Az esemény időpontja:

2019-03-27 13:30:00

Csapatok Csapata szeminárium

Új szervezeti működés és vezetés csapatban


Teljes ár: 19 900 Ft + áfa (bruttó: 24 855 Ft) | További kedvezmények

Milyen lehet egy átütő csapatban dolgozni, ahol a problémamegoldás és az innováció csapatmunka eredménye?

Hogyan működik egy olyan csapat, amely segíti az egyes tagok és a csapat együttes tudásának a szervezeti szintű felhasználását? 

Hazánkban kevés csapat mozdult még el a tipikus hierarchikus irányítási formától. A tervezésen és előrejelzéseken alapuló menedzsmentmodellek azonban sok esetben nem képesek alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez, vagyis a vállalati innováció és problémamegoldás irányítói lenni. 

Milyenek lesznek azok az üzleti szervezetek, ahol agilis csapatok hálózata működik? 

Erre keressük együtt a válaszokat; a csapattag kiválasztásától a felméréseken át az online eszközök használatáig.

A délután folyamán új agilis szervezeti és vezetői működési formákat járunk körbe gyakorlatias formában. A szeminárium azoknak szól, akik csapatukban felismerték az agilis transzformáció szükségességét, és a szervezeti alkalmazkodóképességre épülő 'Csapatok Csapatát' kívánnak felállítani. 

Amikor Stanley McChrystal tábornok 2004-ben átvette az USA hadseregének Különleges Műveleti Alkalmi Kötelékének az irányítását, gyorsan felismerte, hogy a hagyományos katonai taktikák nem lesznek elégségesek az Al Qaeda ellen. A gyorsan mozgó, decentralizált hálózat ellen, amely, ha kellett, pillanatok alatt felszívódott, az amerikaiak egyetlen esélye a teljes újjászerveződés volt.

McChrystal tábornok nemcsak a katonai, hanem a gazdasági és non-profit szervezetek által is hasznosítható szervezeti modellt alakított ki, amelyről nagy sikerű könyvében ír részletesebben.

TED-előadása 'Listen, learn ...then lead' itt tekinthető meg: 

Videók

Program Program nyomtatása

13:00 13:30 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

13:30 14:00 ÚJ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI FORMÁK CSAPATBAN

A hierarchikus vagy mátrix-szervezetektől a team alapú szervezetig - Előadó: Galambos Ágnes

14:00 14:30 CSAPATOK CSAPATA

Hogyan alakította ki az amerikai hadsereg az újfajta irányítási módszerét és csapat struktúráját? - Előadó: Breznay Attila

14:30 15:15 KOMPLIKÁLT VAGY KOMPLEX?

A Cynefin modell a gyakorlatban - Előadók: Galambos Ágnes és Breznay Attila

15:15 15:45 SZÜNET

15:45 16:15 ONLINE MEGOLDÁSOK A CSAPAT HATÉKONYABBÁ TÉTELÉBEN

Csapat felmérések, Hálózatkutatási eszközök használata - Előadók: Galambos Ágnes, Angyal Fruzsina; Vendégelőadók: Hári Péter / CX-Ray, Varga Gabriella/ TTI Success Insights

16:15 16:45 ÚJ CSAPATTAG KIVÁLASZTÁSA

Miként állapítja meg a vezető, hogy az új belépő illeszkedik-e a csapatba? - Előadó: Breznay Attila; Vendégelőadó: dr. Vandra Anett, ügyvezető igazgató, Maxima Work

16:45 17:15 AZ EREDMÉNYESEN EGYÜTTMŰKÖDŐ CSAPATOK JELLEMZŐI

A TEAM QUALITY felmérés alkalmazása a gyakorlatban - Előadók: Galambos Ágnes és Breznay Attila

17:15 17:30 GAMIFIKÁLT KÖZÖS ZÁRÁS

Egyéni akciótervek

Témák

I. SZEKCIÓ

Új szervezeti és működési formák csapatban VUCA világ és agilis működése

Galambos Ágnes

A hierarchikus vagy mátrix-szervezetektől a team alapú szervezetekig


II. SZEKCIÓ

Csapatok csapata

Breznay Attila

 • Hogyan alakította ki az amerikai hadsereg az újfajta irányítási módszerét és csapat struktúráját?
 • Mit tudunk átvenni a vállalati működés területén?


III. SZEKCIÓ

Komplikált vagy Komplex?

Galambos Ágnes és Breznay Attila

 • A Cynefin modell a gyakorlatban
 • Mit jelentenek a vezető és a team életében a komplexitás különböző szintjei, és miként reagáljunk ezekre?


IV. SZEKCIÓ

Online megoldások a csapat hatékonyabbá tételében

Galambos Ágnes és Angyal Fruzsina

Beszélgető Partnerek: Hári Péter, alapító, CEO (CX-Ray) és Varga Gabriella, Managing Director (TTI Success Insights CEE)

 • Együttműködést és visszajelzéseket elősegítő platformok
 • Csapat felmérések
 • Hálózatkutatási eszközök használata


V. SZEKCIÓ

Új csapattag kiválasztása

Breznay Attila

Vendégelőadó: dr. Vandra Anett, ügyvezető igazgató, Maxima Work 

 • Miként állapítja meg a vezető, hogy az új belépő illeszkedik-e a csapatba?
 • Kiválasztási best practice-ek


VI. SZEKCIÓ

Az eredményesen együttműködő csapatok jellemzői

Galambos Ágnes és Breznay Attila

 • A TEAM QUALITY felmérés alkalmazása a gyakorlatban.
 • Mi van meg, és mi hiányzik még a saját csapatom vonatkozásában?

Előadók

Angyal Fruzsina


Senior BD és DX expert, humánfejlesztési tanácsadó, Nextent Informatika

Fruzsi küldetése, hogy a technológiát nem csak egyszerűen az emberek kezébe adja, hanem megértesse a projektek során az összes stakeholderrel ennek az új változásnak a kvintesszenciáját.  Jelenleg olyan komplex SelfDrvn projekteket vezet, melyek során teljes működési és kulturális folyamatokat alakít ki ügyfeleivel, annak érdekében, hogy a munkavállalói szerepvállalás, az elköteleződés és ezáltal a csapatteljesítmény eredményei növekedjenek. Támogatja a szervezeteket abban, hogy alkalmazottaik a lehető leghatékonyabban tudják kiaknázni a technológia nyújtotta előnyöket, miközben emellé egy pozitív munkavállalói élmény társul.
Breznay Attila


Senior tréner és coach, üzletviteli tanácsadó, Human Digital Group/ Krauthammer Magyarország

Attila multinacionális gyártó cégnél szerzett majd’ két évtizedes nemzetközi vezetői és értékesítői tapasztalattal rendelkezik, hazai és multinacionális csapatok élén.  Elkötelezetten hisz a szemléletváltozás-, és változtatás fontosságában. 

Közgazdász végzettségű, tanulmányait MBA, majd PhD fokozatokkal bővítette vagyonértékelés témakörben. Tanácsadóként és trénerként 11 éve tevékenykedik, Hozzá legközelebb álló fejlesztési témák: felsővezetők és vezetői csapatok szinergikus együttműködése, stratégiai célok mentén történő fejlesztése, értékesítés fejlesztés, vezetői utánpótlás implementálása, valamint a szervezeti hatékonyság növelése és fejlesztése a vállalati célok elérésének érdekében.Galambos Ágnes


ügyvezető igazgató, humán fejlesztési tanácsadó, senior tréner és coach, Human Digital Group/Krauthammer Magyarország

Nemzetközi cégeknél szerzett sokéves vezetői és értékesítői tapasztalata, pozitív hozzáállása és lendülete beindítója tud lenni egyéni és szervezeti változásoknak. Hisz az egyéni fejlődés szükségszerűségében és a kollektív intelligencia erejében. Csak csapatban tudja elképzelni magát!

Eredeti pénzügyi végzettsége mellett a Clevelandi Case Western Reserve University Master of Business Administration diplomájával rendelkezik Nemzetközi management és HR szakirányon. 15 éve részt vesz és oktat is Krauthammer magas szinvonalát biztosító nemzetközi szinten megrendezésre kerülő belső egyetemen. Hozzá legközelebb álló fejlesztési témák: felsővezetői csapatok együttműködése, Personal Branding és kapcsolatmenedzsment valamint értékesítés és salesmanagement fejlesztés.


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Stanley McChrystal

Csapatok csapata

Szervezeti együttműködés és elköteleződés felsőfokon
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 19 900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor