Havas Márton

Havas Márton

Társalapító- Wattmanager Kft. 

A fenntartható energetikai projektek tanácsadásával foglalkozó Wattmanager Kft., illetve a vállalati energiahatékonyságra specializálódott Wenerate Kft. társalapítója, 2014 óta foglalkozik fenntartható energetikával.

Első diplomáját az ELTE földtudományi szakán innovatív energiatárolási technológiák geofizikai vizsgálatával végezte, majd a Műegyetem regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakán kapott oklevelet, ahol az energiatárolási technológiák gazdaságossága kapcsán folytatott kutatásáért rektori kitüntetésben is részesítették. Jelenleg mérnöki PhD tanulmányokat folytat a Műegyetemen, a közlekedési és energiarendszerek összefüggéseinek vizsgálatával. 

Márton a Wattmanager Kft. társalapítójaként és energetikai tanácsadójaként számos megújuló energiával és energiahatékonysággal kapcsolatos projekt vezetője vagy résztvevője volt. Cégükkel az elmúlt években több száz önkormányzati, vállalati és lakossági ügyfélnek segítettek mérnöki-gazdasági módszerekkel fenntarthatóbb energetikai megoldásokat találni, stratégiát vagy cselekvési tervet kidolgozni. Magyarországon kívül Szlovákiában, a Közel-Keleten és Dél-Afrikában is vannak futó fenntarthatósággal kapcsolatos projektjeik.

A Global Shapers - Budapest Hub, a Magyar Energetikai Társaság, valamint a BME Innovatív Mobilitás Kutatócsoportjának aktív tagja.