Az esemény időpontja:

2023-09-27 10:00:00

EPR-kötelezettség: közeledik az első bevallás


Teljes ár: 22 900 Ft + áfa (bruttó: 29 083 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2023. szeptember 26., 15:00 óra

 

A kiterjesztett gyártói felelősségi (EPR) rendszer még csak 2023. július 1-től hatályos, az előírásokat azonban már többször is módosították, és további változtatások is várhatók, amelyek egyes esetekben alapjaiban megváltoztatják a kötelezettek, vagy épp a jogszabály hatálya alá tartozó termékek körét. Ezen kívül a jogszabályok értelmezése sem egyszerű, sorban érkeznek ezzel kapcsolatban állásfoglalások az Energiaügyi Minisztériumtól, amelyek tovább formálják a kialakulni kezdő joggyakorlatot.

 

Tartson velünk webináriumunkon, ahol az előadás során főként az újdonságokra fogunk fókuszálni, de az alapvető szabályokat is ismertetjük röviden, így azok is megismerkedhetnek az EPR-rendszer sajátosságaival, akiknek még semmilyen alapismeretük nincs a témában!


A rendezvény teljes ára 22 900 Ft + áfa / fő, 2023. szeptember 18-ától már csak ezen az áron lehet jelentkezni.

Program Program nyomtatása

10:00 10:05 MEGNYITÓ

10:05 11:30 EPR-kötelezettség: közeledik az első bevallás

Gombás Otília, Malomsoki Tibor

11:30 12:00 Kérdések & válaszok

Témák

  • körforgásos termékek – különleges esetek, pl. elektronikai alkatrészek, forgócsomagolások, fogyasztó számára történő értékesítés helyén megtöltésre tervezett és szánt csomagolószerek, egyszer használatos és egyéb műanyagtermékek…;
  • érintett gazdálkodói kör – szinte mindenki, a körforgásos termékek gyártóit, forgalomba hozóit, felhasználóit, illetve a külföldről behozott termék csomagolásának lebontóit, illetve bizonyos eseteken a csomagolószergyártókat;
  • készletre vétel – mikor érdemes választani, milyen részletszabályai vannak, milyen buktatói lehetnek;
  • nyilatkozatos és szerződéses átvállalás;
  • átmeneti szabályok; 
  • nyilvántartás-vezetés, bevalláskészítés, meghatalmazások gyakorlati tudnivalói;
  • gyakorlati esetpéldák az elmúlt időszakban az Adózóna oldalához érkezett kérdésekből;
  • kérdések és válaszok.

Előadók

Gombás Otília


vám- és ekaer-szakértő

A BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karának nemzetközi gazdálkodás, majd Pénzügyi Karának pénzügy mesterszakán, illetve az ELTE Jogi Karának angol nyelvű Jogi szakokleveles nemzetközi és európai adózási szakember képzésén szerzett diplomát. Termékdíj-ügyintéző képesítést a KOTK Oktatási központban szerzett. A főiskolai alapképzés elvégzése óta (2010) a vám- és közvetett adókkal kapcsolatos adminisztratív szolgáltatásokat és tanácsadást nyújtó cégünknél dolgozik. Az elmúlt 6 évben mint vámszakértő végzi munkáját. Több, az új Uniós Vámkódex bevezetését célzó projektben vett részt. Különösen érdeklik az EU-s és nemzetközi kereskedelemszabályozási kérdések. Tanácsadóként elengedhetetlennek tartja az uniós és nemzeti jogszabályok kimerítő ismeretét, oktatóként a gyakorlati kérdések megválaszolását tartja elsődlegesnek. Tanácsadói feladatai mellett a cég ügyintézési tevékenységének irányításában is szerepet vállal az egyik meghatározó üzleti partner cégnél, exportra termelő nagyvállalatnál működő területi iroda felügyeletét és a megbízó tevékenységének szakmai támogatását látja el. Nagy számban tart vállalati felkészítő képzéseket elsősorban származás és ekaer-témákban. Az MLBKT SCM Tréning Központ trénere.


Malomsoki Tibor


környezetvédelmit termékdíj és vámszakértő

Pannon Szakközépiskola (vámügyintézői képesítés) 2002, Dél-Balatoni Szakközépiskola (marketing-és reklámügyintézői), hulladékgazdálkodási ügyintéző.

2004 óta dolgozik a J&J Center Kft.-nél. Vámügyintézőként kezdett a legnagyobb létszámú területi irodán, itt csoportvezető, majd irodavezető lett. Jelenleg a cég egyik kiemelt nagyvállalati ügyfelénél dolgozó vámcsoport munkáját felügyeli, és a megbízó folyamatait tanácsadóként támogatja. Erősségei, az egyszerűsített vámeljárások, gazdasági majd különleges vámeljárások elszámolása, környezetvédelmitermékdíj-ügyek kezelése. Belső tarifa szakértői csoport tagja. Magasan felkészült vámtarifa-szakértő. Vállalati felkészítő tréningeken szakmai tréner.


Helyszín

Webex


A szeminárium/konferencia részvételi díja: az Early Bird időszakban: 19900 Ft+áfa/fő (a 2023. szeptember 17-éig megrendelt és befizetett megrendelésekre). Az ár a későbbiekben 22990 Ft+áfa/fő lesz. • Kedvezmények: Adózóna aktív előfizetői: -20% (EDM-ben fogjuk eljuttatni a kedvezménykódokat)  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor