Az esemény időpontja:

2018-05-23 14:00:00

Beszédépítés és előadói technikák

Átütő üzleti prezentációk – 3 alkalmas tréning


Teljes ár: 150 000 Ft + ÁFA (Bruttó: 190 280 Ft) | További kedvezmények

A prezentációd a legnagyobb lehetőség arra, hogy másokkal megoszd az üzeneted és cselekvésre inspirálj. Mégis általános hiba, hogy az előadások megragadnak az információk tényszerű közlésénél. Emiatt hatnak sokszor az évértékelők, a döntés-előkészítő elemzések és a heti meetingeken elhangzó beszámolók monoton monológoknak. Ráadásul az így átadott tudás nem marad meg és nem is hasznosul – akármennyi munkát is fektetett bele előzetesen az ember.

Ha te is szeretnél hatásosan prezentálni és ezáltal része lenni a vállalati döntéshozatali folyamatoknak, cselekvésre ösztönözni a csapatodat vagy a vezetőidet, akkor olyan kommunikációs eszközökre van szükséged, amik túlmutatnak a tényszerűségen. 

Mi lenne, ha az információ helyett az üzenet vezetné a beszédedet? 

3 napos beszédépítés és előadótechnika tréningünkön megtanítjuk, hogyan találjuk meg mondandónk fő- és al-üzeneteit, ebből hogyan és milyen technikák bevonásával építsünk szöveget, hogyan adjuk elő, hogy emlékezetes módon jusson el üzenetünk hallgatóságunkhoz.


A tréning létszáma korlátozott!
 • A tréninget 15 fő jelentkezésével indítjuk.
 • Maximum létszám 20 fő

Témák

2018. május 23.

14:00-18:00

1. NAP

Hatóerő - az előadás művészete

Sokak számára nehéz feladat a nyilvános szereplés. Hogy ebből a teherből egy inspiráló lehetőség váljon 3 alkalmas tréningünkön a hatásos előadás megalapozásának eszközeit nyújtjuk. A tréningen sorra  vesszük hogyan érdemes előkészíteni és felépíteni egy előadást vagy beszédet. Milyen eszközökkel és milyen módon érhetjük el, hogy lenyűgözzük közönségünket, hogy emlékezzenek ránk és arra, amit mondtunk. Izgalmas és egyedi eszközöket mutatunk, amikkel pusztán személyes jelenlétünkkel is hatni tudunk. A képzésen mindenki összegyűjtheti és meghatározhatja a számára legmegfelelőbb összetevőket: 

 • az előadói identitását 
 • előadói képességeit
 • a hitelességét biztosító hátteret

Megismerheted

 • az előadás előkészítésének lépéseit
 • az előadás strukturálásának módját
 • a hatásos üzenet ismérveit

Az első képzési nap végére megismered és megtanulod: 

 • hatásos és meggyőző előadás alapjait
 • a téma kijelölését
 • a téma strukturálását
 • információk helyett üzeneteket közvetítését
 • a kapcsolatteremtést a közönséggel
 • a személyes jelenlét megteremtésének feltételeit


2018. május 24.

14:00-18:00

2. NAP

Magával ragadó történetek

Az üzenetek egyedi és élményszerű megfogalmazása a változásmenedzsmentben, a munkatársak inspirálásában, megtartásában vagy akár a munkáltatói és személyes márkaépítésben is elengedhetetlenül fontos. Segítünk a beszédedet saját történetekkel és egyéb technikákkal izgalmassá tenni, hogy a közönséggel valódi kapcsolat jöjjön létre és a hallgatóság elkötelezetté váljon. 

A második képzési nap végére képessé válsz

 • lebilincselő és emlékezetes történeteket és példákat átadni
 • megérthetőbbé és átélhetőbbé tenni a problémát/üzenetet
 • a közönséget aktivizálni, az ügy mellé állítani


2018. május 25.

14:00-18:00

3. NAP

Találd meg a saját hangod!

A kellemes hanghoz és a tiszta beszédhez automatikusan pozitív tulajdonságokat, gazdag intellektust, önbizalmat társítunk, az érthető beszéd azonban a legtöbbeknek nem adottság. Amikor emberek előtt kell megszólalnunk, szükségünk van rá, hogy hallgatóságunk elfogadjon minket. Hiába a legjobb szónok azonban valaki, ha beszédhibákkal teli a mondandója! Egy idő után elvonja figyelmünket a hadarása, pöszesége, a motyogó beszéde vagy a rossz hangsúlyozás – és egyre kevésbé fogunk rá figyelni…

A beszédtechnikai tréning során a cél a résztvevők saját hangjának megismerése, megtalálása, majd fejlesztése, amely:

 • magabiztos, meggyőző beszédet eredményez,
 • segít a hang megóvásában,
 • hitelessé tesz,
 • igényességről, szakmai hozzáértésről tanúskodik,
 • segíti az önismeretet és a személyiségfejlődést.

A harmadik képzési nap végére képessé válsz:

 • a saját hangodra a meggyőzés egy fontos eszközeként tekinteni,
 • átlátni, hogyan lehet a hangoddal úgy játszani, hogy hatásos legyen a beszéded,
 • az első két napon megszerzett „mit mondjak-tudást” a „hogyan mondjam-tudással” kiegészíteni,
 • frissen megszerzett beszédtechnikai tudásodat az első két nap folyamán megírt beszédeden keresztül komplexen is kipróbálni és gyakorolni.Előadók

Egerszegi Anna


logopédus, nyelv- és beszédfejlesztő tanár, voice coach, ahangomenvagyok.hu

2012 óta tartok egyéni és csoportos beszédtechnika tréningeket riportereknek, színészeknek, közép- és felsővezetőknek és mindazoknak, akik használják a hangjukat munkájuk során vagy csak fontos számukra a tiszta, érthető beszéd. 2017-től a Színház- és Filmművészeti Egyetemen oktatok beszédtechnikát. Hiszek abban, hogy a jól képzett, szép hang hatalmas „varázserővel” bír: ahogy az igényes és ápolt külsőhöz, úgy a kellemes hanghoz is automatikusan pozitív tulajdonságokat társítanak az emberek.


Nagy Judit


executive coach, tréner, előadó

Kíváncsi és kísérletező vagyok. Operaénekesnek és színésznek készültem, majd pedagógusi diplomát szereztem. Ezt követően kommunikációt tanultam. Először a Magyar Rádióban, majd a Magyar Televízióban dolgoztam 12 évig, a Híradó és különböző kulturális, közéleti magazinok szerkesztő-műsorvezetőjeként. Hat évvel ezelőtt karriert váltottam, mert a témáról az emberre irányult a figyelmem. Miért? Egy álomszerűen indult élet után egy tragikus életesemény szembenézésre és újrakezdésre késztett, amelyről tavaly megjelent Ébredéseim című könyvemben vallok kíméletlen őszinteséggel. Csaknem húsz éve foglalkozom hang-, beszédtechnika és előadói stílus fejlesztésével és vállalok felkészítést különböző nyilvános szereplésekre. Személyes élményeken, megtapasztalásokon és gyakorlatokon alapuló képzéseket tartok, amelynek célja az egyéni kompetenciák kiemelésével hatékony és eredményes kommunikáció és előadói stílus kialakítása valamint az önbizalom megerősítése.


Szijártó Adrienn


alapító, tréner, Impact

A TEDxYouth konferencia felkészítő trénere, az Impact alapítója és trénere, prezentációs coach és egyetemi oktató vagyok. Prezentációs trénerként az a célom, hogy minél többen lehetőségként, izgalmas és élvezetes kihívásként tekintsenek a prezentálásra. Hiszek abban, hogy ha megtaláljuk a magabiztos előadói hangunkat, az segít bennünket az üzenetünk beteljesítésében, a változás elindításában. Ez inspirál engem,  amikor vállalkozókkal vagy éppen vezetőkkel dolgozom. Tréneri munkám során együttműködtem többek között a UPC, a Nestlé, a K&H és az UNICEF munkatársaival is. 


Szűcs Gergely


műsorvezető, tréner, Facebook LIVE riporter, Metorika bt.

Gergely a Budapesti Metropolitan Egyetemen végzett, 2 éve foglalkozik felnőttképzéssel. Tartott kommunikációs tréninget ügynökségeknél, szakmai konferenciák rendszeres előadója, de vezetett prezentációs tréninget is a Budapest Metropolitan Egyetemen, ahol az intézmény TEDx konferenciáján elő is adott. Az Önkifejezés megszállottjaként keresi a különböző kommunikációs kihívásokat. Legyen szó tréneri, műsorvezetői vagy oktatói feladatról, a cél mindig ugyan az: hogy a résztvevők bátran kérdezzenek és feszegessék a saját határaikat.


Helyszín

BMC - Budapest Music Center
1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Kapcsolódó kiadvány

Chris Anderson

Így készülnek a TED-előadások

Hivatalos TED-útmutató a nyilvános beszédhez
Részletek

A szeminárium/konferencia részvételi díja: 150 000 Ft+áfa/fő  A részvételi díj tartalmazza a kapcsolódó kiadvány és a vendéglátás díját is, mely közvetített szolgáltatás.  Kedvezmények: HVG-klubkártya tulajdonosok: -25% Diákkedvezmény: -25% HVG Pártoló Tagság: -25% Csoportos részvétel: 3 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -20% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)  A fent jelölt kedvezmények nem összevonhatók.  Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.  Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.  Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk - bővebb információ kérése: konferencia@hvg.hu!  Lemondás: Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.  A programváltoztatás jogát fenntartjuk.