HVG Mindfulness konferencia 2018

Mentális rugalmasság és üzleti eredményesség


Teljes ár: 34 900 Ft + ÁFA (Bruttó: 44 103 Ft) | További kedvezmények

2018. 04. 25. 10:00
BMC - Budapest Music Center

20% EARLY BIRD KEDVEZMÉNY MÁRCIUS 25-IG!


Mára nem csak a minket elérő információ mennyisége nőtt exponenciálisan, hanem a velünk szemben támasztott elvárások is. Agyunk lassan változik, a környezet túl gyorsan. A mindfulness az egyik leghatékonyabb lehetőség arra, hogy képesek legyünk megfelelni a kihívásoknak, megtanuljunk kikapcsolni, feltöltődni és arra figyelni, amire mi szeretnénk. Ha pedig ilyen emberből sok van, az céges szinten is valódi versenyelőny.

Napi feladataink számával arányosan csökken az alapos munkára jutó időnk is, ráadásul figyelmünket egyre több minden próbálja elterelni. Az állandó időhiányból fakadóan egyfolytában érezzük a ránk nehezedő nyomást, mely feszültséget szül, a feszültség pedig bekapcsolja a stresszválaszt a szervezetünkben. Az állandó stressz pedig bizonyítottan tönkre teszi testi-lelki egészségünk, csökkenti kreativitásunk és problémamegoldó képességünk. Alvászavar, türelmetlenség, egykedvűség, kapcsolódási nehézségek – csak pár a tünetekből, amik azt jelzik, hogy egyensúlyt vesztettünk.

A II. HVG Mindfulness konferencián arra keressük a választ, hogy miként tudunk a munka világában olyan környezetet kialakítani a tudatos jelenlét eszközeivel, melyben a ránk és a kollégáinkra nehezedő nyomás csökken, ennek következményeként pedig hatékonyságunk és eredményességünk is javul.Videók

Témák

I. BLOKK: Üdv a szorongás évszázadában

Miért van az, hogy bár okoseszközökkel vesszük körül magunkat, hogy kényelmesebb legyen az életünk, időt spóroljunk, mégis egyfolytában rohanunk? Miért mondják az orvosi és egészségügyi szervezetek, hogy a XXI. század a szorongás évszázada lesz? Milyen összefüggés van a stressz és az immunrendszer működése között? Miért rossz tanács, hogy kerüljük a stresszt? Előadóink orvosi és tudományos szemszögből járják körül a stressz hatásait, hogy tudatosan kezelhessük és hozzuk ki belőle a legjobbat!


Hogyan tehet boldogtalanabbá a Facebook? - Stresszreakció, technológia és tudatos jelenlét – dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus

A Szilikon-völgyben nem véletlenül tiltja el sok tech-guru a gyerekeit a digitális eszközök (túlzott) használatától: ezek sokszor – bizonyítottan – negatívan hatnak ránk. Ha tudatosság nélkül használjuk őket, növelhetik a stressz-szintünket, miközben az elégedettségünket és tudatos jelenlétre való képességünket csökkentik. Az előadásban szó lesz a stressz rövid- és hosszútávú (testi és lelki) hatásait, a az ún. „harcolj vagy menekülj” reakciót, illetve a hosszú időn keresztül fennálló stressz esetén megjelenő  stresszbetegségeket. Sorra vesszük a napjainkban tapasztalható technológiai fejlődés (számos előnye mellett) hogyan növelheti a stresszválasz intenzitását és gyakoriságát. De szó lesz arról is, hogyan védekezhetünk a digitális eszközök által kiváltott negatív hatásokkal szemben, miben segít, eszközeink tudatos használata és hogyan folyik a „digitális detoxikálás”.


Kiemelkedő produktivitás a mentális, lelki és fizikai ellenálló-képesség fejlesztésével – beszélgetés Porkoláb Imrével

Miért vezet mai időmenedzsment szemléletmódunk egyenes úton kiégéshez és hogyan tudunk kikeveredni ebből a zsákutcából? Hogyan fejlesszük a mentális rugalmasságunkat fizikai, érzelmi és szellemi területeink összekapcsolásával? Hogyan tartható fenn hosszú távon a hatékonyság rezilienciánk, lelki és mentális ellenálló-képességünk növelésével. A beszélgetés során több évtizedre visszamenő katonai kutatásokat és gyakorlatban is tesztelt módszereket ismerhetünk meg, amelyek elsőre talán extrémnek tűnnek, de mind a magánéletben, mind az üzleti életben sikeresen alkalmazhatóak. Ezen felül olyan elit katonai alakulatok által is tesztelt megoldásokkal is megismerkedhetünk, melyekkel jelentősen javíthatjuk az egyéni és a csapatokon belüli elkötelezettséget, bizalmat, és motivációt, illetve kreatívabbak lehetünk.


Alvás és egészség: a meztelen agy vizsgálata – Simor Péter, ELTE-PPK

Az alvás egy látszólag egységes állapot, a mozdulatlan testbe zárt, csukott szemek mögött rejtőző agy ugyanakkor egy átlagos éjszaka alatt változatos idegrendszeri állapotok, információfeldolgozó folyamatok és mentális élmények sorát produkálja. Azon a már közhellyé vált elképzelésen túl, hogy a megfelelő alvás nélkülözhetetlen az egészséges szervezet működéséhez, az elmúlt évtizedben számos izgalmas kutatási eredmény demonstrálta, hogy az alvó agy tanulmányozásával az alvás és egészség kapcsolatának mechanizmus szintű összefüggéseit is megérthetjük. Az alvászavarok vagy az inszomnia a XXI. századra vezető népbetegséggé vált. A szubjektív alvásminőség romlása számos nappali tünetet is eredményez, amelyek megakadályozzák a hatékony munkavégzést. Sok esetben az álmatlanság hatékonyan kezelhető és kutatások bizonyítják, hogy az alvásminőség javítása a kognitív és érzelmi működés fokozása által a komplex problémák, feladatok esetében is hozzájárulhat a jobb döntésekhez.


II. BLOKK: Alkalmazkodás a kihívásokhoz

Onnantól hogy bekerülünk első munkahelyünkre, a minket érő feladat és felelősség mennyiség egyre nő. A stratégia, hogy “most nincs időm magamra, de majd ha ezzel végzek...” a biztos recept, hogy előbb utóbb kiégjünk. Mindig lesz egy újabb projekt, mindig lehetne egy kicsivel több pénzt keresni, mindig lesz kifogás. Ha nem tanuljuk meg, hogyan tudjuk most, ma jobban érezni magunkat, függetlenül a külső körülményeinktől a külvilág hatásaitól, egész életünkben várni fogunk a megfelelő pillanatra. Konferenciánkon olyan megoldási javaslatokat mutatunk, melyek rendszeres gyakorlásával résztvevőink a leküzdhetetlennek tűnő nehézségekre lehetőségként tudnak tekinteni.


Alkalmazkodom, tehát vagyok! - Agyunk és a digitális transzformáció - Frankó-Csuba Dea, Spark Inst. at IBS

Sokunkkal előfordult már, hogy a világ változását, a technológia fejlődését szemlélve és a jövőn elmélkedve úgy éreztük ez nekünk nem fog menni. Ekkora változásra már nem vagyunk képesek és nem tudunk lépés tartani a fölénk tornyosuló elvárás hegyekkel…  Pedig a kreativitás, a kíváncsiság, az alkalmazkodó képesség velünk született adottságunk és ezek azok a képességeket, amelyekre a digitalizálódó világban a túléléshez szükségünk van. Miért érezzük mégis azt, hogy a növekvő tempóval már nem tudunk lépést tartani? Miért esik nehezünkre kezelni a változással járó nyomást? Mit kell tennünk annak érdekében, hogy újra felébresszük magunkban az alkotó erőnket? Hogyan tudjuk fejleszteni a rugalmasságunkat és az alkalmazkodó képességünket a tudatos jelenlét segítségével? Az előadásban erről a témáról hallhattok inspiráló gondolatokat és jól használható gyakorlati tippeket. A boldogság is üzleti sikertényező - dr. Kun Ágota, BME

Munkahelyi boldogságfelelős a munkahelyen? Van ilyen például Dánia, Nagy-Britannia, Franciaország vagy az Egyesült Arab Emirátusok különböző vállalatainál. Létük indokolt, hiszen több száz kutatási eredmény támasztja alá, hogy a boldogabb, magasabb pszichés jólléttel rendelkező munkavállalók motiváltabbak, produktívabbak, elkötelezettebbek, sikeresebbek és kreatívabbak. Bár nem igényel túl nagy befektetést a munkahelyi boldogságszint növelése, és a pozitív eredmények is mérhetők, itthon egyelőre csak kevés döntéshozó foglalkozik komolyan a megvalósítással. Pedig a boldogság a cégek életében valós sikertényező. Ahhoz azonban, hogy a cégek ezt ugyanolyan fontos témaként kezeljék, mint például a munkastresszt vagy a kompetenciafejlesztést, a munkaadók szemléletén, a HR gyakorlati eszköztárán is érdemes lenne változtatni. Az előadásban a legfontosabb boldogság-tényezőkre világítunk rá a szervezet és az egyén oldaláról közelítve, s nem csak kutatási eredményekkel, de konkrét gyakorlati példával is illusztrálva.


Jelenlét a munkahelyen és a családban: hogyan kapcsolódjunk önmagunkhoz és másokhoz a tudatos jelenlét segítségével? - Schell Gergely tanácsadó szakpszichológus

Egészségünk és jóllétünk egyik legbiztosabb alapja az, hogy társas kapcsolataink rendben legyenek. A burnout, a cinizmus és az ellenségeskedés nem csak minket, de a körülöttünk lévőket is megterhelik. A munka és a család is csapatjáték, a mindfulness pedig abban segíthet bennünket, hogy tisztában legyünk érzéseinkkel, egymás értékességével, és elkezdjük betemetni a bennünket elválasztó árkokat. Életünk nagy színterei így kiegészíthetik, támogathatják is egymást. 


A tudatosan alakított táplálkozás szerepe a szellemi teljesítőképesség növelésében - Länger Jelena, L’Oréal, Mindfulness Lab

A szellemi és érzelmi reziliencia fogalmáról és a 21. században játszott szerepéről már egyre többet beszél a pszichológia és a HR szakma. Ugyanakkor kevés szó esik a fizikai ellenálló képesség szerepéről, az egészséges, energikus testi jólétről, amely tudományosan bizonyított módon szintén fontos része a kiegyensúlyozott, minőségi életnek, és elengedhetetlen a szellemi teljesítőképesség maximalizálásához. Jelena személyes történetén keresztül láthatunk bele, milyen erős szerepet játszhat a belső egyensúly megtalálásában és ezzel együtt a szellemi teljesítőképesség növelésében a tudatosan formált, egészséges táplálkozás. Előadásában a megfelelő étrend kutatásokkal igazolt hatékonyságáról és gyakorlati tanácsokról is szó lesz.


III. BLOKK: Mentális versenyelőny

A jóllét mára nem magánügy; a hosszútávra tervező vállalatok komoly energiát fektetnek abba, hogy a jövő vezetőit felkészítsék az egyre gyorsabban, komplexebb és kiszámíthatatlanabb üzleti környezetre. Céljuk az, hogy szakembereik ne csak fiatalon nyújtsanak kimagasló teljesítményt, hanem képesek legyenek fenntartható módon gazdálkodni saját testi és lelki egészségükkel. Ahol ilyen vezetőket nevelnek, ott biztosítva van a jövő. A mentális és lelki rugalmasság korunkban valódi versenyelőny – nem csak az üzleti életben.


A jövő vállalatának sikertényezői - Mindfulness és reziliencia szervezeti szinten – Márky Ádám, Marky Mindfulness Consulting

A változások küszöbén először mindig a külső körülményeket akarjuk valahogy kezelni. Egy versenyképes cégnek ezért van manapság már marketing-, empolyer branding és digitális transzformációs stratégiája, miközben arra még nincs terv, hogy hogyan lehetne a cégben dolgozó emberek alkalmazkodó képességét és mentális ellenálló-képességét fejleszteni. Hol a kapcsolat? A munkavállalókban a rengeteg változás, az egyre gyorsabb tempó, a növekvő elvárások, egyre nagyobb bizonytalanságot, szorongást, feszültséget, stresszt szülnek. A kollégák pedig vagy rugalmatlanul ellenállnak a változásnak vagy ők is a külső körülményeket változtatják meg először: elmennek máshova dolgozni. Az előadásban arra keressük a választ, hogy miként lehet egy egész szervezet rezilienciáját fejleszteni, azáltal, ha a cégben minden nap, mindenki tíz percig csukott szemmel ül.


Az idő pszichológiája - Milyen módokon kapcsolódik össze az idő és a stressz – Káplár Péter, PwC

Ha az időről van szó, mennyire vagyunk a berögződött vélekedéseink, automatikus működéseink, reakcióink által meghatározva? Hol járunk, milyen időperspektívában töltünk el sok időt a gondolatainkban, vagy a céges meetingeken merre halad a diskurzus? Ha az időre gondolunk, milyen kép jelenik meg előttünk, mennyit látunk be a céljainkból és a ránk váró feladatokból? Mekkora a jelen és mennyire van közel, mennyire sürgető a holnap? Hol vannak a céljaink? És mennyit vagyunk a jelenben? Mennyi időt töltünk el saját magunkkal? Ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk, óriási lépést tehetünk egy tudatosabb, reflektáltabb és boldogabb élet felé.


TOVÁBBI TARTALMAK HAMAROSAN!

Előadók


ELŐADÓINK LISTÁJA FOLYAMATOSAN BŐVÜL!


Dr. Kun Ágota


munka és szervezet szakpszichológus, tréner, coach, tanácsadó, BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék

Húsz éve dolgozik a felsőoktatásban oktató-kutatóként és 17 éves tanácsadói tapasztalattal rendelkezik. Módszertani tudását és kutatási eredményeit gyakorlati munkájában is felhasználja, így leggyakrabban egyedileg fejlesztett és cégre szabott módszereket alkalmaz. Fő tevékenységi területe a munkahelyi stressz és jóllét programok kialakítása és megvalósítása, illetve különböző pozitív pszichológiai alapú programok és gyakorlatok kidolgozása. A pozitív pszichológia elkötelezettjeként oktatóként, de kutatásaiban és gyakorlati munkája során is arra törekszik, hogy a pozitív, megoldásfókuszú szemléletet terjessze, és a hiányosságok, problémák helyett a meglévő, pozitív és működő egyéni és szervezeti tényezőkre hívja fel a figyelmet.


dr. Márky Ádám


alapító, Márky Mindfulness Consulting

Ádám orvos, vezetői tanácsadó és tréner, mindfulness kutató. Szenvedélyesen hisz abban, hogy rendkívül stresszes körülmények és állandó elvárások között is lehetünk igazán jól. Kutatóként azt vizsgálja, hogy hogyan járul hozzá a mindfulness testi-lelki rezilienciánk megőrzéséhez és hogyan fejlődhetünk olyan környezetben is, ahol mások kiégnek vagy összetörnek. Tudományos, tényeken alapuló megközelítéssel tanítja vezető nagyvállalatok igazgatótanácsait  meditálni. Szívügye a tehetséggondozás, így minden évben vezet mindfulness alapú hallgatói tréningeket a Semmelweis Egyetem hallgatóinak is.


dr. Porkoláb Imre


a NATO stratégiai parancsnokának képviselője a Pentagonban

Imre hivatásos katonaként közel harminc év hazai, illetve nemzetközi műveleti környezetben szerzett tapasztalattal rendelkezik a vezetőképzés és a stresszhelyzetekre történő felkészülés területén. A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán szerzett ismereteihez kapcsolódóan a hagyományostól eltérő vezetéselméletet és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja és rendszeresen publikál a témában.  Jelenleg a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban dolgozik, ahol az amerikai egyesített vezérkarral, a Védelmi Minisztériummal, illetve a Washington DC-be települt kiemelt kutatóintézetekkel tartja a kapcsolatot. Célja, hogy támogassa a vezetőket az erőforrásaik tudatos kihasználásában, illetve fejlessze az emberek képességeit a hagyományostól eltérő vezetési módszerek és szervezeti formák alkalmazásában.


dr. Szondy Máté


klinika szakpszichológus , családterapeuta, kutató 

A pozitív pszichológia egyik első hazai képviselője és népszerűsítője, 14 éven keresztül oktatott különböző hazai egyetemeken. Terápiás munkájában és a tréningjein elsősorban mindfulness és elfogadás alapú módszereket alkalmaz (például Tudatos Jelenlét Alapú Kognitív Terápia és Elfogadás és Elköteleződés Terápia) .  Elkötelezett híve a bizonyítottan hatékony módszerek alkalmazásának és a pszichológiai ismeretek minél szélesebb körben való népszerűsítésének.  Frankó-Csuba Dea


CEO, Spark Institute at IBS, Singularity University executive alumni tag

A Spark Institute transzformatív képzőközpont keretében a jövő képességeire készíti fel a hallgatókat egy nemzetközi oktató és mentor közösség segítségével. 10 éve fejleszt innovatív, élmény alapú képzési programokat vezetőknek és szakembereknek, mentorként pedig Európa-szerte támogat digitális transzformációs projekteket. Kedvenc témája a jövő munkahelye, a munka jövője, valamint a digitalizáció és az ember kapcsolata. Kiemelten foglalkozik az ember és a szervezet változási képességével, valamint az egyéni és szervezeti alkalmazkodóképesség fejlesztésével. Ez utóbbi témában sokat merít személyes meditációs gyakorlatából és több, mint 10 éves jóga és meditációs oktatói tapasztalatából. Ennek a munkának egyik alapköveként számos vállalat vezetőjével és munkatársával dolgozik reziliencia fejlesztés és stresszkezelés projekteken.


Káplár Péter


Management Consultant, PwC Magyarország Kft.

Péter a PwC munkatársaként üzleti tanácsadással foglalkozik, ám emellett pszichológia mesterszakos hallgató az ELTE-n, és Magyarország egyik elit tehetséggondozó intézményében, a Mathias Corvinus Collegiumban támogatja tehetséges egyetemi hallgatók szakmai fejlődését. Üzleti tanácsadóként naponta megtapasztalja, hogy a stressz az élet része; pszichológushallgatóként vallja, hogy az életünk során megismert eszközök és megélt csoportélmények transzformatív hatással vannak a mások szemében kialakuló sikerességre, és az "énhatékonyságra", arra, hogy mennyire érezzük képesnek magunkat céljaink elérésére.


Kaska József 


Senior HR vezető Provident

2001-ben csatlakozott az akkor induló Providenthez, ahol az elmúlt 17 évben a ranglétrát végigjárva, a HR szinte minden egyes területén (képzés-fejlesztés, toborzás-kiválasztás, HR adminisztráció, bérszámfejtés, szervezetfejlesztés) kipróbálta magát és irányította azt. Jelenleg senior HR vezetőként egyik felelősségi köre a vállalat Jól-lét stratégiájának kialakítása és működtetése, mely területen több innovatív kezdeményezés köthető a nevéhez.


Länger Jelena


L’Oréal Professzionális Termékdivíziójának oktatási és PR igazgatója, a Mindfulness Lab alapító tagja

Jelena eredetileg közgazdász, diplomáit a Külkereskedelmi Főiskolán, később pedig a Közép Európai Egyetem Executive MBA képzésén szerezte. 15 éve dolgozik a L’Oréal-nál, ahol először magyar, később regionális vezetői pozíciókat töltött be. Jelenleg oktatási és PR vezető, emellett pedig a Mindfulness Lab alapító tagjaként a tudatos táplálkozás és a fizikai, szellemi és érzelmi egészség összefüggéseivel foglalkozik. A tudományosan alátámasztott teljes értékű növényi étrend témaköre akkor lett személyes ügye, amikor a kiégéssel küzdve belevágott saját életének gyökeres átalakításába, amelyben számára a legnagyobb áttörést a tudatos táplálkozás hozta meg. Azóta azon dolgozik, hogy a lehető legjobban elmélyítse ezen a területen szerzett tudását. 2017-ben egyetlen magyarként részt vett a PBNHC2017 amerikai orvosi konferencián, ahol a téma legnevesebb alakjaitól volt lehetősége a legújabb kutatási eredményekről tájékozódni, 2018 év elején pedig sikeresen elvégezte az eCornell egyetem akkreditált T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies képzését. Most egy magyar nyelvű tudatos táplálkozási képzési program kifejlesztésén dolgozik.


Palya Bea


énekes, előadóművész, tréner

Bea a magyar zenei színtér és a világzenei közeg egyik legmeghatározóbb, legszínesebb és legenergikusabb alakja, dalszerző, több díjjal elismert énekes és előadóművész, tréner, énektanár és író. A forma, amivel mondanivalóját Bea megosztja, sok esetben túlnyúl a zene határain, így egyre több alkalommal lehet őt látni előadóként, beszélgetőpartnerként különböző eseményeken és rendezvényeken erőt és inspirációt adva ezzel megannyi embernek. Tanárként és trénerként Bea fő célja és egyben sikerének kulcsa, hogy összekapcsolja a kreatív folyamatból tanultakat az önismereti tapasztalásokkal – mint a jóga, automatikus írás, különböző terápiás módszerek és coaching -, így egy  különleges színfoltként van jelen a tréneri közegben. Örömmel inspirál másokat arra, hogy ismerjék meg és használják a bennük rejlő lehetőségeket. Rendszeresen beszél saját tapasztalatait megmutatva a közösségépítésről, a zene és az emberi kapcsolatok összefüggéseiről, a női vezetővé válásról, arról, hogy a munka fogalma mennyi mindent jelent, sikerről, teljesítményről, önmegvalósításról, az anyaság-karrier kötéltáncáról és a férfi-női párbeszédről. Az érdeklődők találkozhattak már vele többek között a Feldmár Intézet, a Nyitott Akadémia vagy a Belvárosi Kulturális Szalon rendezvényein, de nagyvállalati közegben, közép- és felsővezetői körökben is rendre befogadó fülekre talál Bea mondanivalója. Schell Gergő


tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta

Sétáló meditációs workshopokat tart, a kereszténység és a zen inspirálja, napi mindfulness gyakorló. Családterapeutaként pároknak segít rákapcsolódni a változásra és új egyensúlyi helyzetet találni. Az általa vezetett munkahelyi stresszkezelő tréningeken lehetőséget nyújt a meditáció kipróbálására. Egyéni tanácsadásban megoldásfókuszú és coaching eszközöket használ.


Simor Péter


egyetemi adjunktus, ELTE-PPK, Pszichológiai Intézet

Pszichológus, alváskutató, a Budapest Laboratory of Sleep and Cognition vezetője. Kutatásainak középpontjában a napszaki ritmus, az alvás és az álmodás sajátosságai és egyéni különbségei állnak. Doktori fokozatát a BME Kognitív Tudományi Tanszékén szerezte. Tíz éve oktatja az alváskutatás elméleti és gyakorlati vonatkozásait egyetemistáknak. Számos rangos nemzetközi folyóiratban megjelent kutatása a kronotípus, az alvás és az álmodás kognitív és érzelmi folyamatokkal kapcsolatos összefüggéseit vizsgálja egészséges és alvászavaros személyek körében.


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Richard J Davidson; Daniel Goleman

A meditáció tudománya

Hogyan hat az elmélyülés az elménkre és a testünkre?
Részletek
Jelentkezés

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 34900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Résztvevők

Kérjük adja meg e-mail címét és nevét a konferenciára jelentkezőknek!