Az esemény időpontja:

2019-03-13 13:30:00

Extrém Hatékonyság Szeminárium

Fókusz, Időzítés, Eredményesség


Teljes ár: 19 900 Ft + áfa (bruttó: 24 855 Ft) | További kedvezmények

A RENDEZVÉNY MEGTELT!

Egész napos küzdelmet folytatunk az értesítések és figyelmeztetések csipogó hangjaival, minden sürgőssé válik, és mi úgy érezhetjük, hogy dróton rángatnak minket. Ez a munkavégzés új normája. 

Ha boldogulni szeretnénk ebben a közegben, meg kell kérdőjeleznünk a mindennapjaink részévé vált rutint, csakúgy, mint az ún. hatékonyság fogalmát.  A rutinmunkával ugyanis az a baj, hogy anélkül csináljuk, hogy észrevennénk, mit is csinálunk. Ilyen körülmények között pedig egyre nehezebb hatékonyan megvalósítani az elképzeléseinket és kreatív alkotó munkát végezni. 

Hogyan tudjuk magunknál tartani az időnk, életünk és munkánk feletti irányítást? Hogyan tudunk egy olyan saját rendszert kialakítani, amellyel hatékonyabban jutunk napi feladatlistánk végére?  

Az Extrém Hatékonyság Szeminárium résztvevői betekintést nyernek három népszerű módszertanba, amelyek a hatékony munkavégzést elősegítő bevált gyakorlatokat és praktikákat veszik sorra. 

Ezzel a szemináriummal az a célunk, hogy:

 • kialakítsunk egy a saját szokásainkon és preferenciánkon alapuló 'hatékonyság-stratégiát'
 • megtanuljuk optimalizálni mindennapjaink és munkavégzésünk ritmusát
 • megvizsgáljuk hogyan dolgozunk, és hogyan tudunk szükséges korrekciót végrehajtani az eddigi rendszerünkön

Módszertanok és felkért szakértők:

 • Getting Things Done - Hamar Productivity Consulting Kft.
 • Időgazdálkodás - Develor 
 • Szerep alapú időtervezés - FranklinCovey 

Program Program nyomtatása

13:00 13:30 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

13:30 14:30 SZEREP ALAPÚ IDŐTERVEZÉS

Lászky Gyula, FranklinCovey

14:30 15:30 AZ IDŐZÍTÉS ÉS ENERGIA MENEDZSMENT MŰVÉSZETE

dr. Baranyai Attila, Develor

15:30 16:00 SZÜNET

16:00 17:00 GETTING THINGS DONE

Hamar Domonkos, Hamar Productivity Consulting

17:00 17:30 ISMERT ÉS ELISMERT EMBEREK HÉTKÖZNAPJAI - NEMZETKÖZI KITEKINTÉS

Szántó Péter

17:30 ZÁRÁS

Témák

I.SZEKCIÓ

SZEREP ALAPÚ IDŐTERVEZÉS - FRANKLINCOVEY

Sokan szenvedünk attól, hogy pont a legfontosabb dolgokra nem jut elegendő időnk: azokra a projektekre, amikkel kiszakadhatnánk a mindennapos tűzoltásból, a családunkra, hobbinkra, a sportra és sajnos önmagunkra. Hogyan álljunk neki, hogy ezen változtassunk? Mindent egyszerre nem tudunk, de van egy módszer, amivel a legfontosabb dolgok kerülnek a fókuszba, így képesek leszünk nemet mondani a lényegtelenekre.

 • Mik azok a szerepek és hogyan segíthetnek a munka-magénélet egyensúlyának megteremtésében?
 • Tervezzük és éljük az életünket a legfontosabb szerepeink mentén
 • Célok kitűzése a szerepeinkhez: mikor hívtad fel a szüleidet utoljára?


II.SZEKCIÓ

AZ IDŐZÍTÉS ÉS ENERGIA MENEDZSMENT MŰVÉSZETE - DEVELOR

Rengeteg könyv, Youtube videó és blog foglalkozik azzal, hogy hogyan csináljunk valamit. Sokkal kevesebb információnk van arról, hogy mit mikor csináljunk. Pedig mára már több száz azon tudományos igényű kutatások száma, amely azt bizonyítja, az időzítésnek kiemelt szerepe van a sorsunk alakulásában. Nem mindegy, hogy mikor "sportisszuk" meg a délutáni kávénkat, váltunk állást, mikor kötünk házasságot, vagy hogy mikor érdemes a tender prezentációk sorában szerepelni. Az időzítés és a személyes energia menedzsment ma már komoly tudomány, ebből osztunk meg a szeminárium résztvevőivel praktikus, a mindennapi életben használható ötleteket.

 • Milyen típus vagy: pacsirta, bagoly, vagy a “harmadik”?
 • A mindennapi élet rejtett mintázata
 • Energia menedzsment tippek
 • Szieszta a munkahelyen? - A szünet művészete
 • A kezdet és a vég tapasztalatai


III.SZEKCIÓ

GETTING THINGS DONE - HAMAR CONSULTING

A Getting Things Done®, vagy röviden GTD® David Allen produktivitási szakértő által leírt módszertan, mellyel úgy növelhetjük a személyes hatékonyságunkat, hogy ezzel egyidőben drasztikusan csökken a stressz az életünkben. A módszertan központi eleme, hogy könnyítsünk a pszichés terhelésen azáltal, hogy a feladatainkat és kötelezettségvállalásainkat „tisztázzuk”, majd az így kapott eredményeket a fejünk helyett egy megbízható rendszerben tároljuk. Az így felépített rendszer ezek után magabiztosan segít bennünket a feladatok kiválasztásában.

 • Mit jelent igazából a hatékonyság? Miért nehéz hatékonynak lenni?
 • Mitől forradalmi a GTD?
 • GTD 1. lépés: Rögzítés // Mi köti le a figyelmünket? // Hogyan rögzítsünk és mit?
 • GTD 2. lépés: Tisztázás
 • Hat kategória meghatározása, ahova az életünkben felmerülő dolgok kerülhetnek


IV.SZEKCIÓ

ISMERT ÉS ELISMERT EMBEREK HÉTKÖZNAPJAI, NEMZETKÖZI KITEKINTÉS - SZÁNTÓ PÉTER, PRODUCTIVITY HACKER

Sokan hiszik, hogy a sikeres emberek szerencsések. Rájuk mondják, hogy egyik napról a másikra bejött nekik az élet. Persze, kívülről tűnhet így, csak éppen legtöbbször fogalmunk sincs, hogy mi zajlik a szürke hétköznapokban. Mennyi kudarc, hangulatingadozás, akadály és még sok egyéb nehézség jött szembe az útjukon, mire elértek egy szintet.

Azt is sokan tudják, hogy egy rutin kialakítására 21 napra van szükség. Malcom Gladwell-től pedig tudjuk, hogy ha valamiben profik akarunk lenni, akkor bele kell tennünk 10,000 órát. Igen, tízezret. Az a tízezer óra a hétköznap. Hogy Schwarzenegger még ma is minden nap edz, ahogy egész életében, hogy Bill Gates és Warren Buffett minden héten blokkol a kalendárjában “én időt”, ahol csak magával és a gondolataival van. A reggeli rutinjaikról nem is beszélve.

A szemináriumon betekintünk olyan kérdésekbe, mint:

 • Miért kellenek ezek a hétköznapi rutinok?
 • Hogyan inspirálódhat a résztvevő belőlük úgy, hogy ki tudja alakítani a saját produktivitást növelő napi rutinját?
 • Hogyan válnak a sikeres emberek motiválttá, amikor még az ágyból se lenne kedvük kikelni

Előadók

dr. Baranyai Attila


Master Trainer, DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Attila a Develor nemzetközi központjának egyik vezetőjeként a szolgáltatások és a munkatársak fejlesztéséért felelt a hálózat 11 országában. 2011 óta a magyar tréner csapat oszlopos tagja. 2003 óta közel 1000 nap tréninget tartott, kiemelt szakterülete a vezetőfejlesztés és a nyilvános beszéd. A HVG szemináriumok, HR konferenciák elismert és közkedvelt előadója és moderátora, több szakkönyv lektora. Prezentációiban a humor és a tartalmas üzenetek remek párost alkotnak.


Hamar Domonkos


ügyvezető, Hamar Productivity Consulting Kft.

2014 nyarán alapította hazánk egyetlen hatékonyságnövelésre specializálódott tréningcégét a Hamar Productivity Consulting Kft.-t. A GTD módszertan egyetlen hazai akkreditált trénere. Tréningjein részt vettek már a legnagyobb hazai start-upok munkatársai (Prezi, Ustream, LogMeIn), a legsikeresebb hazai vállalatok csapatai (Fundamenta, AAM, IFUA) és nemzetközi nagyvállalatok közép-, és felsővezetői (Ericsson, Unilever, Sberbank, Randstad).


Lászky Gyula


tanácsadó, partner, FranklinCovey Magyarország

Lászky Gyula eredeti végzettségét tekintve informatikus üzemmérnök,  műszaki tanár. Több nemzetközi cégnél betöltött vezető pozíció után, karrierjét  saját vállalkozásában folytatta. 17 éve foglalkozik humán fejlesztéssel, vállalati tréningekkel és egy évtizede a FranklinCovey Magyarország tanácsadó partnere. Szakterülete az egyéni eredményesség növelése a munkahelyen és a magánéletben egyaránt. Gyula Budapesten él, legfontosabb magánéleti szerepének kislánya nevelését tartja, szakmai küldetésének pedig azt, hogy minél több embernek segíthessen egy kiegyensúlyozott és tartalmas életet élni.


Szántó Péter


productivity hacker, a SpringTab alapítója

Péter a USC volt hallgatója, a SpringTab és Szanto.co alapítója. Digitális üzletfejlesztőként olyan vállalatokkal dolgozott együtt munkája során mint a Time-Warner, a MasterCard, az OTP, a Fashion Street és az Edigital. Jelenleg a konverziónövelést és személyre szabott élmény megtérítését kutatja, miközben smart habits trükkökkel növeli produktivitását.


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Jocelyn K. Glei

Tartsuk kézben hétköznapjainkat!

Napi rutin, fókusz és ötleteink megvalósítása
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 19 900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor