Az esemény időpontja:

2020-04-02 13:00:00

HR Challenges - #motiváció


*****A RENDEZVÉNY KÉSŐBBI IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!*****


Értékelve a jelenlegi vírusügyi helyzetet, arra jutottunk, hogy az a felelős magatartás, ha nem kockáztatjuk feleslegesen Előadóink és Résztvevőink egészségét.

Ezért sajnálattal közöljük, hogy az első félévre betervezett HR CHALLENGES - #MOTIVÁCIÓ szemináriumunkat új időpontban ősszel rendezzük meg.


Ezen kívül számos izgalmas témával készülünk a következő hetekben, s bár személyesen nem, de az online térben igyekszünk folyamatosan naprakész és aktuális témákat biztosítani számotokra.


Soron következő WEBINÁRIUMOKRÓL további részletek hamarosan megtalálhatók lesznek oldalunkon:


https://konferencia.hvg.hu/

https://www.facebook.com/hvgkonferenciak/


#MOTIVÁCIÓ #STRESSZKEZELÉS

A siker és az önmegvalósítás azon múlik, képesek vagyunk-e lankadatlanul önmagunkat adni, nap mint nap felkelni és lelkesen álmaink nyomába eredni, valamint a jelenlét, a teljesítmény és a tehetség következő szintjére lépni.

Mindenki boldog szeretne lenni és energikusan, magabiztosan tölteni a hétköznapjait. Mind a munkaerő-piaci válság, mind a generációs konfliktusok arra késztetnek bennünket, hogy leporoljuk, amit a motiváció természetéről tudunk.

A legújabb motivációs kutatások sokat segítenek abban, hogy megértsük, hogyan tudjuk feléleszteni a lelkesedést a hétköznapokban önmagunknál és munkatársainknál, ha valamelyik célhoz vagy feladathoz nem fűlik a fogunk.

Ezen a konferencián olyan előadókat hallgathatunk, akik egytől egyig ismerik a munkaerőpiac kihívásait. Tudják, hogyan teremtsenek motiváló munkakörnyezetet, hogyan kezeljék, sőt, használják a folyamatos stresszt, miként maradjon éber kíváncsiságuk és hogyan valósítsák meg magukat a mai, rohanó világban. Porkoláb-Minarik Annamária előadásából megtanulhatod, hogyan formáld a stresszt motivációvá, hogyan meríts belőle erőt a mindennapokra. Batiz András a kíváncsiság erejéről beszél majd. Személyes történetein és egyéb izgalmas eseteken keresztül mutatja be, hogy a kíváncsiság nem csak a gyermekek sajátja. Czinege Andortól megismerhetjük a "teher alatt nő a pálma" valódi jelentését. Megtanulhatjuk, hol az arany középút a kiégés és a lazsálás között. Ráduly Orsi előadásában bemutatja, miért fontos, hogy azonosulni tudjunk a vállalat céljaival, hogy aztán büszkén tolmácsolhassuk ezen célokat a munkatársak és a külvilág felé.


„Ha hajót akarsz építeni, ne csődítsd össze az embereket,

hogy gyűjtsenek faanyagot, s ne ossz ki nekik

feladatokat és munkaköröket, inkább tanítsd meg őket

sóvárogni a tenger határtalansága után!”


Antoine de Saint-Exupéry

Program Program nyomtatása

11:00 11:30 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

11:30 12:20 Hatékony home office a gyakorlatban - egyre égetőbb kérdéseket feszeget a munkáltatók oldaláról a home office, Q&A

Kenyeres András

12:20 13:30 ebédszünet

13:30 14:20 Motiválhat-e a stressz? Stresszmenedzsment a digitális transzformáció korában

Porkoláb-Minarik Annamária

14:20 15:10 Szárnyalás a mindennapokban: fenntartatható egyéni és szervezeti motiváció, nyomás alatt

Czinege Andor

15:10 15:30 szünet

15:30 16:20 Az én értékeim, a közös értékeink! - A hiteles munkáltatói márka hatása az egyén motivációjára és elkötelezettségére

Ráduly Orsi

16:20 17:10 Nyisd ki a szemed! A kiváncsiság inspiráló ereje - szervezeti és egyéni szinten

Batiz András

Témák

Hatékony home office a gyakorlatban - egyre égetőbb kérdéseket feszeget a munkáltatók oldaláról a home office

Kenyeres András, egyetemi oktató, business coach, előadó

Kérdések, amiket érintünk az előadás során: Miben különbözik az otthon végzett munka az irodaitól? Hogyan segítheti a munkáltató a munkatársait abban, hogy hatékonyan és eredményesen dolgozhassanak otthonról? Mennyiben kell más hozzáállással, munkamódszerrel és elvárásokkal rendelkeznie a munkáltatónak az otthoni munkavégzés esetén? Milyen lehet egy működőképes, win-win workflow menedzsment home office esetén?


Motiválhat-e a stressz? Stresszmenedzsment a digitális transzformáció korában

Porkoláb-Minarik Annamária, alapító, szervezetfejlesztő, klinikai szakpszichológus, mindfulness oktató, Sapiens Management Consulting Kft.

A digitális transzformáció és korunk folyamatosan változó környezete olyan módon alakítja át a szervezeti jellemzőket illetve az emberek gondolkodását és viselkedését, hogy képtelenek vagyunk ezeket automatikusan lekezelni. A felgyorsult és kiszámíthatatlan környezet megnövekedett igénybevételt jelent az idegrendszer számára, miközben minták és modellek nélkül marad az ember. Mindez folyamatos bizonytalanság érzést és állandóan újratermelődő stresszorokat jelent, amely átalakítja a munkahelyi motiváció kérdéskörét is. Mit tehet az egyén és a szervezet azért, hogy ebben a környezetben is fenntartsa a motivációt? Hogyan használhatjuk fel a stresszt arra, hogy erősítsen bennünket? Milyen szemléletmód segíthet a stresszel szembeni ellenállóképesség növelésében?  Ezekre a sokakat foglalkoztató kérdésekre kaphatunk választ az előadásban.


Szárnyalás a mindennapokban: fenntartható egyéni és szervezeti motiváció, nyomás alatt

Czinege Andor, Ad Sidera csoport, ügyvezető

Kiégjünk, vagy lazsáljunk? Akkora a nyomás a munkahelyeken, hogy sokan úgy érzik: vagy túl kell feszítsék magukat, hogy úgy érezzék, „jobbá tették a világot”, vagy az állásuk csupán egy eszköz a munka utáni önmegvalósításhoz.

Márpedig munkaadóként nem tehetjük lejjebb a mércét – mindenkitől a maximum kell. Nem „menedzselni” kell a stresszt, hanem olyan munkahelyi környezetet biztosítani, ahol a szárnyalás: életforma. Az előadás az ehhez szükséges vezetői szemléletről és fő stratégiákról szól, melynek során a motivációs eszközök helyett a munkatársak energiájának maximalizálását helyezzük előtérbe.

A munkaerő-bevonzás és -megtartás, a stressz csökkenése és a csúcsteljesítmény? Ezeket melléktermékként kapjuk.


Az én értékeim, a közös értékeink! – A hiteles munkáltatói márka hatása az egyén motivációjára és elkötelezettségére

Ráduly Orsi, Senior tanácsadó, a Kincentric Magyarország Üzletfejlesztési és Kommunikációs vezetője

A munkáltatói márka akkor hiteles, ha minden vezető és munkavállaló egyénileg tudja a vállalat munkáltatói értékígéretét önmaga nyelvére lefordítani és büszkén, a szervezet céljaival a saját szintjén azonosulva tolmácsolni azt a munkatársak és a külvilág felé.


Az egységes, motiváló vállalati kultúra kialakítása nem egyenértékű egy rövidtávú külső kommunikációs kampánnyal, hanem egy hosszabb, belülről építkező, értékalapú folyamat eredménye, amelyben  a szervezet minden tagja  részt vesz és amelyhez a munkavállalók közös célok mentén járulnak hozzá.


A munkavállalói élmény szemüvegén keresztül közösen nézzük meg, hogy mikor és mitől lesz vonzó egy szervezet munkáltatói márkája és mindez hogyan hat az egyén motivációjára, elkötelezettségére.


Nyisd ki a szemed! A kíváncsiság inspiráló ereje – szervezeti és egyéni szinten

Batiz András,az Impact Works alapító elnöke

Hogyan tudunk inspirálni másokat pusztán azzal, ha érdeklődést mutatunk irántuk? Hogyan tudnak a szervezetek profitálni egy empatikusabb, emberközpontú vezetői stílusból? Mely ’soft skillekre’ van leginkább szükségünk egy olyan korban, ahol szinte minden feladatot gépek végeznek el helyettünk? Személyes történeteimen és egyéb izgalmas eseteken keresztül mutatom be, hogy a kíváncsiság nem csak a gyerekek privilégiuma, hanem egy eszköz, attitűd, amit érdemes fejleszteni, többek között annak érdekében is, hogy erősödjön az újabban mélyrepülésben lévő bizalom vezető és vezetett, egyén és szervezet között.

Az előadás végére a résztvevők számára világossá válik, hogy kérdésekkel, pozitív attitűddel és több kíváncsisággal, egyéni és szervezeti szinten egyaránt fejlődhetünk, sőt akár céges szinten is sikeresebbek lehetünk. 

Előadók

Batiz András


Tíz éven át szerkesztett és vezetett milliós nézettségű TV-műsorokat. Kormányszóvivőként szereplője és formálója volt a nagypolitika kommunikációs tevékenységének. Trénerként és tanácsadóként 20 országban vezetett kurzusokat és adott tanácsokat nemzetközi vállalatok vezetőinek. Alapító-elnöke az Impact Works-nek, ahol 25 munkatársával száznál is több ügyfélnek nyújtottak támogatást szervezetfejlesztési és munkáltatói márkaépítési területen. TV-rendező műsorvezetőként a Színház és Filmművészeti Egyetemen, pszichológia szakon pedig a Szegedi Tudományegyetemen végzett


Czinege Andor

Ad Sidera Csoport, ügyvezető - Blanchard International Kft.

23 éve foglalkozik vezetés- és szervezet-fejlesztéssel. 1993 óta, a Ken Blanchard Companies nemzetközi mestertrénereként 17 országban dolgozott összesen több, mint 10,000 vezetővel. Jelentősebb projektjei: A MOL felső-és középvezetői közül 500 fő képzése a 90-es években, a Nokia vezetőinek és belső trénereinek képzése, a Nokia-kultúra hatékony átültetése érdekében Nyugat-Európától Japánig, az American Express indiai szolgáltató központjaiban dolgozó vezetők felkészítése egy felhatalmazáson és delegáláson alapuló vezetési stílus bevezetésére, a Nestlé oroszországi felső- és középvezetői, valamint belső trénereinek képzése a Helyzetfüggő Vezetés területén. Nevéhez fűződik a „blended” (ötvözött) tréningtartás módszerének honosítása, miután azt számos külföldi országban már sikeresen alkalmazta. A módszer lényege: a hagyományos tantermi, és az interneten keresztül történő élő virtuális képzés ötvözése a gyorsabb készségfejlesztés és hatékonyabb gyakorlati átültetés érdekében.


Kenyeres András


egyetemi oktató, business coach, előadó 

A Kenyeres Consulting alapítója, vezetője. Tréner, mentor, a Magyar férfi vízilabda-válogatott mentális és kommunikációs tanácsadója, a Budapesti Metropolitan Egyetem tanára. Az Igenek és nemek podcast házigazdája. 2019. szeptemberében jelent meg a Győztes gondolkodás c. könyve, melyben a sportoló mentális felkészülését hivatott segíteni, támogatni.


Porkoláb-Minarik Annamária


Klinikai szakpszichológus, Szervezetfejlesztő és HR szakember, a Sapiens Management Consulting Kft. alapítója

Porkoláb-Minarik Annamária pszichológusi tanulmányait az ELTE-n végezte, majd klinikai szakpszichológusi végzettséget szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. Számos pszichoterápiás módszertanban képződött, alkalmazott módszerei közé tartozik többek között a szimbólumterápia, az imaginatív-meditatív technikák és a mindfulness alapú módszerek. Pszichológusi pályafutásával párhuzamosan jelentős karriert épített fel humán erőforrás szakterületen, ebben szintén több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik, vállalati és tanácsadói oldalon, vezetői és szakértői szerepekben egyaránt. Multinacionális vállalatok toborzási és HR vezetőjeként szervezeti oldalról támogatta a munkavállalók kiválasztását és motiválását, valamint a tehetséggondozást. Az amerikai Georgetown Egyetemen tanult szervezetfejlesztést, illetve elvégezte az Oxford Mindfulness Center kiképzői által tartott tanárképzést is. Fő profilja a változásokhoz való adaptív alkalmazkodás egyéni és szervezeti szinten. Elkötelezett híve a pozitív pszichológiának, az önismeretnek, illetve a reziliencia és mindfulness alapú technikáknak. A Vállalati Gerillák című könyv társszerzője, melyet férjével közösen írtak.


Ráduly Orsi


Senior tanácsadó,a Kincentric Magyarország Üzletfejlesztési és Kommunikációs vezetője

Szakértőként, 12 évnyi vállalati oldalon szerzett tapasztalatával segíti a szervezetek azon törekvéseit, hogy hiteles, a munkavállalók által büszkén képviselt és azzal egyéni szinten azonosulni tudó, megkülönböztető és vonzó munkáltatói márkával rendelkezzenek. Másik két munkakörében egyrészt felel az itthoni szervezet teljeskörű kommunikációjáért a koncepciótól a megvalósításig, másrészt azért, hogy portfóliójuk, adatalapú megoldásaik és a hozzájuk kapcsolódó fejlesztések formálják a vállalatok gondolkodását és választ adjanak a piaci igényekre.Helyszín

Mercure Budapest Castle Hill
1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43

Kapcsolódó kiadvány

Matthias Hechler

Sikernapló

Hatékonyságnövelés 100 nap alatt
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 29900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor