Az esemény időpontja:

2022-04-06 10:00:00

Kijavítási kérelem


Teljes ár: 5 990 Ft + áfa (bruttó: 7 607 Ft) | További kedvezmények

Az általános forgalmi adóval kapcsolatban a vállalkozásoknak mind megalakulásukkor, mind működésük során különböző döntéseket kell hozniuk. Gyakran azonban ezekkel a döntésekkel kapcsolatos, szükséges adóhatósági bejelentések elmaradnak, vagy ezeket a vállalkozás nem a választásának megfelelően teszi meg, viszont úgy jár el, mintha megtette volna, illetve helyesen tette volna meg. 

Gyakori eset például, hogy az adózó adókötelesként kezeli az ingatlan bérbeadását, vagy értékesítését, de elmulasztja ezt bejelenteni, és a bérleti díjról vagy a vételárról áfás számla kerül kiállításra. 


Amennyiben ezt még időben, az adóhatósági ellenőrzés megkezdését megelőzően észleli, és elévülési időn belül van, illetve a módosítás nem érinti a korábban benyújtott bevallásokban feltüntetett adóalap, adó összegét. benyújthat egy ún. kijavítási kérelmet, amellyel az áfával kapcsolatos nyilatkozat utólagos megtételére van lehetőség, illetve az áfával kapcsolatos már megtett nyilatkozat utólagos korrekciója is megoldható.


Tartson velünk az online webináriumon és az utána következő konzultáción, amelyen a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak, Bonácz Zsolt bejegyzett adószakértőnek!


A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2022. ÁPRILIS 5. 15:00 óra

A WEBINÁRIUM IDŐTARTAMA: 90 PERC

Témák

  • A kijavítási kérelem funkciója (mire szolgál ez a jogintézmény);
  • a vállalkozások mely esetekben adhatnak be kijavítási kérelmet (tipikus esetek bemutatása: pl. ingatlan bérbeadás, alanyi adómentesség)
  • kijavítási kérelem benyújthatóságának időbeli korlátai,
  • nem minden ellenőrzés korlátozza a kijavítási kérelem benyújthatóságát (pl. jogkövetési vizsgálat, áfára nem irányuló utólagos adóellenőrzés, kijavítási kérelemmel nem érintett időszakra vonatkozó áfa ellenőrzés), 
  • kijavítási kérelem benyújtásának módja,
  • kijavítási kérelem tárgyi korlátja (a kérelem következtében az áfa bevallás utólag nem módosítható);
  • hasznos tudnivalók a kijavítási kérelem elbírálása érdekében a NAV által elrendelt indított jogkövetési vizsgálatról,
  • praktikus tanácsok

Előadók

Bonácz Zsolt


Zsolt végzettségét tekintve közgazdász, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó és bejegyzett adószakértő, akinek 25 éves tapasztalata van az adózás területén. Szakterülete az általános forgalmi adó, illetve az adóhatósági ellenőrzés módszertana és eljárási szabályai.Helyszín

Webex


Az online előadás részvételi díja: 5990 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor