Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

„Nem az a célunk, hogy lenyűgözzük az embereket, és nem is feltétlenül az, hogy megszerezzük a következő munkát, hanem hogy valamihez hozzátegyünk valamit.” Benjamin Zander


A TED előadások átformálták a sikeres prezentációk eszköztárát. A nyilvános beszéd csak keveseknek megy félelem nélkül, miközben gondolataink, ötleteink átadásán, figyelemfelkeltő és lebilincselő prezentálásán nemcsak személyes, de üzleti sikereink is múlnak. Egy jó előadó egyszerre képes száraz adatokat történetekbe ágyazni, mondanivalóját percre pontosan időzített fordulatokkal és a puszta illusztráláson túlmutató képanyaggal támogatni, mert tisztában van vele, hogy közönsége figyelme meddig és hogyan tartható fenn.  


Program témái
T – tartalom
„Ha egy társadalomban rosszul megy a történetmesélés az dekadenciához vezet.” Arisztotelész

Előadás:
Hogyan írjunk emlékezetes, inspiráló előadást? - Bincze Bea
Mitől is lesz jó egy beszéd? Ha egyszerre szólítja meg a hallgatók fejét és szívét is. Ehhez egy jó sztori kell, ami világos és egyszerű és nem tévedünk el a felesleges szavak labirintusában. Ami úgy oszt meg velünk új információt, hogy közben a hallgatók az előadóval együtt járják végig az utat, együtt nevetnek és együtt sírnak. Mert az érzelmek segítenek az újdonságok és adatok megjegyzésében. A váratlan fordulatok, az érdekes szereplők és események végig lekötik a figyelmet. Az ilyen beszéd eléri a célját. Tájékoztat, meggyőz vagy inspirál, hogy megváltoztassuk a világot. Vannak történetek, amiket évek múlva is idézünk, míg néhányra már másnap sem emlékszünk.
A program résztvevői megtudhatják, hogyan tudnak magával ragadó és emlékezetes beszédeket írni.

Így csináljuk mi - esettanulmány
A személyesség ereje - Mitől lesz hiteles egy előadó? - Berta Ferenc
Sokan sokszor érezzük, hogy annyira jó gondolatunk támadt, vagy annyira fontos a témánk, amin dolgozunk, hogy mindenképpen meg kellene osztani másokkal. Így vannak ezzel a TEDxYouth@Budapest fiatal előadói is. Ötleteik, gondolataik és érzéseik érdemesek arra, hogy teret kapjanak – előadásaik sokakat megérintenek. A témák megjelenítése viszont nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hinnénk. A gondolattöredékekkel és ábrákkal teli vázlatoktól hosszú út vezet a több száz embert magával ragadó előadásig. A folyamat részben abból áll, hogy letisztul a firkapapír káosza, részben pedig abból, hogy előtűnik az a zseniális ember, aki a vonalakat megalkotta. 


E – előadó
„Legyél most itt! Legyél máshol később! Olyan bonyolultan hangzik?" David Bader

Előadás:
Bűvöld el a közönséget - állj ki és vezess! - Faragó Dániel

Mindenki tud beszélni. Mindenki tud mesélni. Mindenki ki tud állni a színpadra. A kihívás az, hogy a közönség elfogadjon téged, előadót a vezetőjének. Milyen eszközöket használhatsz ahhoz, hogy a közönsége kövessen bárhová is akarod vinni…


Így csináljuk mi - esettanulmány
Előadásaim titka - betekintés a kulisszák mögé - Hajnóczy Soma

A figyelem középpontjába kerülni csak az első lépés, utána fenn is kell tudni tartani a közönség folyamatos érdeklődését. Soma, a kétszeres bűvész világbajnok most megosztja a résztvevőkkel, milyen előadói trükkök segítségével fogja meg a közönséget. Egy műsor, ami tanít, nevettet és elvarázsol egyben. Ahogy Soma mondja: az előadó-művészet olyan, mint a töltött káposzta: mindenki másképp csinálja. Most megtudjuk, Ő hogyan csinálja!D – design
„Ha olyan giccses, elkopott képek jutnak eszünkbe, mint két egymást szorongató kéz képe a Föld kék színben pompázó fotója előtt, míg a háttérben békegalamb röppen, azonnal tegyük le a tollat és sétáljunk egyet.” Nancy Duarte 

Amit a hatásos diadesignról tudni kell - Kaszás György
Mi a diák szerepe az előadáson? Hogyan fest az optimális előadó-dia szereposztás? Hogyan működik a hallgatóság figyelme a prezentáció alatt? Mi a diák és az írásos dokumentumok közötti különbség? Milyen a szövegmennyiség és az előadói teljesítmény kapcsolata? Mi a "maximum jel, minimum zaj" elv? Hogyan segíthetik és hogyan gátolhatják a gondolatflow-t a diák? Hogyan befolyásolják a "könnyű diák" az előadói magabiztosságot és karizmát? Milyen folyamatban készülnek a hatásos diák? Mit kell tudni a színvilág, a színkezelés, a kép és a betűk megválasztásáról? Mi határozza meg az animációkat, áttűnéseket, és a diaváltásokat? Hogyan járulhat hozzá az előadás egységességéhez annak képi oldala?

Így csináljuk mi - esettanulmány
Minimál - Egy prezentáció dizájner kalandjai és viszontagságai a saját TED-es slide-jaival - Nemes Orsolya
Egy hatásos TED előadás szerves része a letisztult, egyszerű de nagyszerű diák használata. Amellett, hogy a slide-ok támogatják az előadó üzenetét, mankóként szolgálnak a hallgatóság soraiban ülőknek és egy alaphangulatot is adnak az előadásnak. A vizualitás azonban nem csak a diák megszerkesztésével kezdődik, hanem sokkal előbb. Segít alakítani, formálni magát az előadás tartalmát is.


Program

11:30 - 12:15 Regisztráció

12:15 - 12:30 Megnyitó

I. Blokk

12:30 - 12:45 A személyesség ereje - Mitől lesz hiteles egy előadó? - Berta Ferenc

12:45 - 13:45 Hogyan írjunk emlékezetes, inspiráló előadást? - Bincze Bea


13:45 - 14:00 SZÜNET

II. Blokk

14:00 - 14:15 Előadásaim titka - betekintés a kulisszák mögé - Hajnóczy Soma

14:15 - 15:15 Bűvöld el a közönséget - állj ki és vezess! - Faragó Dániel

15:15 - 15:30 Minimál - Egy prezentáció dizájner kalandjai és viszontagságai a saját TED-es slide-jaival - Nemes Orsolya

15:30 - 16:30 Amit a hatásos diadesignról tudni kell - Kaszás GyörgyElőadók


A szeminárium előadói a TEDxBudapest és a TEDxYouth@Budapest felkészítő trénerei és korábbi előadói.Berta Ferenc
tanácsadó, coach

Szociálpolitikus, tanácsadó. Családi-, párkapcsolati-, közösségi-konfliktusokkal foglalkozó tréner. A Magyar Családterápiás Egyesület Tagja, szupervízió alatt működő terapeuta. Négy éve a TEDxYouth@Budapest felkészítő trénere, az előadások tartalmának letisztításában segíti az előadókat. Családokkal, gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozik, keresve a képessé tétel (empowerment) lehetőségét, azért hogy hatással lehessenek saját életükre és környezetükre.
Bincze Bea
coach, mentor, tréner, Business Coach Kft., Toastmasters International Regionális PR vezetője, TEDxBudapest felkészítője

Korábban multinacionális termelő és szolgáltató vállalatoknál dolgozott felsővezetőként, később tanácsadóként és projektvezetőként folytatta pályafutását. Emellett nemzetközi tehetséggondozó programokat tervezett és irányított. Coachként fő tevékenységi köre a kommunikációs és a vezetői képességek fejlesztése, valamint a stressz kezelés. Beszéd coachként is dolgozik, többek között a TEDxBudapest Future angol nyelvű előadóit készítette fel. Jelenleg a Toastmasters International Regionális PR vezetője (Skandinávia, Németország, Ausztria és Kelet-Európa területén), a PWA - Sikeres Nők Egyesületének Közönségkapcsolati és belső kommunikációs vezetője, több civil szervezet aktív támogatója.
Faragó Dániel
vezetői tréner, TEDxYouth@Budapest felkészítője

Vezetőknek segít abban, hogy a saját fejlődésüket is komolyan véve fel tudjanak virágoztatni cégeket, ügyeket, szervezeteket. Dani 10 évnyi európai felvásárlási tanácsadási tapasztalat után stratégiai vezetéssel és vezetői tanulással kezdett el foglalkozni. 2013-ban megalapította a The Learning Loop-ot, ahol vezetők számára terveznek és tartanak egyéni és csoportos fejlesztéseket. Szerinte a vezető az, aki multiplikátorként határozza meg a cégének a sikerességét.
Hajnóczy Soma
Kétszeres bűvész világbajnok

Soma gyerekkorában szeretett bele a varázslatba. 2000-ben kezdett versenyezni, és a következő 10 évben több mint 30 nemzetközi díjat és elismerést gyűjtött be, közöttük szakmája egyik legfiatalabbjaként a világbajnoki nagydíjat. Az elmúlt 5 évben 32 országban adott elő és tartott szakmai szemináriumokat. Műsorainak fő célja, hogy olyan élményben részesítse a nézőt, amilyenben addig soha nem volt része.
Kaszás György
kreatív igazgató, prezentációtréner/coach, cdKASZÁS, TEDxYouth@Budapest felkészítője

Kaszás György 18 éven át dolgozott a nemzetközi reklámügynökségi területen vezető kreatívdirektorként. 19 éve végez tréneri munkát. Szakterületei: nyilvános beszéd, prezentáció, szabályozott kreatív problémamegoldó gondolkodás és reklámkreativitás. Tréneri képesítéseket szerzett: Hatszín Kalap gondolkodás – Edward de Bono, Oldalirányú gondolkodás – Edward de Bono, HBDI Herrmann Brain Dominance Instrument, MindMap. Számos nagyvállalatnál tart tréningeket, a marketingkommunikációs konferenciák, szimpóziumok rendszeres előadója. A Gondolkodjunk mert vagyunk – 12 kreatív problémamegoldó módszer (HVG Kiadó, 2011.) című könyv írója.
Nemes Orsi
Prezentáció dizájner és tréner, Y generációs nagykövet

Hisz abban, hogy a prezentációk nem rosszak, csak jól kell használni őket. Munkája során multinacionális vállalatoknak és start-upoknak segít abban, hogy a történetmesélés, az érzelmek és a vizualitás eszközeivel úgy kommunikálják ötleteiket, hogy a hallgatóság ne csak emlékezzen rájuk, hanem cselekedjen is. A TEDxYouth@Budapest és a TEDxDanubia előadója.
Helyszín és időpont

Budapest Music Center

1093, Budapest, Mátyás utca 8.

2014. december. 03. 12.30


Kapcsolódó kiadvány

Carmine Gallo
TED-előadások

Bővebben

Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 29900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
  • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
  • Diákkedvezmény: -20%
  • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!