Az esemény időpontja:

2023-01-25 10:00:00

Nemzetközi adózás és munkajog – fókuszban a külföldi kiküldetések


Teljes ár: 11 900 Ft + áfa (bruttó: 15 113 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2023. január 24., 15:00 óra


A globalizált világnak és a nemzetközi üzleti folyamatoknak köszönhetően egyre elterjedtebb gyakorlata van a rövid és hosszabb távú kiküldetéseknek magyar vállalkozásoknál is. A magyar vállalkozások munkavállalóinak kiküldetése több adózási és munkajogi kérdést is felvet, nemcsak a kiküldő vállalkozás, hanem a magánszemély oldaláról is. Tartson velünk webináriumunkon, ahol előadóink átfogóan ismertetik a kiküldetésekkel kapcsolatos adózási és munkajogi szabályozás alapjait a vállalkozások és a magánszemélyek szempontjából egy-egy életszerű gyakorlati példát is bemutatva!


A webináriumot a TruTax Tanácsadó Kft. támogatja.

Témák

Előadás 1.

Nemzetközi adózás – kiküldetések vállalkozásoknál

Előadó: Mihályi Andrea Ágnes, TruTax Kft. igazságügyi adószakértője

Az előadás első részében a következő témákat fejti ki előadónk részletesebben személyi jövedelemadó szempontból példákkal megvilágítva:

  • a vállalkozások munkavállalóinak rövid és hosszú távú kiküldetéseinek személyi jövedelemadó kérdései figyelemmel a kettős adózást elkerülő egyezményekre;
  • gazdasági munkáltató fogalma és gyakorlati kérdései;
  • a rövid, illetve hosszú távú kiküldetések esetében a magánszemélyek adóügyi illetőségének meghatározása;
  • a kiküldöttek bérjövedelemének, béren kívüli juttatásainak és egyéb jövedelmének adózása;
  • kettős adóztatás elkerülése.


Előadás 2.

Munkajogi kérdések kiküldetések esetén

Előadó: dr. Papp Anna Katalin, LL.M. az CLV Partners© Csabai és Papp Ügyvédi Iroda partnere

Az előadás második részében az alábbi témákat mutatjuk be alaposabban jogi szempontból:

  • alapvető fogalmi különbségek – külföldi munkavégzésre irányuló munkaszerződés, posting, munkaerő-kölcsönzés;
  • munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás rövid és hosszú távon;
  • határokon átnyúló foglalkoztatás – jogválasztás szabadsága és korlátjai;
  • vezető tisztségviselőkre vonatkozó speciális szabályok.


Kérdések és válaszok


A WEBINÁRIUM IDŐTARTAMA: 120 PERC

Előadók

dr. Papp Anna Katalin


Dr. Papp Anna Katalin, LL.M. az CLV Partners© Csabai és Papp Ügyvédi Iroda partnere. Több mint 10 éves multinacionális tanácsadói múltjának köszönhetően elsősorban átfogó jellegű, ügyfélhez igazított társasági-, kereskedelmi-, munkajogi és adatvédelmi tanácsadással, vagyontervezéssel, tranzakciók jogi koordinálásával és dokumentálásával foglalkozik. Széles körű tapasztalattal rendelkezik a határokon átnyúló szolgáltatások és foglalkoztatás jogi kérdéseinek megválaszolásában, a munkavállalók nemzetközi mobilitásával kapcsolatos juttatási rendszerek kidolgozásában. Ügyfeleit magyar, angol és olasz nyelven segíti mindennapjaik során felmerülő gazdasági jogi kérdéseikkel kapcsolatban. 


Mihályi Andrea Ágnes


Mihályi Andrea Ágnes, a TruTax Kft. igazságügyi adószakértője. Andrea multinacionális könyvvizsgáló vállalatcsoportok adótanácsadó részlegein szerzett több mint 15 éves tapasztalatot elsősorban a jövedelemadók és a nemzetközi adózás terén. Nemzetközi nagyvállalatoknak nyújtott teljes körű adótanácsadási szolgáltatásokat mint az ügyfél fő kapcsolattartója Magyarországon. Andrea jelenleg a határon átnyúló ügyletek adózási és transzferárazási kérdéseinek tervezésében, a folyamatok működtetésében és megszüntetésében vesz részt nemcsak tanácsadási, hanem adóadminisztrációs oldalról is, valamint komplex ügyletekkel kapcsolatban magánszakértői véleményeket is készít. Andrea magyar és angol nyelven ad tanácsot ügyfeleinek. 


Helyszín

Webex


Az online előadás részvételi díja: 11 900 Ft + áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor