Az esemény időpontja:

2023-05-24 10:00:00

HVG Munkajog konferencia 2023

Az Mt. módosítás tapasztalatai


Teljes ár: 34 900 Ft + áfa (bruttó: 44 103 Ft) | További kedvezmények
Online ár: 29 400 Ft + áfa (bruttó: 37 338 Ft)


JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2023.05.23., 15:00


A KONFERENCIÁN SZEMÉLYESEN ÉS ONLINE IS RÉSZT TUD VENNI!


Január 1-jén a Munka törvénykönyve jelentősen módosult. Májusban, a konferencia időpontjában várhatóan már jelentős tudásunk lesz arról, hogy a gyakorlat számára milyen következményekkel is járnak ezek a változások, így már nemcsak az új szabályokról, de ezek alkalmazásának tapasztalatairól is szó lehet.


A munkaügyi gyakorlat egyelőre bizonytalan, milyen hatása lesz annak, hogy a munkavállaló bizonyos esetben kezdeményezheti a szerződéses foglalkoztatási feltételeinek módosítását, amit a munkáltató csak alapos indokolással utasíthat vissza és a munkavállaló bíróságtól kérheti ennek felülvizsgálatát. 


A gyermeket nevelő munkavállalók az európai szabályokat átültető Mt. alapján újabb jogcímen vehetnek igénybe szabadságot, az ezzel kapcsolatos szabályok alkalmazása sem jelent kisebb kihívást a munkáltatók számára, ezért indokolt ezekkel részletesebben foglalkoznunk. Változtak a szabadság kiadásával összefüggő rendelkezések is.


Alapjaiban változtathatja meg a munkáltatói joggyakorlást a joggal való visszaéléssel kapcsolatos bizonyítási teher szabályainak módosulása, egyszerre szigorodtak és enyhültek a próbaidő szabályai


Úgy tűnik – legalábbis a tételesjogban – megoldódik a keresőképessé, de foglalkozás-egészségügyi szempontból alkalmatlanná nyilvánított munkavállalók jogi helyzete, változtak az állásidő szabályai.


Program Program nyomtatása

9:30 10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

10:00 10:05 Megnyitó

10:05 12:00 I. BLOKK

A munkaszerződés módosításával kapcsolatos munkavállalói ajánlat

12:00 12:30 SZÜNET

12:30 13:40 II. BLOKK

A munkáltató tájékoztatási kötelessége
A foglalkoztatási és rendelkezésre állási kötelesség
A gondozói munkaidő-kedvezmény

13:40 14:00 SZÜNET

14:00 15:30 III. BLOKK

A felmondásvédelmi szabályok
A munkaidő megszervezésének új szabályai

Témák

1.    A munkaszerződés módosításával kapcsolatos munkavállalói ajánlat. Milyen indokolási kötelessége terheli a munkavállalót, illetve ennek elutasítása esetén a munkáltatót? Milyen szempontok alapján pótolhatja a bíróság a munkáltató hozzájáruló nyilatkozatát?

2.    A munkáltató tájékoztatási kötelessége és ennek következményei

3.    A foglalkoztatási és rendelkezésre állási kötelesség, az állásidő új szabályai

4.    A gondozói munkaidő-kedvezmény, az apasági- és a szülői szabadság

5.    A felmondásvédelmi szabályok, valamint a jogellenes megszüntetés jogkövetkezményei

6.    A munkaidő megszervezésének új szabályai

Előadók

Dr. Pál Lajos


ügyvéd, c. egyetemi docens (Károli Gáspár Református Egyetem)

30 éve foglalkozik munkajoggal. Részt vett minden jelentős munkajogi szabály (törvény) előkészítésében, így tagja volt az új Munka törvénykönyvet előkészítő szakmai stábnak is. Számos cikk, kommentár szerzője, rendszeresen oktat, előad.


Helyszín

HVG Kiadó
1037, Budapest, Montevideo utca 14.

Kapcsolódó kiadvány

HVG Munkajog Különszám 2023

Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: A konferenciára lehetőség van helyszíni jegy vásárlására, melynek díja 34 900 Ft+áfa/fő. Amennyiben nem szeretne személyesen részt venni eseményünkön, lehetőséget biztosítunk az ONLINE közvetítésén való részvételre is, amelynek díja 29 400 Ft + áfa / fő  A részvételi díj mindkét jegy esetében tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a helyszíni részvétel esetén a frissítőt.  Kedvezmények: HVG-klubkártya-tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három) munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor