Márk Szonja

Márk Szonja

cukrász, az Édesem Tortaműhely tulajdonosa, szakácskönyvíró

Gondoltam egy merészet, és korábbi, újságírói munkámat hátrahagyva, felnőtt fejjel kitanultam egy számomra teljesen új szakmát, bölcsészdiplomáim mellé szereztem szakmunkás bizonyítványt, és beálltam cukrásznak. Eddig még nem bántam meg. 2009-ben, fejlődésemet dokumentálandó, elindítottam az Édesem blogot, ami azóta túlnőtt a kezdeti célon. Évekig tartó kísérletezgetés és néhány év éttermi cukrászkodás után 2015-ben megnyitottam az Édesem Cukrászdát, amit idén tortaműhellyé alakítottam át, ahol a tortakészítés mellett cukrász workshopokat is tartok. 2016-ban jelent meg az első süteményeskönyvem a BOOOK Kiadónál Édesem süteményei címmel, amit azóta az Édesem-sorozat követett.