Az eseményig még hátravan:


Sprint a termékfejlesztésben - ötlettől a döntésig

Ötnapos módszer a problémák megoldására és az ötletek értékelésére


Teljes ár: 34 900 Ft + ÁFA (Bruttó: 43 905 Ft) | További kedvezmények

2018. 04. 03. 12:30
MÜPA - Művészetek Palotája

Ha a számtalan félbemaradt vagy elhalt termékfejlesztési projekt kapcsán ismerősek a kifogások: nincs pénz, nincs csapat, nincs idő, nincs vezetői döntés és támogatás, akkor ideje utánanézni, mit csinálnak másként azok, akik eredményesek a piacon.

Az elmúlt évtizedben sokan kísérleteztek olyan módszerekkel, amelyek a végletekig fókuszálják, és ezáltal időben és költségben is minimalizálják egy új termék, szolgáltatás vagy funkció kifejlesztésének tervezését, prototipizálását és a valódi felhasználói reakciók begyűjtését. A megoldás tanulható, csak követni kell a bevált receptet. 

A sprint módszertant az ígéretes startupokat felkaroló kockázatitőke-befektető, a Google Ventures csapata dolgozta ki. A céljuk az volt, hogy a befektetésre kiszemelt vállalkozások számára olyan eszköztárat adjanak, amivel azok figyelmüket a legjobb ötlet kiválasztására és mielőbbi kipróbálására fókuszálhatják. A sprint kiváló lehetőség számukra, hogy felmérjék, jó úton járnak-e, mielőtt további kockázatokat vállalnának a termékük gyártásával és piaci bevezetésével. 


„Először megrendelőink számára tartottunk, főként webes fejlesztési projektek elején, sprint workshopokat annak reményében, hogy utána jobb terméket tudunk fejleszteni számukra. Mi is meglepődtünk, hogy hajlandók voltak a legfontosabb embereiket  több napra “beáldozni”, akik kikapcsolt telefonokkal, kattogó aggyal, fókuszáltan dolgozták végig a hetet. Néhány alkalom után kialakult bennünk az a meggyőződés, hogy csak így van értelme elkezdeni bármilyen fejlesztési projektet.”

Guthy Miklós – Virgo Systems


A szemináriumon áttekintést adunk a sprint módszertanról, majd  valós esettanulmányokon keresztül mutatjuk be azokat a kritikus tényezőket, amelyek nélkül ez az eszköz sem járhat sikerrel.

A résztvevőket bevonjuk egy, a módszertanon alapuló workshopba is, hogy a szemináriumon elsajátított know-how segítségével, csapatukkal új irányba tereljék a cégen belüli stratégiaalkotás, termék- vagy szolgáltatásfejlesztés menetét. 

A résztvevők olyan eszközöket kapnak, amikkel akár már másnap elkezdhetik egy fejlesztési projekt vagy egy elakadt folyamat beindítását saját munkahelyükön is!


Ez a szeminárium mindazoknak szól, akik számára ismerős a feszítő érzés, amikor egy jó lehetőség kicsúszik a kezükből, mert ...

  • van egy nagyon jó ötlet, mégsem kezdünk bele, sőt titkoljuk, nehogy valaki lemásolja.
  • a munkatársaink tele vannak jó ötletekkel, rengeteget beszélünk róla, hogy belevágunk a megvalósításba, mégis felemészt a napi rutin.
  • elkezdünk ugyan dolgozni a megvalósításon, de folyton elakad a projekt. Közben a kedv, a hit, a lelkesedés egyre fogy, tesztelhető eredmény pedig sehol.
  • végre sikerült valamit a piacra dobni egy éves megfeszített munka és rengeteg költség árán, de alig akarja valaki megvenni - mi legyen most?
  • van egy jól működő termékünk, de ideje volna megújulni, fejleszteni, csak nem tudjuk, merre induljunk, a versenytársak közben mozgolódnak, méghozzá ügyesen. 


Olvasson bele a könyvbe!A folyamat:


Program Program nyomtatása

11:30 12:30 Érkezés, regisztráció

12:30 12:40 Bemutatkozás, menetrend: miért ez, miért így

12:40 12:55 A 0. lépés: a termék-vízió

12:55 13:25 Milyen hasonló módszerek vannak és ezeket mikor használjuk

13:25 14:05 A sprint módszertan bemutatása

- hogyan működik
- mikor használjuk

14:05 14:35 KÁVÉSZÜNET

14:35 14:50 Workshop - csapatok és a feladat bemutatása

14:50 15:50 Workshop - vezetett csapatmunka

15:50 16:20 Megoldások bemutatása, értékelése

16:20 16:30 Zárás

Előadók

Csapó Balázs


vezető tanácsadó, partner, fps-virgo Kft., 

Balázs kommunikációs szakember, brand-, UX- és product designer, aki számos digitális és offline márka és startup születésétől kezdve termékenyen vesz részt a különféle tanácsadói, tervezői és management folyamatokban. A Virgo projektjeibe 2008-tól kapcsolódik be, 2012-ben közösen céget alapítanak, a Virgo Creative-ot. Itt hozza létre első sikeres IoT hardware/software termékét a Beachegget. A Beachegg tapasztalatait felhasználva az exit után fókuszál a Servo Movement programra, immár fps-virgo színekben. Balázs rajong a tárgyakért. A jól használható tárgyakért. Bár vizionárius típus, és mindig a kollégái előtt jár gondolatban, nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztési módszerek tanulására, fejlesztésére és következetes alkalmazására.Guthy Miklós


agilis tanácsadó, partner, Virgo Systems Kft.

Miklós közgazdász, agilis tanácsadó. 2007-ben csatlakozik a Virgohoz. Kezdetben webes fejlesztési projekteket vezet, majd webes termékek tervezésében vesz részt követelmény elemzőként. 2013-tól a vezetője a cég agilis átalakításának, melynek során meghonosodnak az új, lean szemléletű tervezési és fejlesztési módszerek. Az utóbbi két évben a figyelmét a teljes mértékben a termék vizionálási és bevezetési módszerek megismerésére, oktatására és alkalmazására fordítja. 2017-től az Agilizer üzletág vezetője. Küldetése az ügyfelek gondolkodásának átformálása, az érték központú, olcsó, gyors, kísérletező termékfejlesztés kultúrájának meghonosítása.


Helyszín

MÜPA - Művészetek Palotája
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Kapcsolódó kiadvány

Knapp, Jake; Zeratsky, John

Sprint

Hogyan oldjunk meg nagy problémákat és teszteljünk új ötleteket öt nap alatt?
Részletek
Jelentkezés

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 34900 Ft+áfa/fő A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás. Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény: -25% Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.) A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.közvetített szolgáltatások díjából nem biztosítunk kedvezményt. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük. Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre. Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu! Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Résztvevők

Kérjük adja meg e-mail címét és nevét a konferenciára jelentkezőknek!