HVG MUNKAJOG konferencia

Aktuális munkajogi kérdések - hogyan módosulhat a munka törvénykönyve?


Teljes ár: 24 900 Ft + áfa (bruttó: 31 403 Ft) | További kedvezmények
Online ár: 19 500 Ft + áfa (bruttó: 24 765 Ft)

A KONFERENCIÁN SZEMÉLYESEN ÉS ONLINE IS RÉSZT TUD VENNI!


Az idén két fontos, a munka és a magánélet közötti egyensúlyról, valamint az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló EU-irányelvek átvételére kerül sor. Az előadás bemutatja, hogy az irányelvek szabályai milyen törvényi változással járhatnak.

Ismert sportolók, egyetemi oktatók konfliktusai nyomán már a szélesebb nyilvánosság előtt is ismertek a munkavállaló véleménynyilvánításával kapcsolatos problémák. Az előadás a szólásszabadság határaival kapcsolatos kérdéseket kívánja „körbejárni”.

A munkáltatói gyakorlatban rendszeresen felmerülnek a munkabér elszámolással kapcsolatos problémák, ezek kapcsán segít eligazodni az előadó.Az aktuális munkajogi változások bemutatása mellett szakértő segítségével vesszük sorra a gyakorlati alkalmazási területeiket érintő kérdéseket és leggyakrabban felmerülő problémákat.


Az előadás alatt a résztvevőknek alkalmuk nyílik feltenni szakértő előadónknak a saját munkaterületüket érintő, konkrét kérdéseiket is.Jelentkezési és fizetési határidő: 2022. szeptember 14. 15:00 óra.

Program Program nyomtatása

9:30 10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

10:00 10:05 Megnyitó

10:05 12:00 I. BLOKK

A véleménynyilvánítás joga és korlátai a munkajogviszonyban

12:00 12:30 SZÜNET

12:30 13:40 II. BLOKK

A munka és a magánélet közötti egyensúlyról, valamint az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló EU-irányelvek hatása a munkajogi szabályozásra és gyakorlatra.

13:40 14:00 SZÜNET

14:00 15:30 III. BLOKK

A munkabér elszámolása

Témák

A véleménynyilvánítás joga és korlátai a munkajogviszonyban

 • alkotmányos keretek
 • a munkáltató jogos érdeke
 • a munkáltató véleménynyilvánítási szabadsága
 • közösségi média
 • jogkövetkezmények


A munka és a magánélet közötti egyensúlyról, valamint az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló EU-irányelvek hatása a munkajogi szabályozásra és gyakorlatra

 • a szülői szabadság
 • rugalmas munkafeltételek a munkajogviszonyban
 • elbocsátás elleni védelem
 • munkáltató tájékoztatási kötelessége a munkafeltételről
 • a munkafeltételek (munkaidő-beosztás) kiszámíthatósága


A munkabér elszámolása

 • egyenlőtlen munkaidő-beosztás
 • rendkívüli munkaidő
 • szabadságmegváltás esetén
 • A munkabér védelmének kérdései
 • levonás
 • beszámítás
 • jogalap nélkül kifizetett munkabér


Előadók

Dr. Pál Lajos


ügyvéd, c. egyetemi docens (Károli Gáspár Református Egyetem)

30 éve foglalkozik munkajoggal. Részt vett minden jelentős munkajogi szabály (törvény) előkészítésében, így tagja volt az új Munka törvénykönyvet előkészítő szakmai stábnak is. Számos cikk, kommentár szerzője, rendszeresen oktat, előad.


Helyszín

HVG Kiadó
1037 Budapest, Montevideo utca 14.

Kapcsolódó kiadvány

HVG Munkajog Különszám 2022

Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: A konferenciára lehetőség van helyszíni jegy vásárlására, melynek díja 24 900 Ft+áfa/fő. Amennyiben nem szeretne személyesen részt venni eseményünkön, lehetőséget biztosítunk az ONLINE közvetítésén való részvételre is, amelynek díja 19 500 Ft + áfa / fő  A részvételi díj mindkét jegy esetében tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a helyszíni részvétel esetén a frissítőt.  Kedvezmények: HVG-klubkártya-tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három) munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor