Az esemény időpontja:

2022-12-14 10:00:00

Az Mt. új szabályai

Változások a munkajogban 2023. január 1-jétől


Teljes ár: 12 900 Ft + áfa (bruttó: 16 383 Ft) | További kedvezmények

RENDEZVÉNYÜNKÖN A SZEMÉLYES RÉSZVÉTEL HELYSZÍNE 2022. NOVEMBER 25-ÉN 12 ÓRAKOR MEGTELT, ÍGY AZ EZT KÖVETŐEN BEÉRKEZŐ JELENTKEZÉSEK AZ ONLINE ESEMÉNYRE ÉRVÉNYESEK.

A rendezvény jelentkezési és fizetési határideje: 2022. december 13. 15:00 óra


Jelentkezés után e-mailben értesítjük a részletekről. A Webex biztonságos videókonferencia szolgáltatását használjuk.


2022. november 2-án benyújtották az „Egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról" szóló T/1845. számú törvényjavaslatot, melynek elfogadása esetén 2023. január 1. napjával, a munka és magánélet összehangolását biztosító és 2022 augusztusa óta át nem ültetett EU-irányelvekben foglaltakon felül is több új szabállyal bővül, jelentősen változik a munka törvénykönyve. A törvényjavaslat szerint egyes változások visszamenőleges hatályúak is lehetnek, és szinte minden munkáltató működését érintik, így felül kell vizsgálni a használatban lévő munkaügyi iratmintákat, és át kell gondolni a belső HR folyamatokat. 

Változnak – többek között – a tájékoztatási kötelezettség szabályai, a határozott idejű munkaviszonyra vonatkozó rendelkezések, kibővül az apasági szabadság, bevezetésre kerül a szülői szabadság, a kisgyermekes szülők jogosulttá válnak bizonyos rugalmas munkafeltételek kérelmezésére, és lehetőség lesz hozzátartozó gondozása esetére évi 5 munkanap igénybevételére. Mire figyeljen a munkáltató a gyakorlatban? Előadásunkban ezekről nyújtunk részletes tájékoztatást.

Program Program nyomtatása

9:30 10:00 Érkezés, regisztráció

10:00 10:05 Megnyitó

10:05 12:00 Az Mt. új szabályai – Változások a munkajogban 2023. január 1-jétől

dr. Rátkai Ildikó

Témák

Bevezető gondolatok 

 • az EU-s háttérről röviden
 • milyen jogszabályok változnak és mikortól

Konkrétumok: mi változik a magyar munkajogban?

 • az apasági szabadság új szabályai (jogosulti kör, időtartam, díjazás)
 • a szülői szabadság új szabályai (jogosulti kör, időtartam, díjazás)
 • hozzátartozó gondozása miatti mentesülés a munkavégzés alól (feltételek, időtartam, díjazás)
 • rugalmas munkafeltételek kisgyermekes szülőknek
 • munkaszerződés és tájékoztatási kötelezettség az új szabályok szerint
 • a felmondás új szabályai
 • munkaidő-beosztási változások
 • a határozott idejű munkaviszony változásai
 • a határidő-számítás új szabályai
 • a joggal való visszaélés új szabályai
 • a jogérvényesítéssel kapcsolatos eljárási szabályok módosítása
 • egyéb változások

Munkáltatói feladatok, teendők

 • belső HR folyamatok felülvizsgálata
 • munkaügyi iratminták módosítása

Kérdések & válaszok


A rendezvényről videófelvétel készül, mely a rendezvény után a kiküldéstől számított egy hétig elérhető és megtekinthető lesz a rendezvényre regisztrált és a részvételi díjat határidőben megfizető jelentkezők számára.

Előadók

Dr. Rátkai Ildikó


Munkajogi szakjogász, HR szakjogász, ügyvéd

Több mint húsz év szakmai tapasztalattal rendelkezik: részt vett munkajogi jogharmonizációban kormányzati oldalról és dolgozott nemzetközi és magyar ügyvédi irodákban egyaránt, elsősorban munkajogi területen. Kifejezetten munkajogi, HR-rel összefüggő ügyekkel foglalkozik jogi tanácsadás és peres jogi képviselet formájában. Számos munkajogi szakkönyv és cikk szerzője, illetve társszerzője magyar és angol nyelven. Rendszeresen tart előadásokat, nyilvános és cégen belüli tréningeket a munkajog különböző témáiban magyarul és angolul.Helyszín

Webex


A szeminárium/konferencia részvételi díja: A konferenciára lehetőség van helyszíni részvételre szóló jegy vásárlására, melynek díja 15 900 Ft + áfa/fő. Amennyiben nem szeretne személyesen részt venni eseményünkön lehetőséget biztosítunk az esemény ONLINE közvetítésén való részvételre is, melynek díja 12 900 Ft + áfa/fő. A jelentkezési / rendelési határidő mindkét részvételi mód esetén 2022.12.13. 15:00 óra  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


A HVG Kiadó Zrt. fenntartja magának a jogot, hogy „Az Mt. új szabályai – Változások a munkajogban 2023. január 1-jétől” c. előadást a jelentkezők létszámának függvényében kizárólag online közvetítse. Ez esetben a jelentkező által befizetett részvételi díj és az online ár közötti különbözet az előadást követő nyolc (8) munkanapon belül átutalásra kerül a jelentkező számlájára.

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor