Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

A szemináriumról: gyakorlatorientált szeminárium, mely a jó vezetés, illetve a professzionális projektvezetés új, emberközpontú módszereire helyezi a hangsúlyt. Cél hogy a résztvevők elkerüljék a túlmenedzselés csapdáit, és hatékony, rugalmas könnyen átlátható folyamatot állítsanak fel, melyben minden résztvevő ismeri a kompetenciáit, határait, lehetőségeit. Miért érdemes folyamatszemléletben gondolkodni, miben segíti ez a szervezeti hierarchia különböző szintjein lévő vezetőket, munkatársakat? Hogyan lehet gyorsan és hatékonyan optimalizálni a folyamatainkat, és milyen feltételei vannak a megvalósult változások fenntartásának? Hogyan „adjuk el” az érintetteknek a változások szükségességét? Ezeknek a kérdésnek a megválaszolására vállalkoznak a szeminárium vezetői, akik közel tizenöt éves folyamatmenedzsment tapasztalattal rendelkeznek.
A program témái

 • Folyamatszemléletű gondolkodásmód és folyamatmenedzsment.
 • Ne dolgozzunk mások helyett - Hogyan támogatja a folyamatok tudatos menedzselése a munkaszervezést és napi irányítást?
 • A Lean működés alapelvei; folyamatfejlesztési projektek fázisai, kapcsolódó eszközök, technikák.
 • A folyamatfejlesztések sikerességét meghatározó legfontosabb eszközök egyszerű, gyakorlat-orientált bemutatása.
 • Folyamatoptimalizálás élesben, képzés keretében.

Program

12:30 – 12:40 Megnyitó
12:40 – 13:20 Folyamatszemléletű gondolkodás és folyamatmenedzsment.
A folyamatszemlélet érvényesítése a szervezetekben – a megjelenés módjainak és feltételeinek feltárása hallgatóság bevonásával.
13:20 – 14:30 „Ne dolgozzunk mások helyett”
Hogyan segíti a folyamatok tudatos menedzselése és folyamatos fejlesztése a munkaszervezést és a napi irányítást? – a főbb jellemzők azonosítása és megvitatása kiscsoportos munka keretében A hatékony fejlesztés módszerei – a Lean működés alapelvei; folyamatfejlesztési projektek fázisai, a kapcsolódó felelősségek, eszközök és technikák.
14:30- 14:45 Szünet
14:45 – 16:15 A bemutatott folyamatfejlesztési eszközök kipróbálása
A résztvevők esettanulmány alapú kiscsoportos munkában hajtanak végre egy folyamat optimalizálási projektet az ismertetett eszözök alkalmazásával. A közös munka során szerzett tapasztalatok és felismerések értelmezése, megvitatása.
16:15 – 17:00 Összefoglaló, tanulságok
Az egyes eszközök gyakorlati alkalmazása során felmerült kérdések megvitatása.
A folyamat optimalizálási szakértelem és ismeretek gyors, gyakorlatorientált fejlesztésére vonatkozó lehetőségek körüljárása.
Műhelymunka zárása.

Előadók

Mácsai Zsolt

AAM consulting
Okleveles közgazdász és műszaki informatikus, bejegyzett vezetési tanácsadó, Lean Six Szigma szakértő, Folyamatmenedzsment Masterclass tréner, az AAM Tanácsadó Zrt. menedzser tanácsadója. Szakterülete a folyamatalapú működésfejlesztés és folyamatautomalizálás. Számos szervezetben vett részt folyamatmérési-, és folyamatmenedzsment rendszer kialakítási, valamint Lean Six Sigma alapú folyamatfejlesztési projektekben.

Nemes-Strömpel Zsombor
AAM consulting
Okleveles közgazdász, minőségirányítás és Lean Six Sigma szakértő, Folyamatmenedzsment Masterclass tréner, az AAM Tanácsadó Zrt szakértő tanácsadója. Szakterülete a minőség-, és folyamatfejlesztés, folyamatmenedzsment rendszerek kialakítása és bevezetése. Gyakorlati tapasztalatai között szerepel egy közel ezerfős pénzintézetnél a folyamatmenedzsment igazgatóként a szervezet kialakítása, a vállalati szintű folyamatmenedzsment rendszer bevezetése és működtetése.

Kiknek ajánljuk
A szemináriumra várjuk azokat a résztvevőket, akik részesei a fenti kihívásnak: 
 • szervezeti vezetőknek, akiknek ötleteket adunk hogyan tegyék hatékonyabbá az irányításuk alá tartozó terület működését 
 • szervezetfejlesztési vezetőknek, akik felelősei hatékonyságjavítási kezdeményezések sikeres megvalósításának 
 • projektcsapat tagjainak, akik bővíteni kívánják a vonatkozó ismereteiket, illetve szeretnék elsajátítani a legfontosabb folyamatoptimalizálási eszközök alkalmazásának képességét


Helyszín és időpont

Sofitel Chain Bridge

1051 Budapest, Széchenyi István tér 2.

2013. szeptember. 12. 12.30


Kapcsolódó kiadvány

J. Keith Murnighan
Ne dolgozzunk mások helyett

Bővebben

Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 29900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
 • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
 • Diákkedvezmény: -20%
 • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!