Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

A HVG Cégautó konferencia teljes képet nyújt az autóipar fejlődéséről, lehetőségeiről, a várható trendekről, az új technológiák és gazdasági megoldások mindennapi gyakorlati alkalmazásáról.

Az autóipar és a flottakezelés aktuális témái.
Korszerű megoldások, innovatív technikák: a legújabb modellek tesztelése Európa legszínvonalasabb pályáján.


A program témái

A teljes napot és a tesztvezetéseket 3 fő, az autóipart is érintő témakör köré szervezzük: 
  • Testreszabott flotta :Autópiaci áttekintés, lízingpiaci körkép, üzemanyag-lehetőségek
  • Okos megoldások: Mechatronika és az autóipar, vezetéstámogató rendszerek, okosautók
  • Emberi tényező: Mindennapi stressz a forgalomban és annak teljesítményre gyakorolt hatása, vezetéstámogató programok, költségáthárítás
A cégautós programok mellett a napot egy haszongépjárművekkel foglalkozó szekcióval egészítjük ki, melyre a jelentkezők  térítésmentesen delegálhatják egy kollégájukat. 
Haszongépjármű szekció: Piaci körkép, egyedi autók, felépítmények (mikor és kinek éri meg), fejlesztési irányok, útdíj és egyéb költségek optimalizálása

Tudja meg, mitől lesz okos az autója - a hvg.hu cikke a közelgő konferenciáról.

Program

Megnyitó

Merre tart az autóipar? - Csikós Zsolt I Car of The Year zsűritag
Vajon az igények irányítják a fejlesztéseket, vagy a fejlesztésekkel gerjesztik az igényeket az autóiparban? Mik azok a valós értékek, amelyeket a mai és a holnapi autók hordoznak, és mik azok a megoldások, amelyek csak a piacszerzésről szólnak? A nemzetközi "Év Autója" zsüri tagjaként a legújabb, még kísérleti stádiumban lévő modellekhez is hozzáférő, több mint húsz éve a szakmában dolgozó autós szakújságíró beszél a legfrissebb tapasztalatairól.

Testreszabott flotta 


Autópiaci áttekintés -  Dombóvári Mihály I HVG Cégautó 2014 szerkesztő
Ma Magyarországon a legfontosabb autóvásárlók a cégek. Az autóforgalmazók külön figyelmet fordítanak a céges vásárlókra, egyedi ajánlatokkal várják őket és különleges elbánásban részesülnek. Mennyire lehet ezt tényleges előnyre váltani és milyen mozgás várható a jövőre nézve.

Hogy reagálnak a cégek a változó autópiaci trendekre? - Kakas Péter műszaki vezető I Mazda
Az előadásban arra a kérdésre keressük a választ, hogy vajon a felhasználó megtalálja-e a valós igényinek megfelelő járművet, vagy kénytelen kompromisszumokat kötni. És ez a kompromisszum mibe kerül? Minden fejlesztés akkor jó, ha hasznára válik a termék vásárlójának.

A jövő gumiabroncsai - Mikolai Béla I Vredestein
A legmodernebb autó kapcsolatát is az úttal a gumiabroncsok biztosítják. Így ezek fejlesztése folyamatos, hogy a járművek képességnövekedését követni tudják. Azonban vannak egymásnak ellentmondó igények, amelyek megválaszolása komoly feladat elé állítja a mérnököket. Régi szabály, hogy a jól tapadó gumi gyorsabban kopik, és növeli az üzemanyag felhasználást, a kisebb gördülési ellenállású, így alacsonyabb fogyasztást biztosítónak az anyaga keményebb, így kevésbé tapad. Az abroncsgyártók ezen ellentétek feloldásán dolgoznak, és ebben törvényi nyomást is kaptak, a tájékoztató gumicímke bevezetésével. Ez utóbbi segítheti és meg is tévesztheti a felhasználót. Így igazán résen kell lenni az autó, és az üzemeltető igényeinek egyaránt megfelelő abroncs kiválasztásakor.

Gazdaságos haszongépjármű üzemeltetés Tüttő László  - Opel Magyarország
Milyen lehetőségek vannak és kinek mit érdemes választani ma a haszonjárműpiacon. A jó választás nem könnyű, mert egy-egy rossz döntéssel, úgy a fenntartás, mint a beszerzés esetén komoly összegeket lehet kockára tenni.

Okos megoldások


Motortechnika, hajtáscsata - hybrid/elektromos vs. benzin, diesel - Szécsényi Gábor I Év motorja zsűri
Még mindig nem eldöntött, hogy mi lesz a jövő hajtáslánca. A benzinesek fölényét legyűrték a dízelek, a dízeleket letaszítják a hibridek? Vagy még van esélye a gázhajtásnak, esetleg az üzemanyagcelláé a jövő? Vagy elektromos autókkal fogunk járni. Még az is lehet, hogy létezik egy sokadik megoldás, amely végül a befutó lesz.

Üzemanyag alternatívák, hosszú és rövid távú megoldások - Kis-Deák Lajos I MOL kenéstechnika 
A mai korszerű motorok nem üzemelhetnének a megszokott módon, ha nem fejlődtek volna a kenőanyagok. Ez utóbbiakkal minden technikai fejlesztést követni kell, így érhették el az autógyártók a ma megszokott hosszú szervizciklusokat is, amellyel bizony kímélik a környezetet és csökkentik a fenntartási költégeket. Jöhet-e újabb áttörés, amely a mindennapi használatra visszahat?

Emberbarát technológiák a nagyobb biztonságért - Vancsó László I Volvo
A Volvo a hetvenes-nyolcvanas években megelőzte a többi autógyárat a biztonsági fejlesztéseivel. Később a konkurensek lényegében behozták az előnyüket. Az elmúlt két év Volvo újdonságai viszont úgy látszik újra kívánják teremteni a korábbi helyzetet, és olyan biztonsági eszközöket hordoznak, amelyek ismét tempót diktálnak a többieknek. Kit védenek és hogyan?

Vezetéstámogató, vezetést "helyettesítő" technikák - Palotai Vilmos I Mercedes Benz

Ma egy autó ismertetőjében többet olvasni a vezetőt segítő asszisztens rendszerekről, mint a motor képességeiről. A parkolóradar volt a kezdet, ma sávtartó automatikák, táblafelismerők, és még féltucat újszerű rendszer szolgálhatja az autósokat. Mintha útban lennénk a magukat vezető kocsikhoz. A Mercedes technológiája demonstrálja hol tartanak most a gyártók.


Okos eszközök az autóban, és az okosautó - Újvári Zoltán, UTS Műszaki Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.
Az intelligens vezérlőegységek egyre több eszközünkben nyertek teret az elmúlt tíz évben. A fejlődési irány szinte adja magát, ideje összehangolni a különféle rendszereket olyan módon, hogy a felhasználó élvezhesse az előnyeit. Az okostelefonok elterjedésével egy olyan kisméretű és mobil, mindemellett fejlett eszköz került a kezünkbe, amely már képes kommunikálni a különálló rendszerekkel és megfelelő alkalmazásokkal akár vezérelni is azokat. Akár egy autót is, akár távolról is. Előadásunk feltérképezi a lehetőségeket és a már működő illesztéseket, illetve azok gyakorlati hasznát.

Az emberi tényező


Jó közlekedés az utakon - közlekedés-pszichológia tanulságai - Bilkei Pál I közlekedéspszichológus
A környezetünk hat ránk, és mi is hatunk a környezetünkre. A közlekedéspszichológus meglátásai a ma, Magyarországon jellemző közlekedéskultúráról, annak a fejlődési irányáról, és, hogy miként hat ez a mindennapi életünkre, így a munkavégzésünkre is. Szóba kerül, hogy mik a jellemző rossz reakciók bizonyos helyzetekre, és, hogy milyen hozzáállás szükséges a nyugodt, magabiztos vezetési viselkedéshez.

Mennyire formálható a vezető? - drivingcamp 
Az autóvezetői továbbképzések ma bárki számára elérhetőek. A kérdés, hogy mennyire segíti ez a vezetőket a fejlődésben, milyen gyakorlati tudásra tehetnek szert, amelyet kamatoztathatnak a mindennapi életben. A vezetéstechnikai tréninget tartó szakemberek az általános vezetői képzettséget is fel tudják mérni.

A flottafenntartás "ember" nehézségei - Angyal Zsolt I Business Lease
Mennyire függ az embertől egy-egy autó fenntartási költsége, milyen plusz költségeket okozhat a rossz autóvezető? A flottaüzemeltetők milyen eszközökkel igyekeznek a helyes magatartás felé terelni a dolgozóikat, hogy vigyázzanak értékeikre, a fékezzék a költségeket. Mi a hatékonyabb, a büntetés, vagy a jutalmazás, esetleg a továbbképzés?

Fejlesztések haszongépjárművekre - emberibb gépek - Sallai Gábor I Citroen
A haszongépjárművek fejlesztése nem olyan látványos, mint a személyautóké. Azonban velük szemben is folyamatosan nőnek az elvárások, amelyekre az autógyártók válaszolnak. Az új haszonjárművek a piac pontos felmérése után születnek, gyakorta autógyárak közös összefogásával. Így a megjelenésük mutatja az új igényeket is.

A programhoz tartozó autók:


Testreszabott flotta 
Mazda 6 CD175 Sportkombi, 2.2 dízel
Mercedes CLA 250
Nissan Qashqai (business lease)
Opel Insignia
Seat Alhambra
Suzuki S cross
Volvo V60 Drive-E motorral

Okos megoldások
Mazda CX-5 CD175 4X4, 2.2 dízel
Mercedes E250
Opel Zafira Tourer
Peugeot 308
Volvo XC60 D4 AWD 
Volkswagen Multivan

Emberi tényező
Citroen DS3 Racing
Mazda3 Sport, G165 2.0 benzin
Opel Astra ST
Volvo V40 Cross Country T4 AWD 
Seat Leon ST
Suzuki Swift sport

Haszongépjármű szekció autói:
Citroen Berlingo Electric
Citroen Jumper
Opel Movano ponyvás
Opel Movano billenős
Peugeot 208 Van
Peugeot Boxer
Seat Ibiza Van
Volkswagen Amarok Canyon
Volkswagen Caddy dobozos


Program időbeosztása:

9:00 - 9:30 regisztráció
9:30 megnyitó
9:40 - 10:00 bevezető előadás

10:00-10:15 szünet, eligazítás

10:15-11:05  előadások, és tesztvezetések (témakörönként és csoportonként párhuzamosan futnak)
11:05-11:15 technikai szünet, csapatok cserélnek
11:15:12:05 előadások, és tesztvezetések (témakörönként és csoportonként párhuzamosan futnak)

12:05-12:45 szünet, ebéd

12:45-13:35 előadások, és tesztvezetések (témakörönként és csoportonként párhuzamosan futnak)
13:35-13:45 technikai szünet, csapatok cserélnek
13:45-14:35 előadások, és tesztvezetések (témakörönként és csoportonként párhuzamosan futnak)

14:35-15:05 szünet, haszongépjármű szekció vendégeinek érkezése

15:05-15:55 előadások, és tesztvezetések (témakörönként és csoportonként párhuzamosan futnak)
15:55-16:05 technikai szünet, csapatok cserélnek
16:05-16:55 előadások, és tesztvezetések (témakörönként és csoportonként párhuzamosan futnak)
17:00 zárás, búcsúkörök a ringen
Helyszín és időpont

drivingcamp

Zsámbék, Drivingcamp út 1.

2014. június. 04. 9.30


Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 29900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
  • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
  • Diákkedvezmény: -20%
  • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!