Az esemény időpontja:

2023-05-25 10:00:00

EPR-kötelezettség – új előírások gyártókra, forgalmazókra és logisztikai szolgáltatókra


Teljes ár: 12 900 Ft + áfa (bruttó: 16 383 Ft) | További kedvezmények

A webinárium jelentkezési és fizetési határideje: 2023. május 24., 15:00 óra


Szakértőnk tapasztalata alapján sokkal több céget érint, mint amennyien gondolnák! Önre vonatkoznak az új szabályok?


A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (extended producers responsibility, EPR) működésének részletes szabályairól szóló 80/2023. kormányrendelet értelmében 2023 júliusától kezdve a termékek gyártói viselik a pénzügyi felelősséget a hulladékkezelésért a termék teljes életciklusa során. Tekintettel arra, hogy a kiterjesztett gyártó felelősség a gazdálkodók széles rétegét érinti és várható bevezetésére már alig néhány hét áll rendelkezésre, érdemes alapjaiban megismerni a várható szabályokat. Készüljön fel velünk, tartson velünk webináriumonkon!A webináriumot a J&J Center Kft. támogatja. 

Témák

 • a 2023-as változások célja, áttérés a körforgásos gazdaságra;
 • a környezetvédelmi termékdíj változásai a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) bevezetésével;
 • érintett gazdálkodói kör – szinte mindenki, hiszen a körforgásos termékek gyártói, forgalomba hozói, felhasználói, illetve a külföldről behozott termék csomagolásának lebontói fogják viselni a pénzügyi felelősséget a termék hulladékká válását követő hulladékkezelésért;
 • körforgásos (EPR-köteles) termékek köre;
 • legfontosabb részletszabályok bemutatása gyakorlati példákon keresztül.


A konferencián ilyen és hasonló kérdésekre kap választ:

 • „Vonatkozik rám a szabályozás?”
 • „Milyen új kötelezettségeim lesznek?”
 • „Mennyit kell fizetnem?”
 • „Mire számíthatok, lesz szankció?”
 • „Lesz ellenőrzés?”
 • „Milyen határidők vannak?


A webinárium időtartama 90 perc.

Előadók

Gombás Otília


vám- és ekaer-szakértő

A BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karának nemzetközi gazdálkodás, majd Pénzügyi Karának pénzügy mesterszakán, illetve az ELTE Jogi Karának angol nyelvű Jogi szakokleveles nemzetközi és európai adózási szakember képzésén szerzett diplomát. Termékdíj-ügyintéző képesítést a KOTK Oktatási központban szerzett. A főiskolai alapképzés elvégzése óta (2010) a vám- és közvetett adókkal kapcsolatos adminisztratív szolgáltatásokat és tanácsadást nyújtó cégünknél dolgozik. Az elmúlt 6 évben mint vámszakértő végzi munkáját. Több, az új Uniós Vámkódex bevezetését célzó projektben vett részt. Különösen érdeklik az EU-s és nemzetközi kereskedelemszabályozási kérdések. Tanácsadóként elengedhetetlennek tartja az uniós és nemzeti jogszabályok kimerítő ismeretét, oktatóként a gyakorlati kérdések megválaszolását tartja elsődlegesnek. Tanácsadói feladatai mellett a cég ügyintézési tevékenységének irányításában is szerepet vállal az egyik meghatározó üzleti partner cégnél, exportra termelő nagyvállalatnál működő területi iroda felügyeletét és a megbízó tevékenységének szakmai támogatását látja el. Nagy számban tart vállalati felkészítő képzéseket elsősorban származás és ekaer-témákban. Az MLBKT SCM Tréning Központ trénere.


Malomsoki Tibor


környezetvédelmit termékdíj és vámszakértő

Pannon Szakközépiskola (vámügyintézői képesítés) 2002, Dél-Balatoni Szakközépiskola (marketing-és reklámügyintézői), hulladékgazdálkodási ügyintéző.

2004 óta dolgozik a J&J Center Kft.-nél. Vámügyintézőként kezdett a legnagyobb létszámú területi irodán, itt csoportvezető, majd irodavezető lett. Jelenleg a cég egyik kiemelt nagyvállalati ügyfelénél dolgozó vámcsoport munkáját felügyeli, és a megbízó folyamatait tanácsadóként támogatja. Erősségei, az egyszerűsített vámeljárások, gazdasági majd különleges vámeljárások elszámolása, környezetvédelmitermékdíj-ügyek kezelése. Belső tarifa szakértői csoport tagja. Magasan felkészült vámtarifa-szakértő. Vállalati felkészítő tréningeken szakmai tréner.


Helyszín

Webex


Az online előadás részvételi díja: 12 900 Ft+áfa/fő  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény (kizárólag magánszemélyként vehető igénybe, és csak az igazolvány tulajdonosa jogosult a kedvezményre): -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Szeretnél értesülni hasonló témájú rendezvényeinkről, early bird akciókról, kedvezményekről?

Igen, feliratkozom
Nem, talán majd máskor