Az esemény időpontja:

2022-06-02 10:00:00

Kapcsolt vállalkozások és a transzferárazás automatizálása


Teljes ár: 8 990 Ft + áfa (bruttó: 11 417 Ft) | További kedvezmények

Az adózás területén számos helyen találkozunk a kapcsolt vállalkozási fogalommal, valamint a transzferárazás témakörével. Az adózásnak ez a szeglete egyre nagyobb figyelmet kap, amit a NAV által évente kiadott ellenőrzési terve is tükröz. Az érintett adózók számára a legnagyobb fejtörést többek között a kapcsolt vállalkozási viszony meghatározása és a transzferár-nyilvántartás évenkénti elkészítése jelenti. Tartson velünk webináriumunkon, ahol a kapcsolt vállalkozásokkal összefüggő szabályokat és a transzferár-dokumentáció automatizálásával kapcsolatos lehetőségeket ismertetik előadóink! 

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2022. június 1. 15:00 óra


Program Program nyomtatása

10:00 11:00 Kapcsolt vállalkozások és kötelezettségeik társasági adóban

Kiss Péter

11:00 11:20 Kérdés - válasz

11:20 11:30 Szünet

11:30 12:10 A transzferár nyilvántartás automatizálása

dr. Szücs Gábor

12:10 12:30 Kérdés - válasz

Témák

1. Kapcsolt vállalkozások és kötelezettségeik társasági adóban

előadó: Kiss Péter

Témák:

  • a kapcsolt vállalkozás fogalma a tao-törvényben, konkrét példák bemutatásával;
  • a kapcsolt vállalkozások kötelezettségei a tao-törvény keretében, különös tekintettel a transzferárazásra;
  • a Covid–19-járvány hatása a transzferárazásra.


2. A transzferár nyilvántartás automatizálása

előadó: dr. Szücs Gábor

Témák:

  • automatizálható-e a transzferár-dokumentáció készítésének a folyamata;
  • milyen lehetőségei vannak egy szervezetnek, ha saját maga szeretné elkészíteni a transzferár dokumentációt, hogyan kerülhetőek el a kockázatok;
  • biztonság és költséghatékonyság kérdése a dokumentáció készítése során: milyen hibrid megoldások léteznek.


Előadók

Dr. Szücs Gábor


PhD, gazdálkodás és szervezéstudományok

10 éve a Céginformáció.hu Kft. ügyvezető igazgatója emellett óraadó a Kodolányi Egyetemen. A transzferárazás területén 2015 óta van a cég jelen, elsősorban adatbázisokat szolgáltatnak a dokumentációk alátámasztásához.Kiss Péter


okleveles jövedelemadó-szakértő

Több, mint 10 éve foglalkozik transzferár-nyilvántartások teljes körű elkészítésével, valamint transzferár-tanácsadással. Számos előzetes ármegállapítási kérelem kapcsán segítette sikeresen az ügyfeleit az adóhatósági eljárásban. A megalakulása óta rendszeres résztvevője a NAV/Pénzügyminisztérium által negyedévente szervezett és lebonyolított transzferár-kerekasztalnak.


Helyszín

Webex


Az online előadás részvételi díja: 8990 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor