Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

„Nem az a célunk, hogy lenyűgözzük az embereket, és nem is feltétlenül az, hogy megszerezzük a következő munkát, hanem hogy valamihez hozzátegyünk valamit.” Benjamin Zander


A TED előadások átformálták a sikeres prezentációk eszköztárát. A nyilvános beszéd csak keveseknek megy félelem nélkül, miközben gondolataink, ötleteink átadásán, figyelemfelkeltő és lebilincselő prezentálásán nemcsak személyes, de üzleti sikereink is múlnak. 

Táblázatok, adatok, fejlesztési tervek, termékbemutatók vagy éppen kampánystratégiák. Pár azokból a témákból, amikről napi, heti szinten kell prezentációt tartanunk munkatársainknak, ügyfeleinknek vagy a vezetőségnek. Miért ne gondolhatnánk újra, finomíthatnánk azokat a technikákat, amikkel nekiállunk az összeállításnak, a diák megtervezésének és az előadói felkészülésnek?


Témák

T – tartalom

A tartalom mindent visz - Szörnyi Krisztina
Az esetek többségében igazán jó előadó csak több száz óra gyakorlás után válik valakiből, de a jó tartalom sokat segíthet abban, hogy akár már első alkalommal magabiztosan álljunk a közönségünk elé. A tartalmi kidolgozás gondos felkészülést igényel, de – ahogy a TED-előadások is bizonyítják – nincs olyan téma, amelyről ne lehetne röviden és érdekesen beszélni. Az első részben többek között a következő kérdésekkel foglalkozunk: 

  • Hogyan alakul ki egy előadás tartalma? 
  • Mitől lesz frappáns, tömör, érthető és követhető a mondandónk? 
  • Milyen a jó üzenet, és melyik forma illik hozzá? 
  • Mitől működnek remekül a történetek? 
  • Miként bánjunk a személyes elemekkel? 
  • Hogyan hozzuk ki a legtöbbet látszólag unalmas témákból?


E – előadó
Bűvöld el a közönséget - állj ki és vezess! - Faragó Dániel
Mindenki tud beszélni. Mindenki tud mesélni. Mindenki ki tud állni a színpadra. A kihívás az, hogy a közönség elfogadjon téged, előadót a vezetőjének. Milyen eszközöket használhatsz ahhoz, hogy a közönsége kövessen bárhová is akarod vinni…

D – design
A modern festővászon - Nemes Orsolya
A hatásos TED előadás szerves része a letisztult, egyszerű de nagyszerű diák használata. Amellett, hogy a slide-ok támogatják az előadó üzenetét, mankóként szolgálnak a hallgatóság soraiban ülőknek és egy alaphangulatot is adnak az előadásnak. A jó design alapja a strukturált tartalom, vizualitás nem csak a diák megszerkesztésével kezdődik, hanem sokkal előbb. Segít alakítani, formálni magát az előadás tartalmát. A jó design megmozgatja a hallgatóságot, nyomatékosítja a mondandónkat és hitelessé tesz bennünket. Ami okos és szép, annak ereje van.


Program
11:30 - 12:15 Regisztráció

12:15 - 12:30 Megnyitó

I. Blokk
12:30 - 13:15 A tartalom mindent visz - Szörnyi Krisztina
13:15 - 13:30 Kérdések és válaszok


13:30 - 13:55 SZÜNET

II. Blokk
13:55 - 14:40 Bűvöld el a közönséget - állj ki és vezess! - Faragó Dániel
14:40 - 14:55 Kérdések és válaszok


14:55 - 15:20 SZÜNET

III. Blokk
15:20 - 16:05 A modern festővászon - Nemes Orsolya
16:05 - 16:20 Kérdések és válaszokElőadók

A szeminárium előadói a TEDxBudapest és a TEDxYouth@Budapest felkészítő trénerei és korábbi előadói.

Faragó Dániel
vezetői tréner, TEDxYouth@Budapest felkészítője

Vezetőknek segít abban, hogy a saját fejlődésüket is komolyan véve fel tudjanak virágoztatni cégeket, ügyeket, szervezeteket. Dani 10 évnyi európai felvásárlási tanácsadási tapasztalat után stratégiai vezetéssel és vezetői tanulással kezdett el foglalkozni. 2013-ban megalapította a The Learning Loop-ot, ahol vezetők számára terveznek és tartanak egyéni és csoportos fejlesztéseket. Szerinte a vezető az, aki multiplikátorként határozza meg a cégének a sikerességét.
Nemes Orsolya
Prezentáció dizájner és tréner, Y generációs nagykövet

Hisz abban, hogy a prezentációk nem rosszak, csak jól kell használni őket. Munkája során multinacionális vállalatoknak és start-upoknak segít abban, hogy a történetmesélés, az érzelmek és a vizualitás eszközeivel úgy kommunikálják ötleteiket, hogy a hallgatóság ne csak emlékezzen rájuk, hanem cselekedjen is. A TEDxYouth@Budapest és a TEDxDanubia előadója.
Szörnyi Krisztina
főszerkesztő, HVG Extra Magazinok; kurátor, TEDxYouth@Budapest, TEDxBudapest

Újságíróként, szerkesztőként, főszerkesztőként 1996 óta ténykedek a tartalomiparban, folyamatosan új formákat, megközelítéseket keresve a minőségi tartalmak kialakításához és célba juttatásához. 2004-től az újságírás mellett főállásban a könyvszakmában dolgoztam felelős szerkesztőként és kommunikációs stratégaként, míg végül a HVG Könyvek mellett visszatértem a magazinokhoz: a HVG Extra tematikus lapcsalád főszerkesztőjeként keresem a médium megújulásának útjait. Jelszavam: content rulez. A kezdetek óta részt veszek a TED konferenciák hazai meghonosításában, a fiatalokról nem csak fiataloknak szóló TEDxYouth@Budapest és a TEDxBudapest tartalomért és kommunikációért felelős szervezőjeként.
Helyszín és időpont

Budapest Music Center

1093 Budapest, Mátyás utca 8.

2015. február. 18. 12.30


Kapcsolódó kiadvány

Carmine Gallo
TED-előadások

Bővebben

Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 29900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
  • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
  • Diákkedvezmény: -20%
  • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!