mégsem jön be az új élet? A sikeres embernek könnyebb szakmát váltani? Hogyan birkózunk meg a váltás közben minket ért kihívásokkal, buktatókkal, kudarcokkal? Jobb mozgásban, mint egy helyben? Hogyan és mikor érdemes lehet váltani, újrakezdeni? A sabbatical, vagyis hétévente egy év szabadság jó megoldás lehet kiégés ellen? Alkalmazotti lét vagy vállalkozás? Mennyire formálják a környezetünk visszajelzései a karrierutunkat, életutunkat? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk vendégeinkkel.


TÖBBSZÖRÖS ÚJRAKEZDÉS
Risztov Éva, olimpiai aranyérmes úszó

Risztov Éva, úszó standuposokat meghazudtolóan szellemes formában mesél az olimpiai aranyéremig vezető útjáról és a vízen túli új életéről. Miként hatott az adottságai révén nem úszásra termett Évára az Egerszegi Krisztinával való találkozás, milyen keményen küzdött az elismerésért, és hogyan élte meg, amikor hirtelen senkire sem számíthatott? Miként formálta át a jövőéjét, miután egyszer már abbahagyta az úszókarrierjét, és mi lett vele azóta, hogy tavaly végleg bejelentette visszavonulását? A többszörös újrakezdő Éva története nem csak tanulságokat és inspirációt ígér, hanem jó szórakozást is.


TE SEM ÉRSZ RÁ MAGADRA? - ÉNIDŐ ÉS KIÉGÉS-MEGELŐZÉS ÚJRAKEZDŐKNEK
GESZVEIN ERIKA, TANÁCSADÓ SZAKPSZICHOLÓGUS, EGYETEMI OKTATÓ

Nőként szinte folyamatosan másokról  gondoskodunk, de rólunk ki gondoskodik? Mit tehetünk azért, hogy miközben a munkahelyünkön és a kapcsolatainkban a maximumot hozzuk ki magunkból, még jól is érezzük magunkat a bőrünkben? Hogyan engedhetjük el a gyerekneveléssel, munkával, házassággal kapcsolatos stresszt? Érezzük, hogy nincs ez jól, változtatni kellene, de hogyan kezdhetnénk új életet, ha többet aludni, mozogni és egészségesebben táplálkozni sincs időnk? Előadásunk azoknak szól, akik állandó időzavarban vannak, és úgy érzik, felőrli őket számtalan női szerepük. Olyan pár perces mikro-gyakorlatokat mutatunk, amelyek energiával töltenek fel, átalakítják a munkahelyi és családi stresszhez való hozzáállást, és megmutatják az újrakezdés útjait.


II. BLOKK - RESTART 

Megváltozott körülötted a világ? Más lett a pozíciód, a szakmád, az anyagi helyzeted, a feladataid, a lakóhelyed, a családi állapotod? Hogyan és milyen eszköztárral tudsz rugalmasan alkalmazkodni a változáshoz? 


KARRIER ÚJRATÖLTVE - MUNKAHELYVÁLTÁS KÜLSŐ KÉNYSZERBŐL VAGY BELSŐ VÁGYBÓL
JUHÁSZ ERIKA, FEJVADÁSZ, KARRIER COACH, BUSINESS COACH

A karriertervezés elengedhetetlen része, hogy időről-időre felülvizsgáljuk, meddig jutottunk az önmagunk számára kijelölt úton. Hasznos is, hiszen ilyenkor látunk rá arra, vajon új kihívás foglalkoztat, elakadásban vagyunk vagy egyszerűen csak változtatni szeretnének az aktuális szakmai élethelyzetünkön. Fontosak az ilyen „checkpoint”-ok, hiszen ezeken az állomásokon célirányosan tudjuk rendezni elképzeléseinket, konkretizálni céljainkat, tudatosítani erőforrásainkat, ami segíthet a következő lépés megtervezésében. Ha karriertervezési szempontból tekintünk szakmai életutunk „filmjére”, érdemes megvizsgálni a „szereplőt”, a „forgatókönyv írót”, a „rendezőt”, és a „producert”, amit az előadás során majd meg is teszünk.


CÍMKÉKKEL. CÍMKÉK NÉLKÜL. SZABADON.
VERES RITA, CÍMKÉK NÉLKÜL, SZABADON

Mi történik akkor, amikor egy szenvedély 18 év után véget ér? Mi történik az űrben, a csendben... bennem? Mit kezdjek az érzelmekkel, hogyan találjak rá az új szenvedélyre és identitásomra? Jelenleg, címkék nélkül, szabadon, újra festek, alkotok. Továbbra is olajjal és sok-sok érzelemmel. Szeretek a kutyámmal, Medvével hegyet mászni. Független vagyok. Minden értelemben.Kísérletezek és hagyom, hogy minden megérintsen. Új barátságokat kötök, mindent kipróbálok. Sokan félreértik, nem, ez nem egy szünet a karrieremben, hanem ez az életutam és így a karrierem része. Nekem most ez a dolgom.


LEHET JÓL VÁLNI? AMIKOR A ’B’ TERV LÉP ÉLETBE.
BESZÉLGETÉS DELIÁGA ÉVA OKLEVELES PSZICHOLÓGUSSAL és Palya Bea előadóművésszel - Moderátor: TÓBIÁS ANDREA, HVG KIADÓ ZRT.

Senki se úgy ugrik bele egy együttélésbe vagy házasságba, és lesznek gyerekei, hogy előre eltervezi, hogy el fog válni. Vannak azonban helyzetek, mikor a válás jelenti a jó megoldást. Hogyan sérül a gyermek legkevésbé a folyamat során? Kell-e bűntudatot éreznie egy anyának, vagy apának amiatt, mert nem az eredeti egész családban neveli a gyermekét? A női önbecsülés, egy párkapcsolatba vetett bizalom, a szülői kompetencia érzés helyreállítható-e a válás után? Anyai és apai szempontok, amellett, hogy hangsúlyt kap a gyermek nézőpontja is. Hogyan lehet működőképes ’B’ tervet kovácsolni, hogyan válhat egészséges lelkületű gyermek elvált szülők gyermekéből? ’Elég jó’ anyának lenni a válás előtt, közben, után, újra boldognak lenni, új jövőképet építeni, hogyan érdemes csinálni? A beszélgetésen mindezekre a kérdésekre választ kaphatnak.


A GYERMEKVÁLLALÁS HATÁSA A KARRIERRE - MIKOR SZÜLJEK? HOGYAN VISSZA?
NAGY DIA, HR BUSINESS PARTNER & RECRUITMENT TEAM LEAD, GENERALI BIZTOSÍTÓ ZRT.

Minél több gyermeket vállal egy nő, annál kisebb a karrierépítés lehetősége? Hogyan állnak a vállalatok a kisgyermekes anyákhoz?  A karrierépítés rengeteg energiába és időbe telik, így ha egy nő karriert majd gyereket is szeretne, jogosan gondolkodik el azon, hogy fel kell-e adnia a karrierjét a gyermekvállalásért vagy milyen lehetőségei vannak, ha mégis mindkettőt egyszerre szeretné?  Valid-e a gondolat, hogy a nők társadalmi megítélés áldozatai vagyis kevesebb eséllyel indulnak a munkaerőpiacon egy adott pozícióért ha rövid időn belül gyermeket szeretnének? Ezekre a kérdésekre keressük a választ és nézzük meg a lehetőségeket.


TANULSÁGOK KARRIERVÁLTÓK TÖRTÉNETEIBŐL - HOGYAN TERVEZÜNK ÚJRA?
TÚRI MÁRTON, UJRATERVEZTEM.HU

Mások elvárásai szerint élünk, vagy bele merünk vágni egy járatlan útba, amely összhangban van a személyiségünkkel és alapértékeinkkel? Át tudjuk-e fordítani a környezetünk ránk kimért prekoncepcióit? Tudunk-e hitelesen értéket teremteni? Megfogjuk-e a lapát végét, vagy továbbra is biztonsági játékosként sodródunk? Ezek a kérdések merülnek fel, amikor újratervezünk. Az előadás során tapasztalatokat osztunk meg az újraterveztem.hu több mint 30 karrierváltóval készült interjúja és személyes élmények alapján.


A MEGÚJULÁS ÉS MULTIPOTENCIALITÁS ESZKÖZTÁRA
GESZTI PÉTER, REKLÁMSZAKEMBER, ELŐADÓ

A GRUND kommunikációs ügynökség tulajdonosa és kreatívigazgatója, dalszövegíró, rapper, műsorvezető, motivációs előadó, producer... és még ki tudja, mi minden lehet még életében? Ő maga sem. De éppen ezt tartja érdekesnek és szórakoztatónak. Két kislánya van és száz ötlete. Szerencsére nem kezdi el minden ideáját megvalósítani, így be tudja fejezni az éppen aktuálisakat. Sokféle tevékenységének tapasztalata segíti, hogy alkotói életében és kommunikációs projektjeiben egy tágabb horizonton értelmezze a feladatokat, és szintetizálja a vele dolgozó specialisták munkáját. Az eredetileg magyar-történelem szakos tanárként induló Geszti mottója: Nem az kérdés, hogy milyen hosszú az élet, hanem az, hogy milyen széles?! 


III. BLOKK - RESPECT

Melyek a nők erősségei és milyen tartalékaink, energiáink vannak? Milyen a nők munkaerőpiaci helyzete (férfiakhoz képest, bérkülönbség, gyerekvállalás, üvegplafon, genderkérdés stb.), és mit tehetünk a javulásért? Hogyan állunk hely nőként férfias szerepekben, a férfiak világában?


MILYEN HATÁSSAL VAN RÁNK AZ ÚJRAKEZDÉS?
KOVÁCS JUDIT, ÜGYFÉLKAPCSOLATI ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉSI IGAZGATÓ, PROFILES INTERNATIONAL HUNGARY

Van olyan újrakezdés, ami csak úgy történik velünk (pl. megszűnik a pozíciónk), de hiába rettenünk meg, utólag belátva valami sokkal jobb irányba vitt minket a változás kényszere. Aztán van olyan újrakezdés, amit tervezetten választunk és azt gondoljuk, hogy jó alaposan körbejártuk előre, de váratlanul valami még is borítja a terveinket és bosszankodunk. Hogyan tudunk fejlődni az újrakezdéseinkből, mit tanulunk belőlük, hányszor tudunk újrakezdeni és vajon honnan indulunk újra? Mit eredményez ez a magánéletünkben és a munkahelyen? Hogyan működik a nőknél és férfiaknál a “komplexitásplafon”? Mi kell ahhoz, hogy folyamatosan elismerjüka megújulásra való képességünket? Ezt a témát járjuk körbe az előadás során.


ALKALMAZOTTBÓL SZABADÚSZÓ, FÜGGETLEN SZAKEMBER - AMIKOR NEM A HOL DOLGOZOL, HANEM A MIN A LÉNYEG!
KISS LILLA, WORK.BUZZ

Egy friss kutatás szerint az elmúlt hét évben 24%-kal nőtt a szabadúszók száma az Európai Unióban, illetve az Egyesült Államok egyetemeiről kikerülő friss diplomások fele egyáltalán nem is tervezi, hogy alkalmazottként helyezkedik el. Hazánkban is egyre nő a független szakemberek száma, amely számos előnnyel jár mind a szabadúszó, mind az őt foglalkoztató cég számára. Ugyanakkor ennek a szabadságnak ára van, és rengeteg kérdést is felvet bennünk: “Hogyan fogok elindulni? Mi lesz az első lépés? Ki fog nekem segíteni, ha elakadok? Hogy lesz ebből pénzkereset?” Az előadásban megismerkedhetünk a szabadúszói karrier(élet)forma előnyeivel, hátrányaival, trendjeivel, valamint az előadó megosztja saját útját, amely az alkalmazotti létből a gyesen át a szabadúszásig vezetett.

FALTÖRŐ KOS - VESZTESÉG MEGKÜZDÉSI STRATÉGIA Nagy Judit, executive coach, tréner, előadó, műsorvezető

Hogyan válhat hajtóerővé a kiszámíthatatlanság, a bizonytalanság és a felkészületlenség az újrakezdésben? Judit több, mint 10 évvel ezelőtt egy komoly traumát élt át. Ennek feldolgozása komoly szembenézésre kényszerítette. Óriási falakat kellett áttörnie ahhoz, hogy ráébredjen veszteségeinek ajándékára és a lehulló téglákból újra építkezzen. Megküzdési stratégiáját három lépésben, személyes példákkal és történetekkel, tabuk nélkül osztja meg a hallgatókkal.


NŐK VS. FÉRFIAK A MUNKA VILÁGÁBAN - EGYENLŐTLENSÉGEK KIEGYENLÍTÉSE
RÁSKÓ ESZTER, PSZICHOLÓGUS, HR VEZETŐ, HUMORISTA

Mi a különbség a férfiak és nők között, egyáltalán kell-e vagy lehet-e különbséget tenni a munka világában? Hogyan bújhatunk ki a sztereotípiák alól? Milyen szerepeket és berögződéseket hozunk a magánéletből és azokat hogyan használjuk a munkahelyen? Mi az, ami rajtunk múlik, mit tehetünk, hogy egyenlőbb legyen a játszma? Milyen hatással van a munkahelyi légkörre és az előmeneteli lehetőségekre a nemek aránya? Hogy áll a genderkérdés ma a világban illetve hazánkban? Ráskó Eszter előadásában nemcsak pszichológiai és HR szakmai szempontból fog ezekre a kérdésekre válaszolni, hanem a Comedy Central népszerű humoristájaként megvilágítja a férfi-női ellentétek komikus oldalát is.


NYITOTT KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS, SZABAD KÉRDEZZ-FELELEK -WORK/LIFE CHANGE
GESZVEIN ERIKA, PSZICHOLÓGUS / KOVÁCS JUDIT, COACH / TÓBIÁS ANDREA, HVG KIADÓ ZRT. - Moderátor: SZÖRNYI KRISZTINA, HVG EXTRA FŐSZERKESZTŐ

Ez nem egy rendhagyó kerekasztal, hiszen nem csak 4 (szak)ember beszélget egymással, hanem a teremben ülő résztvevők is aktív részesei a beszélgetésnek. Ezen a kérdezz-felelek záróeseményen elhangozhatnak olyan történetek, tanulságok, gondolatok, amelyek a Restart konferencia során kimondatlanok maradtak, legyen szó magánéleti szálról, vagy a karriert érintő témáról. Szeretnénk, ha a résztvevők azt éreznék a nap végén, hogy válaszokat kaptak a változással, újrakezdéssel kapcsolatos kérdéseikre és inspirációval, tettvággyal feltöltekezve távoznának.

Előadók

B. Csejtei Ildikó


kommunikációs tanácsadó, Independent Media Group Kft. ügyvezetője

Közel 20 évig dolgozott felsővezetőként marketing, kommunikáció és üzletfejlesztés területeken olyan nagyvállalatoknál, mint az AEGON, a Sanoma Media (Central Média), a Hungaropharma Zrt. , valamint a ProSiebenSat.1 (TV2 Csoport). Felsőfokú tanulmányait Madridban, a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Passau-i Egyetemen folytatta. A Cambridge-i  Egyetemen szerzett doktori címet, majd Londonban dolgozott a Roland Berger & Partner stratégiai tanácsadó cégnél. Az Independent Media Education Center (IMEC) oktatási programjainak vezetője, amely több mint 100 vezető szakemberrel, előadóval dolgozik. Tagja a Svéd Kamara által létrehozott Innovációs Nagydíj kuratóriumának, valamint számos kommunikációs díj szakmai zsűrijének. Munkája mellett társadalmi célú programokat koordinál, tagja a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány kuratóriumának.Deliága Éva


okleveles pszichológus,  integratív gyermekterapeuta, fókusz tréner, pszichodráma-asszisztens

2004 óta foglalkozik gyermekekkel és családjaikkal, gyermekpszichológusként praktizál, tanácsadást tart szülőknek, emellett a gyermekpszichológia weboldalán, blogján, valamint előadásokon, cikkekben gyermekpszichológiai kérdéseket elemez. Szemlélete komplex és családközpontú, úgy véli, hogy a szülőkkel folytatott hatékony együttműködés a kulcsa a gyermek pszichés egészségének helyreállításához. Praxisa keretein belül, a Ketten háromfelé című könyve kiadását megelőzően évekig foglalkozott a válás, azon belül is a gyermekkel jól kivitelezett válás témakörével. Több száz sikeresen lezárt együttműködés tapasztalatával segíti továbbra is a hozzá fordulókat, különös tekintettel a válófélben lévő szülőpárokat.


Dr. Bokor Attila


partner, szervezetfejlesztési tanácsadó OD Partner Kft. - címzetes egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem

Egyetemi diplomát és Ph.D. fokozatot a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett. Alapítója és társtulajdonosa az OD Partner Kft-nek, ahol szervezetfejlesztési tanácsadóként, coachként és trénerként dolgozik. Tanácsadói munkája során vezetőfejlesztési, illetve szervezeti kultúra-felmérési projektekben, valamint különböző HR-rendszerek bevezetésében és fejlesztésében vett részt a hazai és multinacionális szervezeteknél. Kutatóként többek között az NextGen Leadership, Aranykalitkában +10 év, HR Business Partner kutatás Magyarországon, Karrierváltók Magyarországon, a Karriermenedzsment Magyarországon, a HR Tükör és a Fiatal Felsővezetők kutatási programokat vezette. Kutatásairól többek között saját szakmai blogján is beszámol.


dr. Szondy Máté


klinika szakpszichológus , családterapeuta, kutató 

A pozitív pszichológia egyik első hazai képviselője és népszerűsítője, 14 éven keresztül oktatott különböző hazai egyetemeken. Terápiás munkájában és a tréningjein elsősorban mindfulness és elfogadás alapú módszereket alkalmaz (például Tudatos Jelenlét Alapú Kognitív Terápia és Elfogadás és Elköteleződés Terápia) .  Elkötelezett híve a bizonyítottan hatékony módszerek alkalmazásának és a pszichológiai ismeretek minél szélesebb körben való népszerűsítésének.  Geszti Péter


reklámszakember, előadó

A GRUND kommunikációs ügynökség tulajdonosa és kreatívigazgatója, dalszövegíró, rapper, műsorvezető, motivációs előadó, producer... és még ki tudja, mi minden lehet még életében? Ő maga sem. De éppen ezt tartja érdekesnek és szórakoztatónak. Két kislánya van és száz ötlete. Szerencsére nem kezdi el minden ideáját megvalósítani, így be tudja fejezni az éppen aktuálisakat. Sokféle tevékenységének tapasztalata segíti, hogy alkotói életében és kommunikációs projektjeiben egy tágabb horizonton értelmezze a feladatokat, és szintetizálja a vele dolgozó specialisták munkáját.


Geszvein Erika


tanácsadó szakpszichológus, egyetemi oktató

Pozitív pszichológiával foglalkozik, hisz az önsegítésben, azokban a technikákban, amelyeket csak egyszer kell megtanulnunk, hogy azután egész életünkben életmódszerűen alkalmazni tudjuk. Segítő foglalkozású szakembereknek, kisgyerekes anyáknak és munkahelyváltáson gondolkodóknak tart kiégés-megelőző és kezelő programokat relaxációs és szimbólumterápiás technikák segítségével. 


Juhász Erika


fejvadász, karrier coach, Business Coach

Erika 1989 óta dolgozik a HR tanácsadásban, elsősorban az executive search területén. Pályafutása elején nemzetközi toborzó és fejvadász irodák tanácsadója, majd az elmúlt több mint 20 évben az EastEuroCo Executive Search Group partnereként. Tanácsadóként támogatott szinte minden iparágat, foglalkozott hirdetéses szelekcióval, executive search-el, talent kutatással, a toborzási folyamatban megjelenő employer brandinggel és a megtartással. Az utóbbi években felsőoktatási intézmények meghívott oktatója. 2018 óta a Business Coach Kft. stratégiai partnere, coach, tréner. A Recruitment Institute képzési programjának szakmai vezetője. Szívügyének tekinti a toborzásban résztvevők képzési támogatását, akár recruitment szakemberek, akár funkcionális terület vezetői. Érdeklődésének fókusza a toborzás aktuális kihívásai, az életpálya tervezés, a munkahelyen megjelenő generációs kihívások és a vezetői kompetenciakészlet fejlesztése.


Kádár Papp Nóri


vállalkozó anyuka, gyerunkanyukam.hu

A Gyerünk, anyukám! online tornaoldal és közösség alapítójaként csapatommal anyukáknak segítünk a szülés utáni regenerációban és a sport újrakezdésében, otthon végezhető gyakorlatok segítségével. Hosszú út vezetett ahhoz, hogy ezt a mondatot le tudjam írni: kétszeres pályaelhagyó vagyok vagyok 38 éves koromra. Főiskola után nem léptem a tanári pályára, majd a turizmust, azon belül a légiközlekedést is elhagytam a Malév leállásakor.Kiss Lilla


szabadúszó szakértő, coach, a work.buzz-t fejlesztő, Talentio Kft. társalapítója

2004 óta dolgozik EU-finanszírozott programokkal kapcsolatos projektekben, kezdetben a pályázók és kedvezményezettek, majd a támogatásközvetítő intézményrendszer oldalán. Szabadúszó szakértőként részt vett uniós programok értékelésében, folyamatszervezésben és intézményrendszeri kérdések megoldásában is. Társaival 2010-ben létrehozták a Collectivo Szakértői Közösséget, hogy szabadúszókat közvetítsenek cégeknek projektmunkákra. 2017-ben pedig startup céget létrehozva elkezdték fejleszteni a work.buzz-t, ami a szabadúszók számára kínál egy digitális túlélőkészletet.Kovács Judit


ügyfélkapcsolati és szolgáltatásfejlesztési igazgató, Profiles International Hungary 

Több mint 10 éve már a Profiles értékelő eszközeire épülő programok (képzések, fejlesztések, tréningek, coaching folyamatok) fejlesztésével, értékesítésével, lebonyolításával foglalkozik. Az elmúlt időszak egyik legizgalmasabb feladatának a szervezetek HR-stratégiájának kidolgozásában való közreműködését és a generációmenedzsment elemeinek gyakorlatba illesztését tartja. Csapatával számos kutatás és esettanulmány  tapasztalatával igyekszik gondolatébresztő és katalizátor lenni a munka világában, hogy az exponenciális sebességgel gyorsuló változással könnyedén és rugalmasan tudjunk lépést tartani mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalon.Márk Szonja


cukrász, az Édesem Tortaműhely tulajdonosa, szakácskönyvíró

Gondoltam egy merészet, és korábbi, újságírói munkámat hátrahagyva, felnőtt fejjel kitanultam egy számomra teljesen új szakmát, bölcsészdiplomáim mellé szereztem szakmunkás bizonyítványt, és beálltam cukrásznak. Eddig még nem bántam meg. 2009-ben, fejlődésemet dokumentálandó, elindítottam az Édesem blogot, ami azóta túlnőtt a kezdeti célon. Évekig tartó kísérletezgetés és néhány év éttermi cukrászkodás után 2015-ben megnyitottam az Édesem Cukrászdát, amit idén tortaműhellyé alakítottam át, ahol a tortakészítés mellett cukrász workshopokat is tartok. 2016-ban jelent meg az első süteményeskönyvem a BOOOK Kiadónál Édesem süteményei címmel, amit azóta az Édesem-sorozat követett.Nagy Dia


HR Business Partner & Recruitment team lead, Generali Biztosító Zrt.

Kreatív HR-es és recruitment fanatikus. Közel 10 éves pályafutása alatt dolgozott magyar cégnél, kis csapatban, nagy multinál, fejvadászként most pedig egy nemzetközi cég COO területét támogatja valamint recruitment csapatát vezeti. Hiszi, hogy a sikeres recruitment nincs employer branding és erős megtartási stratégia nélkül és egy inspiráló vezető, a megtartás egyik alappillére kell, hogy legyen.Nagy Judit


executive coach, tréner, előadó, műsorvezető

Kíváncsi és kísérletező vagyok. Nem tűröm jól a monotonitást. Lett is sok csavar az életemben! Operaénekesnek tanultam, majd színésznek. Aztán pedagógusi diplomát szereztem. Kiváló beszédtanáromnak köszönhetően a kommunikáció felé vettem az irányt és újságírónak tanultam. Először a Magyar Rádióban, majd a Magyar Televízióban dolgoztam 12 évig, a Híradó és különböző kulturális, közéleti magazinok műsorvezetőjeként. 2007. októberében egy trauma után hosszú önismereti utazás következett, amiről tavaly megjelent Ébredéseim című könyvemben írok. Közben a riportok során a témáról egyre inkább az emberre irányult a figyelmem. 2012-ben karriert váltottam. Executive coachként és trénerként vezetőfejlesztéssel, beszédtechnikával, kommunikációs- és előadói készségek fejlesztésével foglalkozom. Ez szintézise az eddigi életemnek. Szívügyem erősíteni az interperszonális, személyközi kommunikációt és az együttműködési készséget tréningjeimmel, előadásaimmal, közösségépítéssel, önkéntes munkával.Nyáry Krisztián


író, irodalmár, kommunikációs szakember, Líra Könyv Zrt.

Néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, s bár a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, hobbija az irodalom- és művelődéstörténet maradt. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs vezetője, jelenleg a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója. 2012 elején barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. Posztjait a Facebookon ma már több mint ötvenezren követik. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel két kötet született, az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerei. A szerző Igazi hősök és Merész magyarok címmel megjelent könyveiben olyan emberekről írt, akiknek élete és személyes döntései ma is példaszerűek. Festői szerelmek című kötetében 19–20. századi magyar festők párkapcsolatairól mesél. 2017. decemberében jelent meg Fölébredett a föld című könyve, amelyben 1848-49-ben született leveleket közöl a hozzájuk tartozó történetekkel együtt.Palya Bea


énekes, előadóművész, tréner

Bea a magyar zenei színtér és a világzenei közeg egyik legmeghatározóbb, legszínesebb és legenergikusabb alakja, dalszerző, több díjjal elismert énekes és előadóművész, tréner, énektanár és író. A forma, amivel mondanivalóját Bea megosztja, sok esetben túlnyúl a zene határain, így egyre több alkalommal lehet őt látni előadóként, beszélgetőpartnerként különböző eseményeken és rendezvényeken erőt és inspirációt adva ezzel megannyi embernek. Tanárként és trénerként Bea fő célja és egyben sikerének kulcsa, hogy összekapcsolja a kreatív folyamatból tanultakat az önismereti tapasztalásokkal – mint a jóga, automatikus írás, különböző terápiás módszerek és coaching -, így egy  különleges színfoltként van jelen a tréneri közegben. Örömmel inspirál másokat arra, hogy ismerjék meg és használják a bennük rejlő lehetőségeket. Rendszeresen beszél saját tapasztalatait megmutatva a közösségépítésről, a zene és az emberi kapcsolatok összefüggéseiről, a női vezetővé válásról, arról, hogy a munka fogalma mennyi mindent jelent, sikerről, teljesítményről, önmegvalósításról, az anyaság-karrier kötéltáncáról és a férfi-női párbeszédről. Az érdeklődők találkozhattak már vele többek között a Feldmár Intézet, a Nyitott Akadémia vagy a Belvárosi Kulturális Szalon rendezvényein, de nagyvállalati közegben, közép- és felsővezetői körökben is rendre befogadó fülekre talál Bea mondanivalója. Ráskó Eszter


pszichológus, HR vezető, a  Dumaszínház, a Showder Klub és a Comedy Central szerződtetett humoristája

Debrecenben végezte az alapképzést, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg mesterdiplomáját Munka és Szervezetpszichológia szakirányon. Érdeklődése szerteágazó, tanult szexuálpszichológiát és coachingot is, karaktere azonban vadabb vizekre vezényelte és jelenleg a színpad mellett a tv képernyőn tépázza közeli hozzátartozói idegrendszerét. Munkájához és civil perszónájához foggal körömmel ragaszkodik, ezért napközben továbbra is egy 120 fős informatikai vállalat HR vezetőjeként tevékenykedik. A két színtér közötti egyensúly megtartása érdekes és sokszor komoly kihívást jelentő helyzetekbe sodorja, közben pedig megérkezett a harmadik színtér, vagyis megszületett a legifjabb Matrjoska-baba, vagyis Eszter kisfia.  A terhességének időszakát a népszerű Matrjoska vlogjában kísérhettük végig, így előadásában nemcsak pszichológiai és HR szakmai szempontból fog ránézni a fejlődés témájára, hanem friss anyukaként és a Comedy Central népszerű humoristájaként megvilágítja a fejlődési utunk vidámabb oldalait is.Risztov Éva


Olimpiai aranyérmes úszó

Egyértelműen a hosszútáv az ő terepe, de rövid távon is határozott és gyors. Kislányként maga döntött arról, úszóbajnok lesz belőle. Olimpiai bajnoki címét a 2012-ben Londoni olimpián szerezte 10 km-es nyílt vízi úszásban, pedig előtte egyszer már feladta úszókarrierjét. Számtalan országos, Európa- és világbajnoki érmet szerzett, és híresen sok edzőt, sportklubot kipróbált. 2016-ban végleg új életet kezdett sportmenedzserként a TMC Groupnál, ahol világbajnokokért dolgozik.Szörnyi Krisztina


HVG Extra Magazinok főszerkesztő; TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest kurátor, coach

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresek a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. Azok a gondolatok jelentik számomra a miértet, amelyek megtermékenyítik egymást, és elindítják a változást. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős főszervezőjeként.


Tóbiás Andrea


terjesztési és marketingigazgató, HVG Kiadó Zrt.

Voltam kezdő is és újrakezdő. Tudatos és ösztönös. A munkámban és a magánéletemben is. Van egy 10 éves fiam. Vannak ügyeim, álmaim, céljaim. Mindannyian tudjuk, hogy nem könnyű az élet minden területét egyensúlyban tartani úgy, hogy közben minden egyes pillanatban önazonosak, kiegyensúlyozottak és ami a legfontosabb boldogok tudjunk maradni. És nem is sikerül mindig. Van, hogy valamit be kell fejezni, hogy valami más elkezdődhessen. Van, hogy valamit, vagy valakit el kell engedni, hogy több, más jöhessen. Van, hogy újra a startmezőre kell állni. Én szeretem a startmezőt. Onnan izgalmasabb ránézni az útra, ami még bárhová vihet.Túri Márton


kreatív fotós/közgazdász, az ujraterveztem.hu társalapítója, a WellYou kreatív ügynökség ügyvezetője

Márton közgazdászként vezetői tanácsadó és befektetési szakértői karrierjét hátrahagyva lett fotós, az újraterveztem.hu társalapítója, illetve létrehozta a WellYou kommunikációs és produkciós ügynökséget. Az Újraterveztem-mel olyan bátor karrierváltókat mutatnak be, akik a korábbi pályájukat, állásukat elhagyva belevágtak az ismeretlenbe azért, hogy álmukat megvalósítsák, és ebből már meg is tudnak élni. Célja az újratervezésben gondolkodók inspirálása, bátorítása és egy támogató közösség létrehozása.Veres Rita


címkék nélkül, szabadon

Voltam az év női vezetője, és egy fantasztikus csapat első embere. Voltam színpadon 800 ember előtt a reflektorfényben. Szerepeltem rádióban, tévében, szerettem hatással lenni másokra.  Voltam egy jövőformáló Szilícium völgyi egyetem magyar nagykövete. Építettem gondolatokat, üzletet Európában. Utaztam. Sokat. Szerettem igazán szenvedéllyel dolgozni, és a legszebb és legőrültebb naivitással hittem gondolatokban, mert ilyen vagyok. Vállaltam nagy felelősséget, és szerettem elsőként feltenni a kezem, ha lehetőség volt rá, mert/pedig nő vagyok. Aztán 18 fantasztikus év után, azt éreztem nem ég bennem az a szenvedély, amit én szeretek, és amit a kollégáim megérdemelnek. Most kimenőt adtam magamnak, hogy elvesszek az álmaimban.Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Sheryl Sandberg

Dobd be magad!

Nők több szerepben
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 11 800 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három) munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor