Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

Az autóiparban, bár elsődleges szempontok, már nem kizárólag a biztonságra és gazdaságosságra építő innovációk határozzák meg a fejlesztések irányát. A tervezőknek, mérnököknek számtalan olyan ügyféloldali igényt is szem előtt kell tartaniuk, mint a kényelem, az intelligens rendszerek vagy a fenntarthatóság.

Különösen igaz ez a cégautók esetében, ahol a flották beszerzése, követése, az autók folyamatos karbantartása és műszaki állapotának monitorozása mellett a sofőrök biztonsága is idő-, pénz- és energiabefektetést jelent.  

Idei konferenciánk központi témái azok a fejlődési és fejlesztési lehetőségek, amik új piaci lehetőségeket nyitnak a márkák, a flottaüzemeltetők, a lízingcégek és a pénzügyi szektor résztvevői számára. Ugyanakkor új beszerzési és fenntartási megoldásokkal is szolgálnak a cégek, vállalatok számára is.

Az iparágat tehát számtalan szereplő és változó prioritások alakítják. Ebben a soktényezős rendszerben kell a közös fókuszpontokat megtalálnunk. 


Az előadások között a résztvevők TESZTVEZETÉSEKEN, VEZETÉSTECHNIKAI GYAKORLATOKON vesznek részt Európa legszínvonalasabb pályáján.
Program

09:00 09:30 Regisztráció
09:30 09:40 Megnyitó

GAZDASÁGOSSÁG

09:40 10:00 A valódi utcakép
10:00 10:20 Az NHP és az Áfa visszaigénylés hatásai a flotta piacra
10:20 10:35 Hogyan hangolhatóak össze a piaci igények és az autóipari fejlesztések?
10:35 10:50 Az autók fogyasztása körüli kérdések
10:50 11:05 Trendek és innovációk a mobilitásban – Hogyan fogunk közlekedni a jövőben?
11:05 11:20 Közösségi autómegosztás céges flották esetén11:20 11:30 Technikai szünet
11:30 12:30 Vezetés / Szünet
12:30 12:40 Csapatokra bontás
12:40 13:40 Vezetés / Szünet
13:40 13:50 Technikai szünetÜZEMELTETÉS

13:50 14:05 A választás a jó flotta kulcsa
14:05 14:25 Szervizmegoldások KKV-kra szabva
14:25 14:40 Gyorsítás telematikával
14:40 14:55 Gazdaságos piaci megoldások kis futamidejű és alkalmi autóigényekre
14:55 15:10 A kiterjesztettgarancia hatása a gépjárművek maradványértékére
15:10 15:25 Abroncsok élettartamának hatása a költségekre15:25 15:35 Technikai szünet
15:35 16:35 Vezetés / Szünet
16:35 16:45 Csapatokra bontás
16:45 17:45 Vezetés / Szünet
17:45 18:00 Rendezvény vége


Témák

A valódi utcakép - Szabó Róbert, újságíró
Előadásunkban áttekintjük, milyen a tipikus mai utcakép, milyen típusok határozzák meg a forgalom összetételét. Elemezzük a hazai gépjárműkínálatot, az aktuális népszerűségi listákat és a még mindig kulcsfontosságú importautók helyzetét. Kategóriákra bontjuk a modelleket életkoruk szerint és bemutatjuk a használtpiaci kínálatot kor-átlag átvilágítás és értéksáv szerint. Emellett betekintünk a belföldi használtpiaci forgalom számaiba is.

Az NHP és az Áfa visszaigénylés hatásai a flotta piacra - Zs. Nagy István, flotta üzletág igazgató
Előadásunkban összehasonlítjuk az NHP flottapiaci hatását a személygépjármű piacon fellelhető konstrukciókkal.  Az NHP 3. fordulójában vagyunk, hiszen a program 2013. év végén indult el és a kis-haszongépjárművek tekintetében igen komoly hatást gyakorolt és gyakorol ma is a magyar eladásokra és az eszközökhöz kapcsolódó finanszírozási háttérre. A 2012-ben változott Áfa törvény szintén kedvező hatással volt a flotta piacra, ám ennek ellenére még nem hozta meg a várt hatást. Mi ennek az oka és hogyan aknázhatóak ki a változásokban rejlő lehetőségek?


Hogyan hangolhatóak össze a piaci igények és az autóipari fejlesztések? - Szakács-Kovács Lóránt, FCA CEE
A piaci igények változása állandó fejlesztésekre sarkallja a gyártókat. Azonban az igények heterogenitása és időnként egymással ellentétes iránya nagy kihívást jelent. A kényelem és szórakoztatás mellett mind nagyobb jelentőséggel bírnak a gazdaságosság, a költséghatékony üzemben tartás és környezettudatosság is. Mindeközben az autópiacon soha nem látott szubszegmensek jöttek létre, így az autógyártóknak mindezt a tudást minden eddiginél több modellbe kell sikeresen átültetniük. 


Valós fogyasztási értékek - Papp László, oktatásicsoport-vezető
A gépjárművek hajtóanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatainak ismerete fontos tényező a cégek életében, költségvetésében. Hogyan viszonyulnak az új európai vezetési ciklus, vagyis a NEFZ (neuer europäischer fahrzyklus) által megadott fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok a valós értékekhez? Milyen változást hoz(hat)nak az új mérési módszerek és vannak valós esélyei a fogyasztás csökkenésének? Előadásunkban ezekre a kérdésekre adunk válaszokat.

Trendek és innovációk a mobilitásban – Hogyan közlekedünk majd a jövőben? - Trybek Gábor, Business Lease
Hány autó lesz a világon 30 év múlva? Mit jelent mindez a környezetünkre? Milyen mobilitási alternatívák lesznek? Az előadás bemutatja a közeljövő mobilitási trendjeit számokban, valamint az ezekre megoldást kínáló új, üzleti modelleket. Részletezi továbbá a környezettudatosság fontosságát és a zöld autózás előnyeit a céges flottákban – vagyis a költséghatékonyságot ötvözi a fenntarthatósággal.


Közösségi autómegosztás céges flották esetén - Kloó Dániel, marketing specialista
A modernkori nagyvárosi közlekedés változóban van. A világ népességének egyre nagyobb része lakik városokban és ez a trend évről évre folytatódni látszik, amely fokozza a közlekedési dugók, a nehézkes parkolás, a szmog és ezáltal a környezetszennyezés problémáját. Ezen gondok enyhítése érdekében a nyugat európai országokban egyre inkább elterjedőben van az okostelefonos technológiával megtámogatott közösségi autómegosztás, amelyet már egyes flottacégek is elérhetővé tettek ügyfeleik részére. Ez lenne a jövő?

A választás a jó flotta kulcsa - Sebők Levente, UFleet Kft.
A legjobb finanszírozási és flottafenntartási megoldás is hozhat negatív eredményt, ha nem az ügyféligényre szabottak a részletek. A legfontosabb a célmeghatározás, hogy milyen feladatra, milyen jármű beszerzése a legoptimálisabb. Rengeteg a meghatározó szempont, a várható futásteljesítmény, szervizigény, értéktartás, fogyasztás. Mind beleszól a teljes tulajdonlási időre vetített költségbe. A fogyasztás fontosabb szempont, mint a beszerzési ár, a maradványérték meghatározóbb, mint a szervizköltség. A jó szakember sokat segíthet az ügyfélnek a megfelelő autó kiválasztásában.


Szervizmegoldások KKV-kra szabva – Tüttő László, Opel Southeast Europe Kft.
A kis- és közepes vállalkozások tevékenysége a gazdasági élet egyik mozgató rugója. Számukra a cégautó kiemelten fontos, sok esetben nélkülözhetetlen munkaeszköz. Ugyanakkor a kis létszámuk miatt nem jut erőforrás az autók megfelelő üzemeltetésére, vagy ha mégis, akkor azt a termelésből kell elvonni. A kisvállalkozások cégautó használati szokásait és elvárásait vizsgáló kutatásból kiderült, az egyik legfontosabb kérdés, ami a szektort foglalkoztatja, hogy hogyan oldható meg az üzemeltetés egyszerűsítése és költséghatékonysága egyszerre. Előadásunkban olyan megoldásokat keresünk, amik biztosítják mindezeket a kisebb flottaméretű cégek számára is.


Gyorsítás telematikával - Pataki Gábor, Magyar Mobiltárca Szövetség
Mire használható a telematika cégautós környezetben? Milyen adatcsoportok nyerhetőek ki a mobileszközökből és ez hogyan teszik ezek az információk hatékonyabbá az üzemeltetést? Mennyi időt és pénzt spórolhatunk az intelligens rendszerek használatával? Milyen technikai háttér szükséges a telematika mindennapi alkalmazásához és mekkora flották esetében kifizetődő? .Előadók
Jancsó Gyula, Opel Magyarország, ügyfélkapcsolati igazgató
Közgazdász, diplomáját 2000-ben szerezte. Pályafutása során az autókereskedelemben szerzett tapasztalatot műszaki vezetés, kiskereskedelmi és üzleti értékesítés területén márkakereskedésekben és importőri szinten is. 2014-óta az Opel Magyarország ügyfélkapcsolati igazgatója. Szakterülete a KKV értékesítés és a kapcsolódó szervizmegoldások.
Kloó Dániel, marketing specialista
Tanulmányait az International Business School-ban és a Budapest Corvinus Egyetemen végezte  marketing, illetve nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon. Dolgozott a Peugeot Hungáriánál, majd egy reklámügynökségi kitérő után újságíróként és a PSA Peugeot Citroen marketing munkatársként tért vissza az iparágba.
Labodics János, Eurotax Magyarország, ügyvezető igazgató
A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett közlekedésmérnöki diploma mellett közgazdász diplomával is rendelkezik. Karrierje során különböző autómárkák magyarországi, regionális és európai központjában töltött be menedzsment funkciókat. 2008 óta az európai gépjármű-informatikai piac vezető információ szolgáltatója, az Eurotax, magyarországi ügyvezetője.
Menkó Illés, Continental Hungaria Kft., műszaki munkatárs
Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte meg, 1999-ben diplomázott, mint járműgépész. Tanulmányait 2007-ben folytatta a Nyugat-magyarországi Egyetem, Közgazdaságtudományi karán, ahol 2010-ben okleveles közgazdászként végzett. Először független autószervizekben szerzett autóipari tapasztalatokat, majd ezt a Nissan és a Peugeot hazai importőreinél fejlesztette tovább. 2007 óta a Continental Hungaria Kft. műszaki vevőszolgálatának irányítását végzi.
Nagy Nándor, Budget Hungary, Leasing Sales Manager
Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen illetve a holland University of Groningen egyetemen végezte nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon. Multinacionális vállalatoknál kezdett dolgozni, először az olajiparban kontrolling területen, majd karrierjét sales területen folytatta egy pénzügyi, befektetési döntéstámogató eszközöket kínáló vállalatnál. Az innen származó értékes tapasztalatait a most induló flottakezelő cégnél, a Budget Magyarországnál kamatoztatja.
Papp László, Porsche Hungaria, oktatásicsoport-vezető
A győri Széchenyi István Egyetem elődjén szerzett oklevelet, majd a Malévnél kezdett, mint technológus. Innen 8 évvel később megbízott osztályvezetőként távozott. Ezután öt év hatósági munka, majd a Magyar Autóklub következett, ahonnan kisvállalkozásokban eltöltött néhány év után a Porschéhoz igazolt. Itt 25 éve dolgozik mint az oktatási csoport vezetője. Emellett Volkswagen, Audi és Skoda-diplomás oktató. Rendszeresen járt a VW-konszern gyáraiban, ahol megismerkedett az új technológiákkal, és itthon ezt adta tovább a szervizhálózatban dolgozó munkatársaknak. A BME és a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola államvizsga bizottságainak tagja, rendszeresen oktat.
Pataki Gábor, Magyar Mobiltárca Szövetség, főtitkár
Közgazdászként a hazai mobilfizetési pénzügyi kultúra fejlesztésének elkötelezett híve. Az Equitas Broker Rt. vezérigazgató-helyetteseként meghatározó szerepet vállalt az online, mobiltelefonról is elérhető tőzsdei kereskedési rendszerek kialakításában. Későbbiekben az Első Mobilfizetési Elszámoló Zrt. (EME Zrt.) üzletfejlesztési igazgatójaként, valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. üzletfejlesztési igazgatójaként, jelenleg pedig a Magyar Mobiltárca Szövetség főtitkáraként támogatja a hazai mobilfizetési ökoszisztéma fejlesztését.
Trybek Gábor, Business Lease, Kereskedelmi igazgató
A közgazdász végzettségű szakember több mint 15 évet dolgozott nemzetközi környezetben, multinacionális nagyvállalatoknál, mint az American Express Business Travel, a Citibank és a Raiffeisen Bank. A szakember karrierje során több éves tapasztalatot szerzett B2B és B2C kereskedelmi és marketing területeken. Diplomáit a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. A Business Lease csapatához 2015 júniusában csatlakozott.
Sebők Levente, UFleet Flottakezelő Kft., kereskedelmi igazgató
Két közgazdász diplomája mellett MBA képesítést is szerzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen. Autókkal kapcsolatos pályafutását az üzemanyag majd az autóalkatrész forgalmazásban kezdte. A Kuwait Petroleum Hungary Kft-nél, a Láng Kft-nél és a Start Auto Kft-nél töltött be igazgatói pozíciót, ahol széleskörű tapasztalatokat szerzett a beszerzés, az értékesítés, a hálózat szervezés és a logisztika területén. Hazai viszonylatban az elsők között kezdett el foglalkozni
      a flottakezeléssel. 14 éve érintett ezen a területen, 2014 óta az UFleet Kft.       kereskedelmi igazgatója.
Szabó Róbert, újságíró, szervezeti kommunikációs szakember
25 évvel ezelőtt csatlakozott az Autó-Motor szerkesztőségéhez, ahol a ranglétrát végigjárva 15 esztendővel ezelőtt nevezték ki a lap főszerkesztőjének. Alapító főszerkesztője volt az Auto Bild Magyarországnak (2004-2014), a televízióban pedig a MotoGP (Eurosport: 1997-1999) és a Formula-1 (RTL Klub, MTVA: 2002-2012) szakkommentátoraként dolgozott.
Szakács-Kovács Lóránt, FCA CEE, flotta manager
A mérnök informatikus végzettségű szakember karrierjét a Mazdánál kezdte, ahonnan az Opel értékesítési és márkakereskedő vezetői pozíciójába lépett tovább. A Fiat cégcsoporthoz 2002-ben igazolt először márkakereskedőként, majd 2007-től a Fiat Magyarország Zóna managereként. Innen a prémium zóna manageri pozícióba lépett, majd 2013-ban a közép-kelet európai központ flottamenedzserévé nevezték ki.
Zs. Nagy István, flotta üzletág igazgató, Merkantil Bank
A főiskola és egyetem elvégzése után számviteli vonalon indult el és 1999 óta dolgozik a gépjármű lízingpiacon. Kezdetben retail területen, majd a vállalati személy kis- és nagyhaszon gépjármű finanszírozásban szerzett hazai és nemzetközi tapasztalatot különböző vezetői pozíciókban. Szakterülete a vállalati ügyfél finanszírozás, bejegyzett könyvvizsgáló és adószakértői minősítéssel is rendelkezik. 2012 óta a Merkantil Bankcsoport Flotta Üzletág vezetőjeként a vállalati gépjármű flottalízing, bérbeadás és flottakezelés területért felelős.
Helyszín és időpont

drivingcamp, Zsámbék

2072, Zsámbék, Drivingcamp út 1.

2016. június. 08. 09.30


Kapcsolódó kiadvány

HVG
Cégautó különszám

Bővebben

Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 34900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
  • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
  • Diákkedvezmény: -20%
  • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!