dr. Molnár Orsolya, evolúcióbiológus

dr. Molnár Orsolya, evolúcióbiológus

Evolúcióbiológus, aki a kutatás mellett aktív szerepet vállal az oktatásban és a tudománykommunikációban is. Diplomáját és doktori címét az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte Viselkedésökológia témakörben.

Ezt követően először az USA-ban, a Dartmouth College (NH) posztdoktor kutatójaként, majd Brazíliában kutatta a klímaváltozás élettani hatásait. Hazatérve az újonnan megjelenő fertőzések evolúciós hátterét kezdte vizsgálni a Nebraskai Egyetemmel (USA) és az MTA Ökológiai Kutatóközponttal együttműködve.

Karrierje során mindig érdekelték az oktatási technikák és a kommunikáció, így doktori képzésétől kezdve folyamatosan oktatott, és a Dartmouth College Posztdoktori Szövetségének alelnökeként konferenciákat és ismeretterjesztő programokat szervezett.

A 2018-as FameLab versenyen a döntősök közé jutott, majd meghívott előadóként szerepelt a FameLab-Scindikátor rendezvényén, a MemoBudapesten, illetve a 2019-es FameLab döntőben. Legfőbb célja másokkal is megosztani a tudomány iránti szenvedélyét és ledönteni a tudományos és laikus közönség közötti falakat, mivel meggyőződése, hogy a tudomány mindenkié.