Az esemény időpontja:

2018-11-05 13:30:00

Összetett projektek - átlátható menedzsment

Hogyan kezeljük projektjeink összetettségét?


Teljes ár: 19 900 Ft + áfa (bruttó: 24 855 Ft) | További kedvezmények

Ez a világ soha többé nem lesz olyan lassú, mint ma. A változás sebességéből és sokrétűségéből fakadó komplexitás kezelése kényszer és lehetőség is egyszerre. Hogyan lehet átláthatóvá, sőt, könnyeddé tenni ezt az összetettséget?

A legtöbb vállalat működésében megfigyelhető, hogy a mindennapi operatív feladatok és az innováció megvalósítását szolgáló projektek aránya megváltozott. Ez utóbbi lett a nagyszerű gondolatok - termékek, szolgáltatások és fejlesztések - születésének igazi terepe. 

A technológia és a szervezetek változásával együtt azonban projektjeink is folyamatosan alakulnak - a merev, keretek mentén való kivitelezést iteratív, egymásra ható folyamatok váltják fel, ami újfajta gondolkodást és megvalósítási stratégiákat igényel. Még komplexebb kihívás, ha nem csupán egyetlen projekt menetét, hanem akár több üzletág futó programjait kell párhuzamosan menedzselnünk. Vállalatunk eredményessége pedig nagyban projektjeik összetettségének megértésén és hatékony irányításán múlik.

Szemináriumunkon olyan, saját fejlesztésű és számos vállalatnál már eredményesen használt módszertanokat mutatunk be, amelyek sikeresen alkalmazhatóak  a legegyszerűbb, néhány hónapos projektek és a több száz millió forintos nagyságrendű projektek esetében is.

A projektsikerhez leginkább szükséges hagyományos és agilis eszközöket és azok alkalmazását konkrét példákon keresztül ismerhetik meg a résztvevők. Bemutatjuk továbbá azt a bevált gyakorlatot is, amellyel akár több tucatnyi párhuzamosan futó projekt összessége válik átláthatóvá és irányíthatóvá.

Program Program nyomtatása

13:00 13:30 Érkezés, regisztráció

13:30 13:45 Bevezetés, bemutatkozás

13:45 14:15 Projektmenedzsment intro

- Projektek környezete
- A komplexitás kora

14:15 15:15 Ultralight Project Management by Rainforest Consulting

- A sikeres projektek lényegi eszköztára
- Egyszerűség, agilitás, vizualizáció
- Módszertani segédlet

15:15 15:45 SZÜNET

15:45 16:35 PPM Canvas by Rainforest Consulting

- Könnyed komplexitás - mi is ez?
- A projektportfólió-menedzsment vizualizációs lehetősége
- PPM Canvas alapelvek
- PPM Canvas kialakítása és működtetése, példák

16:35 17:00 Projektportfólió-menedzsment esettanulmány

- A PPM Canvas módszertan alkalmazása a gyakorlatban egy konkrét vállalatnál

17:00 17:20 Kérdések-válaszok

- Gyakorlatok, módszerek, kihívások és megoldásaik

17:20 17:30 Összegzés, zárás

Témák

  • Projektek környezete, napjaink dilemmái a projektmenedzsmentben
  • Projektmenedzsment eszközök evolúciója, a szakma trendjei
  • Melyek a leghatékonyabb projektmenedzsment eszközök? 
  • Mi az a projektportfólió-menedzsment? - Kinek fontos és miért?
  • Komplexitás a mindennapokban
  • Innováció a projektportfólió-menedzsmentben
  • Agilis projektportfólió-menedzsment

Előadók

Járdán Tamás


MBA, Project Management Professional, Professional Certified Coach, Rainforest Kft.


Programtervező matematikusként komplex informatikai projektek vezetésében és egy rendszerintegrátor cég menedzsmentjében szerezte üzleti tapasztalatait. 2005-ben projekt- és programmenedzsmenthez kapcsolódó coachinggal kezdte a pályafutását. Tanult pszichodráma alapú, megoldásközpontú és Gestalt coaching megközelítést, valamint buddhista pszichológiát. Ma meghatározóan stratégiai tanácsadással, executive és team coachinggal foglalkozik. 35 évnyi küzdősportoló (judo) tapasztalatát is felhasználva szereti aktivizálni, energizálni, felpörgetni ügyfeleit és imádja, ha van egy flipchart néhány filccel a coaching ülésen.


Schieszler Tamás


MBA, Project Management Professional, Professional Certified Coach, Rainforest Kft.


Mérnökinformatikusi végzettséggel komplex informatikai rendszereket megvalósító csapatok irányításában és vállalatvezetésben szerezett 10 éves gyakorlati tapasztalatot. 2003-ban kezdte tanácsadói karrierjét, 2007-től coachként is dolgozik. Az ICF nemzetközi Professional Certified Coach minősítését 2013-ban szerezte meg. Munkája során executive- és team coach, stratégiai tanácsadó, valamint program- és projektmenedzseri kompetenciáit alkalmazza és fejleszti. Tamás szakmai fókuszai között szerepel a szervezetfejlesztési folyamatok támogatása, program és projektmenedzserek konkrét programok és projektek vezetéséhez kapcsolódó coaching, vezetői csapatok team coachingja, illetve vezetői kompetenciák személyes, coaching jellegű fejlesztése. 


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Jiri Scherer ; Michael Hartschen

Egyszerűség

Hatékony stratégiák az üzleti sikerhez
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 19900 Ft+áfa/fő  A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor