Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

A Toyota KATA módszertana a hagyományos, eredményeken alapuló menedzsmentszemléletet másfajta meggyőződéssel váltja fel, amely szerint az igazi előrelépést a folyamatos fejlesztés és alkalmazkodás szolgálja. 

Ez a lean módszertan az emberi erőforrás oldaláról vizsgálja a hatékonyságot és tökéletes eszköz munkatársaink ösztönzésére. A cél, hogy folyamatos fejlődésükkel, a világban folyó külső és a szervezetben történő belső változásokhoz való alkalmazkodásukkal kiemelkedő eredményeket érjenek el.

A szeminárium olyan egyszerű, interaktív módszert kínál, amelynek segítségével egyre inkább megközelíthetjük hosszú távú víziónkat. 

A szeminárium során bemutatjuk, hogy milyen menedzsmentformáknak és gondolkodásmódnak köszönhető egy vállalat folyamatos fejlődése és alkalmazkodása.

(A "kata" japán szó a harcművészetekből ered, és olyan gyakorlatokat és módszereket jelent, amelyek mesterről tanítványra szállnak. A szónak azonban van még egy meghatározása, amely sokkal érdekesebb a vállalatok szempontjából: két dolog összhangjának fenntartása, vagy valaminek a szinkronizálása egy másik dologgal. Bár a körülmények mindig változnak, a vállalatoknak lehet sajátos módszerük, vagyis katájuk a kezelésükre.)

A szeminárium témái

A Toyota kata bemutatása - Kosztolányi János és Kővári Róbert, Gemba Csoport 

Körüljárjuk, miről szól a Toyota Kata, hol tart a lean ma Magyarországon és hogy miért gondoljuk, hogy érdemes lenne visszalépni a képzeletbeli „start” mezőre. Elmondjuk, miért fontos az egyszerű megoldások keresése, a kísérletezés és milyen kapcsolatban van mindez a hagyományos vállalati kultúrával. Felvázoljuk a célállapot meghatározása és a konkrét megoldások keresése közti különbséget és bemutatunk néhány lehetőséget arra, hogy kinek a feladata egy vállalaton belül a folyamatok fejlesztése. A résztvevők továbbá megismerhetik a fejlesztései kata lényeges elemeit.

Vállalati megvalósítás – Folyamatos fejlesztési gyakorlat bevezetése egy szolgáltató szervezetben - Lángfalvy Anna, GROW Szervezetfejlesztési Tanácsadó Zrt.
45 perces szekciónkban célunk, hogy dinamikus, interaktív előadásban, beszélgetésben mutassuk be és válaszoljuk meg a folyamatos fejlesztési gyakorlat szervezeti megvalósításával kapcsolatos eszközöket, kérdéseket. A GROW tanácsadó csapata 2011 óta kidolgozott CSIPTM – Continuous Service Improvement módszertana a Toyota Kata alapelveivel összhangban a szervezeti tagok széleskörű bevonására épül, ahol nagyobb hangsúlyt kap a fejlesztési kultúra, heti rutin kialakítása, míg a Lean módszertanok eszközökként jelennek meg a csapatok kezében. Tanácsadóként a módszertan bevezetését valódi példán keresztül mutatjuk be egy jelenleg is futó 1200 fős szervezet esetében, amelyben várhatóan ügyfelünk képviselői is vendégeink lesznek, és tapasztalataik, dilemmáik, eredményeik megosztásával teszik teljessé a képet.

Mi jellemző az egyes kultúrákra, vállalati típusokra, korosztályokra, amikor találkoznak a Toyota kata módszerrel? - Kiss Aranka és Vincze Mihály, Self Development Kft.
"Hogyan segítsük ügyfeleinket, hogy alkalmazottai motiváltak legyenek a folyamatos fejlődésre és a nagyszerű eredmények elérésére?" Tanácsadóként és szervezetpszichológusként ez állandó kérdésünk.
Az évek során sokféle méretű, típusú és kultúrájú szervezetben dolgoztunk. Sokféle módszert kipróbáltunk és sokféle érdekes eredményt tapasztaltunk. Több esetben is szerves formálói és támogatói voltunk egy-egy vállalatnál a lean bevezetésének. Előadásunk során azokról az élményeinkről szeretnénk beszámolni, amivel a munkavállalók a módszertan bevezetését fogadták. Felvázoljuk, milyen problémák, milyen sikerek jellemzik ezt a folyamatot egy olyan szervezetben, amely még nem találkozott ezzel a vállalatirányítási, vállalatszervezési módszerrel. Körüljárjuk, hogyan működnek a coaching és a fejlesztési katák.

Útmutató a saját kata kidolgozásához - Kosztolányi János és Kővári Róbert, Gemba Csoport
A nap előadásainak tanulságait összefoglalva, gyakorlati szempontokat figyelembe véve mutatjuk be, milyen változásokat hozhat a vezetők mindennapi munkájában a Coaching Kata. A hallgatóságnak a hétköznapokban alkalmazható támpontokat adunk a Toyota Kata alkalmazásának elkezdéséhez, illetve közösen számba vesszük a várható nehézségeket is.


Program


11:30 - 12:30 Regisztráció, megnyitó


I. Blokk

12:30 - 13:05 A kata és a coaching szükségességéről

13:05 - 13:50 A Toyota KATA bemutatása13:50 - 14:10 Szünet


II. Blokk

14:10 - 14:55 Vállalati megvalósítás – Folyamatos fejlesztési gyakorlat bevezetése egy szolgáltató szervezetben

14:55 - 15:40 Szervezetpszichológus a kata alkalmazhatóságáról 

15:40 - 15:50 A gyakorlás szükségességéről

15:50 - 16:05 Tűzoltás és a kata

16:05 - 16:50 Útmutató a saját kata kidolgozásához

16:50       Zárás


Előadók


Lángfalvy Anna, GROW Szervezetfejlesztési Tanácsadó Zrt. tanácsadó, tréner 

Anna szervezeti kultúra fejlesztés tudásközpont csapat vezetője, nemzetközi és hazai szervezetalakítási projektek változásmenedzsment tanácsadója. Tanácsadóként, coachként is megoldásközpontú megközelítésben dolgozik. A változás tekintetében abban hisz, hogy a változás akkor történik meg, ha elkezdünk a napi gyakorlatban valamit másként, ill. valami újat tenni – egyéni, csapatok, szervezeti szinteken is.

Kiss Aranka, Self Development Kft., szervezet szakpszichológus, coach, tréner 

Korai munkáit a kiskorúak szociális készségfejlesztése és az ezzel kapcsolatos csoportdinamikai vizsgálatok jelentették. Ennek mentén került kapcsolatba a trénerkedéssel. Később szervezetfejlesztési projekteket vezetett. Vizsgálta a személy-szervezet közötti megfelelést, valamint a vezetői megbízhatóság témakörét. A karrier tanácsadás és a coaching a fentiek módszertani megközelítése miatt kerültek be tanácsadói profiljába. Jelenleg is átfogó szervezetfejlesztési projekteket vezet multinacionális és nagyobb magyar szervezeteknél, sok esetben szorosan együttműködve más hatékonyságfejlesztő módszertan tanácsadó csapatával.

Kosztolányi János, Gemba Csoport-Kaizen Pro Kft., vezető lean tanácsadó, tréner 

A Lean szótár, és számos egyéb szakmai kiadvány szerzője, lektora, kiadója, konferenciák rendszeres előadója. A BME Lean szakmérnök képzésének szakmai vezetője. Trénerként, tanácsadóként is a kompetenciafejlesztésben hisz, nem a problémamegoldásban. Vallja, hogy a sikerek eléréséhez az első lépés gondolkodásunk és módszereink megváltoztatása.


Kővári Róbert, Gemba Csoport, folyamatos fejlesztés evangélista 

A Gemba Csoport alapítója, lean blogger. Szolgáltató folyamatok tervezésének, üzemeltetésének és folyamatos fejlesztésének a szakértője, a fenntartható fejlődés elkötelezett híve. A rendszerszemléletű fejlesztést helyezi előtérbe, amelyben az egyes folyamatok optimalizálása mellett a szervezetek és a bennük dolgozó vezetők és munkatársak folyamatos fejlődését tartja szükségesnek. Több mint 20 év multinacionális vállalatoknál (Suzuki, Audi) szerzett tapasztalat segíti munkája során.

Vincze Mihály, Self Development Kft., coach, tréner 

Korábban multinacionális pénzügyi vállalatoknál dolgozott értékesítési és oktatási területen vezetőként. Később projektvezetőként és tanácsadóként folytatta pályafutását a HR szolgáltatási szektorban. Fő tevékenységei között szerepel különböző készségfejlesztési és csapatépítő tréningek összeállítása és vezetése, coaching, hatékonyságfejlesztési workshopok (probléma feltárás, stratégia kialakítás) vezetése, illetve speciális tréningek összeállítása, vezetése.Kiknek ajánljuk
- cégvezetőknek (gazdasági-ipari ágazattól függetlenül), 
  • szolgáltató vállalatok vezetőinek,
  • nagyvállalatok vezetőinek, 
- termelési vezetőknek, 
- folyamatfejlesztési vezetőknek és munkatársaknak


Helyszín és időpont

Gellért Hotel

1111, Budapest, Gellért tér 1.

2014. november. 05. 12.30


Kapcsolódó kiadvány

Mike Rother
Toyota-KATA

Bővebben

Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 29900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
  • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
  • Diákkedvezmény: -20%
  • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!