Az esemény időpontja:

2021-02-10 10:00:00

Cégek mint felnőttképzők:

A felnőttképzési törvény és belső képzések bejelentése szakértői szemmel


Teljes ár: 5 000 Ft + áfa (bruttó: 6 350 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje február 9. 16.00 óra.


Tudnivalók új felnőttképzési törvényről: a felnőttképzési szerződés, a bejelentési kötelezettség, adatszolgáltatás és adatkezelés.


Az előadás során Horváth Miklós röviden összefoglalja a jelenleg hatályos jogszabályi környezetet, részletezi, hogy milyen kötelezettségei vannak a cégeknek, segít eldönteni, hogy a felnőttképzési törvény hatálya alá tartozik-e a képzésük. Fontos érteni, hogy mi a különbség a külső és a belső képzés között, melyik képzésre milyen kötelezettségek vonatkoznak. Az előadás során végigvesszük, hogy a belső képzések esetén milyen könnyítéseket lehet alkalmazni és mire kell figyelni akkor, ha külső képző átveszi a képzésszervezői szerepet a cégtől. Az előadás során több vállalati példa is bemutatásra kerül, ahol már sikeresen alkalmazzák a cégre szabott rendszereket. A felnőttképzési törvény előírja az adatszolgáltatási kötelezettséget, ennek a folyamatnak a megkönnyítéséhez, dokumentum sablonokat lehet alkalmazni, valamint a GDPR szabályzat megváltoztatása is szükséges. Az adatszolgáltatási felület használatát is megismerhetik a résztvevők.

Néhány példa, ahol az új felnőttképzési törvényt alkalmazni kell:

 •        Vállalati betanuló képzések (onboarding)
 •      Soft skills képzések ( kommunikáció, vezetéstechnika, tréningek...)
 •      Más jogszabályok alapján szervezett ún. hatósági képzések (pl. HACCP képzések)
 •        Nyelviskolák, nyelvvizsga felkészítés
 •        Vállalati belső képzések, pl. IT

-           

Tartson velünk az online webináriumon és az utána következő konzultáción, amelyen a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak, ezzel segítve a felkészülést a változásokra. A webinárium 90 perces. Itt találja webex eseményhez való csatlakozás útmutatóját.

Témák


 • Gyakorlatias jogszabály-ismertetés – csak a lényeg!
 • A jogalkalmazó cégek kötelezettségei
 • Melyik képzési folyamat bejelentendő, melyik nem?
 • Ki a bejelentésre kötelezett?
 • Mit kell pontosan dokumentálni?
 • Mit kell tudni a bejelentési folyamatról?
 • Amit az ellenőrzési eljárásról tudni lehet
 • Hogy érdemes kialakítani cégem adatszolgáltatási rendszerét?
 • Jó példák a jogszabálynak megfelelő, egyszerű és gyakorlatias céges rendszerre

Előadók

Horváth Miklós


Miklós felnőttképzési szakértő, a Felnőttképzési Szakértői Bizottság tagja, hatósági szakértő. Több mint 10 éves tapasztalata van a felnőttképzés területén. Részt vett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – NGM, Szakmai és vizsgakövetelmény kidolgozásában, valamint tagja volt a szakmai stábnak az NSZFH: szakértői továbbképzés szakmai anyagának kidolgozásában is. Rendszeresen oktat, előadásokat tart.


Helyszín

Webex


Az online előadás részvételi díja: 5000 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor